Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

piranha90
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od piranha90 »

Ty Zakky Wyldy jsem měl kdysi dávno na akustice taky. A vzpomínám si, že si držely celkem dlouho svěží zvuk :)
Jinak používám na akustiku po různém experimentování Martin phosphor bronze. Nylonky Savarez 8)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Dneska jsem natáhnul Ernie Ball 11ky a už nechci jiný !! hrajou úplně samy ! :D
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Recykloval jsem trinactky z minulyho roku... a v ramci posilovani hraju punkovy vodrhovacky....kdejakej lamer, co neumi hrat by skuhral :D
Hodně budem někde...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zkoušel jste někdo na akustiku natáhnout niklové struny na elektriku? Napadlo mě, že by to mohlo znít zajímavě, ale zase se bojím aby to bylo vůbec použitelné, tak se ptám jestli s tím už někdo měl zkušenost.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Myslím, že kdysi jsem z nouze na své pádlo ohňové natáhl struny na elektriku, myslím, že jakési punkové třináctky a nějak vodvařenej jsem z toho nebyl... A vlastně jsem v nouzi udělal i to samé, ale naopak a taky žádná sláva...Asi lepší se držet toho, jak je to správně...
Anebo vyzkoušej a uvi...uslyšíš...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jasne, zkusil. Opredeny byly v klidu, draty knouraly a tak obecne znely hnusne (coz je divny, neb jsem myslel, ze prave u dratu se moc elektrika/akustika neresi)
Hodně budem někde...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

SUK píše:jsem myslel, ze prave u dratu se moc elektrika/akustika neresi)
Třeba Galli má v sadách AGP na strunách e, h, napsáno electric/acoustic, na opředených už jen acoustic.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

jakub.kubaaa píše:Zkoušel jste někdo na akustiku natáhnout niklové struny na elektriku? Napadlo mě, že by to mohlo znít zajímavě, ale zase se bojím aby to bylo vůbec použitelné, tak se ptám jestli s tím už někdo měl zkušenost.
Já na nikly hraju standartně, mám darco 12 jazz s opředeným géčkem kolem 90 kč, za zkoušku to stojí, pro mě naprosto vyhovující, bronzy (phosphor) používám jen na 12strunku protože nikly na 12ctku jsou u nás nesehnatelné. Doporučuju zkusit mají jemnější opředení takže jsou míň znatelné "šmechty" při pohybu prstů po strunách a dýl vydrží. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Taky jsem zkousel. Ma to trosku jiny, decentnejsi brink nez bronzy ci fosfor bronzy. Hralo to fajn, ale taky jsem nebyl uplne uneseny, tak jsem se vratil ke standardu.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Na Elektro-akustiku používám 12ky D'Addario EXP... ovšem, při hodince hraní denně v domácích podmínkách a nepotících se a nemastných rukáh, při volnějším stylu hry ... vydrží asi měsíc. Pak pomáhá jen přetírání Dunlopem 65 vždy před hraním (otázka minuty) ... a ono to tu hodinku zase hraje jako nové. Klidně i po půl roce od nasazení (toď interval pro druhou akustiku, kterou tak nezatěžuji).

Takovou zkušenost mám bohužel se všemi strunami. U elixírů byl rozdíl snad jen takový, že zvuk neodešel po měsíci, ale po dvou. Pak ovšem po té masáži Dunlopem začaly struny postupně vytrácet svou "jedinečnost" a hrály paradoxně hůře, než třeba ty D'Addaria EXP ...

Nečekám od strun, že by vydržely půl roku držet čistý tón ... v domácích a nenáročných podmínkách by to však ty 3 měsíce nějak slušně znít mohlo. Pořád to přetírat mě nebaví. Říkal jsem si, jestli jen třeba nejsem náročný na výsledný zvuk ... ten rozdíl je ale po měsíci a půl po otření tím Dunlopem X-násobně lepší. Bohužel, zase tak na hodinku hraní. Výsledek je tedy u mě takový, že co +/-4 měsíce koupím za 130Kč Dunlopa a za 230Kč struny ... jiné struny nebo přípravky na struny mají naprosto stejný výsledek, jen mnohdy i za 3x vyšší cenu a v případě lepších strun (Elixir) i menší účinnost ...
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

