lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od rudie »

no a jak veliké mám dát ty Rlim 1a 2 co jsou na tom schematku? a výkon? staši 1W nebo vice?

Jo a ještě něco, Mám hotový zdroj na univerzálním plošnáku, když spojím + usměrnovače (dioda i lampa)s + toho plošnaku hodi mi to jiskru, když to odpojím, kondíky jsou normalně nabité, a odporem se pomalu vybíjí. Je ta jiskra normální? nebo jsem někde udělal chybu?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:no a jak veliké mám dát ty Rlim 1a 2 co jsou na tom schematku? a výkon? staši 1W nebo vice?
1W je rozhodně málo - podle jednoduchého vzorečku co ti tu někdo postoval si vypočítáš jak hodnotu tak výkon jaký musíš použít...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

MrB14ck píše:
rudie píše:no a jak veliké mám dát ty Rlim 1a 2 co jsou na tom schematku? a výkon? staši 1W nebo vice?
1W je rozhodně málo - podle jednoduchého vzorečku co ti tu někdo postoval si vypočítáš jak hodnotu tak výkon jaký musíš použít...
Ten 1W je překlep, chtěl jsem napsat 10W . To by stačit mělo ne?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Zdravím. Dostal jsem lampus označením 6N3C, prej je přeměřená a funkční. Hodí se k nečemu nebo ji mám prodat?
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli jí máš kam strčit tak ne , jinak jí asi prodej . je to svazková tetroda to označení ze ruský jinak se taky značí jako 5881.
EDIT: asi se nechá zaměnit za 6L6 ale to by sem kecal.
Naposledy upravil(a) core88 dne 15.04.2011 15:14, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
SynysterGate$

No dostal jsem ji jako "rezervní" k jedné hlavě která je zatím v pohodě. A jakou může mít cenu? Díky
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no já by sem to viděl tak na cca 300 když by byla fungl nová . ale jestli si jí dostal jako rezervu tak si jí nech chleba to nežere a jednou jí budeš muset stejně koupit.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Presne tak, neprodaval bych, muze se casem hodit.
Dostal si jen jednu, nebo parovanou dvojici?
Hraju výhradně na šrot.
SynysterGate$

Asi jo, nemá cenu prodávat za 3stovky a pak to shánět.

Díky

Právě jen jednu.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Kdybys nakonec prodaval, urcite bych mel zajem :).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pokud 6N3C myslíš 6P3S ( azbuka je záludná ), tak ty se prodávají nové kolem 100,-Kč. Je to ruská kopie 6L6GA. Už jsem to tu psal několikráte. To znamená, že je tak na půl cesty mezi dnešními 6V6 a 6L6GC. Později ji rusové vylepšily pod názvem 6P3S E a z té pak někdy v 80.letech začali vyrábět elky pod standartním názvem 6L6GC pro Mesu. A dělají je do dneška. Každopádně ta původní 6P3S je dělaná na poměrně malé napětí. Snese Ua max. 350V a pro bezpečný provoz je třeba omezit napětí na G2, tak nejlépe kolem 300V. Jinak je to tahoun s dlouhou životností.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Co je to za lampu E83CL Czechoslovakia? Mělo by to být něco na ECC83, že? Nic jsem k tomu nenašel :-(
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
SynysterGate$

Je to přesně tato :

Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

to jsou ty levnejsi - hybridy mezi 6v6 a 6l6.

6p3c e vypadatakto:
Obrázek
SynysterGate$

No jo, mě je to celkem fuk, ikdyž dal jsem za ni 200Kč :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

SynysterGate$ píše:No dostal jsem ji jako "rezervní" k jedné hlavě která je zatím v pohodě. A jakou může mít cenu? Díky
Vždyť jsi psal, žes ji dostal....
SynysterGate$

mmjuz píše:
SynysterGate$ píše:No dostal jsem ji jako "rezervní" k jedné hlavě která je zatím v pohodě. A jakou může mít cenu? Díky
Vždyť jsi psal, žes ji dostal....
No, kupoval jsem jeden zesilovač a nabídli mi že mi tam dají místo této lampu od Mesy za 200Kč. Takže tato mi zbyla.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

zdar, chci si za pár týdnů vyměnit lampy na svým Blackheart BH5 112. Jelikož se mi to nepodařilo otevřít (už jsem to tady nešil, ale k ničemu jsme nedospěli, je to tam asi přilepený bo co ten zadní kryt) tak nevím, jaký tam sou lampy, protože na kytarách je napsaný toto:

Preamp Tube 1 x 12AX7/ECC83
Power Tube 1 x EL84/6BQ5

Jaký tam teda sou? Asi koupím nový a dám to do servisu nebo to pošlu do kytar, ať mi to přelampují. Ty původní čínský sou prý pěkný šit.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Lachim píše:Co je to za lampu E83CL Czechoslovakia? Mělo by to být něco na ECC83, že? Nic jsem k tomu nenašel :-(
Takže nikdo nevíte?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Kuliman píše:zdar, chci si za pár týdnů vyměnit lampy na svým Blackheart BH5 112. Jelikož se mi to nepodařilo otevřít (už jsem to tady nešil, ale k ničemu jsme nedospěli, je to tam asi přilepený bo co ten zadní kryt) tak nevím, jaký tam sou lampy, protože na kytarách je napsaný toto:

Preamp Tube 1 x 12AX7/ECC83
Power Tube 1 x EL84/6BQ5

Jaký tam teda sou? Asi koupím nový a dám to do servisu nebo to pošlu do kytar, ať mi to přelampují. Ty původní čínský sou prý pěkný šit.
A co na tom nechapes?

Predzesilovacova lampa: 12AX7 neboli ECC83
Koncova (zesilovacova) lampa: EL84
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“