Stavba komba
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba komba
S nákupem lamp je to dost na pytel. Sám v GESu občas reklamuji. Nejčastěji JJ, kterým se snažím vyhýbat jak to jde, ale občas není jiná volba, např. u GZ34, nebo EZ81, teď nově mám problém s EHX - 5U4. Je to k vzteku, ale co nadělám. Ta ruská 6P3S je skvělá, v životě jsem jich použil desítky a nikdy žádný problém. Čínská 12AX7 na první stavbu postačí, v nejhorším vyreklamuješ. Až si budeš jistý, že do toho chceš jít, napiš mi SZ, poradím kde co nejlépe nakoupit.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak já JJ lampy taky nekupuju, ty když používáš ty usměrňovačky, tak tam asi jiná volba není. Je smutné že je prostě nedokážou udělat tak aby vydržely a nebylo nutné je reklamovat
já většinu svých věcí osazoval ze starých zásob (ne z mých) a ruskými lampami. Ty 6P3S hráli parádně a ruské EL84 jsou tak nějak živější než ostatní produkce, přitom za směšné ceny
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Zdarec, chystam se stavět kopii Fender Supersonic 22, ale nemuzu nikde sehnat schema na footswitch, nemate ho někdo?
Diky.
Diky.
koukni sem
http://forum.tcelectronic.com/topic/420 ... upersonic/
EDIT: a nebo s udělej svuj FS a ktomu svastní prepínání když to budeš stavět sám .
http://forum.tcelectronic.com/topic/420 ... upersonic/
EDIT: a nebo s udělej svuj FS a ktomu svastní prepínání když to budeš stavět sám .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Ten odkaz sem vygooglil taky, ale je tam nakres jenom FTSW pro 60W verzi, 20W ma 4 tlacitka.
Kdyz to jinak nepude, tak se nad tim budu muset zamyslet, ale rad bych se tomu vyhnul, sem linej jak veš.
Kdyz to jinak nepude, tak se nad tim budu muset zamyslet, ale rad bych se tomu vyhnul, sem linej jak veš.
co sem tam čet tak tam někdo píše že by to mělo makat i na ten supersonic.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

To je zajimavy. Navic to je vyvedeny na jack, ale 22 ma jinej konektor.
ahoj cim to je ze mi kombo zaclo brumet a na nic nereaguje, ani kdyz se dotknu vystupu, napeti tam jde +-18V, tda jse skousel vymenit ale nepomohlo to, urcite je to v koncovem zesilovaci, protoze preamp jsem odpojil a dela to furt
nejspis se ti nekde urvala zem
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jj uz jsem to nasel, ale mam jeste jeden problem ted jsem to zapnul hraje to pekne kdyz ten sans amp mam na ten fender ale kdyz prepnu na marshall nebo mesu, tak to hraje hrozne potichu a misto toho aby to zkreslilo tak to spis udela ten zvuk takovej hnusnej chrchlavej, prosim muzete mi nekdo rychle napsat cim to muze bejt? musim to do obeda opravit a odvizt na zkousku
ted jsem jeste mezi konec a preamp zapojil ten buffer s tl082 a ani to nezapnu, protoze kdyz to zapnu tak to pisti jako svina
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Takže jako jásyneda píše:ted jsem jeste mezi konec a preamp zapojil ten buffer s tl082 a ani to nezapnu, protoze kdyz to zapnu tak to pisti jako svina
a co to znamena zpetna vazba? co s tim mam delat?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
http://www.uloz.to/xJnzfKy/s02-mp3 todle. Výstup něčeho jsi přivedl zpátky na vstup nebo na vstup předešlého obvodu ... a nebo tam máš chumel drátů a mezi nima silový ... Zkoušej obvod po obvodu, najdeš to rychleji. Nejprve koncák, potom buffer a koncák a nakonec všechno.syneda píše:a co to znamena zpetna vazba? co s tim mam delat?
konec funguje luxusne, silovy draty mam na druhy strane sasi od signalu, preamp+koncak jede divne ale jede, kdyz tam zapojim buffer je to p*ci zacne to piskat jako svina
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Nepřestává mě udivovat, kolik lidí nemá problémy s koncákem, ale vždycky se s**e preamp. Synedo, vím jak se cítíš, dělalo mi to to samé. Máš tam jenom jeden preamp, ten sans amp ? Máš to tažené vstup-sans amp-buffer-koncák-výstup ?
jojo presne tak a kdyz zapojim jenom sans amp-koncak tak to hraje sice nejak divne ale hraje, kdyz zahraju basy tak to chrapti
ted jsem si s tim zase chvili hral preamp porad nejak blbne, ale hraje, bude tam nekde spatnej kotakt nebo neco, ale jak tam zapojim ten posranej buffer zacne to piskat jako svina
tak jsem to znova testoval bez toho bufferu, se zkreslenim to hraje plne na h***o, na fender jsem na to odehral nothing else matters a nez jsem to dohral tak to chrastilo taky, kdyz jsem to pak prepnul na marshala piskalo to jako svina, taky kdyz to zapnu, vydava to zvuky jaky by v tom foukal vitr
nebo nevim jak to jinak nazvat, fakt to zni jako kdyz za oknem fouka vitr
cus, este dotaz k tomu Fendru. Koukam ze ve schematu je klasika zem a pak GND a HV... Podle me je GND a HV to samy a de to pres ty dve diody na zem, je to tak?. Radsi se zeptam tady at mam jistotu, ale jiny pochopeni pro to nemam.