Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
spree

Re: Kytara a PC

Příspěvek od spree »

Aka je opozdeni na bezne zvukovce Realtek na doske? Da sa to nejako normalne pouzit?
Toto bude predpokladam rovnake...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No při defaultní konfiguraci ASIO4ALL (512 samplů, 44100 SR) je to cca 22ms (11+11). To je moc - obecně se udává realtime poslouchatelnost pro 10ms, čiže 5+5 cca. Možná by šel buffer nastavit níž, ale nezkoušel jsem, jestli to je použitelné. Prubnu (reference pak bude pro Lenovo T420i).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Když je řeč o zpoždění, jaké jsou reference na zvukovky Focusrite? (Ty červené) Kamarád má 18i6 a byl strašně spokojený, že to má maximálně 5ms ... uvažuju do budoucna o tom setu 2i2 + sluchátka + kond. mic ... co si o tom myslíte?
Konkrétně toto: http://www.audiotek.cz/product-55049-fo ... ett-studio
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mám zato (ale jen odhad!), že tahle série je postavená na stejném základu, jen má konkrétní počet I/O. Takže by se ze systémového pohledu měly zvukovky napříč touhle řadou chovat pokud ne stejně, tak velice podobně.

P.

Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Ahoj, mam trochu problem se zapojenim elektroakustiky do PC a naslednym nahravanim. Nahravani a zapojeni funguje, ale ten zvuk co se nahraje je takovy hrozne laciny. Hlavne kdyz zahraju akord pres vic strun, tak je to takove zvonive, kovove, nema to sustain, zadnou hloubku. Proste to ani trochu nezni, jako akusticka kytara (pritom kytara jako takova zni pekne). Jsem teda spis zacatecnik, ale chtel bych si obcas nahrat nejake cviceni a tohle se fakt neda poslouchat. Nastaveni potenciometru na kytare na zlepseni zvuku nema moc vliv. Kdyz hraju jednotlive tony na strunach, tak to zni jeste docela ok, teda az na to, ze prostredni zneji slabeji nez krajni (to se asi budu muset podivat, jestli kobylka spravne doseda na ten piezo snimac...ale az se odhodlam)

Pritom v obchode si pamatuju, ze to po zapojeni do nejakeho komba hralo pekne. Mozna jenom nerozumim tomu, jak ten zvuk vznika a je treba to prohnat jeste nejakym efektem v PC, aby to znelo normalne jako akustika. Nejak jsem si myslel, ze to co nahraju by melo aspon plus minus znit tak, jak to slysim, kdyz hraju nezapojene.
Kytara:
http://kytary.cz/washburn-wd7sce-atbm/HN113865/
- ten snimac asi nebude zadna slava za tu cenu, ale stejne si myslim, ze by to melo znit aspon trochu normalne

Program pro nahravani jsem zkousel Audacity i Reaper.

Zapojeni kytary jsem zkousel pres Behringer Guitar Link (takova ta levna plastova krabicka do USB) i pres Rocksmith kabel (kytara -> USB). Pres ASIO ovladace i pres MS DirectSound (nebo co to ted Win pouzivaji by default u internich zvukovek). Chapu, ze to je dost low cost reseni, ale na youtube je s timhle spousta pekne znejicich nahravek...
Diky za pripadny tip. Pripadne muzu po vikendu neco zkusit nahrat a dat k poslechu. Doufam, ze jsem trefil spravnou sekci a tema.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Původně jsem chtěl položit otázku na cenovou relaci kytary a pak napsat něco ve smyslu, že "ten piezo nebude žádná sláva za tu cenu" :-D ale vzal jsi mi vítr z plachet, takže tady už nic nevytěžím (poznámka o kombu).

Mno - vstup zvukovky by měl být Hi-Z (dle všech možných specifikací toho preampu v kytaře, co jsem na netu našel), jinak bude silné impedanční nepřizpůsobení a může to dělat tyhle podobné brikule.

P.

Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

pavlii píše: Mno - vstup zvukovky by měl být Hi-Z (dle všech možných specifikací toho preampu v kytaře, co jsem na netu našel), jinak bude silné impedanční nepřizpůsobení a může to dělat tyhle podobné brikule.
No zkousel jsem to pres ten behringer guitar link:
http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx
Ten vstup by mel byt podle me Hi-Z, kdyz je to urceny pro kytary a jde do toho normalni nastrojovy kabel (velky jack). Ten guitar link by mel byt takovy levny audio interface.
Ten Rocksmith kabel tezko rict, ale asi v sobe bude mit taky nejaky prevodnik...podle youtube pres to lidi normalne nahravaji a zni to minimalne pouzitelne.

Ja chapu, ze ta elektronika v tehle kytare nebude zadny zazrak....taky s tim nechci nahravat dema nebo alba, ale tak aspon trochu poslouchatelny zvuk by z toho mel jit nejak dostat (a to nejsem nijak zvlast narocny...nemam jeste tak vytrenovany kytarovy sluch, abych si moc vymyslel). Navic jak jsem psal, tak v obchode pri zkouseni to prodavac pichnul do nejakyho komba a znelo to pekne...rozhodne ani vzdalene ne tak mizerne, jako kdyz to zkousim doma na PC (kombo nemam a ani moznost si nikde pujcit). Takze by me zajimalo, cim by to mohlo byt a co udelat, abych z toho dostal do PC aspon trochu poslouchatelny zvuk. Mozna se pro akustiku hodi nejaky jiny interface nebo to takhle surove ma znit a je treba s tim v PC jeste neco udelat (neco, co dela akusticke kombo oproti PC s interfacem navic)....fakt nevim. Nemam s tim zkusenosti.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No zkus hodit ukázku. Jinak se dál nedostaneme.
Předpokládám, že ten snímač prostě není tak dobrý, takže je zvuk poměrně tenký s výrazným attackem, což je docela typické.
Ale samozřejmě je možné, že se ti to chová nějak nestandardně, což poznáme spíš z ukázky než slovního popisu.
Ten behringer by měl být OK.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Tak tady je ukazka:
http://ulozto.cz/xiJK4nPD/test-mp3
- je tam jen par akordu bez nejake rytmiky a tak :)

Prepojil jsem Behringer do jineho USB portu a trochu si pohral s nastavenim a je to o cosi lepsi (plus jsem pouzil tvrdsi trsatko, takze to mozna taky udelalo svoje). Nicmene porad to v nekterych mistech dost zvoni. Basy na EQ mam nastavene tak na 3/4...kdyz to dam na vic, tak to sice min zvoni, ale je to uz takove moc zahuhlane.
Otazka ted je, jestli je takovy zvuk normalni. Jak jsem uz psal, pres kombo v obchode to znelo pekne (mozna to bylo i tim, ze tam na to hral prodavac a ne ja :), tak bych neceho podobneho rad docilil i pres PC (samozrejme necekam, ze to z PC bude znit tak dobre, jako pres kombo, ale aspon priblizne a poslouchatelne).
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Hele, ta kytara podle mě zní normálně - ale ne to zkreslený pod tím.. nemáš na kytaře moc vysoký volume?
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

zaza_3121 píše:Hele, ta kytara podle mě zní normálně - ale ne to zkreslený pod tím.. nemáš na kytaře moc vysoký volume?
No mam to skoro na plno. Kdyz to dam min, tak je to pak hodne potiche. Treba kdyz dam na kytare volume na polovinu, tak ukazatel urovne vstupu lita nekde v prvni desetine maximalne (a to mam ve windows nastavenou uroven vstupu toho behringeru na 95-100%). Musim pak nahrany track nejak zesilit a zni to snad jeste hur. Ale zkusim si s tim jeste pohrat.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

A čím to je, že to máš "pod tím" zkreslený?
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

zaza_3121 píše:A čím to je, že to máš "pod tím" zkreslený?
No to ja nevim...zadny plugin nebo efekt tam nemam. Ciste nahravam do audacity cestou kytara -> snura -> behringer guitar link -> USB. Mozna nejake dalsi nastaveni na EQ. Zkusim dat vsechno na stred a nahraju neco znova.
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

http://ulozto.cz/xGYrFuwJ/test2-mp3
- volume na kytare jsem snizil tak na 3/4
- ostatni jako mid, bass, press, trebble jsem dal na stred (trebble a mid byl pred tim na max, tak mozna to bylo diky tomu vic zkreslene...)

