Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od Scorstin »

Tak nehovorim ze "hra nejlip" ale pre mna je to najlepsie riesenie :)

Po rokoch nosenia tazkeho aparatu na koncerty, podia, hospody, skusobne, po schodoch atd, je toto doslova godsend. Nehravam uz tak aktivne ako kedysi ale aj tych cca 20 koncertov rocne za to stoji. Zvuk mi vyhovuje a na mojo/image nehladim :)

Je to aj hodne o prakticnosti - v mojom kombiku sa bez problemov zvezieme s basakom a bubenikom, vratane bicich a nasich "aparatov".

A inac v skusobni mam svoju 4x12 s lampovou hlavou, sada na to prach ale je mi luto to predat :lol:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mluvíš mi z duše, přesně můj příběh.
Takhle mi na vymazlenej aparát taky sedal prach, bylo mi furt strašně líto ho dát pryč - a stejně letos na jaře šel - co jsme přešli na impulsy, rok a půl jsem aparát nezapnul, pořád jsem vyčkával, že mě třeba impulsy a aktivka naštvou, zklamou, objevím vlastnost, kterou nepřekousnu a vrátím se k lampám... a prostě se to nestalo, naopak s každým koncertem si s druhým kytaristou pochvalujeme, že jsme na to přešli.
Sorry za OT.

Jinak naprosto nechápu, proč už na bazaru někdo neskočil po Bubucciho Bognerce.
:) Chlapi zdejší metlošoví, co s váma je, tvl? Co kdo chce lepšího strčit pod rypec za tuhle cenu? Tvl, když jsem před lety sháněl 4x12" adidas bednu do studia, jel bych pro ni okamžitě. Vždyť je furt strašně lidí, co hrajou na klasické aparáty. Fakt bych čekal prodej obratem, tahle ignorace je otřesnej odraz dneška.

(Jj, jsem si dal 2 panáky Dos Maderas a už je ze mě filosof :wink: )
Naposledy upravil(a) cherreda dne 22.11.2019 18:03, celkem upraveno 1 x.
911

Příspěvek od 911 »

Mám to podobně . Jsem klasický bedny a komba na kytaru už dávno dal pryč,prodal jsem i Bose L1 kvůli váze a pořídil toto lehké zařízeníčko,/ 2ks , druhej má basák /máme to za prrdelí a slyšíme se i na zpěv a ostatní kolegy.
IMG_0604-1.jpeg
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

innerself

Příspěvek od innerself »

cherreda píše: 22.11.2019 18:00 Jinak naprosto nechápu, proč už na bazaru někdo neskočil po Bubucciho Bognerce.
:) Chlapi zdejší metlošoví, co s váma je, tvl? Co kdo chce lepšího strčit pod rypec za tuhle cenu? Tvl, když jsem před lety sháněl 4x12" adidas bednu do studia, jel bych pro ni okamžitě. Vždyť je furt strašně lidí, co hrajou na klasické aparáty. Fakt bych čekal prodej obratem, tahle ignorace je otřesnej odraz dneška.
Největší oldschoolák jsem tady asi já a já už mam Mesu Traditional. Sice bych určitě dostal přednášku, že jsou ještě lepší než mesa, což asi jo, ale já jsem už línej a nechci s timhle nějak experimentovat. Se svym zvukem jsem spokojenej a starosti s vyjednávánim, dopravou, utrácenim, porovnávánim a popřípadě nejhorší část prodávánim toho, co jsem označil jako horší, jsou na línýho člověka jako já moc překážek a moc práce. A to nemluvim ani zase o přeštelování zvuku na jinej, aby mi to celý sedělo. Tohle je právě asi kámen úrazu při filosofování. Lidi pořídí bud mesy, nebo levnější marshally, engly, orange a nebo ještě ty chudší harley benton, což pro mě nehraje fakt zle a jim to vlastně ve směs stačí, protože stejně pak ve zkušebně záleží kde člověk stojí, kam ten aparát postavil a jak ho postavil. Sice se to tady rozebíralo, ale u nás ve zkušebně jede ten trapnej pokus s bednou na boku. Pocitově to pro nás zní líp a kolečka jsme líný odmontovávat. Prostě tady už hraje roli akustika a to je pro obyčejný kytaristy už moc složitý a proto většina lidí co znám zůstane a osvědčený levnější klasiky.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ty sis dal taky 2 panáky? Tak brzo po obědu? ;)
innerself

Příspěvek od innerself »

Úplně jsem čekal podobnou odpověď. Jako neznám v mym okolí nikoho kdo by dal prachy za mesa box, natož pak za Bogner, Diezel nebo třeba VHT, který nejsou zas až tolik vidět u znamejch kapel. Všude Marshall, Engl, Orange a nejvíc Harley Benton. A lidem to prostě bohatě stačí. Ne každej musí mít Audi nebo BMW, ale stačí mu Škoda v kombíku :D
cid

Příspěvek od cid »

911, mám dotaz a nechci ho ventilovat zde, dal jsem to do vlákna "ozvučení pro 100 lidí", dík za odpověď.
Demilich

Leštění reproboxů na high gain metal :-P

Příspěvek od Demilich »

Borci, čím opečováváte své milované boxy? Jak a čím je čistíte a dávaté do vůně?

