Jaké SG se vám líbí?
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké SG se vám líbí?
já ty machaniky mám i na LP Studio a tam s tím, po srovnání hmatníku/pražců, není taky větší problém. Každopádně to SG za moc nestálo, takže nemělo smysl do něj investovat čas nebo peníze.
- Alternátor
No nevím, když srovnám stabilitu ladění Gibson Deluxe a Grover mini Rotomatics, tak jsem ve stabilitě ladění neviděl žádnej rozdíl. Ale občas se natrefí na blbej kus všude.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Také bych řekl, že je to většinou o nastavení a seřízení. Ale chápu bubuciho- sg je totiž strašně nešikovná a neergonomická kytara, kterou si oblíbili kytaristé malého vzrůstu z důvodu, že je malá a to u nich přebilo vše ostatní. Ale ikona to je, co se dá dělat 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak ona to byla asi záležitost toho konkrétního kusu, protože SG 60s Tribute, co jsem měl teď chvilku doma, bylo v každém ohledu lepší (až na pro někoho ikonický vzhled SG Standardu).
Jinak ta hratelnost SG je skoro příkladná, akorát si člověk musí zvyknout natahovat ruku dál k hlavě kytary, potažmo všem pozicím na hmatníku.
Jinak ta hratelnost SG je skoro příkladná, akorát si člověk musí zvyknout natahovat ruku dál k hlavě kytary, potažmo všem pozicím na hmatníku.
sg je lehka a pohodlna kytara, me se libi i vzhledove
jediny co se mi na ni bohuzel nelibi, je zvuk - na milost bych asi jeste vzal nejakej model s P90, casem jsem nicmene zjistil, ze ten charakter proste neni pro me.
jinak musim rict, ze opravdu sh*t mechanik potkavam minimum a prestoze ty gibsonacke zvonecky tak vypadaji, jsou v pohode. problem byva zpravidla v serizeni/frikce v nulaku/neco uvolneneho v draze struny.
jinak musim rict, ze opravdu sh*t mechanik potkavam minimum a prestoze ty gibsonacke zvonecky tak vypadaji, jsou v pohode. problem byva zpravidla v serizeni/frikce v nulaku/neco uvolneneho v draze struny.
2 grock: SG a neergonomický? tak to je pro mě teda úplně naopak. jak miluju svoje lp junior special, tak sgéčku se teda nevyrovná. při hraní na lp mi překáží ten oblouk pod pravou rukou, což u sg není...je to o zvyku...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
- Alternátor
Navíc SG je výborná kytara pro pupkáče... LP mě hrozně tlačilo, tady ok 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
kytary se mně nikdy moc nelíbili,ale musim říct že od té doby co kytaru vlastním si ji nemůžu vynachválit.Super ergonomické lehké tělo, pohodlný hmatník a super zvuk.No a tady přikládám můj vysněný kousekSG
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
třísnímačový Gibsony ani vibrola se mi nikdy nelíbíli. ale proti gustu ...
SG je r´n´rollová středová plechovka. Do meho stylu moc nesedí, ale na jamy, improvizace a pod. je bezva.
SG je r´n´rollová středová plechovka. Do meho stylu moc nesedí, ale na jamy, improvizace a pod. je bezva.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Vibrola se mi líbí šíleně, barva taky. Jen mi vadí tři snímače ( i na LP).
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
na SG je super, že hraje hodně středově, ale zároveň zvládá dobře i velký podladění, což jasně dokazujou takový kapely jako electric wizard, black sabbath, rotten sound, wolfbrigade nebo entombed...takže s tím středovým plecháčem je to jen jedna strana mince. btw: miluju uřvanej zvuk mýho speciala - dokonce jsem prodal standarda, protože tenhle special mi sedí víc...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
Musím jen souhlasit.Hrajeme podladene a musim rict,ze zvuk sg me asi bavi uplne nejvic.Prijde mne,ze ma zvukove to urvany ze strata a zaroven to hutny a tezkotonazni z LP.Doma to resim a porovnavam do nekonecna
No a k ty ergonomii a vaze.SG je fakt lehoucka kytara,coz mne ted po operaci ramene vyhovuje.A navic se mne na ni hrozne dobre hraje....mne se normalne tri HB na kytare nelibi,ale na tom bilym customu s tremolem mne to prijde fakt pecka...to krade:koukam,ze mame stejny sg
Taky cerny?
