Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od Hendrek »

Takže s tím eLizenzerem jsem to asi celkem trefil, zdá se. Uvidíme, až provedeš aktualizaci klíčů.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - zlatej USB dongle :-) ještě, že ho mám......myslím, že investice okolo pětistovky má někdy prostě smysl (předpokládám, že i všechny ty ořezané verze, které normálně fungují přes SW eLCC, lze licencovat přes dongle).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jestli zabere reaktivace licence tak bude dobrý.
Pavlii, SW licence můžeš dát na USB e-licencer, ale zpátky na SW licenci už nelze převést.
"Vezměte prosím na vědomí, že žádnou licenci nelze přenést z USB-eLicenseru na Soft-eLicenser."
http://www.cubasecz.cz/technicka-podpor ... rgsoftwaru
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha, jojo.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 16.01.2020 8:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Změna textu příspěvku.

torst

Příspěvek od torst »

pavlii píše: 16.01.2020 8:05 Jo - zlatej USB dongle :-) ještě, že ho mám......myslím, že investice okolo pětistovky má někdy prostě smysl (předpokládám, že i všechny ty ořezané verze, které normálně fungují přes SW eLCC, lze licencovat přes dongle).
Taky používám USB klíč (Cub SE3), ale jeho vlastnictvím ještě není vyhráno ! Aspoň u mě. I ten, aby si ho rozchodil, potřebuje správnou verzi eLicenseru, kterej ho "načuchá".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2torst: ano, ale když to vezmu kolem a kolem, tak základ je mít důležité věci v systému aktuální ;-) tj. i software pro eLicenser. Každopádně v ideálním případě je to o aktualizaci jednoho SW produktu, kdežto SW reaktivace je poněkud více kroků a evidentně je méně robustní (nepočítaje v to nemožnost jednoduchého provozování konkrétně třeba Cubase na více strojích; kam strčíš dongle, tam ti to pojede).

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

Aktualizácia kľúčov v eLicenseri mi ale nedáva vôbec zmysel, keďže ani eLicenser ani Cubase nehlásia chybu kvôli neaktivovanému SW - formálne mám všetko OK, je to proste len ďalšia možnosť v zálohe, keď niečo, čo dáva väčšiu logiku, nezaberie.

Inak už tretí deň čakám na reakciu z podpory Steinbergu... Je ale smutné, že keď má človek všetko legálne, HW v poriadku, všetko aktuálne, nedokážu tie ich IT systémy naviesť užívateľa k riešeniu samostatne a musí takto tápať, navyše keď chybu spôsobuje plugin z ich vlastnej dielne. A to pritom nie som, myslím si, až tak úplne tupý čo sa týka pochopenia práce so SW. Analýze damp súboru nechápe podľa mňa 99% ľudí, mňa nevynímajúc, tým si nepomôžem.

USB/dongle je pre mnohých oštara - obsadíš si tým jeden USB slot. Argument, že je to stabilnejšie, neobstojí, lebo aj cez eLicenser ako oficiálna cesta to musí 100% fungovať, a keď to tak nie je (za prepdokladu, že užívateľ má všetko OK), je to len neschopnosť Steinbergu, nič iné... Stačí si pozrieť fórum Steinbergu, každú chvíľu tam niekto hlási "crash"! Neschopnosť užívateľov? Nemyslím si. Ale v Steinbergu už určite všetci makajú na novom Cubase 11, lebo prinesie "prevratné" zmeny a treba jeho release veľkolepo stihnúť ešte tento rok... Každý rok pomaly vypustia dve nové verzie, ale technická podpora a stabilita predchádzajúcich verzií = nula bodov. Nie cena, ale práve toto je dôvod, prečo zatiaľ nemám chuť si u nich zakúpiť full verziu. Keby mali efektívnu podporu, nemám problém podporiť ja ich. Na verziu 10 z pred jedného-dvoch rokov už proste ani nerobia aktualizácie. Na čo keď si môžu užívatelia užívať kopec srandy s crasmi už s novým 10.5... Len na porovnanie - podpora z Audient? - reakcia do 24 hod, podpora z iLok? - detto, Native Instruments? - max 48 hod. atď.

Btw.: M.J.: reactivation is needed only if your Soft-eLicenser Number changes. If you would have a new one, you wouldn't be able to start Cubase, because the license wouldn't be there (because it would sit on the old Soft-eLicenser). If you can start Cubase and the license is there, you even can not reactivate.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ivane - já to chápu a v zásadě se s tím dá i souhlasit (ano, z principu by to MĚLO prostě fungovat). Nicméně když už se to takhle léta jeví, tak mi přijde jednodušší "hodit to za hlavu" a jít cestou menšího odporu (navíc s tím pozitivem, že můžeš mít Cubase na miliónu počítačů :-D). Nevím o tom, že by kdy řešil někdo problémy s USB donglem.......asi tak.

