Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jastud

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od jastud »

cherreda píše:Však v pohodě, není se za co omlouvat, nikoho jsi nerozčílil, bylo vcelku jasné, v jakém jsi psal rozpoložení. :)
Všechny tyhle "drobnosti" kolem akukytar jsou strašně o subjektivních preferencích. A to ještě momentálních, protože se u každého můžou časem měnit. :)
Ano. Tak nejak jsem to myslel. Jen jsem to napsal trochu moc zostra.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše:Furch má letos 2 nylonové novinky, obě vkusný celomasivek.
Ta v lesku s palisandrem mě zas tolik nezajímá (tolik už nejsem ochoten za nylon vydat), ale matnou mulatku v oříšku si rozhodně zajdu vyzkoušet - u Humla by obě měly být někdy v říjnu. Standardně je budou dělat s ořechem 45 mm, ale připadá mi zajímavá možnost nechat si tu kytaru udělat s 48 mm, to by mi asi bylo příjemné. Tak jsem velmi zvědaf, třeba moje nylonová Yamaha pak půjde do světa. :)

:( Velmi jsem se rozladil.
Až v pátek jsem si všiml a nevěřícně 5x přepočítal pražce a měl chuť do něčeho kopnout.
Když už Furch okopírovali Taylor, tak měli okopírovat i ten perfekcionismus, že T. skoro od každého modelu dělají varianty X12 a X14 s trochu odlišným tělem. Samozřejmě, že pes je zakopaný v tom, že já rozhodně chci nylonku, které tělo začíná od 14. pražce. Kdybych, sakra, chtěl španělu kvůli zvuku, tak si koupím španělu a ne hybrid, který stejně bude mít zvuk jiný.
Takže finito, Furch u nás doma nebude.
Bude jiná.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Taylor ale vyrábí dvanáctipražcové modely s jedinou velikostí těla, Grand Concert, ne?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Edit: Blbost ... Beru zpět :-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

pbla4024 píše:Taylor ale vyrábí dvanáctipražcové modely s jedinou velikostí těla, Grand Concert, ne?
Moc Ti nerozumím - X14 mají jiné tělo než X12. Ale o to zde až tak nejde.
Jen jsem si postěžoval na pro mne nepochopitelný záměr Furch hybridů s tělem od 12. pražce.
Někomu to třeba vyhovuje, ale... pomimu-li, že zájem o nylonové hybridy je už tak malý, tak podle mě jsou tyto pseudošpanělky s tělem od 12. pražce ta nejhorší volba. Klasický kytarista si hybrid spíše vůbec nekoupí, zůstane u španělky. Hlavní cílovka jsou elektro-akustičtí kytaristi, co chtějí zvuk nylonek. A ti raději sáhnou po hybridu, který má tělo od 14. pražce. Proč se omezovat ve hře. Hybridy s tělem od 12. pražce mají obecně zvuk sice o něco podobnější klasické kytaře, ale stejně je jiný.
To je fuk.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

cherreda píše:
pbla4024 píše:Taylor ale vyrábí dvanáctipražcové modely s jedinou velikostí těla, Grand Concert, ne?
Moc Ti nerozumím - X14 mají jiné tělo než X12. Ale o to zde až tak nejde.
Jen jsem si postěžoval na pro mne nepochopitelný záměr Furch hybridů s tělem od 12. pražce.
Někomu to třeba vyhovuje, ale... pomimu-li, že zájem o nylonové hybridy je už tak malý, tak podle mě jsou tyto pseudošpanělky s tělem od 12. pražce ta nejhorší volba. Klasický kytarista si hybrid spíše vůbec nekoupí, zůstane u španělky. Hlavní cílovka jsou elektro-akustičtí kytaristi, co chtějí zvuk nylonek. A ti raději sáhnou po hybridu, který má tělo od 14. pražce. Proč se omezovat ve hře. Hybridy s tělem od 12. pražce mají obecně zvuk sice o něco podobnější klasické kytaře, ale stejně je jiný.
To je fuk.
12 vs, 14 pražcový krk je naprosto zásadní rozdíl. Má to hlavně jiné umístění otvoru a kobylky, a celá kytara funguje naprosto jinak. Prostě jiná koncepce ...
Vidět rozdíl jako "omezování ve hře" (předpokládám že myslíš hru ve vyšších polohách) je hrozně úzký pohled na celou věc.
Mně také 12 pražcové krky nesedí (né kvůli hře nad 12 pražcem), ale nylonku bych vybíral právě tady. Hraje to prostě líp.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Čavli a 12:
Jak už jsem psal výše, podle mě to nehraje lépe, ale prostě jinak, o kousek blíž ke španělce. Lépe to hraje subjektivně pro Tebe, takže jseš potenciální klient Furch. :wink: Ta ořechová mi připadá za 21 tis. z místní dostupné (osahatelné) nabídky v podstatě bez konkurence. Pan Huml ji má objednanou, nejdéle v říjnu by měla být na krámě.
A samozřejmě, že mám úzký pohled na věc :), tu kytaru jsem dost chtěl a proto jsem byl zklamaný, že Furch mají tuhle verzi a ne tu "moji" 14. :) V tomto případě jde nějaká objektivita zcela do... :) :)
Naštěstí zapracovala náhoda a dneska jdu pro jinou nylonku - jak tvrdí kamarád - splněný dědský sen. 8)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

