DELAY
Pravidla fóra
Re: DELAY
Biyang je snaha cinanu delat kvalitni krabicky (soucastky, navrh, design). Nevim jak delay, reakce jsou hlavne na fuzz, OD a compressor (veskrze pozitivni). Modtone = Tonerider = Belcat = Hofner, Biyang je myslim jina firma (nebo směna
a její odběratelé (Blue Pearls) se dopouští daleko větších skopičin, nebo-li jak koupit činskou krabičku v ceně 40 usd, s jinym potiskem a boutique zvastama za 200 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Dif Der
- last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
- Kontaktovat uživatele:
Ten Biyang Delay by měl mít taky ten procesor PT-2399, co mají ty Modtone. Takže počítám, že to bude hodně podobné. I když ten procesor je zmíněn jen někde, jinde je zas něco o WIMA. Mě ty součástky řeknou stejně houby. A compressor jsem si objednal k tomu taky (ten je zas červeno-oranžový).
Zkusím se domluvit s nějakým kamarádem, jestli bychom to nějak nenahráli. V ntb mám zvukovku slabou a foťák taky není žádná sláva.
Popřípadě, kdyby se našel někdo z okolí Třeboně, Jindřichova Hradce, či Českých Budějovic, komu by se chtělo sepsat na to recenzi, tak by nebyl problém se domluvit.
Zkusím se domluvit s nějakým kamarádem, jestli bychom to nějak nenahráli. V ntb mám zvukovku slabou a foťák taky není žádná sláva.
Popřípadě, kdyby se našel někdo z okolí Třeboně, Jindřichova Hradce, či Českých Budějovic, komu by se chtělo sepsat na to recenzi, tak by nebyl problém se domluvit.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Pozor, tim jsem nechtel rict ze jsou špatné! Pouze že Blues Pearl nakupuje OEM od Biyangu a prirazi si na to 400%Jester píše:Můžeš prosím rozvést to o Blues Pearl? Měl jsem od nich tři efekty a přinejmenším Tweed OD byl jeden z nejlepších OD, které jsem kdy měl.
Staci se podivat na tvary krabicek (je to ta starsi rada Tonefancier od Biyangu s lehkyma upravama). Me tohle driv popuzovalo hodne, ale nakonec je to v klidu, kdo nejakou energii tomu venuje, tak to lehko pomoci ebay a dalsich zdroju odhali, takze jeho vklad je odmenen tim ze nezaplati zbytecne prachy navic.
Je treba se soustredit na tvary krabicek, rozmisteni potaku a dalsi drobnosti, podle kterych to jde snadno odhalit. Ja sem na to prisel poprve u Artec = Washburn, a ted je toho spousta. Katování kostů je dnes hit, a jenom blázen si myslí, že firmy nevyužívají levné asijské práce. To mi samozrejme nevadi a zvlast u krabicek je mi uplně jedno jedno to bastlí čínský rolník nebo mexičan (handmade in USA, muhehe). Akorát mě lehce rozladí, když si nějaký chytrák k tomu nehorázně přirazí.....
Já mam Biyang Fuzz z této řady, měli sme ho i rozebraný a je to kvalitní práce za levný peníz. Kovová krabka, truebypass, kvalitní součastky (kombinace smd a normálních), ideální zástupce kategorie cena/výkon. Neříkám že se to vyrovná nějakým uberbutique skvostům, ale běžné světové produkci s přehledem. Zvažoval sem i ten Mad Driver, jako kvalitní a levný TS klon, ale zaspal jsem bezcelni limit, takze to jeste uvidime.
PS: ty Blues Pearl chodí na ebay 30-60 dolaru (což odpovídá
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
když už jsme u Byiangu, tak existuje ještě výrobce snímačů GFS a ten má taky řadu pedálů od nich. 
Jinak ten time machine jsem chtěl taky navrhnout ale zase jsem o něm četl, že to pár lidem samo od sebe po nějaké době odešlo.
Jinak ten time machine jsem chtěl taky navrhnout ale zase jsem o něm četl, že to pár lidem samo od sebe po nějaké době odešlo.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
podle mně není zas tak důležité umět si to spočítat, jako si spíše ten zvuk umět najít bez toho všehopupack píše:Teorge píše:Ono je mi navíc zbytečné naštelovat si to přesně na ms, když stejně tak dobře neudržím tempoto nebudu radši komentovat
ale defacto jsi to vystihl, proč to lidi nepočítaj
PS: já třeba i s tap tempem měl problém s bubeníkem... už nějakou dobu tap nemám a rozhodně mi nechybí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Dif Der
- last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
- Kontaktovat uživatele:
To clo platí jen v případě mimo EU, když si to objednáš z Anglie, tak stojí nějakých 1200,-. Nebo to dřív bývalo levnější?hyenik píše: ....
