The Edge (U2)
Re: The Edge (U2)
Luky-oficiálně je producent "jen" 3 alb,ale neoficiálně byl u všeho.A ty zvonečky nejsou flaožolety,je to popsaný v tý knížce U2 o U2,vymyslel to a nahrál na syntetizer Brian,říká to tam Bono
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
paráda, tak tu knihu si budu muset pořídit 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No to ji máš dávno mít-to je Bible :mrgreen:Je tam krásně popsaný krom historie a všech těch věcí jako turné a tak,jak vznikaly jednotlivý desky a písničky-např.Still haven´t vznikla tím,že Adam měl perfektní basovou linku,pak se postupně všichni přidali a Edge napsal na kus papíru tenhle refrén a dal ho Bonovi do ruky,ten ho tam zazpíval a tahle pecka byla na světě 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tak to jo, už jsem se lekl že jsi vážně prodalpupack píše:ne prodal jsem Squiera co mi ležel doma, Fendera samozřejmě pořád mám, ale ne doma, veškerou aparaturu mam v práci kde mam jakoby "studio/zkušebnu"
http://www.arcus-ul.cz/pupack/WOWY_loop.wav
tady dávám ke stažení loop smyčku do ktere hrajou U2 WOWY na koncertech, je to origoš do ktereho hrajou. Lary se přidává později a hraje přechody nad ty bicí. Ale studiovka to měla jinak.
Ale divím se, že když tuhle smyčku pouštějí na koncertě a Larry také bubnuje, tak musí být velmi přesný aby to neznělo jako když hraje s delayem ( prostě nějá menší odchylka může znít jako "dvojlik" na bubnu.) Nebo jak to je vyřešený......??
Já mám zase knihu U2 SHOW, ale celá v angličtině tudíž jen prohlížím obrázky
, nemáte o ní někdo zájem???
Larry hraje od roku 1984 s klikem-jede mu metronom do sluchátek ke každý písničce
- ais
To jako, že mu kliká hlava ze strany na stranu ?? 
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
- ais
Ahoj, tak už mám Boss GT-10, což je můj první slušný mulťák.
Takže k věci.., prosím místní nadšence, aby jste my pomohli vytvořit zvuky na U2, což znamemá, pokuste se popsat, z čeho se ten zvuk skládá ke konkrétní písničce (čistý, zkleslený,aparát, efekty....). Vzhledem k tomu, že se zvuky se teprve učím zacházet, prosím polopatě ( u delaye třeba time, sense, atack atd.). Hlavně my nepište, to musíš slyšet a podle to ..., a tak .
Je my jasné, že se musím řídit i svým výstupním aparátem,
Třeba mě konkrétně zajímá WOWY a Until the end of world..
Dík za Váš čas.
P.S. jo a taky mě zajímá, na jaký konkrétní snímač se ta pasáž hraje...
Takže k věci.., prosím místní nadšence, aby jste my pomohli vytvořit zvuky na U2, což znamemá, pokuste se popsat, z čeho se ten zvuk skládá ke konkrétní písničce (čistý, zkleslený,aparát, efekty....). Vzhledem k tomu, že se zvuky se teprve učím zacházet, prosím polopatě ( u delaye třeba time, sense, atack atd.). Hlavně my nepište, to musíš slyšet a podle to ..., a tak .
Třeba mě konkrétně zajímá WOWY a Until the end of world..
Dík za Váš čas.
P.S. jo a taky mě zajímá, na jaký konkrétní snímač se ta pasáž hraje...
A barva Edgových trenýrek, když ten song nahrával, Tě nezajímá? 
- ais
To zajímá tak Tebe a mou ženu
, tak pokud nemáš co dodat k otázce, huuuuš a nech profíky pracovat 
Na WOWY se taky mrkni sem: http://www.youtube.com/user/U2GuitarTut ... OMqaduRcLY
Ja mam HD500 tak nevim jake GT10 moznosti ma u nastaveni u delay atd...
Jinak moje nastaveni:

Jestli se v tom nevyznas tak ti to muzu prepsat, jinak u delay mam na obrazku nastavneou malinko vetsi Feedback - z 52% ho stahni tak na 40, ale je mozny ze 50 u HD500 bude stejny jako 60 u GT10.
Ja mam HD500 tak nevim jake GT10 moznosti ma u nastaveni u delay atd...
