Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od innerself »

A neláká tě udělat si pár vlastních profilů? Vim, že nasnímat kytaru mikrofonem je docela těžká záležitost, ale stačí strávit víkend ve zkušebně a myslim si, že by to tam mohlo bejt a hlavně bys moh bejt spokojenej na 100%. Já osobně bych to použil hlavně na koncerty a dělal bych to jako světový kapely. Svuj aparát bych neprodával a měl bych ho ve zkušebně kde bych z něj čerpal zvuky. Jako když světová kapela hledá ten správnej guitar sound na album a pak s tim totožnym zvukem co je na albu můžou jezdit všude po světě. Neni asi nic lepšího a jednoduššího jak mít perfektní zvuk vlastně uplně všude.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To je samozřejmě cesta, zajímavá, a také nelehká (technicky, a taky nárokama na potřebné vybavení + čas a chuť). Otázkou však je, jestli zakoupené profesionální profily mnohem dražších aparátů a k nim pasujících boxů nebudou hráčovu uchu znít lépe než jeho (přiznejme si) třeba ne až tak hvězdný gear. Věřím tomu, že se to lehce může stát :) Záleží pak jen jestli to ego snese, nebo do jaké míry chceš být "svůj vlastní a autentický".
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

innerself píše:Jako když světová kapela hledá ten správnej guitar sound na album a pak s tim totožnym zvukem co je na albu můžou jezdit všude po světě.
Takhle to nefunguje, to je naivní představa. :) Zvuk kytar na albu prochází dalšími úpravami a co zní dobře ve výsledném masteru, tak s takovými zvuky bys naživo většinou hrát nechtěl. :wink:

Jsem přesvědčený, že pro běžné uživatele (kterých je většina) je lepší vybrat si zvuky udělané profíkem, většinou to dopadne mnohem líp, než vlastní snahy. Čímž nikoho neodrazuju, ať si to každý zkusí.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já to v ruce neměl, jenom papouškuju co řikaj kapely, že si ve studiu naprofilujou zvuk svýho gearu apak ho tahaj všude naživo sebou a maj zvuk alba uplně všude ve světě. Pro obyč lidi to asi tak nefunguje ale pro profíky asi jo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je třeba rozlišit, co je to zvuk z alba a zvuk ze studia. Zvuk z alba (z nahrávky) je za účelem mixu a masteringu zprocesovaný zvuk ze studia. Pak může studiový zvuk na živo narozdíl od albového (nahrávkového) fungovat.
Ale to je jen taková má selská úvaha.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Torst: Ano, normálně odposlech od zvukaře a zatím to byla pohoda :) Jsem si vědom toho, že ne všude bude odposlech, ale to se mi stalo naposledy snad roku 2008 :D Odposlech se nabízí dvěma způsoby. Buď in-ear, nebo uvažuju o koupi nějaké menší FRFR aktivky, kterou si s sebou vezmu. Pořád budu s vahou kolem 20 kg.

Jako, já pořád mám veškeré vybavení u sebe a o profilu Blackmore a Mesy uvažuju, ale říkám si, jestli ses mi to vyplatí. Spousta profilů je dělaná profíky, kteří přesně ví, co dělají a zní fantasticky. Nejsem si jistý, že bych toho dosáhl já. I když, je pravda, že teď v mém tvrdším projektu valím na 5150 a zní to úžasně a Blackmore bych rád použil, ale nenašel jsem dobře znící profil. Pravda je, že jsem nezkoušel žádný placený balíček. Ona to je dost možná opět lenost, když 5150 zní tak brutálně. Borec to profiloval celkem na rovno, takže je tam i dost prostoru k vlastní úpravě.

