Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Příspěvek od Fořt »

Nemají ale ty Two Notes preampy v sobě spoustu solid state součástek, operáče, tranzistory? Hrají hezky, to jo, až moc hezky, a o tom to je … Zajímavé je, jak lampovým puristům vadí jakákoliv solid state součástka v preampu zesilovače, a tady je to OK. Pokud k nim nepatříš, nebo snad Two Notes jedou opravdu jen na té jedné lampě bez operáčů, pak se hluboce omlouvám za nemístnou poznámku, ale tak to asi Torst myslel, s tím "plnohodnotným" preampem ...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

"až moc hezky"??? :)
To je nějaký nešvar? :)
Hrajou normálně - což pro mě znamená, že nehrajou blbě.
Jak toho dosáhli je mi jedno, poslouchám ušima, neřeším počty lamp. :)
Třeba tam ta lampa jenom svítí a ani přes ni nejde zvuk. :)
José

Příspěvek od José »

cherreda píše: 22.03.2020 10:46 Třeba tam ta lampa jenom svítí a ani přes ni nejde zvuk.
A hřeje!
A hlavně má to torstem kdysi požadované lampové odpružení. Jinak souhlas, i kdyby vevnitř byla křemíková žirafička vykonávající tajné rituály měnící potenciál mezi Gate a Source, tak to prostě hraje dobře.
torst

Příspěvek od torst »

z minula si pamatuju srovnání: Rocktron Gainiac - 1 lampa - tedy Solidstate s přihřívkou vs. E530 - 2 lampy - skutečný tube preamp. Ale to mám odsuď, není to z mé hlavy. Už to taky neřeším, živě žhavým tranďáky a pro nahrávání digisimulace bohatě.
Samozřejmě, každá věc si kupce najde. Uznávám, že tahle zvukovka zjednodušší a zrychlí práci. Ale pořád vidím víc negativ než pozitiv. Silné zkreslení na tom neuděláš. Jedině předřazenou krabičkou. Ale proč ne. SD-1 jako před Marshallem ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No tak to prostě není pro metloše, v tom snad není problém. :)

PS: Já Tě chápu, ale Gainiac prostě jenom hraje na prd a trochu pochybuju, že to je jednou lampou. :) Už za krále Klacka to byl nejlevnější rackovej preamp, takže asi té ceny nějak docílili. Prophesy má taky jednu lampu a hraje dobře.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na stránkách celestion mají 40% slevy na IR. Chci si koupit set 5ks, ale zatím vím, že chci "jen" Greenback a g12-65. Máte tam nějaké odzkoušené IR co byste doporučili ke koupi?
José

Příspěvek od José »

Mám k jedné kejtře parádní IR, zní to parádně, pak tam šoupnu druhou (na apci vím, jaký je mezi nima rozdíl), -> bez dorovnání/s dorovnáním na plus mínus stejný zvuk - přes jednu je daný impulz hroznej, přes druhou super.. Toť má zkušenost. Na tele používám impulz Bognera s V30 a na druhou stranu panoramy Sheffieldy z 5150. Na druhou kytaru (Franken Fendroid) MB Mark Bednu na jednu stranu s C90 na druhou s EVM 12L, prohození kombinace z toho dělá bzučák nebo huhlu a teď babo raď (všechno přes standard Sm57)..
Na basu to samé -> ale paralelně přimíchaný zkreslenej signál zní uspokojivě ze všech bas přes jeden z Sunn 2x15 od Shiftline. Jinak paradoxně některým basám dodá impulz koule a některé znějí přes cokoli z mé nezanedbatelné knihovny výrazně hůř.
Podle touhy za mne jsem nejspokojenější s Modern sadou od redwirez, ale úplná láce to není (ovšem když to člověk srovná s ostatníma investicema do gearu, je to furt zanedbatelné). Popřípadě pokavaď má touhu více vintážní ať sáhne člověk po onom balíčku.
Každopádně Redwirez mají Greenback v Maršálské klasice free jako vzorek, třeba tě uspokojí i ten. Jinak v plném packu je tam mikrofonů víc..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Latam píše: 3.04.2020 17:57 Na stránkách celestion mají 40% slevy na IR. Chci si koupit set 5ks, ale zatím vím, že chci "jen" Greenback a g12-65. Máte tam nějaké odzkoušené IR co byste doporučili ke koupi?
Jo, ty mam taky :)
V30 je slusnych na trhu uz dost, tak poslechni treba Creamback nebo Alnico Blue,
zalezi jake zvuky ted zajimaji

