Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

iMatzj

Re: Struny na kytaře - CORT Earth 70 OPB

Příspěvek od iMatzj »

džetro píše:Připadají ti tvrdé že chceš jít o dvě tvrdosti níž? Myslím že 10ky nebudou moc hrát (na mě je to málo i na elektrické kytaře) je to už moc tenké a za druhé budeš muset pravděpodobně seřizovat prohnutí krku protože 10ky mají mnohem menší tah než 12ky.
Doporučuju neměnit tloušťku, jinak D´Addario je dobrá volba. :D
Ahoj, díky za upřesnění. Jsem ještě amatér a líny ve smyslu hledání. :)
Proto jsem rád že si mi to takhle vysvětlil. :)
Cort Earth 70.
Squier Bullet Strat.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Kinx »

je nejaky kompromis mezi tloustkou a tahem pro akustiky? natahuju desitky Martin, kvuli cene a pohodlnosti. chtel bychsilnejsi struny kvuli zvuku, nicmene to je v konfliktu se slachama na levacce :(
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

DR Rare maji mensi tah.
Anebo podladit.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Kinx píše:je nejaky kompromis mezi tloustkou a tahem pro akustiky? natahuju desitky Martin, kvuli cene a pohodlnosti. chtel bychsilnejsi struny kvuli zvuku, nicmene to je v konfliktu se slachama na levacce :(
Používám tyto - řada Heritage (na stránce úplně dole) má nižší tah strun, jsou opravdu pohodlné a zvuk také výborný... Jejich jediná nevýhoda je, že nejsou k sehnání v ČR... :evil:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
sanok51

Příspěvek od sanok51 »

Povodne som mal na novej dAddario EXP 16, kedze som asi 15 rokov nehral, prsty boleli, presiel som experimentami ako 0.11 Martin bronze, 0.10 Ernie Ball R&B, Zas 0.11 Rotosoun a vratil som sa k 0.12-tkam Addario EXP 16. Hram prevazne ako hobby u ohna a tam je treba tu westernku pocut. minimalne 0.12.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Znáte někdo struny Dadi na akustiku? Zkusil jsem je objednat,měly by být Phosphor Bronze a jsou za málo kaček.tak jsem zvědavý:-).Pokud je někdo znáte,napište prosím info,díky.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak mi dorazily struny Dadi jak jsem psal,tak dnes vecer otestuju a napisu jak se mi zdaji.
Jsou to dvanactky phosphor bronze za velmi solidni.cenu,tak jsem velmi zvedavy:-).
jarji

Příspěvek od jarji »

Dvanástky Elixíry. :)
Carpe Diem
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Dobrý den, mám dotaz. Volal mi děda, že mu mám koupit nějaké dobré struny na akustickou kytaru v rozměru 0,08. Jaké struny byste mi doporučili? Orientačně jsem koukal po internetu a v tomto rozměru asi moc velký výběr nebude.
Naposledy upravil(a) B3CK dne 22.03.2013 13:04, celkem upraveno 1 x.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

No tak jsou v zásadě dvě možnosti - buď si děláš p***l ty z nás, nebo děda z tebe :lol:
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Děda myslel osmičky a asi je má na klasickou španělu místo nylonů. Asi je to jediná cesta jak může taková kytárka přežít. Nebo tam dát dvanáctky a kytárko Au revoir.... Tož tak...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

B3CK píše:Dobrý den, mám dotaz. Volal mi děda, že mu mám koupit nějaké dobré struny na akustickou kytaru v rozměru 0,08. Jaké struny byste mi doporučili? Orientačně jsem koukal po internetu a v tomto rozměru asi moc velký výběr nebude.
Nebylo tam původně 0,008? To je totiž správně, resp. .008 jsou to tisíciny palce.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 22.03.2013 13:27, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:Děda myslel osmičky a asi je má na klasickou španělu místo nylonů. Asi je to jediná cesta jak může taková kytárka přežít. Nebo tam dát dvanáctky a kytárko Au revoir.... Tož tak...
Ano, je to jako pořídit si Tranzita, a potom chtít vozit ingoty se slévárny. Něco je špatně.
Že to vzkazuju dědovi.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Bylo, ale po následujícím komentáři jsem znejistěl v čem je chyba. Prostě hraje na tento rozměr (i jsem se tomu asi před 2 rokama divil).
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
shoooter

Příspěvek od shoooter »

B3CK píše:Bylo, ale po následujícím komentáři jsem znejistěl v čem je chyba. Prostě hraje na tento rozměr (i jsem se tomu asi před 2 rokama divil).
Chyba je v tom, že na akustiku (né španělu) se dávají struny 11-12-13, extrémně 10 nebo 14. Takže 8 je málo, a kytara prostě nehraje.
A na španělu se dávají většinou nylonky a ty se značí jinak.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Hrál jsem na Elixiry dvanáctky. Pak se něco v Émerice zvrtlo a éčka no a vlastné i géčka praskala jako na běžícím pásu... :evil: Tož jsem přešel na Dadárky EXP 16 dá se to ale není to ono. Tak se po čtyřech sadách vracím k Elixírům. Ještě jsem je nenatáhl (mám tam tu poslední sadu EXP) ale doufám že se v Elixiru přimíchala nějaká ta mandragora a budou zase fajn jako dřív..... Tož tak ... ...doufááám
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:Hrál jsem na Elixiry dvanáctky. Pak se něco v Émerice zvrtlo a éčka no a vlastné i géčka praskala jako na běžícím pásu... :evil: Tož jsem přešel na Dadárky EXP 16 dá se to ale není to ono. Tak se po čtyřech sadách vracím k Elixírům. Ještě jsem je nenatáhl (mám tam tu poslední sadu EXP) ale doufám že se v Elixiru přimíchala nějaká ta mandragora a budou zase fajn jako dřív..... Tož tak ... ...doufááám
Elixíry praskají, tak to prostě je.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

No já hlavně osmičky na akustiku ještě nepotkal... Netvrdím, že neexistují, ale pokud ano, bude to hodně velká zvláštnost (IMHO zvukově nepoužitelná)´...
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja ted hral na desitky na akustice. No, rekneme ze EAD se +- dalo (i kdyz zvuk byl, nedokazu popsat jak, takovej zvlastni ale nevadilo mi to), ale Gcko, samozrejme neopredeny, uz temer nepouzitelny, takovy to mnoukaci zvuk... B, e nekde na puli cesty... zlaty dvanactky... priste zkusim mozna .13, i kdyz na to uz asi nebudu schopen hrat..
Hodně budem někde...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak jsem natáhl struny Dadi,jak jsem psal,jsou to dvanáctky a musím říct,že mně se zdají dobré.Měl jsem tam teď 11 ernie ball phosphor bronze a tyhle jsou taky phosphor bronze.zvukově kytara díky silnějším strunám získala na síle a zvuk se mi zdá naprosto bezproblémový,hezký.Za 100 kč si myslím,že na domácí hraní výborné struny.nebo-li dávat 2x tolik za Ernie Ball moc význam pro mě nemá.Ale jelikož jsem v podstatě začátečník,tak nevím,jestli můj sluch je dostatečně erudovaný,abych kvalitu strun dokázal posoudit.Mně se prostě zdají dobré a žádnou plechovost,nebo nějaké nedostatky prostě nepozoruji.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“