Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od Fořt »

Jinak jsem taky zjistil, že ta Sonor sada činelů se dá koupit za skoro stejnou cenu jako ty Paiste 201, v ceně je navíc obal:
http://www.drumcenter.cz/eshop/sonor-ca ... 65829.html
A dělá to zřejmě Sabian. Zajímavé, že sada Sabian B8 je pak podstatně dražší, a taky že sada Paiste 201 se u nás prodává tak o 2000 dráž než u Thomanna.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To se divim,že Drumcenter opsal chybu,kterou už jsem taky četl jinde - B8(Měď80+Cín20).. :mrgreen:
The SONOR Cast Cymbal generation is powered by B8 Bronze alloy ...
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Tak hledám dál. Pokus o slevu na té bazarovce za 15 mi nějak nevyšel :(
Naštěstí v inzerci je toho dost takže si udělám nový shortlist.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Hodně dobrá nabídka je třeba tady http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order=
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Fořt píše: Neboj, ty topolové Sonory se ti během začátků ani nerozpadnou, ani se ti z jejich zvuku nebude zvedat žaludek, že by tě to odradilo od dalšího hraní.
...já je od něj u bicích Millenium dostal. A propos, bicí téhle značky, v bříze, mi ve zkušebně už druhý rok bez problémů dobře slouží a pro začátečníka na učení jsou určitě zcela v pohodě. Ale doporučovat ti je explicitně nebudu, to by mě tu zase sežrali :wink: (viz pár stran zpátky).
Padlo tady snad, že by někdo zpochybňoval ty Sonory, jako bicí pro začátečníka (nebo dokonce bicí pro pokročilého, hrajícího např. na okresní úrovni) ?
Jen jsme se pozastavili nad cenou, která se nám zdála vysoká. A každý, kdo si projde bazary, na to příjde velmi rychle. Topolový shell set se dá pořídit kolem 5K (Sonor, Tama, Yamaha atd...). K tomu HW, který určitě bude pod 10K. Pravda, není to tak pohodlné, musí se shánět... Anebo se za stejný peníz (15K) dá sehnat sada o třídu lepší. Toť vše.
Je to evidentně odlišný náhled na věc, jaký má Fořt a dejme tomu Monika a já. Je to v pořádku, jsme přece na diskuzním fóru. Jen je mi líto každého dítka a každého zapáleného rodiče, kteří podlehnou názorům jiným zapáleným začátečníkům a zakoupí si srágory zn. Millenium a pod.
Opravdu zkušených bubeníků sem moc nepřispívá, protože nemají čas. Víkendy hrají (nebo spí), přes týden cvičí, jezdí po bubenických workshopech, anebo třeba učí.
Pak sem mrknou, zjistí co se tady děje, a s despektem odejdou jinam, protože s tím nechtějí nic mít. Skoro každý týden se s tím potkávám, když se ptám svých kolegů, jestli sem někdy zajdou...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Další příspěvky nebyly k tématu,proto jsem je vymazal a budu to dělat pokaždý,když se to bude vyvíjet špatným směrem..,díky za pochopení. :wink:
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Takže bicí jsou doma. Nakonec jsem koupil opravdu skoro netknuté Sonor Force s kompletníma plechama i stoličkou (chybí jeden stojan).Cena 10k. Myslím dobrý kup. Po prvním vyzkoušení je jasný, že tlumit se nakonec bude (zatím mám připravenou tu tlumící modelínu, do kopáku narvu asi noviny, pak se uvidí). Zatím jsme tu se synem poctivě nacvičili první lekci z učebnice. Kéž by nadšení vydrželo.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Super!
Ale papír do kopáku, to teda ne! Jakýkoliv hadry, nebo molitan.. :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Papír do kopáku NE!!

hadry nebo molitan... možná, ale i to už je přežitek z 80tých let...... jsou na trhu elegantní tlumící prvky, které nestojí moc a funkci zatlumení bez újmy na charakteru zvuku, zastanou o moc líp, než hromada dek či molitanových kusů, které ten buben často zvukově zabijí!!

každopádně ale gratuluji k nové hračce do rodiny, kolego ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Nedělám si iluze že nikdo neviděl Sonory v základu :-) Trochu nejistý jsem si byl při skládání, snad jsem to dal dohromady správně. Zatím nevím jak moc se utahují činely, zřejmě asi ne tak napevno jak jsem to udělal já.
http://1drv.ms/1uWfVzp
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Když to řeknu na férovku (nebo spíš ještě nadsazeně), tak když vidím takhle postavené bubny, tak zvracím :D

Spousta začátečníků a punkáčů má stoličku hrozně nízko a pak musí mít celou soupravu takhle zprzněnou, aby na ty blány dosáhly.

Kromě vzhledu je na těch tomech špatně hlavně to, že odraz paličky po úderu bude směřovat kamsi do pr*... :) . Hlavička paličky by měla dopadat pokud možno kolmo na blánu, aby se stejným směrem mohla odrazit. Zkuste ty tomy posadit rovněji (Například já je měl takhle, když jsem postavil poprvé svoje bicí: https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... e=54AE287B ). Když bude potřeba zvýšit náklon, dá se vytáhnout to téčko celé výš a tomy naklonit, aniž by to dopadlo nějak špatně.