Se stratem v druhém projektu je to taky bomba. Nikdy bych nevěřil, že budu používat Marshall, ale profil M Britta (Silver Jubilee 87) zní naprosto fantasticky. Nejvíce mě asi dostal v poslední době profil Morgan AC20 a Vox AC30. Oba dokonce zdarma.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
torst

Příspěvek od torst »

Už to tu omíláme pokolikátý. Jasně, že CD zvuk je na pódiu nepoužitelnej.
Udělat si vlastní zvuk s jednou 57 není vůbec naivní představa. Co udělá zvukař na pódiu? To samý a pak se pídíš po profilech, který by dokázaly aspň to, co ta zvukařova 57. Osobně mám zkušenost, a potvrzujou to i ostatní lidi, že cizí presety, profily, impulsy a td. málokomu vyhovujou a nakonec se vždy vrátí k originálnímu prověřenýmu zvuku svýho reálnýho apce. Simulace, modelace se pak musí nastavit (naprofilovat) podle něj, aby kytara zněla přirozeně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Párkrát už jsem v rozhovorech taky narazil na prohlášení typu "a máme stejný zvuk jako na albu", ale to se prostě jen tak zjednodušeně říká, v PR článcích nemá smysl přesně vysvětlovat co a jak a mimoto to takhle dobře zní pro fanoušky. :) V reálu to je složitější, jako vždycky všechno. Každopádně když jsou muzikanti zkušení, příp. s tím muzikantům píchne zkušený zvukař, tak výsledek pro koncerty může být bezva a zvuku z alba se lze pro koncertní účely připodobnit.
torst

Příspěvek od torst »

torst píše:Ahoj. Náhodou jsem narazil na diskusi o tom, že si můžete nechat zdarma (?) online okemperovat svoje geniálně nahraný kytary. Nejsem fanoušek KPA, ale tohle není blbá metoda.
http://guitarampmodeling.com/viewtopic.php?f=24&t=21937
Dávám to sem znova. Každej si může pro svou nahrávku zpracovat track. Na Marshallovi a 5150 i zdarma. Zkuste to pak vložit do své skladby, jak se vám to ne/bude líbit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tohle naštěstí není můj případ. Možná to bude tím, že používám dvě nejvíc profláknuté kytary - Strata a Ibanez. Profily po lehké úpravě hrají fantasticky a tak nějak si nedokážu představit, kam to dále posunout.
MIran

Příspěvek od MIran »

Kluci neberte to že bych někomu do něčeho kecal....jsem zastáncem toho, že každý může jít svou cestou . Ale prostě si neodpustím poznámku ...Co bude další krok tohoto vývoje , halfplayback ? :-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Naštěstí i s Kemperem pořád platí, že 60% zvuku udělají ruce.
Takže dokud nebudeme mít implantované čipy v mozku a nepůjdou stáhnout profily motorických funkcí světových kytaristů, tak to bude v pohodě. :wink:
MIran

Příspěvek od MIran »

cherreda píše::) Naštěstí i s Kemperem pořád platí, že 60% zvuku udělají ruce.
Takže dokud nebudeme mít implantované čipy v mozku a nepůjdou stáhnout profily motorických funkcí světových kytaristů, tak to bude v pohodě. :wink:
:-) asi už jsem na to moc starej :-))) Když jsem začínal tahali jsme Vermony velké jak piáno :-) To, co mám teď mi přijde jako jít s aktovkou na špacír. I to tahání a stavění mělo něco do sebe , prostě to k tý muzice patří. Navíc i to , že se zvukem si můžu dost hrát a ne se tvářit, že "teď mi to hraje jako VOX AC30 " ...neharaje a nikdy nebude :-) Ale jak jsem psal, mám daleko k tomu někoho za cokoli odsuzovat . Pokud to člověku vyhovuje a přináší radost ze hraní, je to OK .
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Miran: Jak říkám, u mě když nepoznám blind test a pocit ze hry, hraje to stejně. Hlavně se tady musíme bavit o tom, jak to zní do lidí a nebo jestli uvažujeme hraní třeba na zkušebně jen jako klasický zesilovač. Tam už začínám souhlasit

