Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od hyenik »

mám rád metal i rum,
ale tyhle zvuky nejsou žádnej zázrak ;)
v mixu se ztratí...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Taky to neni určený na nějakou nahrávku. Nicméně je pravda, že by to chtělo zvukově dostat nějak blíž. Takhle mi to přijde jako by všechno mělo jinej reprobox. A ještě krabky maj "nevýhodu" že to jsou jenom preampy. Každopádně se mi nejvíc líbí ubzučenej death metal :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Je nějaký jiný dvoukanálový preamp s jedním tlačítkem než Mooery a Victory V4?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi

Příspěvek od volfi »

Tak to vyřeším asi pomocí dvou preampů a LS-2. Objednal jsem si z bazaru Le Lead a ještě bych potřeboval něco na čistý zvuky. Co ten Caline CP-55? Má smysl nad ním uvažovat, nebo rovnou koupit něco lepšího?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nevím, jaký jsi fajnšmekr, ale mně by na živé hraní čistej A kanál z LeLeadu stačil, obzvlášť když se dokopne slušným compressorem, rozhodně bych nevymýšlel taková krabičková harakiri. :)

Pokud nutně musíš ťapkat jen na jeden ftsw, tak LeLead dělá druhým stiskem stejného ftsw bypass - takže bys mohl trvale předřadit clean preamp a do něj poslal LeLead - prostě jako do inputu zesiku. Nevidím důvod, proč by to hrálo nějak blbě.

Jinak AMT SS11 přepíná čistý/zkreslený levým ftsw - pravý ftsw přepíná zkreslený zvuk mezi crunch/lead.
volfi

Příspěvek od volfi »

Le Lead jsem včera otestoval a Ačko by mi asi stačilo. A nevím jestli zvládnu odvládat jedno tlačítko Le leadu po slepu. Proto jsem si říkal, že ta LS-2 by byla ideální, je to velká plocha na kterou se trefím a okolo LS-2 by nic nebylo, abych se náhodou nepřešlápl.
Problém bude i ladička, buď bych jí musel mít v úrovni očí, nebo zkusím evertune.
No a v nejhorším to všechno zas prodám :D

Ještě musím vykoumat jestli bych to nedokázal nějak jednotlačítkově ovládat přes MIDI
volfi

Příspěvek od volfi »

No není to vyloženě předzesilovač, ale vložím to sem pro zajímavost.
Michnov EMG81X (B Drop) -> NS-2 -> OD808 -> DDM -> Ir Coffee custom cabs
[soundcloud]https://soundcloud.com/martin-volf-1545 ... al_sharing[/soundcloud]
295887951_777488773387989_1391075998237553775_n.jpg
torst

Příspěvek od torst »

Poslech jsem si, pěkný. Myslím, že DDM poznávám. U mě tedy bez nakopnutí OD a korekce LMH 12 , 11 a 10,5 hod.
P.S.: Kdybys stáhl level na Maxonu, mohlo by to redukovat gain DDM.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Gain na DDM už je dodělanej, ten knob vedle napájecího konektoru. Takže byl Gain poměrně dost staženej.
torst

Příspěvek od torst »

to jsem přehlíd. To byl rychlej bastl! Gratulace! Tak to máme asi teď stejný DDM. Proto mi byl ten zvuk povědomej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

PŘEHLÍD JSEM PŘÍSPĚVKY, OMLUVA ZA POZDNÍ REAKCE.
hyenik píše: 25.07.2022 10:27 mám rád metal i rum,
ale tyhle zvuky nejsou žádnej zázrak ;)
v mixu se ztratí...
Neztratí, pokud nestahuješ středy, jako to kdekdo dělá. Ale až nahraju nějakej demáč, uslyšíme. Samozřejmě středové Marshally prolézají líp, tohle je JEN Mesa.
innerself píše: 25.07.2022 11:39 Taky to neni určený na nějakou nahrávku. Nicméně je pravda, že by to chtělo zvukově dostat nějak blíž. Takhle mi to přijde jako by všechno mělo jinej reprobox. A ještě krabky maj "nevýhodu" že to jsou jenom preampy. Každopádně se mi nejvíc líbí ubzučenej death metal :D
No DDM není špatnej, ale ta jedovatost mi vadí. Preamp je nevýhoda? No jistě, hlava - komplexní aparát - to není. Ale od toho jsou preampy, aby se spojily s koncákem, Impulsem a td.
volfi

Příspěvek od volfi »

torst píše: 19.08.2022 10:17 to jsem přehlíd. To byl rychlej bastl! Gratulace! Tak to máme asi teď stejný DDM. Proto mi byl ten zvuk povědomej.
Jo je tam lineární pot 100K, napojen na C10 a spodní kontakt odporu R16, jinak je R16 venku.. Před C10 je přidanej ještě 10K odpor.

