Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
No to už záleží, jak máš ty dva páry propojené uvnitř boxu. Buďto 1x16 nebo 1x4.
4x8 bys takhle jednoduše nepřipojil.
4x8 bys takhle jednoduše nepřipojil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jj, s tim seriove/paralelne si poradim. Takze kdyz to propojim obema kabelama (= stereo asi ne?), tak to je nejlepsi jo? To zapojím proste do 2x8 a neresim jestli je to seriove nebo paralelne. Jeste bych mel jeden dotaz. Jak by to bylo u 4x12 Orange boxu. Budeme mit totiz na koncerte k dispozici tyto boxy, tak at to tam potom jeste nejak nezvrtam. Diky moc!
Je úplně jedno, jestli to zapojíš jedním nebo dvěma kabely, aparát si to přebere. Stereo to bude sice označené na boxu, ale jinak o stereo nejde -- to by bylo, kdybys měl jeden kabel na zesilovač a měl ty zesilovače dva, jako to bývá u rackových systémů.
Orange PPC412 má 16 ohmů, tj. zapojíš do 1x16. Má dvě zdířky, ale tím se nenech zmást, je jedno, kterou použiješ. Ta druhá pak funguje třeba jako výstup.
Orange PPC412 má 16 ohmů, tj. zapojíš do 1x16. Má dvě zdířky, ale tím se nenech zmást, je jedno, kterou použiješ. Ta druhá pak funguje třeba jako výstup.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Zdravím mám takový specifický dotaz. Vlastním kombo Peavey bandit 112 Sheffield (je to 80w tranzistor), ale reproduktor v něm je je spravovaný a starý a je to na něm znát. Chtěl jsem tedy koupit nějaké nové repro. Našel jsem velmi výhodnou nabídku na 100w trace elliot reproduktor, ale má impendaci na 4 Ohm, což mě docela kříží plány, protože moje kombo vyžaduje 8 Ohm. Chtěl jsem se tedy zeptat jestli by bylo možné nějak zkombinovat repro Sheffield (to staré 8 ohmové) s tím trace elliot, tak aby to dohromady dávalo 8 ohm? Případně kdyby jste mi doporučili nějaké nové repro, které by mohlo s tímto kombem sedět (chtěl bych aby se na to dalo hrát od blues po hardrock). Děkuji za odpověď
Nedalo. Jestli chceš něco, co za to stojí, neváhal bych zkusit toto:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Dík za tip a za odpověď.
-
pepek
- Bandzone: www.bandzone.cz/ametist
takže pokud jsem dobře pochopil tvou odpověď,lze tedy bez obav přepínat úroveň dampingu?
Ano.
-
gamuret345
Zapojeni boxu
Ahoj potřebovl bych poradit s nastavením a propojenim hlavy a boxu.Vím že je to hodně blbá otázka ,ale pro jistotu bych potřeboval poradit abych to hned nezničil
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... MCbjCaNTKA toto je moje hlava zezadu.Nastavím ohmáž 8ohm a teď tam jsou dvě zdířky a páčka která je pod názvem mode a vlevo je high a v pravo low no teď bych potřeboval vědět do které z těch dvou zdířek zapojit kabel a jak nastavit ten mode
Moc se omlouvám za takovou otázku .
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... MCbjCaNTKA toto je moje hlava zezadu.Nastavím ohmáž 8ohm a teď tam jsou dvě zdířky a páčka která je pod názvem mode a vlevo je high a v pravo low no teď bych potřeboval vědět do které z těch dvou zdířek zapojit kabel a jak nastavit ten mode
Re: Zapojeni boxu
Na zdířce nezáleží a ten switch mode přepíná mezi pentodovým a triodovým režimem (tj. nech na high, případně pokud bys potřeboval méně výkonu a nevadil by ti horší zvuk, tak na low; radši to ale nepřepínej za běhu aparátu).
Sloučeno se sběrným vláknem. Bummere díky 
http://taweber.powweb.com/store/zmatch.htmbjjz píše:neceho takoveho ted potrebuju docilit u repraku s 2x16ohm -> vystup 16ohmcitizen.one píše:Co vim, tak mesa osazuje do boxu vicemene 8ohmove repraky, takze nevim jak dociluji 8ohmu na vystupu v pripade napr 2x12.
nevite jak nato? .)
- =GM=Junker
- Kontaktovat uživatele:
Co se stane s ohmama (?) ked zapojim repraky paralelne ,jeden 6-OHM a druhy 16-OHM (kolko OHM bude vysledok) ? Zesilovac ma vystup 6-OHM ? ? ?
Chyběl jsi na fyzice, či co? 
Sériově:

