Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:Můj tip: http://www.gme.cz/napajeci-adapter-sito ... a-p751-040 (hned si jeden také kupuji, i když jej momentálně nepotřebuji, zdrojů není nikdy dost).
Podobných univerzálních šmejdů jsem tak 10 let dozadu nepoučitelně vystřídal snad 5 a všechny šly velmi rychle do kopru a nebo s půlkou krabek bzučely, přičemž mi samozřejmě byly prodány jako "zaručeně stabilizované".

Dlouhodobě mi spolehlivě fungujou jen značkové adaptéry, těch klasických s trafy mám 5 (Harman k whammy, Morley, Dunlop 18V a jedno jediné neznačkové české 9V kdysi za 450 korun).

Mimoto mám už dost odborníky odsuzovaných adaptérů se spínanými zdroji, které se ke mně vesměs dostaly v balení s efektama - momentálně snad už 8 kousků - a zatím ani jeden zdroj neodešel a nebzučel (Dunlop 18V, AMT 12V, TC, Source Audio, Korg... ao dokonce i levný Warvick je zatím ok).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vidíš, já mám zase problém se spínaným Warwickem. Záleží i na samotné krabičce, jak si bude se zdrojem rozumět. Za těch pár peněz je to o tom koupit to a vyzkoušet. Nebo pořídit drahý kvalitní zdroj. Ale tomu se tazatel chce vyhnout.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasně.

Nicméně je dost značkových adaptérů levnějších než Boss (800 je fakt peklo), které mají boss konektor.
Korg http://kytary.cz/korg-ka-189/HN002282/
Morley http://www.muzikant.cz/morley-original- ... 18008.html
Dokonce i Strymon je levnější. :)
Ten Warvick mám tenhle, dostal jsem ho k efektu a počítal jsem s tím, že je to asi šunt, ale zatím se choval dobře i s několika dalšími efekty.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten Warwick mám myslím stejný. Ne že by bruměl, při napájení mulťáku jsem nic nevypozoroval, ale při zasunutí do zásuvky to hodí vždy takovou jiskru, že ve mně důvěru moc nevzbuzuje. U trafa se mi to zatím nestalo. A mulťák nyní radši napájím přes USB z čínského adaptéru za dolar :). A ten mnou doporučovaný nastavitelný zdroj se může hodit v budoucnu třeba pro krabku 12V, nebo s jinou polaritou. Od Minwy jsem již jedno nastavovatelné trafo měl a nebyl problém (pokud si odmyslím slabý brum při napájení více efektů, ale za to ten zdroj nemůže). Jinde jsem pro změnu psal o originál spínaném adaptéru ke krabičce AMT, se kterým bruměla. Po výměně za levný trafo adaptér brum ustal. Jak říkám, je to o tom zkoušet a hledat.

PS: Ten Korg a Morley vypadají jako trafo adaptéry (dle vzhledu), těch bych se nebál.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nedávno jsem kupoval spínané zdroje v GM za cca 139,- k WiFi audio pojítkům, což jsou z poloviny taky analogové krabky, a jsou úplně potichu, a to i na pódiu. Od výrobce k tomu byly půlkilové stabilizované trafo zdroje, což majitel odmítal tahat na koncerty. Se spínanými je mnohem šťastnější.
Creepy
Nový uživatel

Příspěvek od Creepy »

Zdravim,
Mam problem s efektem Boss Metal Zone MT2. KDyz zapojim adapter led jenom blika a zesilovac vydává divnej zvuk, neco jako klepani. Napajeci adapter pouzuivam tenhle : http://www.muziker.cz/rockpower-nt-5-eu
torst

Příspěvek od torst »

No to nevim, asi blbej adaptér. Zkus jinej nebo dej do MT2 baterku ať vyloučíš příčinu problému.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nemáš zkrat mezi klipem na baterku a krabičkou?
Ivan

Re: Při zapojeni adaptéru krabicka píská

Příspěvek od Ivan »

Tomino38 píše:Ahoj, mam krabičku BOSS SD 1 a při zapojeni síťového adaptéru (když je efekt zapnutý), krabička píská a chrčí. Pouze s baterkou je to v pohodě.

Nemáte s tim nekdo zkušenosti? Da se to opravit?
Diky :)
Nazdar, BOSS Blues Driver BD-2 - podobný problém a to používam podľa mňa relatívne kvalitný adaptér Zoom AD-16E. Som ho chcel reklamovať, ešte že som skúsil s baterkou - a s baterkou úplne v pohode, ale s adaptérom píska a okrem BD nezapájam nič iné...
Normálka?
Dik

EDIT: Aha, tak Tomino38 kúpil tiež ten Zoom AD-16 a píska(lo) mu to ďalej. Takže ten Zoom asi nebude až tak fasa adaptér...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
kodl258

Re: Mooer micro power

Příspěvek od kodl258 »

Levnější alternativa (kopie) Mooer micro power:
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Fam ... 037052-000
V posledním čísle Guitar&Bass byla krátká recenze (nevím, jak moc ovlivněná prodejcem/inzerentem) a docela to chválili. Zkusím to objednat a pak poreferuji.
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

