Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
volfi

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od volfi »

Máte někdo zkušenost s Boss katana mini? Potřeboval bych něco na doma za pár korun.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Cau,

zacly uz existovat nejake alternativy AmPlugu pro kytaru? Docela by se mi neco siklo, ale AmPlug mi prisel hrozny zvukem a pak jsem nasel uzasna sluchatka v cene uz docela hezkeho bazaroveho aparatu... :D
Hodně budem někde...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zkus blues :)
ten mi prisel nejsnesitelnejsi z nich (ze jsem ho i koupil)
na clean/crunch potom AC30

na cestach to stridam se Zoomem, ten jede taky na baterky, sluchatka a do gigbagu se vleze taky

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

tak jsem si dneska hral s Mooer GE labs. Musim rict - kloboucek. Samotne interni drajvy/preampy/koncaky mne uplne nepresvedcily (+- uroven jako Bias FX), ale ma to moznosti sdilet tone capture jednotlivych prvku a tam se daji najit velice pekne hrajici kousky - takovou interakci jsem u amp simu jeste nezazil. V blizkem budoucnu si jeste vyzkousim naprofilovat svuj gear, ale zatim prekvapive dobry. Par musek se jeste najde - treba jeden profil z jejich cloudu apku schazoval a neobjevil jsem jestli tam jde dostat klasicky impulz jednoduseji, nez naprofilovat impulz z radaru. Ale co. Midi riditelnost nemam jak jednoduse zkusit, tak jsem ji taktez netestoval. Cenova politika taky jde - plati se jen za moznost ukladat presety, pricemz zaklad s dvema mistama stoji tri dolary. Tem kteri maji jablecny tel/tablet s nejakym audio interfacem doporucuju testnout.
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

Zdravim, hraje tu někdo doma na Blackstar ID:Core Stereo 40 verzi 1? Našel jsem ho za 110 EUR. Na youtube plno pozitivních recenzí, ale rád bych slyšel názory od Vás.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

volfi píše: 14.07.2019 11:38 Máte někdo zkušenost s Boss katana mini? Potřeboval bych něco na doma za pár korun.
Můj učitel kytary, ke kterýmu chodim na lekce, je má ve studiu. Občas přes ně hrajem. Chtěl jsem si jednu z nich půjčit domů, abych ji mohl porovnat se svym Nux Mighty Lite, ale nedovolil. Těžko říct, ale z toho, co jsem slyšel, mi ta Katana Mini nezněla líp než Nux. Ale možná se mýlim.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
filo01

Příspěvek od filo01 »

volfi píše: 14.07.2019 11:38 Potřeboval bych něco na doma za pár korun.
Spíš na čistý/zkreslený? Velikost? Jestli velikost a stačí ti sluchátka nebo už máš doma slušnější BT reprák bez latence, tak Nux Mighty Plug, sám na něho čekám. Měl jsem teď v ruce Fly3, nehraje to úplně zle, ale má to (nepřekvapivě) minimální basy. Jestli nevadí větší, tak na bazaru vidím Line6 SpiderIV za 1350 a Mustang V2 za 1400,-, šel bych do nich.
defeldrick píše: 14.07.2020 9:22 Chtěl jsem si jednu z nich půjčit domů, abych ji mohl porovnat se svym Nux Mighty Lite, ale nedovolil.
Tak to udělej opačně, ne? ;)

Ad IdCore: Měl jsem chvíli V10 a celkem spokojenost, vadil mi akorát šum (seděl jsem od komba asi 50cm).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
volfi

Příspěvek od volfi »

Už jsem si koupil Fender Mustang V2 a musím říct, že to je super i pro HiGain zvuky. Ale pozor, nejde všechno nastavit jen na kombu. Je potřeba připojit ho k PC s programem Fender FUSE, nakroutil jsem si tam velice dobře znějící presety. Obrovský překvapení za ty peníze, do budoucna mu zkusím dopřát nějaký zajímavější reproduktor.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
SansL

Příspěvek od SansL »

Jaký kombo byste doporučili jako konec k Mooeru Ge-200? Hraju přes Marshall Code 25, na můj vkus z toho lezou velmi dobrý zvuky (thrash metal, nic jinýho neprovozuju), na efektu vypnutý cab simulace, na kombu Natural preamp. Jen je to přece jen Code25, takže je to takový mírně z bedny (sudu). Bude lepší to cpát skrz něco s 12" reprákem, nebo je to jedno? Hlasitost mám typ "rodinný domek", tzn. na panelák by to asi bylo moc, ale žádnej kravál na přeřvání bicích.
torst

Příspěvek od torst »

"Jen je to přece jen Code25, takže je to takový mírně z bedny (sudu)." Poměrně přesně vystihuješ problém M. CODE. Tohle bude handickup celé modelové řady (i při vypnutém sp. sim !), byť to zatím jen čtu na webech.
Dobře postupuješ, že při hraní přes aparát vypínáš cab. sim. Ještě by asi pomohlo, kdybys MOOER místo do vstupu comba ho připojil do mp3 IN (přes redukci). Tím obejdeš preamp CODE, měl by ses tak zbavit té "přesimulovanosti".
Tím se dostaneš k odpovědi "co k MOOER GE200". K takovéto komplexní mašině, v domácím prostředí, stačí hifi aparatura nebo silnější PC monitory. Pak využiješ i ten Cab. Sim.
Combo (co nejobyčejnější = nejodsimulovanější) také lze, ale pak je MOOER trochu předimenzovaný výbavou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
SansL

Příspěvek od SansL »

No já vím že to je overkill a z principu zapojovat mulťák do modelingovýho komba je pakárna, ale to neřeším. Spíš by mě zajímalo, jestli třeba ID Core s tím jejich stereem by zněl líp. Nebo jestli Harley Benton bedna 1x12 bude při pokojový hlasitosti nějakej posun.
Do PC nebo HiFi zesilovače jsem hrával v době, kdy jsem měl Thomsona HT560 z Tesca a Zoom GFX-8. To bylo v pohodě, byť zvuk nejde s Mooerem srovnat. Problém je, že všechny ty digitální krámy, co mám dneska (Yamaha RX V379, třeba) hrajou prostě se zpožděním, i kdybych si zul botičky.
Ali750

Příspěvek od Ali750 »

...Je potřeba připojit ho k PC s programem Fender FUSE, nakroutil jsem si tam velice dobře znějící presety...

