DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

Příspěvek od hyenik »

Biyang je snaha cinanu delat kvalitni krabicky (soucastky, navrh, design). Nevim jak delay, reakce jsou hlavne na fuzz, OD a compressor (veskrze pozitivni). Modtone = Tonerider = Belcat = Hofner, Biyang je myslim jina firma (nebo směna :) a její odběratelé (Blue Pearls) se dopouští daleko větších skopičin, nebo-li jak koupit činskou krabičku v ceně 40 usd, s jinym potiskem a boutique zvastama za 200 :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Můžeš prosím rozvést to o Blues Pearl? Měl jsem od nich tři efekty a přinejmenším Tweed OD byl jeden z nejlepších OD, které jsem kdy měl.
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Ten Biyang Delay by měl mít taky ten procesor PT-2399, co mají ty Modtone. Takže počítám, že to bude hodně podobné. I když ten procesor je zmíněn jen někde, jinde je zas něco o WIMA. Mě ty součástky řeknou stejně houby. A compressor jsem si objednal k tomu taky (ten je zas červeno-oranžový).
Zkusím se domluvit s nějakým kamarádem, jestli bychom to nějak nenahráli. V ntb mám zvukovku slabou a foťák taky není žádná sláva.

Popřípadě, kdyby se našel někdo z okolí Třeboně, Jindřichova Hradce, či Českých Budějovic, komu by se chtělo sepsat na to recenzi, tak by nebyl problém se domluvit.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jester píše:Můžeš prosím rozvést to o Blues Pearl? Měl jsem od nich tři efekty a přinejmenším Tweed OD byl jeden z nejlepších OD, které jsem kdy měl.
Pozor, tim jsem nechtel rict ze jsou špatné! Pouze že Blues Pearl nakupuje OEM od Biyangu a prirazi si na to 400% :)
Staci se podivat na tvary krabicek (je to ta starsi rada Tonefancier od Biyangu s lehkyma upravama). Me tohle driv popuzovalo hodne, ale nakonec je to v klidu, kdo nejakou energii tomu venuje, tak to lehko pomoci ebay a dalsich zdroju odhali, takze jeho vklad je odmenen tim ze nezaplati zbytecne prachy navic.
Je treba se soustredit na tvary krabicek, rozmisteni potaku a dalsi drobnosti, podle kterych to jde snadno odhalit. Ja sem na to prisel poprve u Artec = Washburn, a ted je toho spousta. Katování kostů je dnes hit, a jenom blázen si myslí, že firmy nevyužívají levné asijské práce. To mi samozrejme nevadi a zvlast u krabicek je mi uplně jedno jedno to bastlí čínský rolník nebo mexičan (handmade in USA, muhehe). Akorát mě lehce rozladí, když si nějaký chytrák k tomu nehorázně přirazí.....

Já mam Biyang Fuzz z této řady, měli sme ho i rozebraný a je to kvalitní práce za levný peníz. Kovová krabka, truebypass, kvalitní součastky (kombinace smd a normálních), ideální zástupce kategorie cena/výkon. Neříkám že se to vyrovná nějakým uberbutique skvostům, ale běžné světové produkci s přehledem. Zvažoval sem i ten Mad Driver, jako kvalitní a levný TS klon, ale zaspal jsem bezcelni limit, takze to jeste uvidime.

PS: ty Blues Pearl chodí na ebay 30-60 dolaru (což odpovídá :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

když už jsme u Byiangu, tak existuje ještě výrobce snímačů GFS a ten má taky řadu pedálů od nich. :mrgreen:

Jinak ten time machine jsem chtěl taky navrhnout ale zase jsem o něm četl, že to pár lidem samo od sebe po nějaké době odešlo. :|
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pupack píše:
Teorge píše:Ono je mi navíc zbytečné naštelovat si to přesně na ms, když stejně tak dobře neudržím tempo :)
:lol: to nebudu radši komentovat :lol: ale defacto jsi to vystihl, proč to lidi nepočítaj :)
podle mně není zas tak důležité umět si to spočítat, jako si spíše ten zvuk umět najít bez toho všeho :wink: umět si nastavit 1/8* bez tapu se subdivizema, umět si vzájemně nastavit dva delaye pro vzájemné kaskádování a rytmizaci... mít nad těmi efekty naprostou kontrolu bez berliček - které samozřejmě můžou příjemně urychlit celý proces, ale neměly by být nezbytné

PS: já třeba i s tap tempem měl problém s bubeníkem... už nějakou dobu tap nemám a rozhodně mi nechybí :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Pupack: jen tak, chtel sem se zeptat...hrajes nekde zive?
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

hyenik píše: ....

