PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: PEAVEY 5150 / 6505

Příspěvek od torst »

ano, ale zase budu oponovat : Ta zkurvená doba Diamantek, Tesel a zákazů zrodila daleko víc originální muziky než dnešní blahobyt. To není paradox, spíš pravidlo.
"Před několika málo sty lety jen málo lidí umělo psát. Ale ti co uměli psát, to se dá číst i dnes. " (J. Werich)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

hyenik píše: 12.08.2020 9:35 podle mých zkušeností ten vliv je mnohonásobně menší než se mu přikládá.
Spíš bych řekl, že to na každého působí jinak.
Zesák už mám několik roků stejný a neinvestuju do něj. Pokaždé, když do toho říznu působí to na mě intenzivněji, než simulace na které hraju doma. Prostě ta vědomost, že se v té krabici potí rozžhavená technologie, která je 100 let stará na mně má vliv.
Nevím kolikanásobně to na mně působí víc než na tebe a nevím kolikanásobně je pak můj výkon lepší nebo horší.
Ale mám z toho několikanásobně lepší prožitek než ze simulace.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst konzistentne oponuje sam sobe,
- spatné nastroje prinesly lepsi hudbu
- s lepsim gearem nepidlikas blbosti

simiruz jasne, uz jsem se tu vickrat rozplyval nad zivotnim milnikem, kdyz sem poprve na zkusebne misto valvestate zapojil peavey ultra.
Protoze valvestate byl mr*dka a při hrani me omezoval, a obycejna levna celolampová Ultra mi dala kridla :)
Ale od te doby jsem podobny pocit zazil uz jenom při jednom zesaku/preampu,
ty desitky dalších (samozrejme skvelych) uz byly jenom OK a rozhodne jsem kvuli nim nehral lip.

celou filipikou jsem chtel sdelit ze resit dobrý vs vynikající vlastne nema prilis smysl, protoze resis nakonec jenom svoje libido. Ale je fakt ze lidi utraceji svoje prachy za daleko vetsi blbosti a kdyz jim to prinasi radost, tak ať. Akorat ze dobreho muzikanta ze sebe udelas predevsim sam a ne spičkové vybaveni.
To jsou akorat ty nase vláčky, baví nás pořád něco objevovat
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Ty to zas umě obracíš. Staré ČB grotesky jsou geniální a nenapodobitelné. I dnes můžeš točit na starou čb kameru, ale nikdy to už nebude takové.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

torst píše: 12.08.2020 9:43 ano, ale zase budu oponovat : Ta zkurvená doba Diamantek, Tesel a zákazů zrodila daleko víc originální muziky než dnešní blahobyt. To není paradox, spíš pravidlo.
"Před několika málo sty lety jen málo lidí umělo psát. Ale ti co uměli psát, to se dá číst i dnes. " (J. Werich)
Hele to silne pochybuju. Mas mnohem vic lidi co neco tvori, tak mas sice mnohem vic odpadu, ale taky mnohem vic toho co te zajima (at uz te zajima kavarenskej jazz, kabati, zavis nebo rap). A navic jses uz davno ve veku, kdy novou hudbu povazujes automaticky za odpad, coz bude mit taky vliv :)
torst

Příspěvek od torst »

stepan, hyenik : Každý máte trochu pravdu. No nic, jdu si na YT pustit současný Pražský výběr, Paniku, OK band, Precedens, Vítkovo kvarteto, Vidiek, Letadlo, Jasnou Páku, Lauru a její tygry, Abraxas, Progress, Dunaj ...
... tak snad aspoň ty Hentai Corporation ?
innerself

Příspěvek od innerself »

Ještě hezky přiložim pod kotlem. Kdo je netopýr nechť se hlásí :D
6505 bez od.mp3
6505 bez overdriveru, gain na 6
(462.22 KiB) Staženo 220 x
6505 demon.mp3
6505 s overdriverem demon, gain na 5
(462.22 KiB) Staženo 195 x
6505+ bez od.mp3
6505+ mód bez overdriveru, gain 7
(462.22 KiB) Staženo 199 x
6505+ demon.mp3
6505+ mód s overdriverem demon, gain 6
(462.22 KiB) Staženo 198 x
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Rob TartarO:s
Nový uživatel

