Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Singly ti budou hrat uplne jinak nez HB :...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

framikoin píše:
Disasterpiece píše:stejnak myslim ze na ozvuceni T-Mobile areny jeden stack nestaci
IMHO, kdyz te dobre nazvuci, tak ti muzu stacit 15W lampa :-)
jo ale stage se ozvučujen odposlechema parátam.... když je prostor jak krává a tak ti ten zvuk "odfoukne vítr". Proto potřebuješ na venek a velký prostory silnější aparát...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

turbo_MaCk píše:
framikoin píše:
Disasterpiece píše:stejnak myslim ze na ozvuceni T-Mobile areny jeden stack nestaci
IMHO, kdyz te dobre nazvuci, tak ti muzu stacit 15W lampa :-)
jo ale stage se ozvučujen odposlechema parátam.... když je prostor jak krává a tak ti ten zvuk "odfoukne vítr". Proto potřebuješ na venek a velký prostory silnější aparát...
a kdyz ti da dost silny odposlechy? myslim, ze to neni neresitelny, jen zbytecne problematicky :-) a nebo si strasne vymyslim (neumyslne) :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

mám

Příspěvek od xHonzik.M »

Tak humbucekry mám... Mám dva a ještě single. Kytara je SX.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MT-2 je dost univerzální a celkem podařená, osobně vlastním a velká spokojenost... MetalCore radši ne. Kdybys scháněl MT, válí se tu na bazaru v Tržisti, zajdi tam a ušetříš peníze... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xHonzik.M »

Nero píše:MT-2 je dost univerzální a celkem podařená, osobně vlastním a velká spokojenost... MetalCore radši ne. Kdybys scháněl MT, válí se tu na bazaru v Tržisti, zajdi tam a ušetříš peníze... :wink:
Takže radši ten boos podle toho co všude čtu. A co máš za kytaru? Doufám, že by to i na té moji šlo nějak poznat potom.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mám to v podpisu, Ibanez SZ520, 2HB, mahagon + javorový top, průchozí krk... Pokud máš HB, jseš v pohodě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xHonzik.M »

Mám.Takže se pak asi vrhnu do koupě. Jen by mě zajímalo na co je tam ten single...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Single se proste do metalu prilis nehodi (i kdyz nekteri mozna budou protestovat a tohle prohlaseni se neda brat naprosto absolutne), coz ale neznamena, ze se nehodi na jiny styly.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

single

Příspěvek od xHonzik.M »

Mě by taky zajímalo celkem na co tam ej singl...je vlastně mezi humbuckerama...Mám ještě pár otázek, sice na trošku jiné téma než efekty. Můžu se zeptat i tady nebo mi hrozí zamknutí?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Jen se ptej .... Mimochodem jestli chces ultra maras metalovou kytaru kup si neco jako todle http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... 18:0:0:1:0 :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Prostě je to s tím singlem unoverzálnější, na čistej zvuk jsou singly pěkný, hoděj se na jiný styly, než je metal...

Ad jiná témata, zamknutí ti nehrozí, ale zbytečně tu bude bordel... Hledej, pokud tu už o těch věcech není někde něco psáno a pak pokračuj tam, pokud ne, bude nejlepší založit si na ně thread... Pokud to jsou nějaké maličkosti které neslibujou velkou diskuzi, tak asi piš sem...

PetrPeter 1975 - 2008
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xHonzik.M »

No jde o to, jsem začátečník. A co jsem stále nepochopil je hra pravou rukou... NEvím jak pořádně to vysvětlit, ale budu se snažit... Prostě že pravou, neumím hrát nějakou rychlou skladbu. MYslím tím hrát třeba dvě struny a nahoru a dolů v rychlosti. Vždycky se mi zasekne trsátko do nějké té struny... Doufám, že jste to někdo pochopili:D :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... av%E1+ruka

Podívej se sem, pokud tam nenajdeš dostatečný info, pokračuj tam, jo? :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

na velkych podiich jsou apce jen pro "zvuk" muzikantu, stage je resena odposlechy (kazdy clen kapely miva svuj osobni, nekdy i 2,4..), jak jste tu psali, a do lidi to jde ven pres mnoha kW/MW aparaturu..Jinak nejlepsi sound ve velkych halach me osobne prijde primo pred podiem, protoze clovek pri trose stesti slysi podiovej zvuk, zkratka tak jak to muzikanti hrajou, pokud jsou to muzikanti;)..
samozrejme, kdyz je v klubiku PAcko, staci nazvucit 5W lampu a muzete mit zvuk (ven) jak vino;)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

s tím zvukem bych to netvrdill... ono každej muzinakt to má tak,a by slyšel líp sebe než kolegy y když si blízko, tak to bejvá hlasitostně nevyrovnaný..... ale zvkuk přímo parátu je lepší než když se to tahá mixem a koncem, to jo
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

on hlavne musi slyset kolegy, aby vedel, co ma hrat:))
Ja hral jednou v klubu bez PA pres pujcenej tranzistor Fender (nemel jsem jak dotahnout svuj apec) a pres ten neurcitej hluk, co to kombo vydavalo jsem ani neslysel bubenika, natoz ostatni nastroje, to byl opravdu muj nejvetsi hudebni zazitek a nikomu bych cokoliv podobnyho nepral..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mě teda vadí, když neslyším co hraju... Tranzi fender ještě není taková pohroma jako tranzi marshall
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

turbo_MaCk píše:mě teda vadí, když neslyším co hraju... Tranzi fender ještě není taková pohroma jako tranzi marshall
Hehe...nebo tranzi Kustom :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

mě teda vadí, když neslyším co hraju
Me taky
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“