edit: ted jsem si to procvakal a jeste docela zaujal Ruby, neni tak ujeceny jako ty klasiky
(coz samozrejme muze byt vyhoda i nevyhoda :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Díky za tipy. Je mi jasné, že si to nemusí sednout. Chci jen pro začátek mé impulzové cesty mít trochu víc s čím experimentovat. A jdu primárně po heritage greenbacku, který mám osazený v reálné bedně :)

Hyenik: Jak píšeš, slušnou V30 už mám, alnico blue (od Rheta Shulla viz odkaz níže) taky. Ale jinak do Ruby open 1x12 určitě půjdu, ukázka zní super. A překvapivě se mi při proklikávání líbil 412 alnico gold. To je taková ta konfigurace, kterou člověk v reálném světě asi nikdy nevyzkouší :)

Ale hlavně tam mají celestioni bug a sleva nejde na tenhle collection pick aplikovat :D Slíbili mi, že to snad v pondělí opraví, tak budu čekat a když nic, vezmu jenom ten heritage greenback.

https://www.youtube.com/watch?v=0teVW8YNtNg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a vidis to, nakonec si me ovlivnil ty a vzal jsem taky herigate greenback, přisel mi nejprirozenejsi.
(procvakaval jsem ruby, creamback, lynchback, evh a porovnaval s tema co uz mam AB, g12-65, greenback)
dal jsem si i na YT nejake veci, a ten ruby ma nakonec fakt malo vysek a heritage stredy mi prisly o chlup prirozenejsi nez creamback) podle ukazky je to takovy vychytany greenback (original uz dost bzučí)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dám to sem, můžete vyzkoušet free impulsy Coffe Cabs
https://coffee-audio.com/latte-212/

Obrázek
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/bluguitar-blubo ... /ID302355/
Také zajímavá možnost. Sice jen interní IR´s , ale o to jednodušší obsluha.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

hyenik: díky
José

Příspěvek od José »

Jopjop, díky moc. Moje top se nestanou (zatím :D), ale, IMHO, patří k té použitelné sortě (tedy relativně vzácné)..
torst

Příspěvek od torst »

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Chci na zivy hrani vyresit nastalo ozvuceni kytary, nez koupim dva Sennheisery 609, jeste chci kvuli konzistenci IR :) Mam dva aparaty : Mesa Mark I (tam je to v pohode, slave outem do Mooer Radar a rovnou k zvukari) a Teisco Checkmate 20. Teisco je starej kram bez master volume, ale na jeho zvuk nedam dopustit. Je nejakej jednoduchej "konvertor" vystupu ze zesaku, kterej pichnu mezi zesilovac a repro a pujde z nej prijatelna linkova uroven pro druhej Radar? nebo nejaky all in one reseni, co nebude stat jak zanovni chata v posazavi? Napadla me kombinace red box + radar, ale redbox nema pokud vim vypinatelnej speaker sim.
Placka

Příspěvek od Placka »

Není to náhodou ten behringerovskej kytarovej dibox GI100? Teď jsem se podíval - má vypinatelnou simulaci, můžeš ho dát v pohodě mezi zesilovač a repro a stojí sedm kil:)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Kinx: leckterej dibox ma utlum az 40dB, takovej by sel pouzit pro radar.
Hodně budem někde...
torst

Příspěvek od torst »

Placka mě předběh. GI100 je GIniální ! Má ale výstuop na XLR, ale to bys oredukcoval. Horší je, že ten repro výstup bývá zvukově daleko ostřejší než linka. Nevím proč, ale mě to tak vždycky znělo.
A co ta Mesa? Není na Slave out naopak už nějakej pseudo sp. sim.?
Placka

Příspěvek od Placka »

Pokud si kinx nachysta vlastní impuls ze signálu z diboxu a bedny nazvucene mikrofonem, je jedno, jak ostrej a výškovej ten diboxovej výstup je - když na něj aplikuje v Radaru tenhle impuls, dostane ten zvuk mikrofonovany bedny...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“