http://bandzone.cz/argonaut
SG jsem kdysi měl a je zvukem fajn, hratelost je v pohodě, design pominu, ten je subjektivní - ale co nechápu je, jak někdo může pokládat za ergonomickou kytaru, která padá na hlavu, pokud se nezatíží 5 kg bigsby
a ještě k tomu má menzuru vytrčenou o cca 10 cm víc doleva, než mají ty skutečně ergonomické kytary. 
| Cruel YT | Cruel sptf
+1 za nesmyslne vyoseni a neergonomii SG designu (je to jedna z minima kytar na ktere se mi hralo fakt blbe)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
2 nozaki: nene, mám červený. já tuhle kytaru prostě miluju - dokonce jsem kvůli ní prodal svého standarda, protože jsem po dlouhým porovnávání došel k tomu, že tahle kytara hraje prostě líp - nejlepší kytara, co jsem kdy měl...koupil jsem jí za 10 000 i s hardshell casem od kytaristy the switch, což teda není můj půllitr piva, ale kytara je to super...
ps: jo, a to posunutí směrem k hlavě je pro mě to největší plus, co se týče hratelnost. hodně tlumím ve vysoký rychlosti - ne žádnej thrash, ale třeba jako DISFEAR, a tam je to pro mě příjemný.
padání na hlavu je omletá písnička - bez urážky - od lidí, který v ruce prostě ještě nedrželi kvalitní SG. měl jsem doma celkem 4 Sgéčka od special faded po standard a nepadalo na hlavu ani jedno...epiphony atd je věc jiná...
ps: jo, a to posunutí směrem k hlavě je pro mě to největší plus, co se týče hratelnost. hodně tlumím ve vysoký rychlosti - ne žádnej thrash, ale třeba jako DISFEAR, a tam je to pro mě příjemný.
padání na hlavu je omletá písnička - bez urážky - od lidí, který v ruce prostě ještě nedrželi kvalitní SG. měl jsem doma celkem 4 Sgéčka od special faded po standard a nepadalo na hlavu ani jedno...epiphony atd je věc jiná...
Já jsem kdysi měl SG Ibanez, takže u té by se dalo mluvit o nevyvážené kopii, to je v pořádku, beru.
Ale protože o nepadání na hlavu orig. Gibsonů jsem už několikrát byl přesvědčován, pověsil jsem během minulých let na sebe pár originálů a SG padalo na hlavu vždycky - ne stejně výrazně (odhaduju, že záleží na hmotnosti těla?), ale padalo pokaždé. Takže si pod padáním na hlavu buď představuju něco o dost jiného (a třeba jsem upadl na hlavu, těžko říct, všechno je možné
) a nebo jsem na tři různé Gibsony neměl ten kousek pověstného štěstíčka a ten čtvrtý by byl už dokonale vyvážený.
Zatím nic ve zlém, ale odhaduju, že mi spíš chybí ten pověstný kousek fanouškovské tolerance.
Ale samozřejmě čert to vem, je to asi taková zbytečná diskuse a nechci nikomu hanět vysněnou kytaru. Vsedě se mi na SG hraje normálně.
Ale protože o nepadání na hlavu orig. Gibsonů jsem už několikrát byl přesvědčován, pověsil jsem během minulých let na sebe pár originálů a SG padalo na hlavu vždycky - ne stejně výrazně (odhaduju, že záleží na hmotnosti těla?), ale padalo pokaždé. Takže si pod padáním na hlavu buď představuju něco o dost jiného (a třeba jsem upadl na hlavu, těžko říct, všechno je možné
| Cruel YT | Cruel sptf
Já na SG taky hraju, sice epiphone, ale měl jsem štěstí na kus, protože hraje fakt perfektně.. jediný co ji můžu vytknout je to padání na hlavu a tovární snímače.. jinak všechno super
navíc se mi líbí zvukem i vzhledem - důkaz jsou AC/DC a Black Sabbath
navíc se mi líbí zvukem i vzhledem - důkaz jsou AC/DC a Black Sabbath
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
moje SG Fokus na hlavu padá, řešim to přilnavim řemenem a hotovo. Co jsem měl v ruce SG Gibson, i ty laciné, nepadalo ani jedno! Jak je to možný nechápu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jinak kámoš z kapely lahar vyřešil přepadávání na svých epinách (explorer, sg) tím, že převrtal úchyt řemenu na krk - kousek od lože, kde je krk přilepen k tělo. funguje to a zvuk to neovlivní...
u své Fokus jsem zkusil, kde by rolna musela být. protah jsem krk smyčkou v řemenu a aby se nepřevažovala, musel bych mít rolnu někde na 12 pražci. Jak jsem psal - bohatě mi stačí neklouzavej řemen.