Já mam Biyang Fuzz z této řady, měli sme ho i rozebraný a je to kvalitní práce za levný peníz. Kovová krabka, truebypass, kvalitní součastky (kombinace smd a normálních), ideální zástupce kategorie cena/výkon. Neříkám že se to vyrovná nějakým uberbutique skvostům, ale běžné světové produkci s přehledem. Zvažoval sem i ten Mad Driver, jako kvalitní a levný TS klon, ale zaspal jsem bezcelni limit, takze to jeste uvidime.

PS: ty Blues Pearl chodí na ebay 30-60 dolaru (což odpovídá :)
To clo platí jen v případě mimo EU, když si to objednáš z Anglie, tak stojí nějakých 1200,-. Nebo to dřív bývalo levnější?
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

McKozias píše:Pupack: jen tak, chtel sem se zeptat...hrajes nekde zive?
Jasný že můžeš. Nehraju. Nepravidelně zkušebna s jin. kapelama.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

protoze ja si treba nedokazu predstavit nastavovani delayes zivim bubenikem, to musi byt peklo :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

McKozias píše:protoze ja si treba nedokazu predstavit nastavovani delayes zivim bubenikem, to musi byt peklo :D
no to je jednoduchý, musí umět držet rytmus a to je u bubeníka to hlavní.. imho od toho tam je :lol: - ty se pak držíš bubeníka...a metronom stojí pár kaček, nemusí ho slyšet, stačí vidět (dioda, klasickej metronom, cokoliv...) nevim no, rytmus by měl být základ :) když je bubeník špatnej a rytmus proměnlivej je nastavení delaye defacto jedno...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak jasne, ale vim ze i dost zkusenemu bubenikovi ta palicka obcas spadne z ruky:)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

McKozias píše:tak jasne, ale vim ze i dost zkusenemu bubenikovi ta palicka obcas spadne z ruky:)
tak spadne, dyk sme lidi ne :) to ze on ten rytmus plácnu treba 120 bpm bude drzet podle metronomu neznamena ze ja ho pak udrzim s nim :DD ale dobre nastavenej delay k tomu mít chci a abych se mohl soustredit na hru a ne na "slovní přestřelku" s delayem :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jojo jasny to chapu:)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V případě hraní s normálním bubeníkem, který je přesný, ale nepoužívá při hraní metronom, bohatě stačí to tap tempo... Pak jdou nějaké BPM a ms stranou a prostě se to udělá "samo" :wink:

Každopádně já jsem tvor líný, takže na digitálním delayi, kde používám poměrně výrazné dozvuky, by se mi nechtělo pracovat se strojem bez tap-tempa. U analogu, jak už jsem psal výše, bych to neřešíl, tam ho netřeba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nero píše:V případě hraní s normálním bubeníkem, který je přesný, ale nepoužívá při hraní metronom, bohatě stačí to tap tempo... Pak jdou nějaké BPM a ms stranou a prostě se to udělá "samo" :wink:

Každopádně já jsem tvor líný, takže na digitálním delayi, kde používám poměrně výrazné dozvuky, by se mi nechtělo pracovat se strojem bez tap-tempa. U analogu, jak už jsem psal výše, bych to neřešíl, tam ho netřeba.
tap tempo je ideální, jde jen o to, jestli umí i ty jiné časy delaye, ale co vim tak to umí už dneska fakt většina delayů přepnout aspon na ty osminy s tečkou. kdybych měl pedál, používám tap tempo zrovna tak, leč nemám.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Dif Der píše:To clo platí jen v případě mimo EU, když si to objednáš z Anglie, tak stojí nějakých 1200,-. Nebo to dřív bývalo levnější?
ted se divam ze to maji za 44GBP vcetne posty, driv to byvalo za 60-70. takze ok, uz to nespecha :)
ja UK ebay sleduju jenom obcas, nejlevnejsi to bylo z ciny 59usd vcetne posty.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pupack:

Já jsem právě s tímhle v klidu - RPT umí tapovat a division má na 1/4, osminky s tečkou, osminkové trioly a pak nějaké duální double delaye, které ani z hlavy nevím, jak přesně jsou nakombinované, protože je nepoužívám.

A ty 1/8. opravdu dnes umí skoro cokoli... Kytaristi jsou líní a na tohle skočí :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

Nero-však to je správně,proč bych se s tím v zápalu hry počítal.V dnešní době,kdy sedíš v kavárně s Ipadem a čteš si co se děje v Japonsku předpokládám,že nacvakat osminu s tečkou není problém :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Nero-však to je správně,proč bych se s tím v zápalu hry počítal.V dnešní době,kdy sedíš v kavárně s Ipadem a čteš si co se děje v Japonsku předpokládám,že nacvakat osminu s tečkou není problém :mrgreen:

imho na tom ipadu můžeš i tu osminu s tečkou hrát v té kavárně :D :lol: doporučuju zkouknout jak se na Ipadu hrají bendy a příklepy od 2:40 cca :lol:

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“