Příspěvek od Rob TartarO:s »

Hello borci.
Mám dotaz, dobrej do tohohle vašeho fóra o Peavey 6505. Přemejšlím o koupi Peavey 6505 MH (20w). Má někdo zkušenosti s hlasitostí tohohle mazlíka, nebo podobného v 20ceti w, hrál s tím někdo někde live, utáhne to klub, zkušebnu? Potáhnu to přes 4x12 bednu ESH. Předem díky.
Míra

Příspěvek od Míra »

Čaute když už je tu dotaz na 6505 mh. Tak přiložíme pod kotel 🤟. Kámoš sehnal starší kousek ale starý pár měsíců. A objevuje sem tam nahodile značně silný brum víc video(není mé,ale úplně stejný problém). Zkoušeli jsme měnit vstupní flašku i zbytek preampu. Jo jde to z preampu. Po zapojení noisgate do smyčky utichlo. Na DPS jsme našli několik součástek které dečka v Číně zapomněli připájet a byly pouze zastrčené v pájecích očkách. Vše vypadá v pořádku. Příští týden snad najdeme trochu času a píchneme vyfiltrované výstupy na osciloskop. Na generátoru to mělo stejnou frekvenci okolo 100hz. Takže bych to viděl za dvoucestným usměrněním. Nemá někdo tip? Díky. Jo jinak uživí to velkou bednu v pohodě. K bicím s reprákem s dobrou citlivostí taky cajk.

Kód: Vybrat vše

https://m.youtube.com/watch?v=NrSqWoWXsWg&ab_channel=Fortiori
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše: 11.08.2020 6:51 O dost zajímavější mi příjde, že to jsou rozdíly, které moc dobře zachytit nejdou na mikrofon, ale na vlastní uši jdou slyšet naprosto zřetelně. A to nějak vysvětluje i popírání toho 'netopýrismu', kdy mikrofon funguje jako 'bottleneck' a nemá schopnosti přenést všechny informace, které je schopné ucho rozpoznat.
Na tohle cos psal jsem si dneska vzpomněl, protože bych na to chtěl trošku navázat. Když si zkoušim nahrávat různý věci a vytvořit tak sobě skoro stejnej zvuk například dvou zesilovačů, tak kolikrát mi to zní fakt totožně, že sotva poznám sám já rozdíl. Stačí ale když změnim pozici mikrofonu a najednou se projeví rapidní rozdíl, kterej mikrofon v předešlý pozici prostě "neslyšel". V nový pozici jí zase slyšet může, ale je hluchej třeba zase na něco jinýho. Možná i právě proto používá Ola Englund na svoje videa stereo mikrofony, aby trošku zachytil, jak to celý zní v reálu u bedny.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

K diskusi o gearu: Hraju pinec a léta letoucí testuju prkna a potahy. Souhlasím s oběma názory.
Hraní s něčím , s čím mě to baví a věřím tomu , mně inspiruje a hraju líp.
Když mám vybraný nástroj na svůj styl , moje hra je kvalitnější.
Na druhé straně platí , že největší vliv má to , jak hraju já sám - nástroj jen přenese to , co do něj dám.
Měnění vybavení , když se mi "ohraje" , je slepá ulička a tak trochu gamblerství - Equipment Junkie virus se tomu říká.
Mám na doma modelingové kombo a na to málo , co jsem s ním nahrál , je tohle kombo zcela nadstandardně vybavené.
Zároveň ale , protože hraju občas i v jedné amatérské ne příliš hlasité formaci , přemýšlím často o lampě , konkrétně o DSL 40CR.
Jen pro ten pocit .
Ve své podstatě nové kombo, na to co umím, vůbec nepotřebuji.
Ale o tom to není.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
innerself

Příspěvek od innerself »

