Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Lukus

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Lukus »

No parada.

Na fotkach jsem videl ty vypinace co planujes pouzit, ty fakt nedoporucuju. Mej jsem je v tom prvnim ampu a byly s nima jen problemy. Celkem tezto se spinaji, pri sepnuti udelaji desnej rach a casem se strasne vychrchlaji. Navic kdyz jsem jednou vezl apec ke kamosovi na grilovacku, tak se pri ceste autem vypadla jedna ta vnitrni spinaci packa z tech svojich pantu a vypinac prestal fungovat. Apec pak nesel zapnout (byl to on/off switch) a jelikoz jsem s sebou nemel multak, neprisel jsem na to v cem byl poser...

Daleko lepsi jsou ty plastove, at uz s doutnavkou nebo ne. Ted pouzivam na on/off 2dpt s doutanvkou, na std-by bez a maximalni spokojenost. Navic se jeste nemusis vrtat diry pro zarovky a tahat k nim zhaveni.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no ted si mi nasadil brouka do hlavy . puvodně sem chtěl udělat páčkoný vypínače a ktomu dár takovyto svetylko jak pouziva orange. ale když by sem tam nacpal ty kolíbkový vypínače tak už by to asi vypadalo spou divně . no budu to muset nějak vykoumat .díky za tip
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je výstupák Hammond 1650N vhodnej do konce 50W SLO100 s dvěma 6L6. Nebo je nějakej výstupák z nabídky hammond vhodnější? Chtěl bych to objednávat přes SOS electronic.
Dík
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no tak zejtra by mohlo bejt naohejbaný šasí . tak sem si zas trochu kreslil a nakreslil sem si rozvržení součástek (trafa a elektronky)
http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... #sasi2.jpg
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pekny, pekny ... :) a co predni panel? ja jsem ted mel tyden samotky (manzelka jela s detma a sestrou s detma na vylet), tak jsem se pustil do prekopani konce na svym M/B mark klonu - nakonec jsem skoncil s push pull 6v6 (koupil jsem JJ, prece jenom tam mam peknych 450V biasovane na 20mA), trochu jsem prekopal prepinaci obvod (mel jsem to tahany z heateru, ktery byl vyzdvihnuty na 100V a tak jsem to hodil na 5V draty, abych tam mohl hodit nozni prepinac a nemusel se bat, ze to nekoho zabije) a lehce zemneni no a konecne udelal krabici na engl klon. Tak me to tak prijde, ze jsem byl docela produktivni :). Nejak to musim vsechno dat do kupy, za necely mesic se stehujeme do seattle ...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

lunchie píše:pekny, pekny ... :) a co predni panel? ...
no celi by to meli vypadat nejak takle http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_20W_SEL/#amp.jpg a přední panel moh vypadat podobne jako je to na tom obrazku . ale finalni vysledek bude vypadat podle toho pro jakou techniku se rozhodnu nebo teda ktera bude levnejsi. jestli gravirovani nebo sitotisk .no snad to bude uz co nevydet hrat.
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak zase o krok blíž k cíli :)
http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... AG0351.jpg
EDIT:
dnešní práce za odpoledne. (1.11.2011)
http://core88.rajce.idnes.cz/AX84.com_2 ... AG0383.jpg
ta barva neni oranzova ale cervena . muj super mobil to nejak nechape ...
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak já stavim kopii Orange Tiny terrora pro Smila tady z fora, vsechno hraje jak ma, ale je tam urcity problem, priv vetsi hlasitosti (nez je ta domaci) ale hlavne vyssim gainu(kdy jsou elky citlivejsi) se tam chyta dalsi a dalsi bordel, pokud dam gain 0 a volume max, je tam brum 50ky ze zdroje ale ten je minimalni, pokud ale zacnu zvetsovat gain, zacne pribyvat takovy sum o vyssi frekvenci. Nemám stínící kryty na trafech ani na elektronkach, sestaveny a rozměrama to mam podobně jako tiny terror, uvnitr soucastky na patice (http://www.mercurymagnetics.com/pages/c ... roto-1.jpg) jen to napajeci trafo mam polozene a castecne zapustene v sasi (snad chapete). Metodou "civka zvonkoveho dratu pripajena k repru" jsem hledal jestli se kolem lamp neindukuje nejaky sum od vystupaku (kdyz je takhle relativne blizko) a sum se opravdu z repra ozyval (sum s vyssi frekvenci nez ten ktery jsem "nameril" kolem napajeciho trafa... myslim, ze by muj problem mohlo resit odstineni bud vystupniho trafa (pokusil bych se udelat mu "krabicku" z 1,5mm hlinikoveho plechu) nebo elektronek v preampu stínícími kryty, otázkou je, co bude lepší a účelnější, co myslíte? budu rád za jakoukoliv radu :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