Moje už si zaslouží trochu úklidu, tak uvažuju čím je nablýskat. Orange má tradiční orinží oranžový potah (tolex?) a SoundCitka takový ten starý tenší černý jakobykožený povrch...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Naopak. Ven na něj majzlík, kladivo, šmirgl a drátěnej kartáč. Tím mu dáš relic patinu a každej se oblízne ! Ale vážně, byť je před Silvestrem : Jestli chceš boxu prospět, vlez dovnitř a dotáhni všechny vruty a šrouby. Jak ty, co drží kastli, tak ty na nichž visí hrnce. Přiměřeně, ne na krev. Při převozech se vyklepávaji a pak se kolikrát divíš, jak hodně jsou povolený.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Jasna páka,vrypy od nože,zaschla krev,pavuciny a mrtvoly pavouku v koutech, žádný umely homoudrzbarsky prasarny : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Není nad pořádně zahořelé repráky! nebo snad....

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U Eminencu je to jedno, ty stejně nikdo neosazuje, ne ? :lol:
Jinak tam ten rozdíl slyšet jde, na to nemusí být člověk netopír. Přímo z boxu je ten rozdíl větší. U nových Redbacků jsem to moc nezpozoroval, ale u V30 jsou ty první hodiny vcelku včelín.
torst

Příspěvek od torst »

Eminencu osazuje Antalík z Teamu a má na to přísné vědecké zdůvodnění.
Pýcha, pytel, netopýr, plyš ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pro skutečný život jsou takovéhle "rozdíly" v řádu jednotek směšnosti. 8)
Ještěže jsou mi repráky už šumafuk - já už tak leda řešit rozdíly ve zvuku převodníků IR playerů hehe... :roll: :)

PS: Sakra Bubucci, starej netopíre, když si nejsi jistej, tak metalista zvolí dycky s tvrdým přece... ;)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Soráč, mně se to asi nějak zamotalo s tapírem a čínou dohromady :)
Jinak Antalík hrál na posledním tour na CAA OD100 a CAA 2x12, která se nejčastěj osazuje V30. Druhý kytarista (M. Morávek) má CAA 2x12, ale osazenou G12-65 Heritage.
Slyšel jsem vedle mého Bognera, který je spíš v zánovním a asi ne moc hraném stavu i jiného se stejným osazením (4xV30) a ten hrál o něco líp, trošku míň výšek a pocitově líp dýchal. Takže ty nahrané roky mají určitě něco do sebe.
IR jsou fajn, je to jako teď v karanténě, kdy se díváš přes okno, jaké by to venku mohlo být :lol: :lol:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Možná... ale nahrané roky beztak mají nejvíc do sebe, když jde o ruce. ;)

(no a ty převodníky jsou teda jak je to které okno umyté, co? :lol: )
innerself

Příspěvek od innerself »

Closed back vs. open back s přidanou fintou :D Myslim, že se to tu někde taky řešilo.

innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Druhej kytarista zvažuje, že by pořídil ke svýmu fireballovi nějakej lepší reprobox, než současnej harley benton. Cenově nejnižší je všude marshall 1960AV/BV. Má zkusit do toho jít, nebo by měl jít radši do engla pro?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

k Fireballu bude hrát určitě líp Engl. Pokud by byl Pro za rozumnou cenu, nevahal bych. Možnost je i vzít Standard a časem vyměnit repra.
V Prahe někdo prodává Engla už hodně dlouho, je osazený Eminence, od kytaristy Boron, který je/byl Engl endorsee. A Texas Heaty jsou na tvrdší muziku dobré repro.
A nebo tam je i moje bývalé VHT, které je ještě pevnějsí než Engl Pro díky komplet zalepeným zádům a hlavně je o dost lehčí.
A stará pravda říká, že na boxu se nevyplácí šetřit.
torst

Příspěvek od torst »

Mě boxy Engl přijdou "přeenglovaný" Už je toho dždž moc. 1960A je klasika resp. to nejlepší na světě pro kytaru ! Oslí můstek - včera u nás na fesťáku hrál kytarista nářez na vytaveneho Fireballa do od nás půjčeného 2x12 vertical se Seventy80 a byl to špičkovej higain !!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“