Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

whiteplayer3d

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od whiteplayer3d »

Nylonové jsem měl, ale při když jsem při hraní Nothing Else Matters hrál "licky" (které se ve španělských skladbách vyskytují velmi často), tak byly téměř neslyšitelné...

Zatím jsem zkoušel pouze struny Sirius, bylo by to hodně znát na zvuku, kdybych zkusil populární D'addario EXL? :) (samozřejmě nějaké extra tenké)
Close your eyes and open your mind...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

whiteplayer3d píše:Hraji na akustickou kytaru, převážně španělské vybrnkávací melodie...
whiteplayer3d píše:když jsem při hraní Nothing Else Matters
Španělská Metelice? :D

Nic ve zlém, na španělku se samozřejmě taky dá hrát tahle hudba, ale sám vidíš (slyšíš), že to není ono... Ta kytara, co máš, je španělka, takže na ni patří nylonky - nejčastěji se doporučují Savarez...

Pokud chceš hrát i jiný styl, bude to chtít pořídit westernku (kytaru na kovovky)... Tam už máš pak široký výběr - D´addario, Ernie Ball, Martin, John Pearse, Elixir...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
VaclaIV.

Příspěvek od VaclaIV. »

Ahoj

Já používám struny Martin SP 016
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:34, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
Axlik

Příspěvek od Axlik »

16ky?? To existuje?? Já měl za to, že nejvyšší jsou tak 13ky ..No každopádně já mám Martin phospor bronze custom light 11ky a používám trsátko 0,43 nebo 0,56 tvrdší mám už jen 0,73 a to se hodí spíš na vybrnkávání... Je mi nepříjemný jak se tvrdý trsátka zasekávaj, lepší je když se prohýbaj tak jak hraju, ale to je můj názor :) vím, že se hraje třeba i 2mm na 11ky, někomu to jde, ale já bych to neuměl..
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
shoooter

Příspěvek od shoooter »

VaclaIV. píše:Ahoj

Já používám struny Martin SP 016
Co to je, to jsem nikdy neviděl, postni link.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To jsou dvanáctky. Takže vcelku standardní potah na akustickou kytaru. Na to se dá bez problémů hrát s 0.7 trsátkem (osobně jsem dřív používal 0.7x Tortexy).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
VaclaIV.

Příspěvek od VaclaIV. »

Tak odkaz je asi blbě pamatuju si že sem prodavači řekl o ty nejsilnější to 016 což je asi tvrdost mě zmátlo ..
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:35, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
shoooter

Příspěvek od shoooter »

VaclaIV. píše:Tak odkaz je asi blbě pamatuju si že sem prodavači řekl o ty nejsilnější to 016 což je asi tvrdost mě zmátlo ..
To .016 je síla struny H.
Trsátka si vyzkoušej (kup jich několik) - já hraju 2mm, ale pro začáteku to asi nezkoušej.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja hraju normalne na dvanactky 73mm trsatkem, zkousel jsem vselijake ale vzdycky se vratim k 73mm Ultexu, idealne se spickou.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

...EDGE... píše:Ja hraju normalne na dvanactky 73mm trsatkem, zkousel jsem vselijake ale vzdycky se vratim k 73mm Ultexu, idealne se spickou.
Taky jsem na to asi 2 měsíce hrál. Pak jsem se vrátil k 0.88 a na rychlejší hry je to podle mého sluchu praktičtější a struny se více rozezní :) Ale samozřejmě záleží na stylu a typu hry.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Sektor píše:
...EDGE... píše:Ja hraju normalne na dvanactky 73mm trsatkem, zkousel jsem vselijake ale vzdycky se vratim k 73mm Ultexu, idealne se spickou.
Taky jsem na to asi 2 měsíce hrál. Pak jsem se vrátil k 0.88 a na rychlejší hry je to podle mého sluchu praktičtější a struny se více rozezní :) Ale samozřejmě záleží na stylu a typu hry.
Ono jde také o materiál.
Třeba stejně silný Brain a Ultex je obrovský rozdíl.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nezkousel jste nekdo struny na akustiku Picato 650??jsou to pry struny vyrabejici se v Anglii a v recenzi je chvalili a nejen na akustiku.hlavni vyhoda za dobry peniz.asi je zkusim...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nicolas píše:Nezkousel jste nekdo struny na akustiku Picato 650??jsou to pry struny vyrabejici se v Anglii a v recenzi je chvalili a nejen na akustiku.hlavni vyhoda za dobry peniz.asi je zkusim...
Jsou k sehnání někde v ČR?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

rocky77 píše:
Nicolas píše:Nezkousel jste nekdo struny na akustiku Picato 650??jsou to pry struny vyrabejici se v Anglii a v recenzi je chvalili a nejen na akustiku.hlavni vyhoda za dobry peniz.asi je zkusim...
Jsou k sehnání někde v ČR?
v letme prohlidce jsem je u nas nevidel.