S Elixiry mám teď zkušenost z Bronzovými. No, na to že to jsou čistě bronzové struny vydržely poměrně dost (cca měsíc), ale za ty peníze mi stejně nepřijdou nejšťastnější.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

jakub.kubaaa píše:S Elixiry mám teď zkušenost z Bronzovými. No, na to že to jsou čistě bronzové struny vydržely poměrně dost (cca měsíc), ale za ty peníze mi stejně nepřijdou nejšťastnější.
Myslim, že ta cena je vykompenzovaná právě tou životností.

Elixiry používám na domácí kytaře, na kterou hraju asi jen 2x týdně a měnim je tak za 5 měsíců. Kromě výdrže se mi na nich líbí to, že si okamžitě sednou (narozdíl od ernieballů a sitů, ktetrý jsou ještě druhej den neusedlý).

U nás v hudebninách maj elixíry natažený skoro na všech kytarách. Na těch, který tam jsou přes rok si ty srtuny držej pořád ten samej zvuk.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

zyglrox píše:
jakub.kubaaa píše:S Elixiry mám teď zkušenost z Bronzovými. No, na to že to jsou čistě bronzové struny vydržely poměrně dost (cca měsíc), ale za ty peníze mi stejně nepřijdou nejšťastnější.
Myslim, že ta cena je vykompenzovaná právě tou životností.

Elixiry používám na domácí kytaře, na kterou hraju asi jen 2x týdně a měnim je tak za 5 měsíců. Kromě výdrže se mi na nich líbí to, že si okamžitě sednou (narozdíl od ernieballů a sitů, ktetrý jsou ještě druhej den neusedlý).

U nás v hudebninách maj elixíry natažený skoro na všech kytarách. Na těch, který tam jsou přes rok si ty srtuny držej pořád ten samej zvuk.
Jo, je to velká přednost oproti ostatním strunám. Hrajou déle "bez údržby". Ovšem, když už nezačnou cinkat, šance jim nějak pomoct je poloviční až nulová oproti strunám jiným. Proto se mi je nevyplatí kupovat, byť bych tu cenu zas až tak neřešil ... jde spíše o princip. Možná je to ale složením těch přípravků ve spojení s tím nánosem, které Elixíry mají. Ale zase jsem zkoušel jen 3 různé "čističe strun" :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Dneska jsem po dlouhe dobe menil struny, a vyzkousel jsem (pro me) novou znacku Pyramid. Jsou to dvanactky Premium bronze, coz je fosfor bronz. Zvukove mi prijdou tak mezi PB a bronzem. Maj rekl bych v celku nizsi tah nez ostatni dvanactky, ale to je jen muj dojem, E je silne pouze 52 oproti 53 ci 54 na ostatnich sadach. Az si sednou a ohraji se trochu, dam vedet.
whiteplayer3d

Jaké struny jsou pro mě nejvhodnější?

Příspěvek od whiteplayer3d »

Hraji na akustickou kytaru, převážně španělské vybrnkávací melodie...
(Aby co nejvíce vyniklo např. vibrato)

Jaké struny jsou pro mě nejvhodnější? Aktuálně používám tyto:

Obrázek
Close your eyes and open your mind...
Paris
Rádce

Re: Jaké struny jsou pro mě nejvhodnější?

Příspěvek od Paris »

a jakou mas kytaru?
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Zatím pouze začátečnickou, radši se neptejte kolik mě stála :mrgreen:
Ale uvažuji, že si na Vánoce pořídím něco lepšího... :)

Velikost: 4/4.
* Vrchní deska: smrk
* Luby a záď: katalpa
* Krk: javor
* Struny: ocelové

(omlouvám se za špatnou kvalitu, foceno iPodem Touch)
Obrázek
Close your eyes and open your mind...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

To vypada skoro jako spanelka - na tu bych silnejsi struny nedaval, jestli chces zustat u kovovych.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A když píšeš o vybrnkávání španělských melodií, a je to klasická španělka, tak snad radši nylonové ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším threadem, kde se všeobecně řeší výběr strun na akustickou kytaru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“