Paralelně:

Sériově:

Paralelně:

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aneb je možné, že si odpálíš zesík
.
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit s výměnou reproduktoru. Koupil jsem kombo VOX AC15VR a chci vyměnit reproduktor. Prozatím jsem vytipoval dva kandidáty CELESTION HERITAGE G12M 8Ohm 20W a CELESTION G12H 70th Anniversary 8Ohm 30W.
Hrajeme takový rock, ale s elektronickým základem a kytara a bicí naživo. Zvukově se mi líbí např. Pearl Jam, ale na Matchless nemám. Pro zkreslení používám kombo, případně zvětšené booster nebo overdrive (vyjímečně i dostortion). Používám multiefekt TC Elektronic NOVA SYSTEM, ten mám obvody pro overdrive/distrotion analogové. Občasně použiju i kvákadlo (vox 845). Kytara Les Paul, Cort Z-Custom, v zapojení s humbuckery.
Máte někdo zkušennosti s výměnou repráků u podobného komba?
Díky všem za odpověď
Youzza
potřeboval bych poradit s výměnou reproduktoru. Koupil jsem kombo VOX AC15VR a chci vyměnit reproduktor. Prozatím jsem vytipoval dva kandidáty CELESTION HERITAGE G12M 8Ohm 20W a CELESTION G12H 70th Anniversary 8Ohm 30W.
Hrajeme takový rock, ale s elektronickým základem a kytara a bicí naživo. Zvukově se mi líbí např. Pearl Jam, ale na Matchless nemám. Pro zkreslení používám kombo, případně zvětšené booster nebo overdrive (vyjímečně i dostortion). Používám multiefekt TC Elektronic NOVA SYSTEM, ten mám obvody pro overdrive/distrotion analogové. Občasně použiju i kvákadlo (vox 845). Kytara Les Paul, Cort Z-Custom, v zapojení s humbuckery.
Máte někdo zkušennosti s výměnou repráků u podobného komba?
Díky všem za odpověď
Youzza
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tady je takto míněný dotaz spíše OT.
Vhodné téma k dotazu ohledně výběru reproduktoru je např. zde:
komba-zesilovace-reproboxy/jaky-reproduktor-t11807.html
Vhodné téma k postupu při výměně repra je např. zde:
komba-zesilovace-reproboxy/vymena-repro ... 13518.html
komba-zesilovace-reproboxy/vymena-repro ... 33358.html
Polož svůj dotaz spíše tam.
PS: co se týče výkonu a impedance, repra sis vybral vyhovující.
Vhodné téma k dotazu ohledně výběru reproduktoru je např. zde:
komba-zesilovace-reproboxy/jaky-reproduktor-t11807.html
Vhodné téma k postupu při výměně repra je např. zde:
komba-zesilovace-reproboxy/vymena-repro ... 13518.html
komba-zesilovace-reproboxy/vymena-repro ... 33358.html
Polož svůj dotaz spíše tam.
PS: co se týče výkonu a impedance, repra sis vybral vyhovující.
Díky za rychlou odpověď a pomoc. Jdu hledat, přápadně se ptát dál.
Youzza
Youzza
Aparatura do zkušebny
Zdravím, sem začátečník a tak se raději zeptám.
Jsem vybaven zesilovačem tesla studio 70 a reprakem Deilica Guitar 60w , dá se stím hrát ve zkušebně?
díky za odpověď.
Jsem vybaven zesilovačem tesla studio 70 a reprakem Deilica Guitar 60w , dá se stím hrát ve zkušebně?
díky za odpověď.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 7.11.2013 13:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.