Já mam Biyang Fuzz z této řady, měli sme ho i rozebraný a je to kvalitní práce za levný peníz. Kovová krabka, truebypass, kvalitní součastky (kombinace smd a normálních), ideální zástupce kategorie cena/výkon. Neříkám že se to vyrovná nějakým uberbutique skvostům, ale běžné světové produkci s přehledem. Zvažoval sem i ten Mad Driver, jako kvalitní a levný TS klon, ale zaspal jsem bezcelni limit, takze to jeste uvidime.
PS: ty Blues Pearl chodí na ebay 30-60 dolaru (což odpovídá
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jasný že můžeš. Nehraju. Nepravidelně zkušebna s jin. kapelama.McKozias píše:Pupack: jen tak, chtel sem se zeptat...hrajes nekde zive?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no to je jednoduchý, musí umět držet rytmus a to je u bubeníka to hlavní.. imho od toho tam jeMcKozias píše:protoze ja si treba nedokazu predstavit nastavovani delayes zivim bubenikem, to musi byt peklo
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak spadne, dyk sme lidi neMcKozias píše:tak jasne, ale vim ze i dost zkusenemu bubenikovi ta palicka obcas spadne z ruky:)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V případě hraní s normálním bubeníkem, který je přesný, ale nepoužívá při hraní metronom, bohatě stačí to tap tempo... Pak jdou nějaké BPM a ms stranou a prostě se to udělá "samo"
Každopádně já jsem tvor líný, takže na digitálním delayi, kde používám poměrně výrazné dozvuky, by se mi nechtělo pracovat se strojem bez tap-tempa. U analogu, jak už jsem psal výše, bych to neřešíl, tam ho netřeba.
Každopádně já jsem tvor líný, takže na digitálním delayi, kde používám poměrně výrazné dozvuky, by se mi nechtělo pracovat se strojem bez tap-tempa. U analogu, jak už jsem psal výše, bych to neřešíl, tam ho netřeba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tap tempo je ideální, jde jen o to, jestli umí i ty jiné časy delaye, ale co vim tak to umí už dneska fakt většina delayů přepnout aspon na ty osminy s tečkou. kdybych měl pedál, používám tap tempo zrovna tak, leč nemám.Nero píše:V případě hraní s normálním bubeníkem, který je přesný, ale nepoužívá při hraní metronom, bohatě stačí to tap tempo... Pak jdou nějaké BPM a ms stranou a prostě se to udělá "samo"![]()
ted se divam ze to maji za 44GBP vcetne posty, driv to byvalo za 60-70. takze ok, uz to nespechaDif Der píše:To clo platí jen v případě mimo EU, když si to objednáš z Anglie, tak stojí nějakých 1200,-. Nebo to dřív bývalo levnější?
ja UK ebay sleduju jenom obcas, nejlevnejsi to bylo z ciny 59usd vcetne posty.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
pupack:
Já jsem právě s tímhle v klidu - RPT umí tapovat a division má na 1/4, osminky s tečkou, osminkové trioly a pak nějaké duální double delaye, které ani z hlavy nevím, jak přesně jsou nakombinované, protože je nepoužívám.
A ty 1/8. opravdu dnes umí skoro cokoli... Kytaristi jsou líní a na tohle skočí
Já jsem právě s tímhle v klidu - RPT umí tapovat a division má na 1/4, osminky s tečkou, osminkové trioly a pak nějaké duální double delaye, které ani z hlavy nevím, jak přesně jsou nakombinované, protože je nepoužívám.
A ty 1/8. opravdu dnes umí skoro cokoli... Kytaristi jsou líní a na tohle skočí
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero-však to je správně,proč bych se s tím v zápalu hry počítal.V dnešní době,kdy sedíš v kavárně s Ipadem a čteš si co se děje v Japonsku předpokládám,že nacvakat osminu s tečkou není problém 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
panedge píše:Nero-však to je správně,proč bych se s tím v zápalu hry počítal.V dnešní době,kdy sedíš v kavárně s Ipadem a čteš si co se děje v Japonsku předpokládám,že nacvakat osminu s tečkou není problém
imho na tom ipadu můžeš i tu osminu s tečkou hrát v té kavárně