Na tomto zapojení je toho špatně víc, ale hrát by mělo.
Potenciometr je zapojený netradičně, ale dobře.
Otočil jsi ten tranzistor, jak jsem ti psal?
Schémata na kytarové efekty
Re: Schémata na kytarové efekty
Zdravím všechny, po velmi dlouhé době opět na fóru.
Rozumím tomu, že True Bypass se hodí ke kompletnímu přemostění signálu v krabičce. Postavím-li si ale takovýto volume pedál (resp. atenuátor, schéma na str. 13), je tam True Bypass k čemukoliv dobrý, když je celá elektronika v krabičce pasivní? Nebude v tomto případě obyčejný vypínací obvod zcela dostačující vzhledem k tomu, že odpojená větev nebude jakkoliv napájená a tím pádem by jí neměl procházet žádný proud?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
I pasivni obvod muze nepriznive ovlivnovat signal, kdyz je "napul pripojen". Obzvlas kdyz je pred nim neco s vetsi vystupni impedanci - treba pasivni kytarovy snimac, ale i nektere efekty. A proud tam samozrejme potece, ne z napajeni ale prave z toho signaloveho vstupu.
Pokud nemas v techhle impedancbich zalezitostech jasno, tak neres nejake zjednodusujici vychytavky a udelej tam true bypas.
Pokud nemas v techhle impedancbich zalezitostech jasno, tak neres nejake zjednodusujici vychytavky a udelej tam true bypas.
Hraju výhradně na šrot.
Tam nejde o napájení čehokoli ale o bypass v tom smyslu jak má fungovat, jen ho tam nech...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ok, díky za rady. Mně šlo spíš o okamžitou dostupnost dílů. Proto pokus to zjednodušit. 
EDIT: Trevor: A jo, už to vidím. Přehlédl jsem to spojení se zemí skrz 1M odpor vpravo dole.
EDIT: Trevor: A jo, už to vidím. Přehlédl jsem to spojení se zemí skrz 1M odpor vpravo dole.
Nezahlédl jste někdo někde hotový pcb layout na SMD tsko?
Chtěl bych to vpáchat do kytary. Nebo pokud to už někdo vyrábí, tak klidně koupím.
Chtěl bych to vpáchat do kytary. Nebo pokud to už někdo vyrábí, tak klidně koupím.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň