Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Pravidla fóra
Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Díky za upozornění, už je mám v archivu...
Jo a taky díky 
podle mě ne, ale NUX tvrdí že jovasekh píše: 23.11.2021 7:40 hyenik: možná mi to uniklo, nicméně fungují nějak slušně IR i pro magnetické snímače?
https://www.frontman.cz/emulator-zvuku- ... optima-air
ten rozpor bude zřejmě v chápaní významu slova "slušně"
Protože jsem ted dělal ten magnetický test, může směle říct, že žádný magnetický snímač nehraje sám o sobě dobře (pro moje ucho). Ale když se trochu poléčí (např. nějaký ten Aku simulátor, něco podobného s tím zkouší dělat i IR), tak do mixu s jiným snímačem je to dobré.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No právě se mi tak ukázka, cos dával, moc nelíbila. Prostě klasický acusim. Jako složka ještě k něčemu možná.
pro me magnet nemuze byt samostatne hlavni zvuk (a klidne at stoji 7 litru),
teda jako samozřejmě může, ale...
ovšem na druhou stranu postupne ted montuju magnety do vsech svych live kytar,
takze svoje místo rozhodně mají (sedí mi víc než třeba SBT deskové snímače)
Budoucnost patří kombinacím a ne aluminiu
teda jako samozřejmě může, ale...
ovšem na druhou stranu postupne ted montuju magnety do vsech svych live kytar,
takze svoje místo rozhodně mají (sedí mi víc než třeba SBT deskové snímače)
Budoucnost patří kombinacím a ne aluminiu
Mě se zase nelíbí pieza a mám na Furchovi kombinovaný elmg s mikrofonem a zní mi to super - Seymour Duncan SA-6 Mag Mic Active Acoustic Soundhole. Takže je to jako vše nakonec o osobních preferencích 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Však se shodujete, ne?
kombinace jsou vždycky lepší a vlastně jakékoli, dle osobních preferencí.
akorát je to pak trochu komplikovanější na instalaci a následnou logistiku používání.
https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... -kombinace
akorát je to pak trochu komplikovanější na instalaci a následnou logistiku používání.
https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... -kombinace
to jo. Vyměnit baterku znamená shodit struny 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Snad jenom povolit éčko, ne? Alespoň tak to je u Gibson J-45 s tuším L.R. Baggs Element....
Fender Koa Stratocaster Special Edition s Hot Noiseless
Cube 15, Mighty Mouse, AC15C, HT1, SV20H, Rocker15Terror, IRT Studio do Orange PPC112
Cube 15, Mighty Mouse, AC15C, HT1, SV20H, Rocker15Terror, IRT Studio do Orange PPC112
Myslím že Lachim má na mysli výměnu baterie u magnetického soundhole snímače. Já svoje magnetické Harley Benton s mikrofonem mám vytažené během 10 vteřin, takže výměna baterky je v pohodě. Nevýhoda je ten čouhající kabel z kytary ale zvykl jsem si.karkar píše: 28.11.2021 1:15 Snad jenom povolit éčko, ne? Alespoň tak to je u Gibson J-45 s tuším L.R. Baggs Element....
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
no baterka je vevnitř na boku. A strč ruku do díry se strunama :-O Ale naštěstí tam vydrží docela dlouho a při výměně strun ji preventivně měním 
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Další pán na holení - LR Baggs M1A
na rozdíl od ostatních magnetů bere trochu i rezonance těla, perkusivní poklepy atd
na rozdíl od ostatních magnetů bere trochu i rezonance těla, perkusivní poklepy atd
Docela dobrý
zajímavé, už víc lidí to hodnotilo jako slušné.... síla značky?
Když jsem si poprvé poslechl vzorek, tak jsem myslel že je pokažený
Je to hrozný "telefon", samé středy a když jsme to srovnávali na normalně laděné kytaře s dražším M80, tak to bylo horší až komicky. Jenomže.... na barytonku je to paradoxně nakonec spíš výhoda, je to konkrétní a když se to masivně upraví (EQ, simulace atd) tak to funguje imho i líp než M80 (která má zas příliš basů).
Uslyšíte v dalším díle...
Když jsem si poprvé poslechl vzorek, tak jsem myslel že je pokažený
Je to hrozný "telefon", samé středy a když jsme to srovnávali na normalně laděné kytaře s dražším M80, tak to bylo horší až komicky. Jenomže.... na barytonku je to paradoxně nakonec spíš výhoda, je to konkrétní a když se to masivně upraví (EQ, simulace atd) tak to funguje imho i líp než M80 (která má zas příliš basů).
Uslyšíte v dalším díle...
jenom krátká Baggs vsuvka, jak "nejlepší magnet" M80 hraje na normálnější kytaře než barytonce.
Sice v podivném ethno ladění, ale v téhle kytaře už zůstane, tak jsem si pro sebe udělal záznam.
Sice v podivném ethno ladění, ale v téhle kytaře už zůstane, tak jsem si pro sebe udělal záznam.
trénink angličtiny
https://insounder.org/pedalboard-gems-7 ... coustic-di
jinak all-in-one pro toho kdo nechce moc resit...

jinak all-in-one pro toho kdo nechce moc resit...

Mohu jen potvrdit (v rámci subjektivity), že je to pro akustické hráče s netopýříma ušima přímo kouzelná krabička... a doporučuji (opět subjektivně) píchnout před jakýkoliv ACUS.
PS: pro případné multiinstrumentalisty malý dodatek... s NS Design CR4-VN-QM (housle) to umí udělat neskutečné věci, sic je to primárně kytarová krabička. Při ekvalizaci houslí přímo na ACUSU (a že ten těch možností nabízí hafo) nedosáhnete tolik sametu, jako když všechny knoby na combu dáte do polohy O a upravíte zvuk přes uvedenou krabičku. V mém případě dvě mouchy jednou ranou.
PS: pro případné multiinstrumentalisty malý dodatek... s NS Design CR4-VN-QM (housle) to umí udělat neskutečné věci, sic je to primárně kytarová krabička. Při ekvalizaci houslí přímo na ACUSU (a že ten těch možností nabízí hafo) nedosáhnete tolik sametu, jako když všechny knoby na combu dáte do polohy O a upravíte zvuk přes uvedenou krabičku. V mém případě dvě mouchy jednou ranou.
Za 6290,- jsem měl taky cukání, ale vzhledem k tomu, že na zkoušky si teď všechno nosíme, a vystoupení jsou na nule, nepoužívám ani svůj Venue DI (strkám to přímo do mixu), tak jsem vychladl.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Nejdražší kousek ze serie magnetů - LR Baggs M80
poklepy a perkuse bere chvilema az moc, protože i manipulační hluk
poklepy a perkuse bere chvilema az moc, protože i manipulační hluk