DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

Příspěvek od Kinx »

tak pak dejte vedet, docela me to zajima. koncepce je fajn, samotneho me to docela hloda - mam nejaky vintage modulacni krabky kterych se nechci zbavovat, nicmene FM hraje taky super a ty stare kramy jsou skoro nepouzitelne nazivo protoze jim furt neco je
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemluve o tom, ze M9ka resi problemy s propojkama efektu, napajenim, kurvenim zvuku bufferama atd... Navic si novej efektik muze clovek vyzkouset naprosto jednoduse.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já potřebuju delay na reverse na tap osmiček s tečkou a na looper... Nejspíš to do budoucna vyřeším 3ma krabicema nezávislejma. třeba ta DL4 ten tap neumí...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Tak Echo #1 je doma :) A přesně jak říkal Jester - na začátky dá se...myslím, že nějaký pátek v mým arzenálu zůstane :) a Axele - ten hlasitostní skok je znatelný jen na některých nastaveních, a to většinou těch pro mě nepoužitelných :mrgreen:
fekál.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mám dojem že aby ty skoky nebyly, tak je třeba mít ten wet signal poměrně dost nahlas :wink: ale záleží co od toho chceš za zvuk :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jaké nastavení delaye používáte na dokreslení sól ? Kolik repeatů a jaké zpoždění? Spíš nějakých rychlejších než pink floydových atd. :idea:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cas vetsinou 300-400ms, feedback neco mezi tretinou a pulkou (taky jak kde, prijde mi, ze se to na kazdym pedalu chova trochu jinak), mix zhruba na tretine.

EDIT: Ted jsem se mrknul na nastaveni v PODu a mam tam cas 367ms, feedback 49% a mix 33%, ale nevim jak moc by ten zvuk byl pouzitelnej v kapele, preci jen hrani do sluchatek je neco jinyho. Ale daleko to nebude.

A pekne jsem se trefil :D Na rychly sola bych mozna lehce ubral feedback a mozna i cas, takze tak 300ms, 30-40% a 33%. Ale ono je to taky o tom, jak chces, aby to znelo, moznosti je vic nez dost.
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak to docela odpovídá i mému nastavení. 311ms delay a 40% feedback. Mám to na GNX3000 a je do docela použitelné i na živo ve stompbox mode. *thumbs up*
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Reptile od dánské firmy T-Rex
- "menší bráška" původního modelu Replica
- digitální efekt, simulace analogového páskového delaye
- prodleva od 10 do 1000 ms
- kromě ovladačů Echo, Repeat, Level a Time má na boční straně menší potenciometr Input Level, díky tomu lze nastavit vstupní úroveň kytarového signálu tak, aby nezkresloval (vedle toho se nachází červená dioda, která indikuje, kdy docházi k přebuzení
- dva spínače, On/Off a Modulation (k Flutter jsou ovladače Depth a Speed) je to takový chorus/vibrato charakter
- napájení 9V až 12V, cca 120 mA, obyčejná baterka vydrží zhruba hodinu, takže adaptér je nutný
Obrázek

Dojmy: je to bezvadný, ovládání je jednoduché, velmi rychle jsem si zvykl. Po zvukové stránce tomu nemám vůbec co vytknout. Chová se to přirozeně, je to muzikální. Modulační část je překvapivě použitelná i v extrémních nastaveních a stále dobře čitelná. Bez přehánění tvrdím, že na tom nelze najít nastavení, které by se mi vůbec nelíbilo nebo bylo něčím nedokonalé. Jen škoda, že nelze využít samotnou modulaci bez aktivovaného delay, ale to bych chtěl asi moc. :) Překvapilo mě, jak je pedál tichý. Ovladač Level na Reptile mám na max. + aktivovanou modulaci a slyším pouze nízkou úroveň šumu, přičěmž kombo mám na úrovni hlasitosti ve zkušebně. Floydovské zvukové stěny jsou s Reptile pedálem nádherné a jak jsem si všiml tak je to docela nakažlivé. Nevím no, s delay pedály mám malou zkušenost, takže nebudu zde prohlašovat, že to je to nejlepší, co se dá v této kategorii modulačních delay efektů sehnat v poměru "cena x výkon x kvalita. Každopádně se to Dánům povedlo a pochvalu i dík si za Reptile zaslouží.

Ukázky:

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Sepis pak kdyztak recenzi, v podstate staci copy paste a doplneni par drobnosti :)
Somnus Aeternus
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To bych mohl. :) Ještě bych dodal, že je tedy poměrně drahý v obchodech. Pohybuje se to u nás od 6000,- do 6500,- Kč. A proto jsem byl rád, že bazarový stál o rovné 2000,- Kč méně a ještě s rok a půl dlouhou zárukou (kupován v Aleximu) + přibalený stabilizovaný adaptér od GESu.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše:To bych mohl. :) Ještě bych dodal, že je tedy poměrně drahý v obchodech. Pohybuje se to u nás od 6000,- do 6500,- Kč. A proto jsem byl rád, že bazarový stál o rovné 2000,- Kč méně a ještě s rok a půl dlouhou zárukou (kupován v Aleximu) + přibalený stabilizovaný adaptér od GESu.
Dobrá cena. Replica byla dlouho mým snem, ale nějak se mi nechtělo za to ty prachy dávat. A jeté na eBay se pohybují také dost vysoko. No a potom mi ještě qwer napsal, že rozdíl ve zvuku mezi Replicou a mým současným Dejavu není tak velký a navíc ta Replica, co měl jeho bratranec, byla nějaká poruchová a tak jsem nakonec koupil místo Replicy Dejavu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

gratuluju! :) dobrá koupě
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tomy
Bandzone: bandozne.cz/sunnyway

Doporučení nějakého delaye?

Příspěvek od Tomy »

Zdravím, chtěl sem se zeptat co volit za delay (nemusí být nějakej extra drahej např Fulltone TTE :mrgreen: ) přemýšlel sem o EHX Memory Boy, kterej sem viděl někde do 4 tisíc.
Tomy

Re: Doporučení nějakého delaye?

Příspěvek od Tomy »

Teda ještě sem spíš koukal po EHX memory boy Deluxe... jaké jsou výhody a zápory? oproti normálnímu Memory Boy? :o
Libor.Guitar

Příspěvek od Libor.Guitar »

Já používám Ibanez DE7 a jsem spokojen. Za ty peníze je to dost muziky :) ale samozřejmě EHX je dobrá volba a rozhodne ti to nechci vymlouvat pokud do toho chces ty prachy dat
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

O delayi je tu celé téma, tak se přesuň tam: kytarove-efekty/delay-t4700.html

Nikdo to nedoporučí, co si máš přesně koupit, budeš muset trochu upřesnit, co vlastně chceš a pak si minimálně poslechnout ukázky a vybrat ten správný.
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Díky no, hledám něco na dobarvení zvuku kytary u sol popřípadě nějaký echo na opakování;)

Jinak dík za ten odkaz.. ten jsem nějak nedohledal :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hele, ted z fleku by bylo možné tu ti vysypat 20 zajímavých delayů. Ujasni si hlavně sám, co chceš. Doporučuju prolézt stránky třeba proguitarshop.com, kde jsou často i ukázky, a todost kvalitní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomy

Příspěvek od Tomy »

dobře koukal jsem se :) a dá se s tím Memory Boy EHX nějaký echo? ;) teda jestli to dobře chápu co je to echo? :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“