Pak bych ještě seřídil nohy kopáku tak, aby přední ráfek byl tak centimetr nad zemí, ale to není nutné

EDIT: Gratuluji ke koupi samozřejmě. Vypadají hezky. Co je to přesně za řadu? Vypadá to, že ta úplně nejnižší to není
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

A pokud je to ride, tak se težko bude hrát tělem paličky na pupek, a pedál hajtky je také nějak hodně vytočeny směrem k soupravě. Jsou tu fotky rozestavení (téma), tak mrkni:
bici-nastroje/rozostavenie-sady-t40389.html
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Jasny diky za inspiraci, zkusim to poladit Jinak takhle nizko je to udelany kvuli jedenactiletemu diteti. Ty tomy kdyz srovnam tak moc niz dat nejdou a dite uz moc nedosahne (zatim se to ale nemusi moc resit, na tomech jeste nehraje)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Když to řeknu na férovku (nebo spíš ještě nadsazeně), tak když vidím takhle postavené bubny, tak zvracím :D

Spousta začátečníků a punkáčů má stoličku hrozně nízko ....... špatně hlavně to, že odraz paličky po úderu bude směřovat kamsi do pr*... :) . Hlavička paličky by měla dopadat pokud možno kolmo na blánu, aby se stejným směrem mohla odrazit. Zkuste ty tomy posadit rovněji ..... Pak bych ještě seřídil nohy kopáku tak, aby přední ráfek byl tak centimetr nad zemí..... í
Taky gratuluji ke koupi.
Jinak kolega vystihl přesně to co první napadne i mě. Snad až na tu stoličku... sama ji mám také na nejspodnější poloze a rozhodně se mladou hráčkou a začínající punkerkou teda necítím :)) Výška stoličky se řídí spíše hráčským pohodlím a délkou nohou, respektive nějakým přiblížně pravým úhlem, které má svírat noha v koleni při chodidlech položených na pedálech a vzpřímeném sedu.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mpowerman píše:Jasny diky za inspiraci, zkusim to poladit Jinak takhle nizko je to udelany kvuli jedenactiletemu diteti. Ty tomy kdyz srovnam tak moc niz dat nejdou a dite uz moc nedosahne (zatim se to ale nemusi moc resit, na tomech jeste nehraje)
To není o inspiraci, ale o nutnosti. Ty i tvůj malý syn se takhle nikdy nemáte šanci dobratkvalitní techniky hry paličkou, údery budou znít taky trošku tupě a ani snad nemluvím o tom že v tomhle úhlu vedené údery paličkou vůči bláně ji ve větší dynamice prostě vbrzku rozbijí!!!
To samé platí s "na krev" utaženými činely, jak si někde výše zmiňoval...
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

No s těma skloněnýma přechodama jsem to poladil co to šlo. Ale malý sklon tam stejně musí zůstat. Protože to dítě je prostě malý a pokud má sedět na té sedačce s kolenem přibližně do pravého úhlu tak sedačku nejde mít vysoko. Pokud tedy dítě sedí dole a pokud jsou ty tomy vodorovně tak na ně prostě nedosáhne a maximálně praští paličkou přes okraj. Níž dát prostě nejdou protože se opírají o kopák.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Jsem menšího vzrůstu a musel jsem tomy naklopit k sobě, ale takto.
Podle fota máš ty tomy od sebe.
Přílohy
20140712_073541.jpg
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mpowerman píše: .....s těma skloněnýma přechodama jsem to poladil co to šlo. Ale malý sklon tam stejně musí zůstat........ pokud jsou ty tomy vodorovně tak na ně prostě nedosáhne a maximálně praští paličkou přes okraj. Níž dát prostě nejdou protože se opírají o kopák.
Jsem stará škola a ty vodorovně postavené bubny nepovažuji za nic extra. Je to trochu o technice, hodně o zvyku a myslím že především o módě. Naopak extrémně naklopené tomy jsou obtížně hratelné, nevhodné pro výrazně technické hraní a naopak tam velice trpí blány.

Před 30ti lety to tak naklopené měl kdekdo (tedy i já) a také to byla dřevní doba začátků heavy metalu. Jak šel čas a vývoj muziky dopředu, tak se ukázalo tohle nastavení jako slepá ulička (stejně jako třeba hraní bez rezo blan, zvučení tomů zevnitř a ne od hrací blány zvenku,... atd) .

Takže tím celých chci říct, že nějaký mírný sklon tomů a kotlů mi připadá přirozený a naprosto vpořádku. Jde především o pohodlí samotného hráče ;)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

mpowerman píše:... pokud jsou ty tomy vodorovně tak na ně prostě nedosáhne a maximálně praští paličkou přes okraj. Níž dát prostě nejdou protože se opírají o kopák.
Jak ukazuje rikl70 a jak jsem to myslel od začátku:
Když ty tomy máš relativně oba stejně v nějakém rozumém úhlu vůči paličce a stále je potřeba na ně lépe dosáhnout, tak se to řeší tak, že je dáš výš (nikoliv níž) a naklopíš je směrem k bubeníkovi, aby nemlátil do ráfku
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Takže pilujeme oba třetí lekci :-). První jednička v žákajdě. Předevčírem jsem koupil metronom TAMA - já si na něj zvyknul poměrně rychle, syn ho zatím trochu ignoruje, spíš se mi zdá že ho to při cvičení zatím dost mate a neumí se s tím srovnat. Nicméně mi schází dvě věci - soupravu jsem kupoval bez stojanu na raid - počítám že stačí dokoupit nějaký jednoduchý stojan bez ramene, žádnou šibenici. Druhá věc - držák na noty - stačí nějaké přídavné rameno k připevnění na činelový stojan (tip na nějaký konkrétní zboží?), nebo je lepší kompletní notový stojan včetně nohou?
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“