Měl jsem ho - je to jednoduchý digitální delay tuším do 2s, který trochu žere signál. Jinak dle mého není až tak špatný - poměrně slušný zvuk (jestli se ti líbí digitály) a nastavování všeho důležitého (mix dry/wet, počet opakování a délka delaye).Skořepný Šokátor píše:Čus, trošku to tu oživím - chtěl bych se zeptat na EHX Echo #1 použil jsem i ono slavné "hledat", ale nějakého rozumného názoru nebo závěru jsem se nedohledalKdo na to hrál, ať tu prosím napíše své zkušenosti s tímto delayem
DELAY
Pravidla fóra
Re: DELAY
Spis nez Echo #1 bych sel po Memory Toy/Boy - delay bude pochopitelne kratsi, protoze jsou to analogy, ale zvukove je to podstatne kvalitnejsi. Viz moje recenze 
Pokud bych chtel kvalitni digitalni delay do 2K, tak se spis mrknu po starsim DD-3 (MIT, v teto cenove relaci), v zamori se prodava i za 50 dolcku...
Pokud bych chtel kvalitni digitalni delay do 2K, tak se spis mrknu po starsim DD-3 (MIT, v teto cenove relaci), v zamori se prodava i za 50 dolcku...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Wohma - koukam ze mas v podpisu tech 21 DLA, muzes o nem neco napsat? Zajimal by me predevsim ten clean boost co to v sobe ma. DíkecWohma píše:Spis nez Echo #1 bych sel po Memory Toy/Boy - delay bude pochopitelne kratsi, protoze jsou to analogy, ale zvukove je to podstatne kvalitnejsi. Viz moje recenze
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Co te na tom zajima? Natocis si, o kolik chces naboostit a funguje to. Ja to pouzivam jako jump + delay na sola, kvuli tomu jsem to taky chtel - misto dvou tlacitek seslapnu jedno. Jinak kvalita zvuku je famozni. Narocnejsim uzivatelum doporucuji Tap Tempo verzi - nejen kvuli moznosti tapovat, ale taky kvuli tomu, ze to ma trails.
Nevyhodou pochopitelne je, ze se za kvalitu plati
Tady zas doporucuju to tahat z ameru, ja to sehnal za nejakych 140 dolaru vc. posty.
Nevyhodou pochopitelne je, ze se za kvalitu plati
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
To zni slibne. Me zajimalo jestli ten cistej boost nemeni nejak drasticky barvu zvuku. Tap verzi jsem prave okukoval. Diky za info.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nee, nemeni, je to proste clean boost. Nebo alespon pri beznych zesilenich zadnou degradaci neposunuju, ono to ma ten boost zbytecnej velkej (tusim 12 nebo 15 decibelu
)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Wohma píše:Nee, nemeni, je to proste clean boost. Nebo alespon pri beznych zesilenich zadnou degradaci neposunuju, ono to ma ten boost zbytecnej velkej (tusim 12 nebo 15 decibelu)
no me to prave zaujalo, protoze je to jeden z mala delayu s boostem-preampem tak jako to mel stařičký Korg SD3000.
Jo, to mi prijde naprosto zvrhly, pritom vylozene na sola to pouziva spousta lidi.
Nektery boutique efektiky maji uvnitr trimr, kterym se to da stelovat.
Nektery boutique efektiky maji uvnitr trimr, kterym se to da stelovat.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
vcera jsem behal po praze, tak jsem si udelal takovy maly delay test a obecne jsem vzal do ruky par verku co me zajimalo. z delayu to byl echolution od pigtronix, DD20 od bosse a akai headrush.
boss ma docela jedovaty zvuk, ani s manualem se mi to nepodarilo vykroutit (myslim klasicky digital preset, analogove zvuky jsou super) nicmene moznosti je nepreberne a hraje dobre. co se mi moc nelibilo byl reverse, ktery vzdy zahral kousicek hrane noty a pak az teprv zacal reversovat, coz melo za nasledek takovy kratky attack - to z toho taky neslo vykroutit, nicmene ovladani nepatri k nejintuitivnejsim takze by to asi chtelo si s nim pohrat dyl. typek v prodejne byl uplne v klidu, nicmene po hodine koukani do manualu a hledani zvuku me to uz omrzelo a vrhnul jsem se na dalsi kousek.
tim byl akai headrush - zvukove malicko prijemnejsi nez ten boss (jinak neznatelne), min moznosti za to ale super ovladani. vcetne dobryho (=skvele ovladatelnyho) looperu, a za ty prachy? ackoliv je nejlevnejsi tak to je muj zatim asi nejvetsi favorit. nema tolik moznosti jako boss nebo echolution, nicmene pro ty kterym staci delay ktery umi jak "analogove" tak digitalni zvuky, docela dobry multi tap pomcoi simulace paskovych hlav a chteji super ovladani je to jasna volba. osobne do nej asi pujdu, protoze se mi libil i jakozto looper. co bych bral jako minus je fakt, ze neni true stereo jako boss, neumi reverse a pri feedbacku na maximalni hodnote se nezacykli jako klasicke delaye - nedela duverne znamou hlukovou stenu slozenou z hypnoticky opakujicich se zkreselnych pazvuku, je tam konstrukcne osetrenej nejakej strop feedbacku - asi jako kdyby byl na maximalni hodnote potaku na 90%.