cherreda píše: ... podle mě to nehraje lépe, ale prostě jinak ...
Myslel jsem spíše, že se lépe vybudí a bývá o něco hlasitější.
Mám 12ti pražcovou GC, a s 10tkami strunami hraje neuvěřitelně hlasitě - i když je to prcek s krátkým krkem.
Stejně mi ten krátký krk nesedí ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Favor

Příspěvek od Favor »

Zdravím všechny.
Pomalu ve mě dozrává rozhodnutí, že jeden Furch je pro slušnou domácnost málo, zvláště když je to "dvanáctka" a k ní se určitě nějaká ta akustická šestka bude hodit. :)
Chtěl bych to jak na nahrávání v domácím studiu tak na live produkci :). Ještě jsem přemýšlel o téhle kytárce http://humlmusic.cz/104/elektroakustick ... black.html i když to není Déčko asi také nebude špatná. Myslím ale že Furch bude přece jenom universálnější a přece jenom lepší v poměru ceny a co za ní dostanu.
Jak jsem psal doma mám D22 SR12 a jsem s ní maximálně spokojenej.
Kombinace Smrk a palisandr funguje dobře. Co jsem tak četl a poslouchal na internetu tak by se mi líbila
ta D31SR. Na druhou stranu bych si do kytary chtěl nechat nainstalovat tenhle snímač http://humlmusic.cz/89/snimace-akustick ... nthem.html a to už je fin. zase někde jinde. Chtěl bych každopádně Dčko, 43mm krk a smrk :).
Nero tady psal, že i levnější modely mohou hrát stejně nebo lépe. V řadě Milennium může být zajímavá volba v poměru ceny ta D21 SW ( bohužel nemá 43mm krk) a v řadě Vintage je D30 SM ale s mahagonem.
Vím, že stejně člověk vybere na prodejně ale pokud máte zkušenost i s těmi levnějšími modely budu rád.

Nechci editovat předchozí text tak to napíšu jako pokračování. Rozhodl jsem se do výběru zařadit ještě Géčko. Myslím, že by mohla být jako "studiová" kytara se snímačem a i na live hraní další vhodný
kousek :). Moc jsem další tvary těl Furchů nesledoval, vždy jsem měl kytary dreadnoughty.
Ten zvuk co jsem zatím ale koukal po internetu mě docela dostal.Nedivím se Nerovi, že po ní šáhnul. :)
Pokud nebude problém udělat ji s 43mm hmatníkem...tak je to jeden z předních kandidátů.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Favor píše:Zdravím všechny.
Pomalu ve mě dozrává rozhodnutí, že jeden Furch je pro slušnou domácnost málo, zvláště když je to "dvanáctka" a k ní se určitě nějaká ta akustická šestka bude hodit. :) ...atd...
.
Ahoj,
a jaký zvuk do studia nebo na "live" hledáš ? hádám že něco vyrovnanýho dynamicky ale jak to bude přečnívat ? bude to jen doprovod, nebo hlavně sólový nástroj ? nebo universál ?
Já bych radši šel jen do akustiky bez snímače, a pak bych (pokud máš dobré prostředí) to snímal na mikrofony..ale říkám, nevím na co to primárně chceš.. to je těžký takhle nějak porovnat :) promiň, moje zkušenost,,,

Ale když chceš Furch(a) , kombinace SR (Sitka/Rosewood) nebude chyba...(dobrá dynamika, dobré vejšky vers. basy, atd..) ale zase .. čím vyšší kvalita dřeva= top cena ..

Tomas
Favor

Příspěvek od Favor »

Ahoj Tome,
díky za postřehy.
Znáš to člověk by chtěl aby to umělo všechno a za rozumný peníze. :)

Máš pravdu s tím nahráváním, určitě bude nejlepší mikrofon.
Chci to ale i na hraní přes aktivy a ten snímač by měl být slušný.
Byl jsem u pana Humla a nakonec jsem se rozhodl do toho investovat více a rozhoduji se mezi D 31SR a D33 SR. Uvidím jestli se vyplatí přihodit do té D33 až bude skladem.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
SIPEC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SIPEC »

Ahoj - víte prosím někdo něco o modelu J-61. Ta kytara se mi dostala k rukám, ale netuším, jak by mohla být stará, kolik tehdá stála apod. Nemá někdo nějaký přehled ohledně modelů, případně pod jakým názvem se dnes dělá tento model? Hledal jsem na Google a (kupodivu) ten mi neporadil. Díky klucí.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

SIPEC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SIPEC »

Jester - díky - je vidět, že jsem se tu tím nechtěl prohrabávat a na výraz J-61 to nic nenašlo. Nicméně JQ nemám, mám opravdu model J-61 - je to zajímavý čtení, možná je to ta samá kytara? Nevím - na foto je vidět, že je to jen J-61. pročtu to ještě. Díky moc
Přílohy
furchJ61.jpg
martin87

Příspěvek od martin87 »

Myslím, že nejlepší odpověď dostaneš, když tu fotku pošleš na info@furch.cz ;-)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

SIPEC píše:Jester - díky - je vidět, že jsem se tu tím nechtěl prohrabávat a na výraz J-61 to nic nenašlo. Nicméně JQ nemám, mám opravdu model J-61 - je to zajímavý čtení, možná je to ta samá kytara? Nevím - na foto je vidět, že je to jen J-61. pročtu to ještě. Díky moc
On ten odkaz, který jsem postoval, ukazoval na jiný (je o trochu výše), než jsi zřejmě četl ty. Pro jistotu cituji:
Gobak píše:JV-61.
Mhm, to mám já. Nebo je to možná JVC-61. Je to jumbo s výřezem a mám ho někdy od roku 95-96? Za tu dobu jsem pouze přepražcovával a měnil horní desku (oboje mi dělali přímo u Furcha v Hustopečích).
Desku jsem měnil, protože mi ji náš drahý basák prošlápl (ok jsem prase, položil jsem ji na zem, když jsem si sahal pro lahváče :) ) a byla to paradoxně ta nejlepší věc, co se té kytaře stala, protože jsem měl ještě tu problematickou desku, tenkou, a dostal jsem silnější. Kytara hraje po výměně líp než jak hrála předtím.
Ty máš pouze J-61, což je zřejmě Jumbo bez výřezu. Zbytek asi viz martin87, pokud se nenajde nějaký majitel.
SIPEC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SIPEC »

JJ to jsem četl taky :-) Vím, že nemám lesklou desku, nemám výřez a nemám elektroniku. :-) snad se najde nějaký majitel :D každopádně díky (y)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Mám mimo jiné Furch D-61 - polomasiv, ale hraje jak ďábel. Zadní deska krásně lechtá na břiše, to jsem u překližky tak intenzivně nikdy nezažil. Myslím, že jí bude cca 14 let, možná víc.
Měl jsem i D-32 a D-34, mám i Martina D-28 a Taylor DN3, ale na bluegrass je D-61 nejlepší. Natahuju John Pearse .013. J jsem bohužel v ruce neměl ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
SIPEC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SIPEC »

martin87 píše:Myslím, že nejlepší odpověď dostaneš, když tu fotku pošleš na info@furch.cz ;-)
Martin87- už se tak stalo -maj dovču do 3.1.2015 - tak doufám, že mi oak někdo odpoví :-) díky moc
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

SIPEC píše:Ahoj - víte prosím někdo něco o modelu J-61. Ta kytara se mi dostala k rukám, ale netuším, jak by mohla být stará, kolik tehdá stála apod. Nemá někdo nějaký přehled ohledně modelů, případně pod jakým názvem se dnes dělá tento model? Hledal jsem na Google a (kupodivu) ten mi neporadil. Díky klucí.
Míval jsem JVQ-61, než mi jí ukradli. To je snad všechno ten samý model, když to má výřez, přidáš V a když vestavěnou elektroniku, přidáš Q.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“