Tak už Steinberg dal Cubase 11 ke stažení i bez toho asistenta. https://www.steinberg.net/index.php?id=15075&L=1
I tak se nemůžu zbavit dojmu, že to vydání bylo trochu uspěchané. Asi chtěli stihnout datum 11. 11. když je to Cubase 11. Takže vydání Cubase 12 bude 12.12.2022 ?
Jinak může být i pro někoho dobrá zpráva, že funkci side chain kompresi Steinberg dal už i do verze Elements http://www.cubasecz.cz/novinky-use/cubase11
Kedysi by som za to skákal od radosti jak kengura, ale mám to už poriešené plug-inom. Každopádne pre tých, ktorí používajú len E. je to veľká vec, takže supr.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat. YouTube | Bandcamp | Spotify
Ivane: souhlas s tebou, že je to určitě fajn věc, že tam tu SCH kompresi dali. A za 30€ up z jakýkoliv verze El. je to v poho. Jen jsem si vzpomněl, že si psal, že musíš dělat real time export, aby ti fungovala SCH komprese. Není to právě tím, že ji používáš přes plug-in? Na druhou stranu je to fuk jak SCH kompresi děláš. Mělo by to fungovat i při rychlém exportu. Aspoň si teda myslím. Já s tou interní SCH kompresí od Cubase problém nemám. A kdybych měl export dělat v realtime tak by mě asi švihlo. Jestli mít export cca 2 min. nebo 7 min. Je pro mě opravdu velký rozdíl.
Nie len SC ale a aj niektoré cubasácke pluginy alebo zložitejšia automatizácia sa nepremietnu do exportu správne inak, ako cez real-time. Pri zložitejších projektoch to je beznádejné, vždy sa nájde niečo, čo sa pri rýchlom exporte exportuje zle.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat. YouTube | Bandcamp | Spotify
Priatelia, neuveriteľné sa stalo skutočnosťou - som rozbehal Padshop!!! Počítačový boh mi poslal z nebies do Steinberg fóra jedného šikulu, ktorý s tým mal na chlp rovnaký problém. Dôvod bol soft-eLicenser, ktorý sa napriek aktualizáciam reálne zrejme neprepisoval na disku (bol tam starý dátum úpravy), a blokoval Padshop (a Retrologue). Priznávam, že to mohlo byť aj tým, že som prechádzal s W7 na W10 (inováciou, nie novou inštaláciou), ale otázku, prečo ten eLicenser neblokoval tým pádom aj Cubase, aby ten problém vyzeral byť logický a systémový, si radšej nebudem klásť... Bolo treba vytvoriť nový eLicenser a naň reaktivovať všetky licencie. Problém je evidentne v úplnom základe - v Steinbergu a ich absolútne nezvládnutom licenčnom systéme.
Hustý - dobrá práce! No zase třeba mě zaujalo, že v instalátoru Cubase byl novější eLC než z přímých stránek.....holt mušky se občas najdou, ale ze svého (technického) pohledu bych jako blbé bral ne nezvládnutí licenčního systému, ale nedokonalé reportování v případě chyby, takže to neumí navést ani jednu stranu :-/
Já jsem na 800 stranách
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii, ja som to reportoval tak detailne ako sa len dalo, prízvukoval som aj ten prechod na W10 z W7. Odporúčanie načisto preinštalovať eLicenser (=vytvoriť nové čislo elicenseru) mi dal až tento dotyčný. Licenčný systém, ktorý ti selektívne zablokuje len niečo (resp. ani nie úplne, lebo pluginy ti fungujú, len ťa nechá trápiť sa s crashmi bez jasného upozornenia, v čom je problém) a zvyšné veci ti nechá funkčné, pričom všetky licencie sú naň rovnako viazané, ti príde ako dobre zvládnutý? Mne teda nie...
no to uvidíme. Zatím mám spíš hlavu jak pátrací balón, jak to jedu všechno v jednom chumlu a rychlém sledu, ale díky "křížovým" kontrolám v textu snad jo.......
P.
pavlii, spýtam sa, úplne seriózne - za akým účelom to vlastne prekladáš? kedysi mi náš klavesák hovoril, že kupoval CZ preklad od Martina Jirsaka. Tak len či to náhodou nerobíte duplicitne
Ne, neděláme to duplicitně. CZE prostředí neznamená, že by postrádal CZE manuál smysl v manuálu je vysvětlen princip funkčnosti a vzájemné vazby (třeba), kdežto jazykové prostředí programu neznamená nic jiného, než že místo menu "File" a položky "Save As" máš "Soubor" a "Uložit jako". Mě třeba CZE prostředí vůbec nesedí - jednou jsem to měl pod rukou a nebyl jsem v Cubase vůbec schopnej fungovat
Navíc příkazy a menu budou v některých kapitolách a v Indexu (který mimochodem děláme vlastní - teda hlavně Disk.cz) sesouladěny právě s Martinovo CZE prostředím, čili univerzálnost překladu by měla být maximální. Vše se prostě děje pod taktovkou Disk.cz
No a překládám to - kromě principu, procvičení a tak vůbec - i za účelem zisku samozřejmě i když se tu nejedná o finance......
P.
Zdravim a prosim o zacatecnickou radu.
Jsem novacek v Cubase AI11 a unika mi zakladni vec: Jak efektivne editovat nahrany audio soubor?
Nenasel jsem moznost editace v externim audio editoru - to jsem prehledl nebo to tam neni? Ten vestaveny editor je dost zmatecny, napriklad nevim jak cast souboru uplne ztlumit (automatizace to resi, ale to neni na co se ptam), strihat lze, ale je to ponekud obtizne.
Je ten editor na draka, nebo jsem ho jen dostatecne neobjevil?
Priznavam se, ze jsem ho moc nestudoval (manual), no otazka byla spis obecna: Vystacim si s internim audio editorem? Pripadne jak nastavit externi - mne to proste nejde i kdyz mam v pc minimalne soucasny Audacity. Konkretni operace - volume na 0, insert silence.