Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Šimkojc

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Šimkojc »

Před chvílí jsem přijel z Humlmusic, kde jsem si zahrál na dva levnější nástroje Furch hned vpravo u vchodu do showroomu. Oba celomasivy v ceně asi 16k. Ten zvuk je ohromující, basy tak silné, až jsem si říkal jak se taková kytara chová třeba v hospodě a s ohranými strunami. Auditorium mělo slabší výšky, ale Dreadnought zněl dokonale. Nedávno jsem hrál na celomasivní Seagull za 20k a kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat. Nicméně zkušenost říká, že existuje magická hranice (jedna z hranic) ceny kytary do 10 000 Kč a tohle už je samozřejmě jiná liga.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mam par mesicu G20 a jsem moc spokojeny. Puvodne jsem chtel Taylor 11x nebo 31x, ale vzhledem k silenemu zdrazeni (ovlivnenem zmenami kurzu CZK vuci Euru i dolaru) jsem se chtel poohlidnout i jinde (jo, kde jsou ty casy novych Taylorek 314/310 za 28 tis.).

Nakonec me to zdrazeni Tayloru ani nemrzi, protoze me ta moje G20 za 15 tis. bavi minimalne stejne tak jako Taylor 314, ktery ted stoji 37 tis.

Nejde to ale urcite brat tak, ze nas Taylor okrada a Furch je za hubicku. Furch je za hubicku samozrejme jen u nas, staci se podivat, kolik stoji G20 v Nemecku nebo Anglii, v USA se myslim ani neprodava, protoze by pak byl snad drazsi nez ten zmineny Taylor 31x, coz by asi pro amiky nebylo moc zajimace. To jsou ale paradoxy, ze? :)

Ale nyni zpatky k G20. Osobne me vyhovuje spis zvuk s ucinkanymi (ale prijemnymi) vyskami a mensimi basy (jsem tak nejak "naladen" z telete a voxe), tohle G20 splnuje dokonale. Zkousel jsem samozrejme i D20, tenhle tvar mel na me basu az moc. Na kvalitu zpracovani si potrpim a prave v tom mi prijdou kytary od Furch dokonale. Super je i to, ze ma clovek vetsinou na vyber z vice kusu, muze si tak vybrat svoji barvu zvuku i vzhled kytary (kresba dreva). Uvazoval jsem i o G21, ta pro me byla zvukem takova klasictejsi a vice "martinovska", G20 byla vice "taylorkoidni" a mela pro me zajimavejsi vice otevreny zvuk (pro nekoho mozna az moc "papirovy". U vyssich modelu te Milenium rady mi u tvaru G mozna trochu chybely vysky pro me punkove hrani 1mm trsatkem, pro hrani prsty pak urcite bude moje g20 pusobit az moc tence a a ty vyssi Millenium rady budou se svym medovym zvukem to prave orechove.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše: (jo, kde jsou ty casy novych Taylorek 314/310 za 28 tis.).
Tuhle dobu jsem nějak zaspal :-)
Což mě ale dnes vůbec nemusí trápit, protože ze svojí G21 jsem stejně nadšený jako ty z tvé 20.

Z G20 a G21 co jsem zkoušel v Brně jsem neměl takový dojem, jako ty (martin vs taylor zvuk) a hlavně v rámci těch kusů, co měli v Brně na prodejně v daný okamžik, mi mezi těma řadama přišel docela velký rozdíl (zvuk, pocit, tak nějak celkově...).

Ale možná jsme každý hledali něco jiného, čemuž napovídá tvoje zmínka "papírovosti" i to, že pro mě nebyla referenčním nástrojem 314, která mě zas tak moc nebavila, ale 414.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Favor píše:Ahoj Tome,
díky za postřehy.
Znáš to člověk by chtěl aby to umělo všechno a za rozumný peníze. :)

Máš pravdu s tím nahráváním, určitě bude nejlepší mikrofon.
Chci to ale i na hraní přes aktivy a ten snímač by měl být slušný.
Byl jsem u pana Humla a nakonec jsem se rozhodl do toho investovat více a rozhoduji se mezi D 31SR a D33 SR. Uvidím jestli se vyplatí přihodit do té D33 až bude skladem.
Zdravím a vše nej do 2016..

Jsem zvědav, zda jsi nakonec nějakýho toho Furcha D-31SR nebo D-33SR kouplil či nikolivěk :) Začínám přemýšlet, že se zbavím všech (dvou) D-ček co mám a pořídím taky něco, co pořádně vibruje :) Tak by mě zajímalo jak jsi dopadl s těmí SR modely od Furcha ??

Ahoj
Tom
otak
Bandzone: http://bandzone.cz/luckynero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

Furch na prodej zde:

Kód: Vybrat vše

http://aukro.cz/furch-zq-61-8-i5908208479.html
regos

Příspěvek od regos »

Zdar borci, u Thomanna prodávají podle mého názoru výrazně levné akustiky Stanford, cena začíná někde na Kč 9.000,- a končí někde na hranici Kč 28.000,- Zdá se mi to celkem málo na to, za kolik se dřív tyto Furchy pro německý trh prodávaly... Proto poraďte - není to náhodou čínská výroba? A podle čeho poznat? Jde mi konkrétně o Stanford 46-G2-CM-ECW NAT. Za tuto cenu to pan Furch určitě nedělá... Co vy na to?
jastud

Příspěvek od jastud »

regos píše:Zdar borci, u Thomanna prodávají podle mého názoru výrazně levné akustiky Stanford, cena začíná někde na Kč 9.000,- a končí někde na hranici Kč 28.000,- Zdá se mi to celkem málo na to, za kolik se dřív tyto Furchy pro německý trh prodávaly... Proto poraďte - není to náhodou čínská výroba? A podle čeho poznat? Jde mi konkrétně o Stanford 46-G2-CM-ECW NAT. Za tuto cenu to pan Furch určitě nedělá... Co vy na to?
Furch to není. Do světa teď vyrábí pod značkou Stonebridge.
Jsou to tyhle kytary:
http://stanford-guitars.com/guitars/46/ ... g2-cm-ecw/
http://stanford-guitars.com/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
regos

Příspěvek od regos »

A nevíš kdo nebo kde se to vyrabí?
jastud

Příspěvek od jastud »

Netuším. Pročti si ten web. Třeba to tam najdeš.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

regos píše:A nevíš kdo nebo kde se to vyrabí?
Pokud je mi známo, Stanford je značka patřící německé firmě iMusicnetwork. Kytary pro ně dříve dělal Furch, teď je to Čína.
Možná nám tady někdo vysvětlí obchodně právní detaily, protože nechápu, proč by Furch neměl lépe právně ošetřené.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nepoznám, ale gitary sú to krásne... Tie grandy vyzerajú fakt že dobre, spracovanie na úrovni. Ešte ich tak počuť. Ak aspoň z polovice hrajú tak dobre ako vyzerajú nemusí to byť vôbec zlý kauf
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja si troufnu odhadnout, ze to je nejaky drivejsi distributor Furcha, ktery vyuziva svoje kontakty a nechava si delat kytary v číně. Jestli v tom Furch nejak figuruje, napr. licencne (Stanford Durango nebo uplna kopie akubasy... to je prilis moc shod) netusim.... jestli neprodal "znacku" Stanford jako před časem se to stalo např. s VHT.....kdo vi. Cesty globalizovaneho kapitalismu jsou nevyzpytatelne :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tak Čína nemusí automaticky znamenat šmejd.
Špatně jméno má zejména proto, že se sem různé ty levné šmejdy ve velkém dováží. A dováží se proto, že je po levným šmejdu poptávka. Asi bychom se divili (někteří), kolik věcí od renomovaných firem je z Číny, a když ne jako komplet, tak alespoň jako významná subdodávka.
Dáš Číňanům technologii, ohlídáš si kvalitu vstupů a procesů ve výrobě, a dostaneš solidní výrobek.
Rozdíl v ceně pracovní síly, energií, i surovin je pořád významný. Když tady založíš k tomu "brand" jako třeba Tescoma, máš funkční obchodní model. Ideální je když ti značku "pomůže" rozjet výrobce jako Furch, kde neoficiálně prodává i jeho jméno, můžeš postupně snížit náklady přesunem do Číny, a vše pojede dál.
Předpokládám, že takhle nějak to se Stanfordem bylo.
Úspěšně se dnes takhle resuscituje spousta starých známých českých značek napříč všemi obory, a bez ostychu se prezentují jako "česká tradice", "40 let na trhu" apod.

To Hyenik: Je hlavně otázka, jestli tu značku vůbec někdy Furch vlastnil. Já myslím, že ne.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Vyrábět v Číně není jen o levné pracovní síle (tohle pomalu přestává být pravda), ale hlavně o tom, že pak nemá ta firma problémy s odbory, nemusí řešit miliony evropských směrnic a nařízení, nemusí řešit dopad na životní prostředí. Prostě se zadá výrobek nějakému čínskému výrobci, který mnohdy dělá něco podobného pro desítky dalších firem, a je to... Jednoduché jako facka. Dnes i stačí zaplatit si na dálku nějakého čínského předáka, kterému jen řeknete co chcete a kolik kusů, on to za Vás "vyběhá", pošle vám vzorek na posouzení, když se vám to líbí, tak vám pošle 10000 kousků na paletě a je to :D Sice na to člověk musí mít "guts", ale dá se tak dnes fungovat. Číňani jsou neuvěřitelně pracovití a precizní, co jiného jim taky v té obrovské konkurenci na trhu práce zbýva - proto to není jen o ceně práce, ale hlavně o její kvalitě, poměru cena/výkon. Kdyby to bylo jen o ceně práce, tak si ti velkovýrobci postaví fabriku třeba v Somálsku, kde budou makat zaměstnanci za hrst rýže (doslova) - jak by to ale dopadlo? Jednak se v Africe nemaká (nejsem rasista, ale tak to prostě je), jednak postavíte fabriku a za půl roku vám ji znárodní nový místní vůdce s partičkou fanatiků s Kalašnikovy. No, to jsem zase krásně OT...

Furch imho před těmi x lety, kdy ta značka Stanford fungovala ve spojitosti s ním, zase takové "celosvětové" jméno imho neměl, takže určitě to tehdá zákazník necítil tak, že se podíval na kytaru s nápisem Stanford a pomyslel si "Jé, to dělá Furch z ČR, to musí být super". Furcha před lety asi ve světě moc neznali, proč by jinak dělal kytary pod značkou Stonebridge, kterou chtěl dobýt americký a anglický (?) trh, když by už značka Furch měla ve světě "jméno"? Prostě nejspíš ty kytary sekal pro nějakého distributora, který si asi nechal do smlouvy dát práva na názvy kytar, tvary a možná i konstrukci, s Furchem se pak třeba nedomluvili na ceně a tak do velkodisributor začal sekat někde jinde - a kde jinde než v Číně, kde je cena práce určitě blíž ČR než třeba Neměcku... Všiml si nějaké změny ve výrobě obyčejný německý zákazník, který se v nástrojích vůbec nevyzná a jde koupit za pětinu výplaty kytaru pro svého dvanáctiletýho syna?

Poslední dobou se mi zdá, že se Furch snaží prosadit pod svojí značkou Furch v celém světě. A tak by to podle mě mělo být, protože ty jeho kytary si to zaslouží. Furč jede! :)
jastud

Příspěvek od jastud »

qwer píše: Poslední dobou se mi zdá, že se Furch snaží prosadit pod svojí značkou Furch v celém světě. A tak by to podle mě mělo být, protože ty jeho kytary si to zaslouží. Furč jede! :)
Jo, konečně mu došlo, že svoje výrobky by měl prodávat pod svým jménem. Trvalo to sice 25 let, ale nakonec na to přišel :-) Osobně jsem zavedení značky Stonebridge absolutně nepochopil.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

qwer píše:Vyrábět v Číně není jen o levné pracovní síle (tohle pomalu přestává být pravda), ale hlavně o tom, že pak nemá ta firma problémy s odbory, nemusí řešit miliony evropských směrnic a nařízení, nemusí řešit dopad na životní prostředí.
Ale to přece je o ceně, to co píšeš se v Evropě vyřešit dá, ale stojí to peníze - jiný problém v tom není.
Technicky vzato řešitelné, ale stojí to peníze.
Číňani jsou neuvěřitelně pracovití a precizní, co jiného jim taky v té obrovské konkurenci na trhu práce zbýva - proto to není jen o ceně práce, ale hlavně o její kvalitě, poměru cena/výkon. Kdyby to bylo jen o ceně práce, tak si ti velkovýrobci postaví fabriku třeba v Somálsku, kde budou makat zaměstnanci za hrst rýže (doslova) - jak by to ale dopadlo? Jednak se v Africe nemaká (nejsem rasista, ale tak to prostě je), jednak postavíte fabriku a za půl roku vám ji znárodní nový místní vůdce s partičkou fanatiků s Kalašnikovy. No, to jsem zase krásně OT...
Proč by výrobci stavěli fabriku, když už v Číně stojí a funguje, má nasmlouvány subdodávky, zaměstnance atd., a proč by jí stavěli v Africe, kde není žádná infrastruktura a nic tam nefunguje, a není tam pracovní síla? Fabrika potřebuje energie, dopravní infrastrukturu ... a pracovní síla nerovná se křovák s lukem.
Furch imho před těmi x lety, kdy ta značka Stanford fungovala ve spojitosti s ním, zase takové "celosvětové" jméno imho neměl, takže určitě to tehdá zákazník necítil tak, že se podíval na kytaru s nápisem Stanford a pomyslel si "Jé, to dělá Furch z ČR, to musí být super". Furcha před lety asi ve světě moc neznali, proč by jinak dělal kytary pod značkou Stonebridge, kterou chtěl dobýt americký a anglický (?) trh, když by už značka Furch měla ve světě "jméno"? Prostě nejspíš ty kytary sekal pro nějakého distributora, který si asi nechal do smlouvy dát práva na názvy kytar, tvary a možná i konstrukci, s Furchem se pak třeba nedomluvili na ceně a tak do velkodisributor začal sekat někde jinde - a kde jinde než v Číně, kde je cena práce určitě blíž ČR než třeba Neměcku... Všiml si nějaké změny ve výrobě obyčejný německý zákazník, který se v nástrojích vůbec nevyzná a jde koupit za pětinu výplaty kytaru pro svého dvanáctiletýho syna?
Takováhle paralelní značka se často používá kvůli možnosti prodeje v levnějším segmentu, a přitom abys nepodtrhl cenu hlavní značky, a přitom využiješ sílu značky původní. Co vím tak ty značky se prodávali paralelně za různou cenu. Prostě taková "technika VW za cenu Škodovky" jak říkají němci.