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

Zase připomenu poslední muzikus - jeden rozhovor s R. Kruspem, kterej zvučí bednu složitě několika mikrofonama, aby docílil přesně toho zvuku, kterej je maximum možného. A o pár stránek rozhovor s jiným zvukařem o tom, že taky zvučí reprobox (i španělku) více mikrákama, ale ve výsledku ty ostatní vyhází a nechá zvuk jen jednoho, protože ten mix a hlídání fází je taková věda, že se může spoustu věcí podělat a rovnej, nekomplikovanej zvuk je pak stejně nejlepší. Jen citace.
A za sebe - zvučení boxu jen jedním 57 není žádná polovičatost. Hlavně v tom metalu je to většinou to nejlepší, co můžeš udělat. Ale uznávám - v měkčích žánrech jsou ty ambience asi nutný.

fade: Čoveče, já ti nevím, jestli ten apec jde fakt takhle odzívnout. Pamatuju se, jak na posledním našem festu hrála namakaná metalová parta. Mesa a Engl, origo boxy, sejmutí milrákem. Hodně si stahly hlasitosti na hlavách, přesně jak to maj zvukaři rádi, takže zvuk do lidí šel jen z PA a nic neřvalo z pódia. Ale ten koncert byl mrtvej, z těch kluků to nešlo, prostě chyběl ten nápor. Nějaká psychoakustika?
Naposledy upravil(a) torst dne 9.08.2017 12:23, celkem upraveno 1 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

MIran píše:
:-) asi už jsem na to moc starej :-))) Když jsem začínal tahali jsme Vermony velké jak piáno :-) To, co mám teď mi přijde jako jít s aktovkou na špacír. I to tahání a stavění mělo něco do sebe , prostě to k tý muzice patří. Navíc i to , že se zvukem si můžu dost hrát a ne se tvářit, že "teď mi to hraje jako VOX AC30 " ...neharaje a nikdy nebude :-) Ale jak jsem psal, mám daleko k tomu někoho za cokoli odsuzovat . Pokud to člověku vyhovuje a přináší radost ze hraní, je to OK .
Hlavně to vede k tomu, že dneska i amatérský kapely můžou mít dost dobrej zvuk, pokud to nejsou úplný jelita. Nejsem tak starej a přesto vidím hodně velkej pokrok od dob, kdy jsem začínal já a smažili jsme to přes Valvestaty a znělo to prostě blbě.
MIran

Příspěvek od MIran »

vasekh píše:
MIran píše:
Hlavně to vede k tomu, že dneska i amatérský kapely můžou mít dost dobrej zvuk, pokud to nejsou úplný jelita. Nejsem tak starej a přesto vidím hodně velkej pokrok od dob, kdy jsem začínal já a smažili jsme to přes Valvestaty a znělo to prostě blbě.
Na druhou stranu za cenu toho Kempera možu mít dost luxusní výbavu, abych měl docela pěkný vlastní zvuk. Navíc se tím dá hodně naučit ...beru to podle sebe, dlouho jsem neměl kvalitní vybavení a teď když mám vidím, že jsem nic neuměl :-) Ale uznávám, že je to prostě mnohem jednodušší a rychlejší jak se dobrat určité kvality zvuku ..dneska holt každý chce mít všechno hned ...beru to, je jiná doba :-)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

torst píše:Zase připomenu poslední muzikus - jeden rozhovor s R. Kruspem, kterej zvučí bednu složitě několika mikrofonama, aby docílil přesně toho zvuku, kterej je maximum možného. A o pár stránek rozhovor s jiným zvukařem o tom, že taky zvučí reprobox (i španělku) více mikrákama, ale ve výsledku ty ostatní vyhází a nechá zvuk jen jednoho, protože ten mix a hlídání fází je taková věda, že se může spoustu věcí podělat a rovnej, nekomplikovanej zvuk je pak stejně nejlepší. Jen citace.
A za sebe - zvučení boxu jen jedním 57 není žádná polovičatost. Hlavně v tom metalu je to většinou to nejlepší, co můžeš udělat. Ale uznávám - v měkčích žánrech jsou ty ambience asi nutný.