Jinak moje nastaveni:

Jestli se v tom nevyznas tak ti to muzu prepsat, jinak u delay mam na obrazku nastavneou malinko vetsi Feedback - z 52% ho stahni tak na 40, ale je mozny ze 50 u HD500 bude stejny jako 60 u GT10.
- ais
Díííííky moc, večer si s tím pohraju, tohle jsem potřeboval... A pokud máš ještě i na until the ed of world, postni ho také.
Pak se ozvu jak to dopadlo.
Dík,dík....
Milan
Dík,dík....
Milan
UNTIL nemam, to chce humbucker - který nemám, ale i se stratem se to dá, zatim jsem ho nehrál.....ais píše:Díííííky moc, večer si s tím pohraju, tohle jsem potřeboval... A pokud máš ještě i na until the ed of world, postni ho také.
Dík,dík....
Milan
- ais
Humy mám, i rozepínací...Třeba někdo další postne 
Na Untill potřebuješ Boss OD2,což máš v GT10 a delay 432 ms,čistej zvuk AC30,jde o to si hlavně pohrát si s nastavením OD2,nesmí to bejt moc gainovatý,jen takový hodně chlupatý
Naposledy upravil(a) panedge dne 6.10.2011 20:01, celkem upraveno 2 x.
- ais
a co ostatní parametry delaye ?? 
Nezlob se, ale ty mi fakt připadáš, jako bys chtěl všechno naservírovat až pod nos. Taky trochu vyviň nějakou aktivitu, hledej chlape, hraj si s tím, vždyť tě to ani nemůže těšit, když ti všechno řeknou a ještě za tebe budou brnkat trsátkem.ais píše:a co ostatní parametry delaye ??
- ais
Jéjej 
Ve vší úctě, kdyby jsi jen trochu četl můj dotaz výše ..tak to asi necháš plavat.
.." Vzhledem k tomu, že se zvuky se teprve učím zacházet, prosím polopatě ( u delaye třeba time, sense, atack atd.). Hlavně my nepište, to musíš slyšet a podle to ..., a tak ."
Když něco neumím zeptám se, a za to se nestydím. Myslím že i ostatní, co chtěli hrát doma Edge, hledali a kombinovali určitě i na základě zkušeností ostatních. Ono, ne nadarmo se píše, že Edge je zvukový architekt, a to já rozhodně nejsem.
Můj dotaz kolem U2 je vždy směřován na honzeka,pupacka a edgeho, který tady sleduju a beru je jako slušný kapacity a hlavně maj to ozkoušený.
Tak se nezlob, ale i tak jsem rád, že mi odpoví oni, stejn í nadšenci jako já a ne ty
Ve vší úctě, kdyby jsi jen trochu četl můj dotaz výše ..tak to asi necháš plavat.
.." Vzhledem k tomu, že se zvuky se teprve učím zacházet, prosím polopatě ( u delaye třeba time, sense, atack atd.). Hlavně my nepište, to musíš slyšet a podle to ..., a tak ."
Když něco neumím zeptám se, a za to se nestydím. Myslím že i ostatní, co chtěli hrát doma Edge, hledali a kombinovali určitě i na základě zkušeností ostatních. Ono, ne nadarmo se píše, že Edge je zvukový architekt, a to já rozhodně nejsem.
Můj dotaz kolem U2 je vždy směřován na honzeka,pupacka a edgeho, který tady sleduju a beru je jako slušný kapacity a hlavně maj to ozkoušený.
Tak se nezlob, ale i tak jsem rád, že mi odpoví oni, stejn í nadšenci jako já a ne ty
Dej vědět jak to jde a postni nejakou nahravku, dost mě to zajímá
Hraješ přes repráky, nebo Neob máš nějaký aparát?
Hraješ přes repráky, nebo Neob máš nějaký aparát?
- ais
Doma hraju většinou přes repráky, někdy pustím i lampičku, Red Plate 30 od Berserkera, je dost podobná Voxu, tak myslím , že by si to mohlo rozumět s U2. Právě to tady kroutím, ale pořád odbíhám za malým, rostou mu zuby
Jinak jak něco nahraju, hned to postnu, ale jen tak to nebude.Musím tu skladbu prostudovat, tak vydržte. ...
Jinak jak něco nahraju, hned to postnu, ale jen tak to nebude.Musím tu skladbu prostudovat, tak vydržte. ...