Kdyby měl DDM ještě o trochu líp posazený středy a míň "písku", tak je dokonalej. Ty středy pěkně dohání OD808. Aspoň budu mít zábavu na zimní večery. To letovaní SMD se na něčem naučit musim. :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bohuzel ztratí :(
zeptej se cherredy jak pečlivě vybraný micro Mooer (s jinak super zvukem), po prvni zkousce letel do šuplíku a pak na bazar.

ukazka na poslech zni docela fajn, ale mela zacat samotna kytara, protoze ty "bubny" me doslova vyděsily :(
akorat je to jak si to pamatuju s PODem, zvuk docela fajn, dokonce sem delal na i-mentu blind testy aby lidi poznali co je POD a a co lampa... kdyz si to poslechnu dnes tak nevim jak sem mohl byt tak hluchy :) (vylozene me to irituje :)
napr. tohle sem tenkrat namastil na PODa a prislo nam to OK :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
volfi

Příspěvek od volfi »

Omlouvám se za vyděšení :D

K tomu videu, ten zvuk kytar se mi k tomu hodí. Mám rád když je občas něco jinýho.
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 19.08.2022 10:21
innerself píše: 25.07.2022 11:39 Taky to neni určený na nějakou nahrávku. Nicméně je pravda, že by to chtělo zvukově dostat nějak blíž. Takhle mi to přijde jako by všechno mělo jinej reprobox. A ještě krabky maj "nevýhodu" že to jsou jenom preampy. Každopádně se mi nejvíc líbí ubzučenej death metal :D
No DDM není špatnej, ale ta jedovatost mi vadí. Preamp je nevýhoda? No jistě, hlava - komplexní aparát - to není. Ale od toho jsou preampy, aby se spojily s koncákem, Impulsem a td.
No to jo ale záleží s jakym koncákem. Už to tu rozebírat nechci, protože bych byl za pintlicha, ale já mam osobní zkušenost s kříženim a vim, že to někde prostě moc nefunguje :D Třeba zrovna ta mesa a její modern módy, kdy to vypíná presence od zpětný vazby a při jinej je to zapne musí bejt fakt specifický a proto i ten rectifierskej koncák má nějaký speciální recto vstupy. Já hlavně srovnávám aparáty vždycky donekonečna abych z nich dostal podobnej zvuk a kvůli tomu mám zařízení co umí přepínat 2 lampový hlavy na jeden reprobox, takže si myslim, že nikdo takhle na šprta ty srovnání moc nedělá. Minimálně tady určitě ne. Nejrasši bych byl aby mi to nějakej robot nastavil sám :D Včera jsem to ale s druhym kytaristou povýšil a snažili jsme se dva celý řetězce nakroutit podobně a to byla ještě větší makačka, protože přiblížit engl box mese fakt neni jednoduchý :D Ale preamp je prostě 80% celýho zesilovače.
torst

Příspěvek od torst »

Hele, souhlasim. Ty skládačky jsou vždycky kompromis. Někdo na tom postaví firmu - MTS moduly, je rád, že má na výběr, a přesný vliv koncáku oželí.
Jinej, jako ty, požaduje 100% věrnost, tedy hlavu. A zrovna u tý Mesy je ten koncák hodně zásadní a hodně zvuku dělá. Hyenik jistě potvrdí. (To víš, že na bazaru pošilhávám po Singlu...!) Takže ano. je to kompromis v zájmu doma dostupného zvuku. Mám nějaký referenční tracky origo MB-R hlav a dotahuju se k nim, a při správném impulsu (snad i s nějakým otiskem konc. stupně) si myslím, že jsem dost blízko.
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše: 19.08.2022 12:49 bohuzel ztratí :(
zeptej se cherredy jak pečlivě vybraný micro Mooer (s jinak super zvukem), po prvni zkousce letel do šuplíku a pak na bazar.
ukazka na poslech zni docela fajn, ale mela zacat samotna kytara, protoze ty "bubny" me doslova vyděsily :(
akorat je to jak si to pamatuju s PODem, zvuk docela fajn, dokonce sem delal na i-mentu blind testy aby lidi poznali co je POD a a co lampa... kdyz si to poslechnu dnes tak nevim jak sem mohl byt tak hluchy :) (vylozene me to irituje :)
napr. tohle sem tenkrat namastil na PODa a prislo nam to OK :)
No jo, loňské sněhy. Nahrávka je POD je vyšitej, ale kdyby byl trochu ostřejší, ne až takový bláto, byla by to zajímavá alternativa, jak píše volf.
Jasně, že PODy, Vampy (a micro MOOER?) nehrály, protože neměly STŘEDY! Co já se s tim doma nalaboroval. Ale pak přišel ten ZOOM G1on a to byla úplně jiná liga. Ten už to ´maso´ měl. Taky jsem ho dobu používal jako preamp do Returnu lampy a naprosto bez výhrad!
AMT R2 jsem měl na zkoušce s kapelou, drive out do FRONT IN comba PV Bandit a zvuk naprosto bez problémů, míň basů, ostřejší než Lead comba, ale prolézal až až.

Kdyžtak tady je novější ukázka AMT R2: amt-electronics-19201-120#p808725
innerself

Příspěvek od innerself »

Teď to na mě vyskočilo. Já nevim. Tyhle frajeři dělaj všechno naopak. Srovnání noise gatů ve smyčce a distortiony do vstupu zesilovače :D
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Však to taky hraje zprdele :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“