nějakej šum je normální u high gainu. Kdyby to bručelo, řekl bych pootočit trafa, aby jejich osy byly mimoběžné a nešly do lamp.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Nevim jestli si to uz nezkousel, ale neco podobneho mi delaly tesla ecc83, nahradil jsem je a hodil je do jineho zapojeni, tam se chovaji pekne a po sumu v puvodnim zesaku ani pamatky. Kdyztak je zkus jen prohodit mezi sebou, to taky obcas zabralo...
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj, tak bych se rád pustil do výroby malého a jednoduchého lampáče. Pravděpodobně bych udělal P1 z AX84. Praktické zkušenosti ohledně zapojení, letování a funkci součástek mám. Zejména se to týká malonapěťové a slaboproudé elektrotechniky. To jak fungují elektronky vím zatím více méně teoreticky (poslavil jsem jen valvecastera). Proto mám na začátek pár dotazů.

1) Jak je to s výstupním transformátorem. Uvedu to prakticky... přijdu do krámu a řeknu, že potřebuju výstupní trafo na 5W pro EL84 nebo musím přesně vědět jeho parametry (ohmáž, počet závítů cívek)?

2) Na signálovou cestu v zesilovači mám používat stíněné vodiče nebo je to zde "zbytečné".

3) Kamarád mi říkal, že v zesilovači bude lepší, pokud se vůbec nebude vyskytovat AC napětí. Jak je to se žhavením elektronek? Většinou je všude žhavení 6,8VAC, ale už jsem někde viděl i DC žhavení.

4) Co by jste mi na začátek doporučili stavět? Je ta P1 z AX84 dobrá volba? Osobně mi to přijde jednoduché.

Díky všem za zodpovězení otázek. :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

kmensik, Lukus: díky za odpovědi, jsem to dneska privez domu a zjistil jsem, ze tam byl blbe pripajenej jeden kondik, tak jsem to opravil a ten bordel uz tam tolik neni, rekneme, ze uz je to vyreseny, elky jsem nejaky zkousel menit, ale zadnej extra slysitelnej rozdil, jeste zkusim udelat samostatnej delic 100R+100R na zhaveni ty prvni Ecc83 v preampu a myslim, ze to bude ok :D ohledne zvuku to hraje podle poslednich zkousek hodne dobre, zvukove se mi to libi a vykonove je to opravdu dost :twisted:

Pikus:
1) vetsinou se tyhle veci (trafa) jen tak v kramu nesezenou, a pokud bys sehnal zalezi, jak bude prodejce znaly, jestli mu bude stacit 5W na EL84 nebo budes muset rict i ze je to v A třídě, primár 5,2kohmu, sekundár podle toho kolik budeš chtít na výstupy na repro apod., osobně bych se poohledl po nějakém starém rádiu s EL84 a trafa vzal z něj, ale záleží kolik chceš investovat a jaké máš nároky...
2) záleží co budeš dělat a v jak velkém šasi to bude (v menším se snáž chytá bordel) každopádně stíněné dráty budou určitou jistotou
3) žhavení je 6,3V dá se udělat střídavé (dáš tam dělič 100R+100R a střed uzemníš aby to nebrumělo) nebo můžeš udělat stejnosměrné použít 5V regulátor a proti zemi mu přidat dvě diody (přidají 1,2V) takže ve výsledku by měl stabilizovat na 6,2V, chce to prý ale kvalitnější kondíky k tomu regulátoru aby se to vyhladilo
4) P1 je určitě jedno z nejjednodušších schemat(pokud neberu jednolampovky s ECL86 apod.), navíc si můžeš nechat v šasi místo na další elku a na panelu na další poťáky a pak to předělat na Hi-Octane nebo uplně jiný preamp a nechat si ten konec s EL84
St.Anley Tube Amps
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Super... díky moc.

