lampy, flašky, elektronky
Pravidla fóra
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: lampy, flašky, elektronky
Je to divný, lampy po tejdnu neodcházej, hádal bych to spíš na problém v aparátu, divny ale je, že ta stara bugera tam jde 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
To je hodně divný..nechápu to...hlavně nechápu to že tam ani jedna z těch novejch EH najednou nevalí
No a taky mi to nějak když říznu do kytary zvoní a pak napískává...neni možná že byh zavadil o ten čudl na BIAS a přenastavil to??
Tebe mrzelo že to hraje tak si do toho rejpal co ? 
To ne..myslim jestli jsem s tim nepohnul když jsem mněnil ty preampovky
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi to tak dělala lampa na pozici V4, což byla tuším smyčka. Při velké hlasitosti to pískalo a při pořádném řezání do strun taky. Při poklepání na lampu je to slyšet v reproboxu. Vyměnil jsem ji a problém je pryč. Současná produkce lamp není tak kvalitní. Nebo spíše asi nebudou tak vybírané v koncovém stádiu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Pozice V4 to je preampovka? No je pravda když jsem zkoušel proklepávat preampovaky tak na jednu když jsem ťuknul tak to bylo z repráku slyšet fest... tak že by to byla ona?
-
woro90-1
Žádná by neměla být mikrofonická. Zahoď ji.michalac píše:Pozice V4 to je preampovka? No je pravda když jsem zkoušel proklepávat preampovaky tak na jednu když jsem ťuknul tak to bylo z repráku slyšet fest... tak že by to byla ona?
takže je k ničemu ta lampa?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Když ji hodíš na jinou pozici, třeba na čistý kanál, tak se ještě použít dá, ale nejlepší je samozřejmě koupit novou jakoukoliv 12AX7 a hodit ji místo ní nebo těch, co jsou mikrofonické. Nic nenastavuješ, jen to vyměníš. Otázka pěti minut.
Skervesen 4AP Custom Shop
To fakt všechny nové nehrajou a stará ano ?michalac píše:Ta stará bugera tam právě jde...jen ty EH tam nechoděj...ale jak řikám, mněl jsem je tam asi týden a pohoda...
Jo zkoušel jsem je mnohokrát, poslal jsem je na reklamaci. Pán mi napsal že jedna byla špatná. Tak doufám že asž příjsou a dám je tam tak budou hrát...
tak jsem si zhruba prošel ten thread ale je tady toho moc.. mám pár zásadních otázek: když teda to bude nějak chrastit a bude mikrofonická, mám je reklamovat? jak se to vůbec může stát u nových elektronek? Dál když v GESu koupím párovanou čtveřici JJ, je jedno jak je do zesilovače zastrkám? ve smyslu když by byly dvě párovaný tak jestli musí být vedle sebe nebo tak.. když by nebyly párovaný, co by se stalo? a četl jsem taky že z GESu zas tak moc párovaný nejsou, a další negativní zkušenosti.. tak jestli má cenu to tam vůbec brát
PS: mám zesilovač Peavey Valveking, elektronky jsou původní staré už přes 3 roky, jednak při hraní mi občas jaksi rezonovala zadní deska boxu tak, že z reproboxu úplně vyjel silovej kabel a v půlce písničky jsem přestal hrát.. a taky se občas ztrácel signál, připomínalo to špatný kontatk nebo vadný potenciometr, ale na jiným zesilovači to bylo v pohodě, tak počítám že to jsou ty starý elektronky..
PS: mám zesilovač Peavey Valveking, elektronky jsou původní staré už přes 3 roky, jednak při hraní mi občas jaksi rezonovala zadní deska boxu tak, že z reproboxu úplně vyjel silovej kabel a v půlce písničky jsem přestal hrát.. a taky se občas ztrácel signál, připomínalo to špatný kontatk nebo vadný potenciometr, ale na jiným zesilovači to bylo v pohodě, tak počítám že to jsou ty starý elektronky..
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zkusím aspoň něco zodpovědět:
já v gesu ještě párované lampy nebral, takže tam ti neporadím, pokud nemáš někoho, kdo ti je přeměří, stejně to asi nezjistíš, kdyby nebyly spárované budou se některé ničit víc a některé méně, může to být znát i na zvuku, ale tak jako tak odejdou dřív než kdyby byly správně spárované. druhá možnost je nákup párovaných od někoho (soukromý prodejce, stavitel) kdo má spoustu lamp a měřák takže ti to vybere, otázka je na kolik se jim dá věřit...
pokud ty lampy v VK jsou ty stock, tak by mohla pomoc výměna, pokud ti díky rezonanci vyjede silový kabel, hledal bych chybu v konektorech (není to dobře pro ten zesilovač), pokud na ztrácení signálu neměl vliv pohyb potenciometrů, mohly by to být taky lampy, takže vyměnit...
reklamoval bych, je to spotřební zboží ale je na ně záruka (asi 6 měsíců), stát se to může tak, že je někde vytřeseš, klepneš s nima apod. (což už je ale tvoje chyba, poškodil sis je ty)Enty™ píše:když teda to bude nějak chrastit a bude mikrofonická, mám je reklamovat? jak se to vůbec může stát u nových elektronek?
pokud koupíš párovanou 4ci asi je můžeš zastrkat jak chceš, měli by být všechny +- stejnéEnty™ píše:když v GESu koupím párovanou čtveřici JJ, je jedno jak je do zesilovače zastrkám? ve smyslu když by byly dvě párovaný tak jestli musí být vedle sebe nebo tak
já v gesu ještě párované lampy nebral, takže tam ti neporadím, pokud nemáš někoho, kdo ti je přeměří, stejně to asi nezjistíš, kdyby nebyly spárované budou se některé ničit víc a některé méně, může to být znát i na zvuku, ale tak jako tak odejdou dřív než kdyby byly správně spárované. druhá možnost je nákup párovaných od někoho (soukromý prodejce, stavitel) kdo má spoustu lamp a měřák takže ti to vybere, otázka je na kolik se jim dá věřit...
pokud ty lampy v VK jsou ty stock, tak by mohla pomoc výměna, pokud ti díky rezonanci vyjede silový kabel, hledal bych chybu v konektorech (není to dobře pro ten zesilovač), pokud na ztrácení signálu neměl vliv pohyb potenciometrů, mohly by to být taky lampy, takže vyměnit...
St.Anley Tube Amps
Enty™: Párované lampy (za příplatek) mají třeba tady: http://www.tubeampdoctor.com/
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
no mám to radši z ruky do ruky, líp se to pak reklamuje 
Tak to bude možná nejideálnější zajít za nějakých opravářem/stavitelem lampáčů, který by měl mít nějaké spárované elektronky minimálně pro svou potřebu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
no já právě nemám moc možnost to někam hodit, a ani do toho nechci investovat peníze navíc, proto se ptám jak je na tom momentálně ten GES
GES paruje velmi spatne, ale JJ by *mely* byt parovany od vyrobce.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
JJ od vyrobce jsou pekna bida...Mluvil jsem s p.Prochazkou (amp doktor) kterej ty lampy bral primo od JJ elektronics a rikal ze si je premeroval a ze z 20 flasek byl rad kdyz dal dokupy par dvojic...Ted je bere od nekoho z Deutchlandu (mozna Tubetown,nevim) a prej to je jak kdyz strihne a jsou prej jeste levnejsi nez od samotnyho vyrobce...Wohma píše:GES paruje velmi spatne, ale JJ by *mely* byt parovany od vyrobce.
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables