box 2x 12" - stavba

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Nejlepší jsou ty náklady jak jsem pročítal tu tabulku, když je člověk šikovnej tak má za 2 tisíce takovouhle luxusní bednu
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Chce to jen dobre navrhnout, sikovny ruce a nic neodflaknout...
Jsem rad, ze skoncila v dobrych rukou :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

kdes sehnal tu béžovou průzvučnou tkaninu?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

Petr bude jěště konkurovat HARDDBOXU!!!!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Petr konkuruje i spoustě kytarářům :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
DirX

Příspěvek od DirX »

Red Bull píše:Petr konkuruje i spoustě kytarářům :wink:
Zlaté české ručičky-to heslo nejlže :wink:
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

tu latku mam normálně z čalounictví takže tetka ta bedna vypadá takto:

http://www.edisk.cz/stahni/03602/IMG_03 ... .12MB.html
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
DirX

Příspěvek od DirX »

Greeg píše:tu latku mam normálně z čalounictví takže tetka ta bedna vypadá takto:

http://www.edisk.cz/stahni/03602/IMG_03 ... .12MB.html
S tou novu sítkou to vypadá zajímavě....necheš tam plácnout to petrovo logo?
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

DirX-já nevim jak vypadá , kdyby bylo nějaký pěkný tak klidně
8ohm je v pohode...

Ale je tam prece jen teoreticky malinkaty rozdil (nevim jestli slysitelny) pri zapojeni seriove nebo paralelne, kvuli indukcnosti civek repraku:

- seriovym zapojenim indukcnosti se trochu omezi vysky, basy jsou bez omezeni

- paralelnim spojenim indukcnosti se naopak trochu omezi basy, vysky projdou bez omezeni

Jak moc tohle plati u kytarovych repro, kde hrajes spodky na cca 80Hz a vysky 5-6khz vazne nevim... Osobne myslim, ze to az tak "horky" nebude, spis to vic plati u HiFistu, kde chteji rozsah 20Hz-20KHz...

koukám že jste tu řešili tenhle problém, no já můžu říct že to rozdíl je a fakt hodně velkej. Zkoušel jsem repra pájet paralerne a hrálo to fakt blbe , mel jsem je v uzavřený ozvučnici. Repréky co šly od 70 Hz, na hlavě jsem měl basy na max , rezonance(taky v podstatě nastavení basu) na max a ještě k tomu basy na bulldogu na max a vůbec to nebasovalo a bylo to strašně uječený, nevěděl jsem jak je to možný tak jsem to zkusil přepájet do série tudíž jeden drát k + jedoho repráku , druhej drát k - druhýmu repráku a mezi to jeden no a pak už to bylo OK všechno tak jak mám bejt. Takže zapojovat určitě seriově. Myslim že to takhle bude u každech repráků.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já před reprem pořád nemám síťku - snažil sems e sehnat něco jako maj oldschoolový marsdhall bedy - také to béžovo šedé.... Toto vypadá cool. Jak tam tu potvoru přichytit? koupit tenkou desku, vyříznout 2 kulatý díry tak 15", potáhnout to tím a zezadu vrutama, nebo jak?
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Greeg - sériově/paralelně

Příspěvek od rain »

No já jsem to zkoušel taky (na valvekingovi) - mám box s repro 2 x 8 ohm s přepínačem na 4 ohm (paralel) a 16 ohm (serial) a žádný rozdíl jsem teda neslyšel. Větší vliv bude mít počet závitů ve výstupním trafu na 4,8,16 ohm. Tak mě napadá, že jestli jsi třeba nepřepínal výstupní impedanci na zesilovači, tak by tam výrazný vliv byl.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Re: Greeg - sériově/paralelně

Příspěvek od Greeg »

rain píše:No já jsem to zkoušel taky (na valvekingovi) - mám box s repro 2 x 8 ohm s přepínačem na 4 ohm (paralel) a 16 ohm (serial) a žádný rozdíl jsem teda neslyšel. Větší vliv bude mít počet závitů ve výstupním trafu na 4,8,16 ohm. Tak mě napadá, že jestli jsi třeba nepřepínal výstupní impedanci na zesilovači, tak by tam výrazný vliv byl.
no jestli myslýš ty možnosti zapojení, tak je jasný že jsem ohmy na hlavě přepínal. Měl jsem 2* 8 ohmů repra, když jsem je napájel paralelně tak jsem to samozdřejmě musel přepnout na 4 ohmy a když seriově tak na 16 .

Turbo mack- no je několik možností jak to tam připevnit, Petrpeter tam tu sítku ze zadní strany nalepil lepidlem. Je ale problém že se ti to nikdy takhle nepodaří pořádně napnout. Já jsem to tam přicvakal sponkama (nastřelovací sponkovačkou) tim to vypneš dokonale. Ty sponky sem střílel tak po 1 cm . Horší bude až tu sítku budu chtít vyměnit, to u toho strávim asi příjemný odpoledne.
DirX

Příspěvek od DirX »

Bude vadit když svůj box osadím 1xcelestion seventy80 a jako druhý dám Eminence Legend?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

DirX píše:Bude vadit když svůj box osadím 1xcelestion seventy80 a jako druhý dám Eminence Legend?
A komu jako by to melo vadit? :lol: (Boze to jsou otazky...)
Dej si tam repra jaky chces, jen si ohlidej ohmy.
A Watty a dB, at v tom nejsou extremni rozdily...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ale pozor, legendovi dělj prej problémy uzavřený boxy... určitě to chce něco s větším objemem... třeba 1936 a nebo otevřenou/polootvřenou ozvučnici
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Pravda...
Jeste ohlidat jestli je repro vhodny do closed/open boxu (na webu Eminence pisou)
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

JOHNY Swamp Inc. píše:Mám je v 2x12" a sou dost vostrý jako vejškový, an MArshall ideální si myslim, jinak bejt tebo ubych připaltil za Vintage 30ky...

Slysel jsi nekdy box 2*12 M/B rectifier :-D to ma tolik basu ze by ti to urvalou koule :-D :-D. Co se tyce boxu tak zalezi na materialu a reprakach :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mxMichael píše:
JOHNY Swamp Inc. píše:Mám je v 2x12" a sou dost vostrý jako vejškový, an MArshall ideální si myslim, jinak bejt tebo ubych připaltil za Vintage 30ky...

Slysel jsi nekdy box 2*12 M/B rectifier :-D to ma tolik basu ze by ti to urvalou koule :-D :-D. Co se tyce boxu tak zalezi na materialu a reprakach :-)
no vzdyt 2x12 Rectifier Horizontal box ma prave zmineny Celestiony V30-tky
:lol:
DirX

Příspěvek od DirX »

Někde sem tady četl že dřevotříska je sh*t a používá se na nejlevnější reprobedny..NEníto pravda!Běžte se mrknout třeba do nějakého elktra na reprobedny(cena kolem 10tis)a uvidíte z čeho sou :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

vsak bedny kolem desiti litru jsou ty nejlevnejsi 8)
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“