Ještě, k tomu výstupáku... se školou pojedeme do Prahy do obchodu, kde mají tyto věci na prodej (web: http://www.kvt-elektronika.cz/), tak mně napadlo, že bych si tam koupil pár EL84 a i transformátory (výstupní a pokud by měli, tak i napájecí). Taky zkusím čekovat aukro apod.

EDIT: Ještě jsem se kouknul na GES a mají tam zrovna to co hledaám:
Výstupák: http://www.ges.cz/vystupni-transformato ... 02220.html
Napájecí: http://www.ges.cz/-tsl-40002-ges08202445.html

Tak uvidím, jestli je seženu nebo ne... přinejhorším bych vzal ty z GESu :wink:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pikus píše: Tak uvidím, jestli je seženu nebo ne... přinejhorším bych vzal ty z GESu :wink:
a nebo to zkus tady http://www.soselectronic.cz/ a vem trafa od hammonda v tom planku sou primo napsany jaky. ty by vysla zhruba na 2300kc
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak jsem zkusil nahrat toho Tinyho, nahravano kamerou, box 2x12 s Seventy80 a Hot100, exp od bacha (2xHB) obrovska mistnost a zmrzly prsty... na hrani jsem fakt lama :lol: ale tak snad je tam trochu slyset jak to hraje a co to umi 8)

nahrávky:
http://www.box.net/shared/jz1t49e5yq
St.Anley Tube Amps
Smile

Příspěvek od Smile »

a to je MUJ amp! :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jeste prosim o radu... koukal jsem se na parametry toho hammonda, ale zjistil jsem, ze se parametry u ruznych internetovych prodejcu lisi...

nasel jsem napr. toto:
http://nl.mouser.com/ProductDetail/Hamm ... OjjM6x5wM=

pokud si na papirek opisu ty parametry a zejtra mu je tam predlozim pro jistotu dodam, ze to je vystupak 10W pro EL84, bude to stacit? Diky
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pikus píše:Jeste prosim o radu... koukal jsem se na parametry toho hammonda, ale zjistil jsem, ze se parametry u ruznych internetovych prodejcu lisi...

nasel jsem napr. toto:
http://nl.mouser.com/ProductDetail/Hamm ... OjjM6x5wM=

pokud si na papirek opisu ty parametry a zejtra mu je tam predlozim pro jistotu dodam, ze to je vystupak 10W pro EL84, bude to stacit? Diky
no von tuten hammond je univerzal a muze se pouzit pro impedance od 2,5k do 10k . a podle toho jaka je na primaru impedance je impeance na sekundaru . asi takle Obrázek
Obrázek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

aha, tak ted trosku nevim, co bych po nem mel chtit... :lol: Prave, ze jsem uz na tenhle obrazek koukal a nechapal jsem ho :lol:

univerzalni transformator 10W/70ma pro EL84?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pikus píše:aha, tak ted trosku nevim, co bych po nem mel chtit... :lol: Prave, ze jsem uz na tenhle obrazek koukal a nechapal jsem ho :lol:

univerzalni transformator 10W/70ma pro EL84?
co si to chtel vlastne stavet P1 z AX84 ? jestli jo tak tam by si moh dat trafo co ma sekundar 5k ohm. jeste ted sem si vzpomel ze je tam taky dulezity jakej proud ten primar snese.
EDIT. dalo by se použít treba tuto trafo. http://www.ges.cz/vystupni-transformato ... 02220.html ta P1 ma výkon 5W .
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“