jako posledni jsem vyzkousel echolution, o kterem mi driv basnil kamarad jakozto jedinym analog delayi s tap tempem a reversem. no principielne to analog neni (to by musely bejt asi hradla jako prase
), jen nejaky casti nicmene hral nejlip
docela proklinam den kdy jsem se o nem dovzedel, prootze neresit cenu tak beru tenhle delay. ovladani je celkem intuitini, zvuk je naprosto skvely. neumi uplne cisty digitalni delay, ale to mi vubec nevadilo. reverse je famozni, modulace pomoci LFO taktez a dokonce to ma v sobe i slusny distortion. zkousel jsem to pred zkreselnym aparatem a i tak se z nej dal nakroutit konkretni zvuk, coz povazuju za celkem obdivuhodnou vec. navic tomhle zpusobu zapojeni vyniknul vestaveny drive - moc se mi libil a nakopaval skvele. popisovat celkovy zvukovy moznosti je na dlouho, protoze ani asi behem hodiny co jsem na to hral jsem je vsechyn nevyzkousel. jako jediny vady bych videl fakt ze neni true stereo (input i output stereo) a cenu, ktera cini v prodejne deset litru za novy kus.
neresit prachy tak vezmu echolution, takhle ale asi pujdu spis do toho akaie a echolution mozna casem poridim jakozto delay na uchylne zvuky, kterych bohuzel v kapele moc nehraju nicmene svoje misto tam tak dvakrat za koncert maj
boss ma docela jedovaty zvuk, ani s manualem se mi to nepodarilo vykroutit (myslim klasicky digital preset, analogove zvuky jsou super) nicmene moznosti je nepreberne a hraje dobre. co se mi moc nelibilo byl reverse, ktery vzdy zahral kousicek hrane noty a pak az teprv zacal reversovat, coz melo za nasledek takovy kratky attack - to z toho taky neslo vykroutit, nicmene ovladani nepatri k nejintuitivnejsim takze by to asi chtelo si s nim pohrat dyl. typek v prodejne byl uplne v klidu, nicmene po hodine koukani do manualu a hledani zvuku me to uz omrzelo a vrhnul jsem se na dalsi kousek.
tim byl akai headrush - zvukove malicko prijemnejsi nez ten boss (jinak neznatelne), min moznosti za to ale super ovladani. vcetne dobryho (=skvele ovladatelnyho) looperu, a za ty prachy? ackoliv je nejlevnejsi tak to je muj zatim asi nejvetsi favorit. nema tolik moznosti jako boss nebo echolution, nicmene pro ty kterym staci delay ktery umi jak "analogove" tak digitalni zvuky, docela dobry multi tap pomcoi simulace paskovych hlav a chteji super ovladani je to jasna volba. osobne do nej asi pujdu, protoze se mi libil i jakozto looper. co bych bral jako minus je fakt, ze neni true stereo jako boss, neumi reverse a pri feedbacku na maximalni hodnote se nezacykli jako klasicke delaye - nedela duverne znamou hlukovou stenu slozenou z hypnoticky opakujicich se zkreselnych pazvuku, je tam konstrukcne osetrenej nejakej strop feedbacku - asi jako kdyby byl na maximalni hodnote potaku na 90%.
jako posledni jsem vyzkousel echolution, o kterem mi driv basnil kamarad jakozto jedinym analog delayi s tap tempem a reversem. no principielne to analog neni (to by musely bejt asi hradla jako prase
neresit prachy tak vezmu echolution, takhle ale asi pujdu spis do toho akaie a echolution mozna casem poridim jakozto delay na uchylne zvuky, kterych bohuzel v kapele moc nehraju nicmene svoje misto tam tak dvakrat za koncert maj
No me zas drazdi ten DD-7 kvuli vstupu pro expression pedal, to se moc nevidi a je to uzitecna funkce... Co vim, tak jinak m vstup pro expression pedal DD-20, kterej by mi ale spolu s tim pedalem zabral pulku pedalboardu, pak malekko e600, kterej se uz nedela a je dost drahej, a deluxe memory boy... Tezky to mam 
Pokud ti jde ciste o delay, tak nekdy prover Tech 21 Boost DLA
Pokud ti jde ciste o delay, tak nekdy prover Tech 21 Boost DLA
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
me toho prave jde o vic veci - delay, multitap, reverse (ten neni uplne povinnej ale hrozne ho chci) a looper. proto jsem se soustredil na tyhe krabky. echolution by taky mel umet loopy, nicmene se mi to nepodarilo rozchodit, hralo to zvuky ktery jsem nahral omylem pred pul hodinou a nevedel jsem jak je vyresetovat
jinak expression pedal (co se tyce modulovani casu) umi jeste line6 DL4 a ten echolution. DL4 ale nemuzes dat do smycky, protoze je blbe udelana a odesly by buffery nebo neco takovyho na vstupu (a vyrobce to sam priznava, vychcane to ovsem je nekde v ramci Q&A schovano do hlubin jejich webu) ten echolution je fakt vrazednej a jestli se nekdy objevi za smysluplnou cenu (=do 5k, to mam asi smulu
) tak ho beru.