A poměr "cena/výkon" je nesmysl. V podstatě to říká "je to šmejd, ale zase je to levný". U hudebních nástrojů tuplem. Jednak to není o výkonu, ale hlavně kvalita neroste lineárně s cenou, takže vždu bude nejlepší poměr u těch nejlevněších nástrojů.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Čavli píše:
Ale to přece je o ceně, to co píšeš se v Evropě vyřešit dá, ale stojí to peníze - jiný problém v tom není.
Technicky vzato řešitelné, ale stojí to peníze.
Jo, řešitelné to je, ale je to hlavně o těch penězích jak jsi řekl. Vyrábět něco v Evropě nebo USA je prostě dnes moc drahé a neefektivní, samozřejmě pokud se bavíme o spotřebních věcech jako elektronika apod. kde nevadí věci jako velký rozměr, trvanlivost apod.

Proč by výrobci stavěli fabriku, když už v Číně stojí a funguje, má nasmlouvány subdodávky, zaměstnance atd., a proč by jí stavěli v Africe, kde není žádná infrastruktura a nic tam nefunguje, a není tam pracovní síla? Fabrika potřebuje energie, dopravní infrastrukturu ... a pracovní síla nerovná se křovák s lukem.
Ona v Africa nějaká infrastruktura dřív byla. Je jasné, že teď tam nikdo nepoleze, dřív o to snahy byly. Už za kolonií se ale zjistilo, že tam prostě nikdo makat nechce, proto se to tam jaksi "nerozjelo". A po zániku kolonií, kdy se pseudovlády mění každých pár měsíců, je jakékoli budování čehokoli v nedohlednu...

Takováhle paralelní značka se často používá kvůli možnosti prodeje v levnějším segmentu, a přitom abys nepodtrhl cenu hlavní značky, a přitom využiješ sílu značky původní. Co vím tak ty značky se prodávali paralelně za různou cenu. Prostě taková "technika VW za cenu Škodovky" jak říkají němci.

A poměr "cena/výkon" je nesmysl. V podstatě to říká "je to šmejd, ale zase je to levný". U hudebních nástrojů tuplem. Jednak to není o výkonu, ale hlavně kvalita neroste lineárně s cenou, takže vždu bude nejlepší poměr u těch nejlevněších nástrojů.
To jo, ale má to Furch zapotřebí? Vždyť teď, v době největšího rozkvětu, kdy valí kytary i do USA, Japonska, udělá myslím cca 50 kytar za den (zaslechl jsem to na yt přímo z úst někoho od Furcha). Kolik těch kytar sekal dřív? 30-40 za den? Při takové produkci nemá smysl mít více značek. Spíš bych to viděl tak, že toho sám pod svou značkou tolik neprodal, tak sáhl po nějakém distributorovi, který si mohl dovolit dát větší marži z toho důvodu, že Furchovi dělal promotion apod.

No, dost mého OT a zpátky ke kytarám. Furch je prostě špica!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

v nedávném rozhovoru v Muzikusu uváděl 5tis kytar ročně že dělají.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hyenik píše:v nedávném rozhovoru v Muzikusu uváděl 5tis kytar ročně že dělají.
Mas pravdu, nerikal 50. Bylo to jen 20.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jen pro srovnání, aniž by to něco znamenalo o Furchu atd...

Martin dělá ročně 135.000+ kytar

http://theunofficialmartinguitarforum.y ... q6Vqs2JmkI
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“