Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
-
RolandFriedrich
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Dekuji za postrehy.
Podle mne profesional, by to zahral a vymyslel mnohem lepe, presne jako tihle kluci, kteri mne inspirovali k slozeni tohoto sola. Proto se zatim povazuji za amatera.
http://www.youtube.com/watch?v=o1XfW7Hw-PQ
Podle mne profesional, by to zahral a vymyslel mnohem lepe, presne jako tihle kluci, kteri mne inspirovali k slozeni tohoto sola. Proto se zatim povazuji za amatera.
http://www.youtube.com/watch?v=o1XfW7Hw-PQ
Jasny, to pak jo. No ocividne te nebrzdi ani tak technika jako vlastni skladba, pokud to nejde primo z tebe, tak se budes muset asi ponorit hloubeji do studii hudebni teorie.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak pro změnu jsem zkusil klasiku od Pearl Jam. Jinak než mě někdo nařkne z toho, že jenom přehrávám taby, tak to sólo jsem celý odposlouchal a podle tabu jsem si jenom kontroloval pasáže u kterých sem si nebyl jistej 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
klasika, zapracovat na bendech a vibrátu. Plus úder pravačkou aby to neznělo tak tence. Chce to najít správné místo, natočení trsátka, směr ruky při úderu.
Je toho hodně. Mě to taky moc nejde ale vědět co zlepšit je první krok. Člověku to třeba nepřijde a myslí si že je to v pohodě ale ony takové "detaily" udělají hodně.
Nejlepší je nahrávat se a srovnávat s nahrávkami takhle iterovat až k dokonalosti.
Nejlepší je nahrávat se a srovnávat s nahrávkami takhle iterovat až k dokonalosti.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Me se to bohuzel zda cele mimo. Falesne.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Já, teda podle mého vkusu, minimálně tři. Hotel California, Free bird a Tears of the dragon.Jeste jsem asi neslysel kytarovy solo, ktery by melo 2 minuty a bylo celou dobu zajimavy.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
V Hotel California jsou ale sola dve
Free Bird si nevybavim a to treti vubec neznam.
A mimochodem prestoze Hotel California mam rad, tak me nektery pasaze nechavaji chladnym.
Na druhou stranu verim (nebo spis vim), ze jsou i lidi, kteri zerou 16 minutovy sola kytarovych "velikanu", takze kazdemu, co jeho jest.
A mimochodem prestoze Hotel California mam rad, tak me nektery pasaze nechavaji chladnym.
Na druhou stranu verim (nebo spis vim), ze jsou i lidi, kteri zerou 16 minutovy sola kytarovych "velikanu", takze kazdemu, co jeho jest.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
V Hotel California je jen jedno... na konci, ne? Kde je to druhé?
Tears of the Dragon, sólo od od 3:00. Dobře, není dvouminutové, ale ten Freebird to dorovnává, haha.
Free bird, sólo od 4:50
Podle mě jsou obě ty písničky podaný s neuvěřitelným feelingem, kterej ty sóla dělá zajímavá. Přitom to nejsou onanie. Z malinkatejch beden u počítače je to naprosto o ničem, ale z hi-fi, popřípadě naživo...
Hele a co Paradise city?
Tears of the Dragon, sólo od od 3:00. Dobře, není dvouminutové, ale ten Freebird to dorovnává, haha.
Free bird, sólo od 4:50
Podle mě jsou obě ty písničky podaný s neuvěřitelným feelingem, kterej ty sóla dělá zajímavá. Přitom to nejsou onanie. Z malinkatejch beden u počítače je to naprosto o ničem, ale z hi-fi, popřípadě naživo...
Hele a co Paradise city?
Naposledy upravil(a) Gobak dne 29.04.2010 12:36, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Možná Wohma myslel, že to závěrečné sólo hrají dva hráči (Walsh a Felder), každý jeho část. Je to poměrně dost dobře slyšet, kdy jedna kytara skončí, druhá nastoupí.Gobak píše:V Hotel California je jen jedno... na konci, ne? Kde je to druhé?
Jo takhle. No tak Lynyrd Skynyrd jsou ty kytary rovnou tři.
Tak napred soluje jeden kytarista, napred druhej, pak oba spolu 
Jinak Tears of the Dragon ma cca minutovy solo a mne osobne nezaujalo, i kdyz spatny urcite neni. A Free Bird se mi vylozene nelibi, protoze nesnasim, kdyz nekdo opakuje tu samou frazi furt po sobe
Ale rikam, nikomu to neberu, chtel jsem jen poukazat na to, ze udelat DLOUHY a pritom dobry a nenudici solo je temer nemozny.
EDIT: Ano, presne tak
Kdyz je vic solujicich kytaristu, tak je to o necem jinym - kazdej solak ma vlastni licky, vlastni napady, trochu jinej zvuk...