jeste me zajima ten krabickovej delay od eventide (time factor se to myslim jmenuje). jinak me u vsech pedalu mrzelo ze neslo vic parametru spinat footwsitchem, treba prepinat na reverse jednim slapnutim, nebo ruzny presety nejak fakt jednoduse - idealne co preset/funkce to jedno tlacitko. sice by to bylo velky ale to je asi tak posledni vec co me zajima.
To prave umi ten DL-4, o to vic me s**e, ze nejde do smycky. Jinak by to byl takrka idealni delay, jak zvukove, tak ovladanim
A navic se tam jeste mrvi ty footswitche. Tezkej fail 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tj, nebyt toho ze ho par lidi okolo ma a te smyckovatelnosti tak ho uz mam. smycku ale stejne nakonec asi pouzivat nebudu aty footswitche se budou evidentne pri vetsi zatezi mrvit vsude, kamos to ted snad bude opravovat tak uvidime jestli jen nestaci ten starej fsw jen vymenit nebo jestli to je pridelany na desce (to snad ne) nebo tam je pripadne nejaky jiny prekvapkoWohma píše:To prave umi ten DL-4, o to vic me s**e, ze nejde do smycky. Jinak by to byl takrka idealni delay, jak zvukove, tak ovladanimA navic se tam jeste mrvi ty footswitche. Tezkej fail
problem se smyckou by jinak mel mit vychytany ten velky LINE6 bazmek ktereho je modul DL4 (stejne jako FM, DM atd) soucasti - ale to uz je docela velka krava, nikde jsem to nevidel ani neslysel nicmene podle papirovejch vlastnosti by to melo bejt skvely. ani to neni tak drahy jak by se dalo cekat.
Praveze jsou primo na desce 
Delaji se dve verze, pozna se to podle toho, jestli je logo nalepeny nebo primo odlity. Na bazaru o tom byla kdysi diskuze, mozna to pujde jeste najit. Lepsi verze je tak s tim odlitym logem, asi vyroba v USA nebo Japonsku, uz si nepamatuju, jakej je rozdil. Kazdopadne odlita verze se kazi min.
Line6 M9 je hafo vzrusujici zalezitost, mozna mi jednou jebne, prodam krabicky a koupim M9 nebo M13. Koneckoncu vyresilo by to treba i muj problem s expression pedalem
(Kruci, nemel jsi to zminovat, doted jsem se o to nezajimal :<)
EDIT: Ted jsem studoval tu M9 a jsem teda dost na vazkach, vypada to fakt vychytane a ani to nema zadny zasadni kiks jako DL-4. Ach.
Delaji se dve verze, pozna se to podle toho, jestli je logo nalepeny nebo primo odlity. Na bazaru o tom byla kdysi diskuze, mozna to pujde jeste najit. Lepsi verze je tak s tim odlitym logem, asi vyroba v USA nebo Japonsku, uz si nepamatuju, jakej je rozdil. Kazdopadne odlita verze se kazi min.
Line6 M9 je hafo vzrusujici zalezitost, mozna mi jednou jebne, prodam krabicky a koupim M9 nebo M13. Koneckoncu vyresilo by to treba i muj problem s expression pedalem
EDIT: Ted jsem studoval tu M9 a jsem teda dost na vazkach, vypada to fakt vychytane a ani to nema zadny zasadni kiks jako DL-4. Ach.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja mam pocit ze ot je naopak, ze to odlity logo je nejaka druhovyroba. nicmene nevim, kamos ma to s tim odlitymlogem co si tak pamatuju (stari cca 3-4 roky) tak pockam az to otevre, jeden switch mu uz totiz nejde 
Je to mozny, psal mi to kdysi mykl a budto jsem to popletl ja, nebo on. Ted jsem to googlil a asi mas pravdu.
Mimochodem s tou M9kou jsi me vazne ZLE nacnul, na 90% to driv nebo pozdeji poridim. Asi az mi vrati dane
Mimochodem s tou M9kou jsi me vazne ZLE nacnul, na 90% to driv nebo pozdeji poridim. Asi az mi vrati dane
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo ta M9 a M13 jsou v podstatě kompletní pedalboardy. Defacto POD a vsechny ostatni modelery od Line6 v jednom praktickém baleníWohma píše:Je to mozny, psal mi to kdysi mykl a budto jsem to popletl ja, nebo on. Ted jsem to googlil a asi mas pravdu.
No já si M13 letos koupím na tuty 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300