Je to porad takove moc uzvonene...proste v tom neni slyset, ze by to hrala drevena kytara...takovy ten kulaty teply zvuk mi tam chybi (fakt nevim jak to popsat...popsat zvuk je pro me tezsi nez chut a vune vina nebo whisky :) Ale jak rikam, mozna jen od toho cekam neco, co je nerealne a je treba to prohnat nejakou modulaci nebo efektem. Je taky mozny, ze prodavac mel v obchode kombo s nejakym zapnutym efektem a pak to znelo skoro jako kdyz se hralo bez aparatu. Fakt nevim....
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Kytara zní celkem normálně :) Jestli to je moc uzvoněné, zkus snížit korekce. Pomohl by i kompresor.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Takhle to má přes piezo znít. Za tyhle peníze nemůžeš čekat zázraky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Mně to nijak zkreslený nepřijde. Je to zvuk, jaký bych čekal od akustiky nahrané snímačem
Sandokan píše: Je to porad takove moc uzvonene...proste v tom neni slyset, ze by to hrala drevena kytara...takovy ten kulaty teply zvuk mi tam chybi (fakt nevim jak to popsat...popsat zvuk je pro me tezsi nez chut a vune vina nebo whisky :)
Obávám se, že to je vlastnosti, nikoliv chyba. Prostě piezák u levnějších kytar není tak dobrý. Navíc to snímá víc přímých vibrací a ne tak rezonance v těle (To je možná napsaný úplně špatně, ale proto mám radši na akustiku mikrofon, protože je ten zvuk takový teplejší).

3:55 - mikrofon
4:20 - snímač v díře
4:45 - piezák - Myslím, že tam je ten rozdíl slyšet krásně (s tím, že on to vybrnkává, takže na trsátko to bude cinkat ještě víc)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Moleek píše:
Mně to nijak zkreslený nepřijde. Je to zvuk, jaký bych čekal od akustiky nahrané snímačem
Já jsem vůl...měl jsem v playeru zesílený zvuk, který to zkresloval.. :oops:
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Vítej ve světě piezo snímačů. Do jisté míry tomu pomůže reverb. Problém je v tom že to čistý vývod kabelem ze snímače, proto je to sterilní.
Jak radí zaza, kompresor tomu může pomoci.
Někdě tady jsme nedávno řešili to, že je dobré elektroakustiku nahrávat kabelem i mikrofonem. Popřemýšlej nad tím, takto bys získal nejlepší z obou světů. Pokud ti to neumožňují finance, běž cestou free kompresoru a free reverbu (třeba konvolučního).
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Diky vsem za odpovedi. Predpokaldam teda, ze v kombu, ktere jsme zkouseli na krame, byl zapnuty uz nejaky ten reverb a tim padem to znelo lip, nez takhle suse a sterilne (dik klobasnik, to byl ten spravny vyraz :) v PC bez jakehokoliv dalsiho efektu. Jen bych mel par doplnujicich otazek a uz to snad bude vsechno:
zaza_3121 píše:Jestli to je moc uzvoněné, zkus snížit korekce.
- co je mysleno tim snizit korekce? Nejake konkretni nastaveni na kytare?
klobasnik píše:Pokud ti to neumožňují finance, běž cestou free kompresoru a free reverbu (třeba konvolučního).
- nechci nic velkeho nahravat, jen si obcas nahrat nejake cviceni (teprve se ucim) a poslechnout si to (precejen clovek lip slysi chyby, kdyz zrovna nehraje...teda aspon me to tak prijde). A prislo mi skoda shanet mikrofon, kdyz mam v kytare snimac. Takze myslis, ze by mohlo pomoct zkusit si vytvorit nejakou sadu s nastavenim reverbu, kompresoru a ja nevim ceho jeste treba v Guitar Rigu nebo Amplitube a nahravat pres to, aby to melo ten teplejsi zvuk?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“