Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
zzbar
Rádce

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od zzbar »

Ano, na ride se většinou používá rovný stojan. Ale není to žádná šablona. Nikde není psáno, že nemůžeš použít šibenici, nebo třeba jen rameno (pokud ho máš místo druhého tomu - např...).
To stejné je u stojanu na noty. např http://www.zbozi.cz/vyrobek/stagg-mus-arm-1/, nebo nějaký jiný, záleží na každém, jak je zvyklý. Pomocí držáků a clampů lze ke stojanům připevnit prakticky cokoliv. Záleží čistě na individuálních potřebách.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Našel jsem tyhle Tama Hyperdrive za akční cenu s HW.. :wink:
http://www.3dmx.cz/tama-sk52hxzb5s-bk-b ... M2_A09.php
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Takže malej update. Lekce 5 (M.Veselý) :-) Mladej cvičí dynamiku úderu, tak je to teď trošku na nervy. Ale jo, to se dalo čekat :-) Na vánoce nadělím zbytku rodiny sluchátka. Začínám přemýšlet o té ladičce, já už občas mastím přechody a když je to nenaladěný tak mě to moc nebaví. Co jsem tak zkoušel taky ten moongel mě až tolik nenadchnul, možná se pokusím ještě o ty tlumící kroužky po obvodu, uvidíme jestli to bude lepší.
Windy

Příspěvek od Windy »

mpowerman píše:Takže malej update. Lekce 5 (M.Veselý) :-) Mladej cvičí dynamiku úderu, tak je to teď trošku na nervy. Ale jo, to se dalo čekat :-) Na vánoce nadělím zbytku rodiny sluchátka. Začínám přemýšlet o té ladičce, já už občas mastím přechody a když je to nenaladěný tak mě to moc nebaví. Co jsem tak zkoušel taky ten moongel mě až tolik nenadchnul, možná se pokusím ještě o ty tlumící kroužky po obvodu, uvidíme jestli to bude lepší.
Ladička sama o sobě není všelék (je potřeba k jejímu používání nastudovat trochu materiálu), ale je to hodně užitečný pomocník pro někoho, kdo nemá s laděním zkušenosti a nebo je puntičkář a má rád bici naladěné pořád stejně. Já osobně ladičku doporučuji :-)
mutiona

Příspěvek od mutiona »

takže jestli tomu dobře rozumím pak začátečník by se 100% nutností ladičku musí mít!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Neřekl bych. Je to jen jedna z možných cest.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

mutiona píše:takže jestli tomu dobře rozumím pak začátečník by se 100% nutností ladičku musí mít!
Já bych tomu rozuměl jinak - začátečník, který je puntíčkář a chce mít bubny pořád stejně naladěný a přitom to nedokáže s pomocí vlastních uší a citu v ruce, tak tomu ladička ulehčí spánek.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No, já nedokážu naladit španělku bez ladičky do teď, jenže bicí nejsou melodický nástroj, ale to neznamená že nemusí být naladěný. Takže pokud to s bicíma někdo myslí vážně, určitě bych ladičku doporučil, ikdyž jí sám nemám. Takže bych nerozlišoval mezi začátečníkem a mazákem, pro každýho je to dobrá pomůcka.. :wink:
Daliles

Příspěvek od Daliles »

Ahoj, za protislužbu se ke mě dostala bicí souprava. Už nějakou dobu jsem pokukoval po bicích, sice bych si je nyní nekupoval, ale tato nabídka byla zajímavá.. Vím jen, že by mělo jít o Amati... Našel by se někdo, kdo by mi to mohl nějak přiblížit? Je mi jasné, že se nejdedná o žádnou slávu, ale na začátky určitě dostatečné.

Basák 22, kotel 16, virbl 14, tom 12, a ty malé bubínky 6 a 8''.
Hi-hat 14'', Crash 16'', Ride 20'' vše řady Paiste 302.
Blány basák REMO Pinstripe base drum, kotel Pinstripe, virbl Renaissance Powerstroke 3, na Tom 12'' jsem nyní koupil Emperor.

Šlapka k basáku je Pearl, stejně jako Hi-hat stojan.

Jelikož nevim, jak dlouho a zda li mě nakonec hraní opravdu chytne, zajímala by mě také cena komplet alespoň plus mínus. Děkuju.

Pár fotek na : http://daliles.rajce.idnes.cz/Bici# Omluvte horší kvalitu.
Naposledy upravil(a) Daliles dne 29.12.2014 16:36, celkem upraveno 1 x.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Čau, Je to poslední model Amátek v jedné barvě a pěkným stavu, což se moc nevidí. :wink:
Taky jde o to, jestli už si s nima někdo pohrál ku zlepšení zvuku, myslím tím zbroušení korpusů do roviny..
Ty bonga jsou v centimetrovým rozměru, což znemožňuje výměnu blan za nové bez výměny obrouček. :?
Jinak je k tomu hajtka a šlapka Pearl, což zvedá cenu a taky stolička a činely, ikdyž mosaz, ale Paiste 302, což byla vcelku povedená sérka pro začátečníky..
No, je to můj odhad a každý zboží má svýho kupce a hlavně se to těžko prodává, takže já to vidim tak na 5, max.6 táců. :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, souhlasím s necibicim. Souprava vypadá slušně, řekl bych, že předchozí majitel se o to staral. Případné škrábance nevadí, důležitější je mechanika: závity, klouby, pružiny... Ale všechno jde řešit - vyspravit. I ty hrany.Rozhodně je to dobrá sada pro start, sedneš a hraješ. Cena, jak už psal kolega, do 6K.
Jinak chválím Dalilese za přesně formulovaný dotaz. To se tady stává málokdy. Pak se i mnohem snáz odpovídá :idea: :) .
Edit:
po další prohlídce fotek se mi zdá, že by byla akceptovatelná i cena kolem 6,5K :wink: .
Toť můj názor...

