FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
noc33

Re: FUZZ ?

Příspěvek od noc33 »

K fuzzface: jako první bych zkusil dát jiný potenciometr volume, v originále většinou bývá 500k, dal bych 100k, trochu to zlepší nastavování, ale celkovou hlasitost to nezvedne. Pak je možnost vyměnit 470R za 1K, viz přiložené schéma. Pak je taky možnost odpojit výstup z FF na potenciometr volume a předřadit tam jednoduchý booster a k němu až připojit volume, já to takto dělám u silikonové FF ( u germaniové pohlídat, jestli je +gnd nebo -gnd).

http://www.geofex.com/article_folders/f ... ftech1.gif

Na stránkách geofex jsou popsané i nějaké modifikace. Napájení není problém dodělat, stačí jen vědět, jestli je FF zapojená ala Dunlop s -gnd, pak to půjde napájet spolu s ostatními efekty, jinak musí mít samostatný adaptér.

K ukázkám: já sám je sice udělat můžu, ale nemám na to žádné slušné vybavení, mám jen dvě jednoduchá lampová komba a hromadu efektů, nikde nevystupuji. Většinou jsem pro zájemce u mě doma připravil předváděčku svých hotových pedálů a on si vybral, který chce vyrobit.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Na modifikace jsem moc nesikovny a liny 8-) Ten Electronic Orange vypada zajímavě. Jak to zní, netušíte někdo? Na stránkách jsem o něm nic neobjevil...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Scarface měl/má rotten77.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

je to germaniova fuzzface zbavena vsech historickych neduhu (hlasitost, kolisani vlivem teploty atd)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, tak přidám svoji trošku do mlýna, obě verze jak NPN, tak PNP odzkoušeny - fungovaly "na první zapojení".
Fuzz Face (Jack Orman).gif
Fuzz Face (Jack Orman).gif (7.9 KiB) Zobrazeno 2761 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

hyenik píše:je to germaniova fuzzface zbavena vsech historickych neduhu (hlasitost, kolisani vlivem teploty atd)
Napsal jsem mu, dík za tip :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

noc33 píše:Celkem nechápu, jak někdo za takhle obyčejně znějící pedál může zaplatit. Já osobě si fuzzy už jen vyrábím.
konecne jsem si to pustil a trochu se zastanu wikzena
1) tohle ani nahodou neni obycejne znejici fuzz
2) ne kazdy umi pajet (nebo tim chce ztracet cas, napriklad ja radsi cvicim, skladam a nahravam)
3) vyrabet a hlavne prodavat efekty je o homobastlení v obyváku jenom velmi okrajově
4) osobně znám spoustu lidí, kteří dokažou zbastlit dobrý efekt (a 99% jich zustane v tom obyvaku)
5) kdyz je to tak srandovni ze je trapne za tohle platit, proc to davno nedelas?

vlastně vim, je to trapne a je to jenom koníček... neboli si tady akorat honíš triko, sorry.
Což neznamená že neumíš dobře bastlit (viz výše)..... bastlit umí dnes každej druhej lojza (kromě mě), ale spousta věcí odlišuje výrobce od bastlíře.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Ta k EO Scarface je už pryč, takže hledání pokračuje...

Tohle je celkem haluz: http://hudebnibazar.cz/roger-mayer-axis-fuzz/ID970571/ Zvukově taky něco ve stylo FuzzFace, akorát v ještě divnější krabičce :-) Nemáte někdo zkušenost?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak kult to je rozhodně.
ale to ze je to na bazaru nekolik let, taky neco naznacuje 8)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Pro Hyennika:
1)však nikomu nebráním vyhazovat peníze za předražené fuzzy a věřit mojo kecům, domácí bastlení je taky o tom poladit si efekt přesně na míru, jak co do použitých součástek, tak i přidáním různých přepínačů a podobně.
2)prodal jsem už asi 9 kousků k naprosté spokojenosti, ve větší míře se výrobě na zakázku bráním, protože se mi nechce investovat do povrchové úpravy a propagace, dělám jen pro lidi, kteří si osobně přijedou vybrat.
3)každý sice bastlit může, ale alespoň základní znalosti elektrotechniky jsou potřeba.
Poznámka k výrobcům: jestli narážíš na fakt, že bastlíři kopírují už vymyšlené, tak přesně takto to dělá spousta renomovaných výrobců např D*A*M, Blackarts toneworks,...
Naposledy upravil(a) noc33 dne 1.05.2016 13:51, celkem upraveno 1 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OK, co je predrazene? Toneczar rozhodne levny neni, ani na segment boutique vyrobcu.
Ale nemuzes srovnavat sebe - hobbystu, ktery na tom neni existencne zavisly a neresi ty nezbytne nutne veci okolo, neplati si za to zadnou vyplatu o danich ani nemluve.... takze jsi cca na 15- 20% nakladu vyrobce ;)

Me to spis nadzvednulo to fanfaronstvim, proc si kupujete drahe auto?
Ja si to to v garazi stluču za zlomek ceny.