Zdar
O kombu Fender Mustang V2 jsem uvažoval (pro domácí hraní začátečníka, rock-metal), právě pro Fender Fuse, ale ta apka je od března 2020 již bez podpory. Na webu Fender už tohle kombo není, asi doprodej a konec serie. Stahnout se dá apka odjinud, ale už jsem nedohledal ke stažení již hotové presety. Vytvářel sis svoje, nebo stahoval?
Edit: píšeš "nakroutil", takže předpokládám žes nestahoval, ale vytvářel...
Takže jsem uvažoval o mladším Fenderu Mustang LT25. Máte někdo? Zkušenosti? Nenašel jsem moc recenzí. A úplně jsem nepochopil novou apku Fender Tone. Diky za názory.
Naposledy upravil(a) Ali750 dne 22.07.2020 12:49, celkem upraveno 1 x.
Ali750

Příspěvek od Ali750 »

Zdar
Zda se, že Fender Mustang LT25 nikdo nemá, nebo nevyzkoušel? Zkouknul jsem pár videí a zda se mi to být zajímavé pro hraní se zvukem. Poradíte někdo?
Tomass26

Příspěvek od Tomass26 »

Ahoj, mám takovej dotaz, sháním nějaký malý kombo na hraní v bytě. Hraju všechno možný, čistý zvuky, rock, hard rock ale i starej thrash metal.
Co tak hledám tak jsem našel kombo PV Rage 158. Přijde mi to docela povedený, ale dle mého zvuk není moc ostrý (je dost možný že plácám nesmysly, kdyžtak mě opravte, ale o komba se zajímám poměrně chvíli takže když nemám porovnání, nevim co zní dobře a co hůř). Někde taky čtu že to nemá dostatečný rozsah gainu na thrash a ty drsnější styly, ale nevim protože na yt na to nikdo thrash nehraje.
Dál třeba Envoy (?), ale do bytu 40w nevim nevim, zkušebnu to na thrash asi taky neutahne.

Pište zkušenosti, názory, popřípadě co jinýho pořídit. Bazaru se nebráním. Jsem lajk takže za nějaký doporučení budu happy. Díky
Edit: Ještě jsem našel PV Solo, co vy na to?
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Ahoj, Peavey jsou určitě povedený, dost lidí je hodnotí jako jedny z nejlepších solid state aparátů, to ale platí spíš pro starší modely Banditů. 40W do bytu tranzistorák v pohodě, některé modely Peavey mají i přepínání výkonu (třeba Bandit 112), to není lampa, u tý je i 5W až až. Bazar by určitě byl v pohodě, na těch kombech není moc co zničit. Ale uvažuj, jestli by se ti nehodilo spíš modelingový kombo. Za mě bych vybral kombo s co největším reprákem, aspoň 10' líp 12'. Rage mají reprák jenom 8palců. Ale záleží kolik máš místa :-)
jastud

Příspěvek od jastud »

Rage 158 na doma naprosto v pohodě. Na to jak je ten aparátek levný tak hraje dost dobře. Maximálně bych před to frkl třeba tubescreamera.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

Pokud vezmeš "Peavey Transtube" , neuděláš chybu. Fakt - nejlepší po lampě. Mám Bandita- nemá přepínání výkonu - je to 100W bestie, ale je to "Mesa Recto" pro nemajetný, jak mi nepotvrdí jeden z deseti hyeniků (sorry za poezii, popil jsem ....).
Toho malýho Rage měl známý a taky chválil. Ale je to jen "obyč" kvalitní combo. Dnes ty pokojový kluci chtěj "luxus" zvuk jako z CD nebo z mp3 nebo z YT.
Docela jsem zahořel pro BOSS Katana. Teda pro mě to zatim nebude, ale pro tu potřebu "od zkušebny po ložnicové hi-fi" to docela funguje.
Rage je malej, kvalitní aparát. Jestli chceš jammovat s Metallicou nebo Rammsteinama, viděl bych to spíš na simulaci v PC nebo v telefonní aplikaci.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tomass26

Příspěvek od Tomass26 »

Ahoj,
Pavel K: O modelingu jsem uvažoval (Boss Katana), ale z komba chci slyšet zvuk kytary, ne nějakou digi simulaci.
Torst: Jaký počítačový simulace? Ještě jsem se s tím nesetkal.

Co to Solo? Zvukově mi přijde o něco hezčí (ostřejší a konkrétnější jak v cistejch tak zkreslenejch tonech).
jastud

Příspěvek od jastud »

Rage a Solo je totez. Jen se to trochu jinak jmenuje A prosim te neres nejaky detaily u hracky za dva a pul litru. Rage 158 hraje vzhledem k cene dobre, je to pouzitelne, ale Recto to neni a nikdy nebude.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

"Jaký počítačový simulace? Ještě jsem se s tím nesetkal."
AmpliTube, Guitarrig, ReValver a td.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“