cenove vychazi kdyz bych nespechal zhruba na 150,kdyz bych spechal,tak okolo 200 kc.

kdyby nekdo chtel a ja jich objednaval vic,vysly by jedny zhruba na 160,protoze by se usetrilo za postovne a byly by tu za chvilku.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

...EDGE... píše:Dneska jsem po dlouhe dobe menil struny, a vyzkousel jsem (pro me) novou znacku Pyramid. Jsou to dvanactky Premium bronze, coz je fosfor bronz. Zvukove mi prijdou tak mezi PB a bronzem. Maj rekl bych v celku nizsi tah nez ostatni dvanactky, ale to je jen muj dojem, E je silne pouze 52 oproti 53 ci 54 na ostatnich sadach. Az si sednou a ohraji se trochu, dam vedet.
Tak jsem je dnes sundal. Popsal bych je tak, ze nove tolik nerinci a necinkaji jako napr. Martinky, ale zase si drzi hodne dlouhou dobu vyrovnany zvuk, ztraci ho jen hodne pomalu. Jinak nicim vyjimecne nejsou.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Na nový rok jsem sám sebe přemluvil a hodil na akustiku opět Elixíry. Uběhlo 19 dní a zase je musím promazat Dunlopem, aby před hraním zněly jak mají. Asi je to holt normální u všech strun. Jen že se mi vůbec nepotí ruce, hraji pouze doma a s maximální péčí, ani do toho nevalím tolik, že by mi praskaly struny .... :) Nějak to neřeším a vždy si před hraním dám minutu až dvě na očištění. Dunlop už mám rok na všechny 3 kytary a odhadem do toho dubna ještě vydrží.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Čau, mam dotaz, nevíte kde v Praze se dají koupit kusové struny jiné než Daddario, hraji na sedmu v drop A, struny 10-52 plus 70 k tomu, nic jiného jsem zatím nenašel než to Daddario a já tyhle struny moc nemusím, navíc hraji hodně často, takže i přesto že to mažu přípravkem od Dunlopu, tak rychle odcházejí. Nejradši bych http://www.thomann.de/cz/elixir_12077.htm a http://www.thomann.de/cz/elixir_068_electric_guitar.htm bohužel jsem nikde v ČR neviděl že by se elixiry prodávaly kusově a z toho Německa je poštovné za 15 Eur, takže to se mi taky nechce.
Nevíte o něčem :wink: ?
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Pokud sháníš sadu na kterou jsi dal odkaz tak za 290 kč Ti ji můžu sehnat a strunu 068 za 110 kč poštovné při platbě předem asi 30 kč, na dobírku 112 kč. Taky se dá objednat sada přímo na sedmu .010 .013 .017 .026 .036 .046 .056 ale je tenčí, nevím jestli by vyhovovala, cena 370 + poštovné, dej vědět. Samozřejmě vystavuju paragon.
Pokud někdo sháníte Elixíry které nejsou běžně v obchodech pište. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
iMatzj

Struny na kytaře - CORT Earth 70 OPB

Příspěvek od iMatzj »

Ahooj, mám kytaru (CORT Earth 70 OPB). Na které jsou tyto struny D´Addario EXP16 Light (v základu).
A má otázka zní.. Mám na kytaru dát jiné struny třeba tyto http://kytary.cz/daddario-ez900/HN004933/ ? Díky..
Cort Earth 70.
Squier Bullet Strat.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Struny na kytaře - CORT Earth 70 OPB

Příspěvek od džetro »

Připadají ti tvrdé že chceš jít o dvě tvrdosti níž? Myslím že 10ky nebudou moc hrát (na mě je to málo i na elektrické kytaře) je to už moc tenké a za druhé budeš muset pravděpodobně seřizovat prohnutí krku protože 10ky mají mnohem menší tah než 12ky.
Doporučuju neměnit tloušťku, jinak D´Addario je dobrá volba. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“