Jinak Tears of the Dragon ma cca minutovy solo a mne osobne nezaujalo, i kdyz spatny urcite neni. A Free Bird se mi vylozene nelibi, protoze nesnasim, kdyz nekdo opakuje tu samou frazi furt po sobe
EDIT: Ano, presne tak
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
S tím nesouhlasím, vem si např. Garry Moore, Steve Ray Vaughn, Steve Vai, Satriani- mistři dlouhých sól.Wohma píše: Ale rikam, nikomu to neberu, chtel jsem jen poukazat na to, ze udelat DLOUHY a pritom dobry a nenudici solo je temer nemozny.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Freebird se me zda uzasne.. A to taky nesnasim opakovani, ale ta pisnicka nevim, jestli ju mam zazitou s nejakym super zazitkem, ale ma na me magickej vliv 
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
todle se neda resit, je to hone subjektivni...me treba tihle onani strasne nudiTrackill píše:S tím nesouhlasím, vem si např. Garry Moore, Steve Ray Vaughn, Steve Vai, Satriani- mistři dlouhých sól.Wohma píše: Ale rikam, nikomu to neberu, chtel jsem jen poukazat na to, ze udelat DLOUHY a pritom dobry a nenudici solo je temer nemozny.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
totok je trochu OT, hlavní věc je, že to tele.komovi neladí
a přiapdá mi, že jsi zbytečně ztuhlý a brzdí tě to... nevím, jestli je to nervozitou, nebo nevyhraností, čili nebudu soudit... ty to víš sám.
a přiapdá mi, že jsi zbytečně ztuhlý a brzdí tě to... nevím, jestli je to nervozitou, nebo nevyhraností, čili nebudu soudit... ty to víš sám.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
on je obecně problém s hraním do backing tracků nebo jiných mp3 co se ladění týká. Člověk může mít naladěno jak chce ale pokud někdo ořeže kytaru v backingu ořeže i mraky jiných frekvencí a většina backingů je o pár centů mimo mísu. To nemluvim o tom, když je backing live, člověk holt nemá nikdy naladěno (rozladěno) stejně jako hráč na daném místě.
Nicméně rozladěnost bendů to neomlouvá, jen aby člověk bral v potaz i to, protože do backingů hraju pár let, a to ladění prostě problém je.
Imho je nejlepší si udělat tu skladbu od základu sám kde by mělo vše sedět.
Nicméně rozladěnost bendů to neomlouvá, jen aby člověk bral v potaz i to, protože do backingů hraju pár let, a to ladění prostě problém je.
Imho je nejlepší si udělat tu skladbu od základu sám kde by mělo vše sedět.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dobre nahrana pisnicka nemuze byt mimo, to spis bych videl problem v tom, ze nekteri schvalne pouzivaji jiny referencni A.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Díky za kritiku, budu na tom všem pracovat.
Co se týče nevyhranosti, tak to sólo jsem hrál na můj vkus možná až moc dlouho, ale asi nikdy není na škodu trénovat ještě víc
a samozřejmě zapnutá kamera v tom roli hraje vždycky..
Vím že v bendech mi to několikrát ujelo, ale že bych byl celou písničku mimo, to si nemyslím. Minimálně sem si kytaru před nahráváním ladil, takže nevím. Je možné, že je backing trochu posunutý. Ještě mě napadá, možná to je blbost, ale v Amplitube sem jako zkreslení použil fuzz vytočený na maximum a nějáký phaser (nebo spíš vibrator, i když ani nevim jestli se tomu v tomhle smyslu takhle říká
) a ta kytara má takový dost zvláštní tón, tak jestli v tom nemůže hrát roli tohle.
Nicméně, zkusím na tom všem zapracovat a nahrát to ještě jednou a lépe...
Co se týče nevyhranosti, tak to sólo jsem hrál na můj vkus možná až moc dlouho, ale asi nikdy není na škodu trénovat ještě víc
Vím že v bendech mi to několikrát ujelo, ale že bych byl celou písničku mimo, to si nemyslím. Minimálně sem si kytaru před nahráváním ladil, takže nevím. Je možné, že je backing trochu posunutý. Ještě mě napadá, možná to je blbost, ale v Amplitube sem jako zkreslení použil fuzz vytočený na maximum a nějáký phaser (nebo spíš vibrator, i když ani nevim jestli se tomu v tomhle smyslu takhle říká
Nicméně, zkusím na tom všem zapracovat a nahrát to ještě jednou a lépe...
Je to dobrý.
A rolande tyvole krutý
To zbláznění od 1:23 do konce je moc
Dlouho mě to nic tak nebavilo.
A nekrm že si amatér prosimtě nebo du rozbít kytaru.
A rolande tyvole krutý
A nekrm že si amatér prosimtě nebo du rozbít kytaru.
tele.kom: už je to dlouho co jsem to poslouchal a zapomněl jsem ti tu napsat názor, takže to asi nebude nejčerstvější
ale mě se to celkem líbilo, je v tom teda cejtit taková nejistota no, ale zas tak mimo se mi to nezdálo. Chvílema to trochu neladilo to jo, ale jinak docela v poho. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."