Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ivan »

José píše:...na Zoomu si u presetu s daným zesilovačem natočíš vatiantu bez boxu, pustíš to do zvukovky a na stopu s pověsíš nějaký ten IR box loader s naloudovaným impulzem. Já např používám free VST Le Cab2 od Poulinů..
no "impulz" je pre mňa nový pojem. VST, dokonca aj ten Le Cab2, som kedysi využíval, ale niekde som asi robil chybu, lebo som nikdy nebol s výsledkom spokojný...

každopádne na G1 dať na "LINE IN", ano?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Ano, "Line In".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Hraju na basu, tak mi zbyl jen B1Xon a tam tahle volba chybí, volil bych to, co nejmíň przní zvuk -> nějaké z těch voleb nějak ekvalizovali, tak snad lajna nebude..
Jinak LeCab bez nahraného impulzu nic nedělá a stěžejní v tomhle řetězci je vždy daný impuls.--
Ivan

Příspěvek od Ivan »

filo01 píše:Na všech to teda neslyším (jen na higainech), ale zkus za amp zařadit ParaEQ, frekvence obou parametrů dát na 20kHz a stáhnout je na minimum (-12)
Chcem sa vrátiť k tomu, čo som spomínal ohľadom toho "vysokofrekvenčnéo bordelu" - lepšie je raz počuť ako o tom rozprávať, tak tu je sample, čo mám vlastne na mysli. Prosím zamerať sa na doznievanie na konci. Aplikoval som aj ParaEQ ako poradil filo01, ale nepomoho...
https://myspace.com/ivanborcin/music/so ... -129867835
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tohle resis pri demu? :roll:
mel by sis poslechnout nejake multitracky svetovych hitu co tam se obcas odehrava za zverstva 8)
např. takové EVH solo v Beat It, kde je brum pomalu silnejsi nez normalni signal apod

kdybys misto nepodstatnych cypovin stejne dukladne resil samotnou muziku, tak uz si davno svetova superstar
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

souhlas s Hyenou !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejde mi to spustit, kde je chyba?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:souhlas s Hyenou !!!
ano ano, metalisti vždy držali spolu. :wink: (pevne dufám že toto beriete výhradne s humorom...)

nie všetci hráme dž-dž-dž, kde sa takýto bordel možno stratí. v decentných brnkačkách to je znateľne rušivé, aj keď ide len o demo, ale presviedčať o tom nebudem a ani nechcem nikoho.
a aby som sa neopakoval, rovno som si dal univerzálny povestný citát do podpisu :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, metal neni hudba, tam se prece vsechno ztrati 8)

hele, dobrá rada zadarmo.... prestan resit nepodstatne detaily a zacni konecne neco DELAT.
Zatim tady par let jenom "resis" a nezachytil jsem ze by z tebe mezitim neco vypadlo.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

hyenik píše:jj, metal neni hudba, tam se prece vsechno ztrati 8)

hele, dobrá rada zadarmo.... prestan resit nepodstatne detaily a zacni konecne neco DELAT.
Zatim tady par let jenom "resis" a nezachytil jsem ze by z tebe mezitim neco vypadlo.
hyenik, už som si zvykol, že si trochu prchký, ale na takéto osobné útoky by si sa mohol fakt vysrať... a v záujme pohody ostatných členov fóra to už ďalej nerozpytvávajme, ok? čo tak radšej nejaký konštruktívny názor, že toto je bežný sprievodný jav dig. multiefektov alebo niečo na ten spôsob ?!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a v tom je mozna ten hlavni problem, ze ty dobre minenou radu povazujes za utok, stejne jako nejake preznivani (ktere zni spis jako blbe nastaveny noisegate) za vysokofrekvencni cvrlikani.

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Good luck
Placka

Příspěvek od Placka »

Ivan píše:
torst píše:souhlas s Hyenou !!!
nie všetci hráme dž-dž-dž, kde sa takýto bordel možno stratí.quote]

Já teda neslyším prakticky vůbec nic (poslouchám jen v práci na sluchátkách Genius), rozhodně ne bordel, který by se neměl ztratit, v jakýkoliv nahrávce se tohle uplně v pohodě ztratí. A vůbec to nemusí bejt metal, já ho taky nehraju (neumím:-)). Schválně si s tímhle zkus nějaký demo natočit a moc bych se divil, kdyby ve výsledným mixu bylo cokoliv slyšet, natož aby to bylo rušivý...

Každej apec víc nebo míň bzučí, ať už digitální vysokofrekvenční bordel u mulťáků nebo prostě obyčejnej brum lampáče...dlouhý roky jsem měl HOTa, kterej prostě trochu bručel, ale nikdy jsem to neřešil, nikdy to nebylo rušivý. Teď mám Egnatera, kterej je skoro uplně potichu, ale zase má aktivní větrák, takže v uplně tichý místnosti je slyšet větrák:-)
torst

Příspěvek od torst »

Kdyby Hendrix používal k fuzzu trafo a to trafo brumělo, tak by dnes všichni inženýři přidávali do vintage simulací vrčení, aby byly "echt oldies" !
José

Příspěvek od José »

Slyším to (superluxy HD662B), není to dvakrát přijemné, ale proč to tady řešíš? Hoď za to lowpass filtr a všechno od 12kHz vejš uřízni, ne? Na případný live k tomu připojíš stejně pětimetrovej kabel co tyhle vejšky sežere..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hendrek píše:
Nejde mi to spustit, kde je chyba?
Hm, už to jde spustit, musel jsem použít IE (Opera ani Chrome neuměly).
To cvrlikání by mohl být impulsní zdroj. Zkuste to bez drátů, milý Marconi! :) Tedy bez adaptéru s bateriema, jestli to pomůže. Mi dělá Zoom při napájení levným Warwickem to samé.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Mám to na baterkách, v tom problém nebude. Skôr sa skúsim pohrať s tým EQ. Je to problém iba amp simulátorov.
Samozrejme pri živom hraní (v kapele, kde je pazvukov mrte) to neriešim, nakoniec aj pri vyšších skresleniach to je šum a fuk, tam sa to stratí. Ale jemné skreslenia v náladovkách s "picking" na struny do nahrávky - a už je to tam...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nějaký gate nebo ZNR jsi vyzkoušel?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mi celkem pomohly ty ParaEQ, bylo to sice na MS-50G, ale higain ampy tam jsou stejné jako u G1On
https://app.box.com/s/psidlgrpt1m0gt9y0d6t
Jeden sampl je linkou do BR-80, druhý do téhož přes mikrofon. Vpravo jsou popisy nastavení.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ivan

Příspěvek od Ivan »

jo jo, ZNR mám zavesený na každom presete.
ale zase to by sme chcel asi veľa, aby krabička za 80 éčiek hrala čisto ako analógový aparát s krabičkami... na štúdiové účely to asi nie je veľmi stavané. a na demáčiky to už nejakými noise gatemi v nahrávke vyčistím
vďaka za rady
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pratele, mam dotaz. Koukal jsem na stranky prodejcu ale tam jsem nenasel co jsem hledal. Jsem basak, ktery obcas trapi kytaru. Uvazuju o nakupu G1on nebo B1on. Jaky tam je rozdil, krome toho ze je jeden basovy a druhy kytarovy? Basovy ma automatickeho bubenika, ma ho i kytarovy? Pouziti planuju predevsim na kytaru, ale obcas i cviceni s basou a tam by se mi bubenik siknul (na "versi hrani" mam na basu pedalboard se vsim co potrebuju, tedy kompresor/limiter, OD, EQ a chorus).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“