Ale dobře, takovy fuzz jako Toneczar Vault za zlomek ceny bych si klidne nechal libit!
A dojedu si ho klidne odladit (prestoze pajet neumim, tak o designu krabicek neco tusim ;)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 26.04.2016 14:28, celkem upraveno 1 x.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Čekací doba (nezávazně se zapsat na wait list) je cca 1 rok (efekt v černé "coated" úpravě), a 2 roky se čeká na "polished" verzi efektu (platí obecně pro všechny Toneczar efekty kromě Echoczaru, kde se čeká v rozmezí 4-6/7 let). Platba se uskuteční až ve chvíli kdy se ze čekacího seznamu člověk dostane do produkčního seznamu, tj. do momentu počátku výroby objednaného kusu. A pak se zvesela čeká dalších minimálně 8 měsíců + nějaké ty 2-3 týdny než zásilka dorazí např. do ČR a protlačí skrze slavnou celní úřadovnu.
Předpokládané čekací lhůty jsou ovšem za ideálních podmínek - tj. že je dostatek materiálu, dodavatelé součástek se neopožďují v termínech, výrobce (Ed Rembold) neonemocní, nebo zkrátka neupřednostňuje výrobu jiné várky efektů atd.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

wikxzen píše:Čekací doba (nezávazně se zapsat na wait list) je cca 1 rok (efekt v černé "coated" úpravě), a 2 roky se čeká na "polished" verzi efektu (platí obecně pro všechny Toneczar efekty kromě Echoczaru, kde se čeká v rozmezí 4-6/7 let). Platba se uskuteční až ve chvíli kdy se ze čekacího seznamu člověk dostane do produkčního seznamu, tj. do momentu počátku výroby objednaného kusu. A pak se zvesela čeká dalších minimálně 8 měsíců + nějaké ty 2-3 týdny než zásilka dorazí např. do ČR a protlačí skrze slavnou celní úřadovnu.
Předpokládané čekací lhůty jsou ovšem za ideálních podmínek - tj. že je dostatek materiálu, dodavatelé součástek se neopožďují v termínech, výrobce (Ed Rembold) neonemocní, nebo zkrátka neupřednostňuje výrobu jiné várky efektů atd.
Bože. Ne. Spíš jsem myslel - BOŽE!!! :D :D :D
Ještěže mě tenhle segment produktů nechává zcela chladným... musím dneska objasnit své drahé ženě, jaké má převeliké štěstí, že jsem neonemocněl boutique moribundusem. 8)

OT PS: Prakticky vzato podobně fungoval Peter Jurkovič, dej mu pámbu nebe... :) Akorát měl poměrově ceny spíše NEboutiquové. :)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Fuzz se simulací chcípající baterky 8-)

DOtAZ: Jednou jsem někde zahlíd takovej fuzz co vytvářel naprosto synteticky znějící bzučák, bez jakékoliv dynamiky, Taky bych ho chtěl zkusit, nevíte co to mohlo bejt za pedál? Pamatuju si jen, že měl modrou barvu...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

syntetickych bzucaku je spousta, urcite i Fuzzgod by se tak dal nastavit, u nas neni moc bezny, ale v zasade je to stejna kategorie jako ZVex Fuzz Factory nebo Death by Audio Supersonic Fuzz gun (ale mozna si zkus tohle tema projit od zacatku, protoze vetsina veci co te zajima uz se tady probirala)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 26.04.2016 21:48, celkem upraveno 1 x.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Mel jsem na mysli MXR Blue Box, bylo to hned na první stránce :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

noc33

Příspěvek od noc33 »

Obrázek

Tak podle fotky to žádný zázrak nebude, zvukově normální Ge fuzz, no nic moc.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Však je to jasně uvedené od čeho jejich první fuzz výrobek konkrétně vychází. O překvapení určitě nejde. Catalinbread má podobný "fuzzrite".
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“