P.

torst

Příspěvek od torst »

jak to čtu, tak si čím dál více vážím svého Cub LE1 (kdysi koupen se zvukovkou PreSonus), který se rozběhne kdekoli jen vložením S.N. Chráním jako oko v hlavě. Ano, má omezenější parametry, ale jinak nezničitelný.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

OK, takže ani reinštalácia Padshopu nepomohla. Už jedine skúsiť len preinštalovať celý Cubase, ale to mám chuť dať Steinbergu zbohom už nadobro a skúsiť Studio One (čo som mal v úmysle už aj tak dávnejšie...)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ivane, tvoje rozhořčení chápu. Studio One jsem taky zkoušel a některé věci se mi i líbili víc než v Cubase a některé méně. Co se mi líbilo to zas časem Cubase dohnalo, dodělalo. Co se mi ve Studiu nelíbilo byla práce v MIDI a že podpora VST třetích stran je až od nejvyšší ( nejdražší ) verze. https://www.presonus.com/products/Studi ... e-versions
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

"podpora VST třetích stran je až od nejvyšší ( nejdražší ) verze. " Pro mě nepřekročitelný rubikon. Taky jsem se sveho času zkusil od Cubu odpoutat (Reaper). Ale pro mé chápaní je Cub nejlepší, vše intuitivní. Pokorně jsem se vrátil.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jak to tu tak čtu, tak jsem rád, že můj jediný trvalý DAW byl a je Cakewalk (teď Bandlab) a doufám, že ještě dlouho zůstane. S Cubase bohužel neumím porovnat, takže jen popřeju Ivanovi hodně štěstí.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Chlapci, ďakujem každopádne aspoň za morálnu podporu :wink: Keď už aj M.J. tápa*, som asi v koncoch a je na rade asi už len reinštalácia.

*Inak radí ešte Cubase Safe Mode Start, čo by malo resetnúť komplet všetky preferencie (Cubase preferences), čo mi celkom dáva logiku, že by to možno mohlo byť aj riešenie, no uvidíme...

p.s. a ešte aby som dal veci na pravú mieru - ak som správne pochopil, tú ofiko podporu pre Steinberg v CZ robí on, a že vraj asi zlyhalo presmerovanie pošty z yamahy, tak beriem späť tú kritiku na adresu supportu
Ivan

Příspěvek od Ivan »

update po 2 týždňoch: stále nič, skúsil som už asi všetko, M. Jirsák už tiež nevie čo ďalej, odporúča požiadať o podporu cez účet Steinbergu, ale tam to majú samozrejme zase podľa krajín presmerované opäť na neho, takže ďalej sa to asi ani nedostane. 5 projektov nedokončených a ani ich neviem otvoriť, resp. 1 z 10-15 pokusov...

Cubase rulez! ... a torst je kráľ, lebo to prešťal všetko svojou predvídavosťou a ostal na Cubase 3 na XPčku. Od dnes si môj guru!!!
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ještě jsem našel jednu závadu. Ale nevím jakou máš grafiku v NB takže nevím jestli se tě to týká.
https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... or-crashes
Ivan

Příspěvek od Ivan »

LUBOSH píše: 27.01.2020 15:27 Ještě jsem našel jednu závadu. Ale nevím jakou máš grafiku v NB takže nevím jestli se tě to týká.
https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... or-crashes
Mám integrovanú Intel HD Graphics. Inak našiel som 1-2 prípady, kde užívatelia uvádzajú tiež bezdôvodné pády kvôli Padshopu, čo som ich kontaktoval, tak stále to nemajú vyriešené.

Ale začínam byť presvedčený o tom, že proste Steinberg niekde zlyhal pri implementácii Padshopu do Cubase pod Windowsom 10. Ako si tak prezerám príslušné vlákno pre Padshop na Steinberg Forums, bojujú s tým viacerí. Asi fakt nemá význam hľadať riešenie, keď problém je jednoducho Steinberg samotný...
Naposledy upravil(a) Ivan dne 27.01.2020 16:19, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Ivan : "Cubase rulez! ... a torst je kráľ, lebo to prešťal všetko svojou predvídavosťou a ostal na Cubase 3 na XPčku. Od dnes si môj guru!!!"
P.S. : """" Znáš tu pohádku o rybářovi a jeho ženě ? """"""
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Asi upgrejdnem na Cubase 10.5, ktorý by mal byť už optimálne vyladený na W10, iné východisko momentálne nevidím...
torste, môžem? :mrgreen:
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

No tím vlastně uděláš takovou placenou "přeinstalaci" :D
Já na Win 10 nemám problém s C10. S C9 to nebylo ideál a po přechodu na C10 klid. Ale já mám čistou instalaci W10. Ne přechod z W7.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“