a spousta No name...
Daliles

Příspěvek od Daliles »

Díky za informace, to je dobrá zpráva. Já jsem to zhruba tak odhadoval. Souprava je ve slušnym stavu. Jen byla dost zaprášená, tak by zasloužila vyčistit a naleštit obroučky.. Jsem spokojený, jen mě v brzké době čeká výměna blan... Zdá se, že už by to zasloužily. Ale na to první bubnování zatim dobrý.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Je to parádně zachovalá sada. Určitě by měla cenu jako úžasná dekorace do hudebního baru... skoro je až škoda tohle používat někde ve zkušebně, což ale je zase asi jediné soudobé využití takové sady. myslím že do začátku je to docela fajn startovací sada.
ty Plechy a Pearlácký věci to zase tak moc nezhodnotí. Každopádně bych souhlasila s kolegy co se týče ceny, jen s tou výhradou, že bych reálně viděla spíše bohužek ke spodní hranici toho rozmezí. Podle mě je to tak asi na 5k, víc za to asi jen trošku zběhlý člověk nedá..... bohužel.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Daliles

Příspěvek od Daliles »

Jako je to v pěknym stavu, ale na těch fotkách nejsou vidět ty drobný oděrky a tak.. Lecos by se asi dalo rozleštit. Obzvlášť to železo už malinko zachází. A hlavně je to docela bláto. Opravoval jsem strženej závit a při řezání to bylo evidentní. Takže se musí s citem :)

Ale co je nejhorší. Dělá to fakt kravál... takže jsem ještě pořádně nehrál, ani to nezkoušel, protože teď přes svátky je plnej barák:)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Daliles píše:Ale co je nejhorší. Dělá to fakt kravál...
:D :D :D
Vítej v klubu :mrgreen: .
A když už je máš tedy doma, jaká byla ve finále cena? Nebo jak jste se domluvili (za tu protislužbu)?

a spousta No name...
Daliles

Příspěvek od Daliles »

zzbar píše: :D :D :D
Vítej v klubu :mrgreen: .
A když už je máš tedy doma, jaká byla ve finále cena? Nebo jak jste se domluvili (za tu protislužbu)?
Vyměnil jsem je asi tak za 15 hodin smluvené práce okolo domu. Je to odhad, protože mě to teprve čeká. Tak snad z toho nevyleze 30:) Ale nejde o nic náročného...
pavlomys
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlomys »

Ahoj, jsem úlný začátečník, to znamená, že bych od vás potřebovala poradit, co si koupit pro začátek. Nechci ae do bicích dívat víc jak 10tis., čím méně, tím lépe páč ani nevím jestli mi to půjde. Pročetla jsem si fórum a stejně moc nevím, našla jsem tyhle, co na to ostatní? Děkuji za radu. P.S. Na koncerty jezdit nebudu :)
http://www.musicshoponline.cz/product/b ... ter-dr/524
http://www.sbazar.cz/Arweis/detail/9097 ... ovy-neumim
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Pokud jsi opravdu četla rady tu na fóru, tak ti ty milénia nikdo nedoporuci. Deset tisíc je tak na to byt trpělivý a koukat po inzeratech.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

pavlomys píše:Ahoj, jsem úlný začátečník, to znamená, že bych od vás potřebovala poradit, co si koupit pro začátek. Nechci ae do bicích dívat víc jak 10tis., čím méně, tím lépe páč ani nevím jestli mi to půjde. Pročetla jsem si fórum a stejně moc nevím, našla jsem tyhle, co na to ostatní? Děkuji za radu. P.S. Na koncerty jezdit nebudu :)
http://www.musicshoponline.cz/product/b ... ter-dr/524
http://www.sbazar.cz/Arweis/detail/9097 ... ovy-neumim
Tak co? Doufám, že už nemáš doma Milleniumšit?
Tohle je např. dobrá nabídka..
http://hudebnibazar.cz/bici-sonor/ID882049/
Nebo tyhle..
http://hudebnibazar.cz/pearl-export/ID873994/
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Naprostý souhlas s Riklem70 i s necibicim. Ještě bych přidal např. http://hudebnibazar.cz/bici-smart-force-507/ID880538/
Rozhodně tedy bazar a trpělivost. Velmi často se tam objeví zajímavé sety za ještě zajímavější peníze.
Ještě otázečka: máš kde zkoušet? Příp. do elektrik nechceš jít?

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“