fade: Čoveče, já ti nevím, jestli ten apec jde fakt takhle odzívnout. Pamatuju se, jak na posledním našem festu hrála namakaná metalová parta. Mesa a Engl, origo boxy, sejmutí milrákem. Hodně si stahly hlasitosti na hlavách, přesně jak to maj zvukaři rádi, takže zvuk do lidí šel jen z PA a nic neřvalo z pódia. Ale ten koncert byl mrtvej, z těch kluků to nešlo, prostě chyběl ten nápor. Nějaká psychoakustika?
Víš co, 90 % profi kapel hraje jen tak s in ear a nezdá se mi, že by jim nějak unikl ten život při hraní.
Já třeba pořád zbožňuju zesilovače a kdybych si měl vybrat na který budu jamovat s dalšími muzikanty někde na zkušebně, určitě vezmu zesilovač a ne profil zesilovače. Ale čistě jen kvůli pohodlnosti v tu chvíli. Zapojit kytaru a hrát. Ale když si vezmu, že to někam tahám a zase skládám atd, mrazí mě :D Proti zvučení SM57 nic nemám, ale nazvučit třeba Dual Recto není zrovna p***l aby to vyznělo dobře. Pak stačí menší pódium a posunutí mikrofonu o pár cm když do něj kopne spoluhráč a vše je v hajzlu.
Jak to tam píše Kruspe. Má to svoje nevýhody, ale alespoň pro mě jsou tak malinké, že nemám důvod ani zvažovat zesilovač jako kdysi.
A připočtěme všechny efekty co má Kemper na dost vysoké úrovni a možnost jít do sterea a máme tady dokonalou koncertní mašinu.

Aby the nevyznělo špatně. Jsem si vědom nedostatků Kemper a klasické zesilovače zbožňuju pořád. ;-) Jen se na to snažím dívat prakticky a bez odporu k digitálu, který jsem až doteď měl.

Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

torst píše:Zase připomenu poslední muzikus - jeden rozhovor s R. Kruspem, kterej zvučí bednu složitě několika mikrofonama, aby docílil přesně toho zvuku, kterej je maximum možného. A o pár stránek rozhovor s jiným zvukařem o tom, že taky zvučí reprobox (i španělku) více mikrákama, ale ve výsledku ty ostatní vyhází a nechá zvuk jen jednoho, protože ten mix a hlídání fází je taková věda, že se může spoustu věcí podělat a rovnej, nekomplikovanej zvuk je pak stejně nejlepší. Jen citace.

Víš co, 90 % profi kapel hraje jen tak s in ear a nezdá se mi, že by jim nějak unikl ten život při hraní.
Já třeba pořád zbožňuju zesilovače a kdybych si měl vybrat na který budu jamovat s dalšími muzikanty někde na zkušebně, určitě vezmu zesilovač a ne profil zesilovače. Ale čistě jen kvůli pohodlnosti v tu chvíli. Zapojit kytaru a hrát. Ale když si vezmu, že to někam tahám a zase skládám atd, mrazí mě :D Proti zvučení SM57 nic nemám, ale nazvučit třeba Dual Recto není zrovna p***l aby to vyznělo dobře. Pak stačí menší pódium a posunutí mikrofonu o pár cm když do něj kopne spoluhráč a vše je v hajzlu.
Jak to tam píše Kruspe. Má to svoje nevýhody, ale alespoň pro mě jsou tak malinké, že nemám důvod ani zvažovat zesilovač jako kdysi.
A připočtěme všechny efekty co má Kemper na dost vysoké úrovni a možnost jít do sterea a máme tady dokonalou koncertní mašinu.

Aby the nevyznělo špatně. Jsem si vědom nedostatků Kemper a klasické zesilovače zbožňuju pořád. ;-) Jen se na to snažím dívat prakticky a bez odporu k digitálu, který jsem až doteď měl.

torst

Příspěvek od torst »

Fade - souhlas, uznávám. Ale přeci jen malá poznámka - čtu ten rozhovor s Arakainem, líbí se mi ty důvody pro in-ear monitoring, je to paráda. Ale pak čteš, že si bubeníci pouštěji basové vibrace do stoličky, aby měli ten pocit toho nářezu, hlasitosti. Je to trochu legrační, ale je to prostě rozumná daň za tu celou pohodu, kterou tyhle technologie přinášeji. Nejsem takovej ignorant, jak to občas vypadá, jen se snažim vidět i ta "čertova kopýtka".
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“