MartyC píše: 25.10.2021 7:44 Měnění vybavení , když se mi "ohraje" , je slepá ulička a tak trochu gamblerství - Equipment Junkie virus se tomu říká.
Mám na doma modelingové kombo a na to málo , co jsem s ním nahrál , je tohle kombo zcela nadstandardně vybavené.
Zároveň ale , protože hraju občas i v jedné amatérské ne příliš hlasité formaci , přemýšlím často o lampě , konkrétně o DSL 40CR.
Jen pro ten pocit .
Ve své podstatě nové kombo, na to co umím, vůbec nepotřebuji.
Ale o tom to není.
Nejlíp to jde ověřit třeba reampingem. Je pravda, že člověk nemá pořád stejnou dynamiku, nebo netlumí pořád na stejnym místě během rychlejší hry, proto je nejlepší to vybavení ošetřit tim reampingovym způsobem. A i tak člověk může slyšet obrovský rozdíly. A pozná rozdíl mezi 2 hlavama, i když je člověk nakroutí zvukově co nejblíž. Samozřejmě když vim co dělám a umim hrát, může mi znít dobře prakticky cokoliv.
innerself

Re: nastavení 5150 až po 6534+

Příspěvek od innerself »

innerself píše: 22.05.2013 9:04 Tak nějak jsem koukal, že hodně lidí tu vlastní peavey 5150 až třeba po 6534 plus.A napadlo mě se podělit o moje nastavení na thrash hardcore zvuk ala exodus :D s mojí 5150.A taky by mě zajímalo na jaký styly používáte nastavení svojeho aparátu vy ostatní.Někde co jsem našel na netu nějaký nastavení, tak bylo prostě jak na rock n roll což mi přijde škoda nevyužít všeho co 5150 umí. Další žádný okecávání zde je moje nastavení:
Peavey 5150
Input: high gain
channel: lead
pre gain: 10 (pro thrash/hardcore zvuk to musí bejt napálený prostě, nemůžu si pomoc :D )
low: 10
mid: 0
high: 5
post gain: 2-3 (na dvojce už to solidně trhá uši, ale náš bubeník do toho fakt fláká :D )
resonance: 10
presence: 10

je fakt že nemam bednu s V30 na kterou si šetřim ale určitě si jí za čas koupim a to se taky změní nastavení
Dneska jsem si zkusil zahrát na podobný vybavení jako tenkrát a zkusil jsem samozřejmě i tohle nastavení. Chtěl jsem si tu posypat popel na hlavu, ale vlastně bych chtěl i hájit sám sebe :D Levná bedna line 6 řady spider je prostě papír. Tam jsem ty basy cpal taky, ale ono to stejně od 7 skoro nic nedělá, kde to mám i teď na mese, která je mohutnější i než třeba marshall. Natož ten nejlevnější line 6 :D Ten kdo zná ten zesilovač, tak i ví, že to hraje skoro furt stejně. A na levný bedně člověk může kroutit jak chce a beztak to moc smysl nemá :D Asi bych si tohle nastavení dneska nedal, ale dalo by se na něj taky hrát. Nebo vlastně s tou bednou nedalo, ale s žádnym nastavenim :D Chápu teda zdejší, že se tenkrát zhrozili, až na ty středy, protože tohle je střeďák i když mám středy na 0, ale hodnotit zvuk na papíře by se asi neměl. I když vypadá hrůzostrašně. Uznávám. Gain na 10 byl stejnej, jako gain na 7. Bez krabičky huhel a když ne, tak jenom při nízkym gainu. S tim, ale onen exodus zvuk, po kterym jsem prahnul, byl hodně vzdálenej. Ale chápu, že nikdo z vás nevěděl, jak mi poradit, protože i nedávno Dan Friml ve videu řikal, že zvuk exodus byl pro něj záhadou a chtěl toho taky dosáhnout. Odpověď je samozřejmě parametrickej eq před aparátem. To je tak, když jsem hledal jinej a lepší charakter zkreslení, aniž bych věděl jak se k tomu dostat a jak ho popsat jinak, než ukázkou. Ostatní tu samozřejmě zase mysleli barvu a celkovej zvuk kytary v mixu, kde si člověk musí dát pozor na to V. Holínky a hodinky no. Oboje se natahuje :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Dneska jsem objevil zajímavej obrázek, kde bylo nejspíš v plánu i 5150 II kombo a i ministack. Nikde jinde jsem to ale už neviděl :D https://www.newtonemusic.com.au/uploads ... width=2560
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“