Homemade kytara
Re: Homemade kytara
...
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dodám, že jsem měl možnost vidět na vlastní oči, respekt 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Přestože ten design není tak úplně šálek mého čaje, vypadá to hooodně, hoodně dobře. 

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dík kucí, příště zkusím asi něco klasičtějšího.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
+1Atkins píše:Přestože ten design není tak úplně šálek mého čaje, vypadá to hooodně, hoodně dobře.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Blíží se léto a s ním snad trocha času na uskutečnění mého plánu stavby kytary. Zatím mám pouze návrh ve photoshopu a výkres v CADu, tenhle týden s otcem vybereme proschlou a vyzrálou borovou fošnu z našeho lesa a rozvrhneme si práci...
Krk budu kupovat pravděpodobně NBE Hořovice 648mm menzura, snímače Wide Range od Fendera, HW korea, elektronika bude jednoduchá, narozíl od obou obrázků to bude jedno volume a jeden LP style switch...
Ocením jakékoli připomínky či návrhy
Krk budu kupovat pravděpodobně NBE Hořovice 648mm menzura, snímače Wide Range od Fendera, HW korea, elektronika bude jednoduchá, narozíl od obou obrázků to bude jedno volume a jeden LP style switch...
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Tónovka ti podle mě bude chybět, zvlášť u fenderů. A hodil by se push-pull na obrácení jednoho snímače. Borovice je určitě plus, i když není zas tak mechanicky odolná - prototyp Telecasteru byl také z borovice a na jasan se přešlo právě kvůli odolnosti. A nejsem si jistý jestli to s borovicí (velmi lehké dřevo) nebude padat na hlavu, olše by byla jistější, přece jen je to vymyšlené na kratší krk a olši. Ale jinak pěkný návrh, perfektní design, jen do toho!Dubla píše:Blíží se léto a s ním snad trocha času na uskutečnění mého plánu stavby kytary. Zatím mám pouze návrh ve photoshopu a výkres v CADu, tenhle týden s otcem vybereme proschlou a vyzrálou borovou fošnu z našeho lesa a rozvrhneme si práci...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
S tou tónovkou si mi nasadil brouka do hlavy, jenže nevím kam pak přesunout přepínač, bo se mi na ten ocásek pickguardu už nevejde... Rozhodně ho nechci pod snímačema, kde sem ho měl na galaxisce a hrubě mi to nevyhovovalo... Jinak přepadávání se taky trochu bojím, ale to by imho mělo jít vyřešit přesunutím úchytů řemene
Ale pokud jde o rozdíl hmotnosti olše a borovice, ten bude imho minimální protože olše má hustotu 530 a borovice 520 kg/m3 viz http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2006021710
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Super téma, obdivujem vás že sa púšťate do takýchto vecí. Našiel som tu mnoho inšpirácie a cenných rád ďakujem 
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych se taky podělil o mojí krasavici
Dřevo je evropskej jasan. Jeden kus, nelepenej, docela se toho bojim, ale tak uvidíme, co to časem udělá. Když se to nepokazí, tak dobře, když jo, tak taky dobře, alespoň se poučim ze svojí vlastní chyby, což je účinější, než poučit se v internetový diskuzi z chyby někoho jinýho žeano:)
Kdo by si rád přečetl nějaký povídání okolo stavby, nebo se podíval na více fotek, tak to mam na blogu hír http://plumm.cz/tag/stavba-kytary/. Sem to psát všechno nebudu, je toho docela dost, tak pardon za reklamu:)
Tady je pár fotek, omlouvám se za tepetu, do přílohy nešly:)

Nakonec pracovní zátiší:

A romantický zátiší:

A tahle plánuju výsledek, černá, bílá. Je možný, že rozhodnutí ještě změnim (jako jsem to při výběru barvy už mockrát udělal) Momentálně ale vítězí tohle:

Kdo by si rád přečetl nějaký povídání okolo stavby, nebo se podíval na více fotek, tak to mam na blogu hír http://plumm.cz/tag/stavba-kytary/. Sem to psát všechno nebudu, je toho docela dost, tak pardon za reklamu:)
Tady je pár fotek, omlouvám se za tepetu, do přílohy nešly:)

Nakonec pracovní zátiší:

A romantický zátiší:

A tahle plánuju výsledek, černá, bílá. Je možný, že rozhodnutí ještě změnim (jako jsem to při výběru barvy už mockrát udělal) Momentálně ale vítězí tohle:

Krása 

:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Hezkýýýý, budeš dávat transparentní lak?
- citizen.one
cece na takhle peknou kresbu bych napral asi sunburst (kvuli ten rozdilnym krajum), jinak je to fakt nadherna prace!
krásný...
btw - nemohl bys kus toho dřeva postrádat? na ceně bysme se domluvili...
btw - nemohl bys kus toho dřeva postrádat? na ceně bysme se domluvili...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Je tam právě pár chyb, který budu muset zatmelit a přes burst by to bylo vidět, takže burst pujde kdyžtak až na další kus, kterej by snad už mohl bejt bez chyb:)citizen.one píše:cece na takhle peknou kresbu bych napral asi sunburst (kvuli ten rozdilnym krajum), jinak je to fakt nadherna prace!
Co se týče barvení a lakování, byl bych rád, kdybyste mi s tim mohli poradit, protože pořád si nejsem jistej, jak to udělat. Chci aby byla nabarvená jednolitou, netransparentní bílou. A právě nevim, jakej typ barvy zvolit - aby dobře kryla, nemusel jsem jí stříkat v milionu vrstvách a taky aby to nebyl vyloženě nějakej nemuzikální sajrajt:) A jestli je potřeba navrch kvuli mechanický odolnosti a lesku ještě vrstva transparentního laku, PURu např.J.J. píše:Hezkýýýý, budeš dávat transparentní lak?
nádhera... taky stavím kytaru (viz projekt TORONADO), ale ty jsi fakt kádr
Jinak, myslím si, že je škoda, jestli tak nádhernou kresbu dřeva shováš pod lak, kde ta kresba nevynikne... já jsem musel taťku hodně přemnlouvat, aby mi dovolil ten mahagon hodit trošku do červena s pomocí mořidla, a to mahagon v podstatě moc hezkou kresbu nemá.
Jinak, myslím si, že je škoda, jestli tak nádhernou kresbu dřeva shováš pod lak, kde ta kresba nevynikne... já jsem musel taťku hodně přemnlouvat, aby mi dovolil ten mahagon hodit trošku do červena s pomocí mořidla, a to mahagon v podstatě moc hezkou kresbu nemá.
To Plumm: No tak s lakem a barvou ti moc neporadím. Já ten svůj výtvor stříknul několika vrstvama bezbarvýho nitrolaku, ale výsledek není nic moc. Jinak myslím, že v tomhle by ti mohl poradit Woro nebo Mastr ty maj s barvením a lakováním nějaký zkušenosti.
Mě se docela líbí v tý bílý s těma plánama... Já ybch to udělal tak 
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Moleek: Já právě na ten bílej podklad zamejšlel nějakou decentní ilustraci v tenkejch černejch linkách, ale jak jsem si to podložil tim plánem, řek jsem si tyvoe, to je docela originální, pokreslit kytaru jejíma vlastníma kótama:) A tuhle tak určitě udělám.
Pikus: Tornado taky sleduju:)
Jak jsem říkal, budu tady na pár místech tmelit a pod burstem by to bylo vidět, což nechci, takže burst třeba příště:)
Btw i mahagon se dá krásně namořit http://www.warmoth.com/Showcase/images/ ... s4749A.jpg
Jak jsem říkal, budu tady na pár místech tmelit a pod burstem by to bylo vidět, což nechci, takže burst třeba příště:)
Btw i mahagon se dá krásně namořit http://www.warmoth.com/Showcase/images/ ... s4749A.jpg
To s tím mahagonem je paráda... já jsem mu původně chtěl dodat jen mořidlěm odstín trošku víc do červena. Jinak, tohle nebude namořený, protože takhle tmavý to mám, když na to hodím bezbarvej lak... spíš je tam udělanej jenom lehkej burst po stranách.Plumm píše:Moleek: Já právě na ten bílej podklad zamejšlel nějakou decentní ilustraci v tenkejch černejch linkách, ale jak jsem si to podložil tim plánem, řek jsem si tyvoe, to je docela originální, pokreslit kytaru jejíma vlastníma kótama:) A tuhle tak určitě udělám.
jinak, jestli to budeš kitovat, tak to pořádně vybrus, popř. kytaru stříkni nějakým plničem, protože to bude jinak dost znát, což by byla škoda...