Ahoj, dostal se mi do rukou distortion Yamaha MBD-100 (multi band distorion). Je to made in Japan, to je vše, co o něm vim. Neví někdo co je to zač? Data výroby, cena a atd. Díky :-)
Edit:
Obrázek
Naposledy upravil(a) billie.raf dne 8.06.2016 22:37, celkem upraveno 1 x.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
kodl258

Re: Mooer micro power

Příspěvek od kodl258 »

kodl258 píše:Levnější alternativa (kopie) Mooer micro power:
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Fam ... 037052-000
V posledním čísle Guitar&Bass byla krátká recenze (nevím, jak moc ovlivněná prodejcem/inzerentem) a docela to chválili. Zkusím to objednat a pak poreferuji.
Dneska to dorazilo. Zapojil jsem tam najednou celkem 7 krabiček - mix analogové i digitální a zatím vše OK. Nemá to problém z jednoho výstupu utáhnout EHX Electric mistress stereo, což je docela žrout (2 paralelně propojené výstupy z Power Plant juniora to neutáhly). Žádné pazvuky jsem zatím nepozoroval, takže mi ani nějak nevadí, že je to spínaný zdroj.
Ivan

Re: Při zapojeni adaptéru krabicka píská

Příspěvek od Ivan »

Ivan píše:
Tomino38 píše:Ahoj, mam krabičku BOSS SD 1 a při zapojeni síťového adaptéru (když je efekt zapnutý), krabička píská a chrčí. Pouze s baterkou je to v pohodě.

Nemáte s tim nekdo zkušenosti? Da se to opravit?
Diky :)
Nazdar, BOSS Blues Driver BD-2 - podobný problém a to používam podľa mňa relatívne kvalitný adaptér Zoom AD-16E. Som ho chcel reklamovať, ešte že som skúsil s baterkou - a s baterkou úplne v pohode, ale s adaptérom píska a okrem BD nezapájam nič iné...
Normálka?
Dik

EDIT: Aha, tak Tomino38 kúpil tiež ten Zoom AD-16 a píska(lo) mu to ďalej. Takže ten Zoom asi nebude až tak fasa adaptér...
Ahoj, nadväzujem, bo mi to nedá... Mám teda už vyššie spomínaný zdroj Zoom AD-16, o ktorom tvrdíte, že je lineárny, resp. stabilizovaný a napriek tomu mi ten Boss píska, OK. Chcem upresniť, že píska viacmenej iba keď doň posielam signál (hrám). Ako som už spomenul - s baterkou to nerobí, ide úplne čisto. Má niekto na to rozumné vysvetlenie? Rád by som všetko napájal tým adaptérom, ale takto to ten Boss trochu brzdí... Na začiatok by mi pomohlo, aby som vedel vylúčiť teóriu, že je nejaká chyba v pedále (je ešete v záruke), ale ako?
Dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Včera na skúške som bol nútený kŕmiť jedným adaptérom celú výbavu (po vybití bateriek) a deje sa takáto vec: VoxV8 - má switch "Standby" a "On", pri Standby by mal byť neaktívny, ale akonáhľe som napojil na adaptér (rozbočovacím káblikom, "daisy chain" od Warvick) aj ostatné pedále, tak normálne sa ten Vox sám zapol... Čím to môže byť?
Čo je vlastne "Standby" vo všeobecnosti? To asi nebude to isté ako "Off", keď je zariadenie odstrihnuté od šťavy, nejaká šťava tam proste asi musí byť a potom stačí nejaký impulz a ten pedál to aktivuje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Všeobecně při standby jede žhavení lampy, ale není zapnuté pracovní anodové napětí, takže lampou neteče proud (kromě žhavicího).
Ivan

Příspěvek od Ivan »

kmensik píše:Všeobecně při standby jede žhavení lampy, ale není zapnuté pracovní anodové napětí, takže lampou neteče proud (kromě žhavicího).
A teda elektrónky pri stand-by svietia alebo nie? Budem to asi musieť napájať samostatným adaptérom pre istotu aby to nebolo nejak v interakcii s ostatnými krabicami. Zaujali ma tie Smrčka zdroje, celkom ich chválite. Ak som správne pochopil, vie upraviť ten zdroj podľa požiadaviek
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nebo zkus Starbuck od Dalibora Vašinky, to je to stejné a taky ti udělá vývody dle požadavků.
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:Nebo zkus Starbuck od Dalibora Vašinky, to je to stejné a taky ti udělá vývody dle požadavků.
Umí to oba ( Smrčka i Vašinka ) , ale Smrčka bude mít asi delší dodací lhůtu .
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jo, tak už som kontaktoval. Len stále ma trochu štve Boss BD-2, neviem ako ostatné Boss pedále, ale vyzerajú byť dosť vyberavé na zdroje, na zahraničných fórach sa na ne celkom sťažujú, že sičia aj s kvalitnými adaptérmi, ten môj taktiež, takže mám dilemu, či radšej nekúpiť originál Boss adaptér a z neho napájať aj zvyšok zostavy...

Máte tu niekto Boss BD-2 alebo OD/DS, Fuzz a pod.? Aké skúsenosti máte s ich prevádzkou s "neBOSSsáckymi" adaptrémi/zdrojmi?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A nebude ten problém spíš v pedálu?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“