Pražce se opotřebujou všem
struny!!!
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Tak, včera jsem natáhl GHS Zakk Wylde Boomers 010-060
nejdříve jsem se trochu bál, ale pak jsem zjistil, že to nejsou tvrdé, ale těžké struny, tak strach ustoupil...zatím jsem zkoušel standart ladění, Drop C, Drop D, Drop C# a ve všech byly úplně napohodu. Zvuk je nasucho hodně kovový, což se mi moc nelíbí, ale časem se to usadí
na zkreslený je bezvadný, perfektně hutný
a cena 160kč
podle mého názoru dobré struny na tvrdší muziku, obvzláště pro lidi, kteří se podlazujou
nejdříve jsem se trochu bál, ale pak jsem zjistil, že to nejsou tvrdé, ale těžké struny, tak strach ustoupil...zatím jsem zkoušel standart ladění, Drop C, Drop D, Drop C# a ve všech byly úplně napohodu. Zvuk je nasucho hodně kovový, což se mi moc nelíbí, ale časem se to usadí
a cena 160kč
podle mého názoru dobré struny na tvrdší muziku, obvzláště pro lidi, kteří se podlazujou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hele stává se vám často, že se vám na těch 3 tlustších strunách odmotá/přeruší to vinutí? Já mám ty DRka 10ky Tite-fit už někdy od června nebo července a teď mi to udělalo Dčko - je to na prvnim a druhym pražci (asi moc používám to E na druhym pražci nebo nevim čim to je... ??).
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jedno to úplně není...clkově se ale struny žánrově nedělí, spíš jen některé jsou prostě akorát na něco vhodnější, třeba Flatwound struny, struny s hladkým vinutím...na slide hru, jazz a blues...ty na metal moc ne-eRainmaker píše:dělí se nějak struny i žánrově? např. pro jazz,metal,rock ?
nebo to je jedno?
tedka mam nějaky D'adarie 10ky
hraju heavy metal mužete mě doporučit nějakej typ?
rad bych zkusil 12ky.
doporučuju ti struny DR
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
na B ? to už je dost velká prasečinkapigdestroyer píše:kupuju ernie ball 13ky .. nevim presne typ, ale asi to vymenim, mam kytaru na B a zvlast hlubsi struny by chtely trosku vic napnout.
né ale myslim že 13 je hodně málo na b ladění , ale nedokážu vodhadnout ideální tlouštku
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Já ladim do B, mám 11ky, a řek bych že je to akorát (menzuru mám 25,5")Greeg píše:na B ? to už je dost velká prasečinkapigdestroyer píše:kupuju ernie ball 13ky .. nevim presne typ, ale asi to vymenim, mam kytaru na B a zvlast hlubsi struny by chtely trosku vic napnout., si tam rovnou natáhni struny na basovku vod druhý nejtlustší
né ale myslim že 13 je hodně málo na b ladění , ale nedokážu vodhadnout ideální tlouštku
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
2Raichy: jako verim ti, 11ky jsou to podle nejtensi struny, nejhlubsi muze mit polomer treba 0.70, tak to je pak v pohode, ty mrchy co tam davam ja maji myslim 0.56 nebo coz neni zas tak moc. ale jednou sem si tyjo koupil jakysi struny vinci, ty mely jen 52ku horni ale drzelo to jak prase tak nevim.. jinak strunu z basovky sem tam mel
,byla to myslim ta druha odspoda ze ctyrky.. ale stalo to za h***o, bylo to mezni reseni.
No nevim tedaDark Axel píše:a co jako?
to že má 011 neznamená, že musí ladit do E, mám 011 a ladím od E až po C a vyhovuje mi to všude, 011 jsou podle mě dost univerzální
ale máš pravdu že sou to jediný struny u kterejch můžu podladit e do d ( u desítek to už hodně plandá) jako že univerzální do jistý míry jsou
zkoušeli jste někdo dropp F ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Eh... takze asi pred tejdnem sem v praze kupoval struny, chtěl sem carl martin desítky(imho nej struny) ale prodavac mi asi omylem dal hybridy 10-52.(vsim sem si toho az doma) Do prahy se nakou dobu nedostanu a tak sem musel jit koupit struny u nas, 10ky měli jen Darco.... tak sem je koupil, ale jako celkem hroznej zvuk a neuveritelne drnčí(nevíte proč?...myslel sem ze desitky jako desitky).
Takže asi zkusím ty hybridy
Ale k otázce... ty hybridy.... 10-52 ? Mohlo by mi to nejak poskodit kytaru(zkřivit krk etc) pokud takhle rapidně změnim tlouštku+ Pokud mi ty desítky drnčí o pražce ty hybridy budou horší nebo lepší? A Pokud je natáhnu, rozhodí mi to oktávy?
Kytaru mám Ibanez Gax 30, ale menzuru jsem nezjistil, neni ani na ofic. strankach ibanez.
Dík za odpověď
(určitě tu neco podobnyho uz bylo, ale hledej funkce mi vyhodí 6 milionu topicu kde se pouzilo slovo struna)
Takže asi zkusím ty hybridy
Ale k otázce... ty hybridy.... 10-52 ? Mohlo by mi to nejak poskodit kytaru(zkřivit krk etc) pokud takhle rapidně změnim tlouštku+ Pokud mi ty desítky drnčí o pražce ty hybridy budou horší nebo lepší? A Pokud je natáhnu, rozhodí mi to oktávy?
Kytaru mám Ibanez Gax 30, ale menzuru jsem nezjistil, neni ani na ofic. strankach ibanez.
Dík za odpověď
(určitě tu neco podobnyho uz bylo, ale hledej funkce mi vyhodí 6 milionu topicu kde se pouzilo slovo struna)
- Nero
- Rádce
určitě to nebude drnčet víc , spíš mín , jak už tady psal kolega tak to za pár dnů vočekuj a jestli se změní dohmat ( což by moc neměl) tak trochu dotáhni krk, jinak pro tu kejtru je to skoro to samí , já sem jednou z devítek přecházel rovnou na 10 na 11 a perfektně se mi vyrovnal dohmat , akorát sem přidal do tremola jednu pružinu , což u tebe by ani nemělo bejt třeba
- Nero
- Rádce
Z vlastní skušenosti můžu doporučit struny je D´addario, výborný sou Chromes - maj plochý opředení a vydržej fakt věčnost, jinak na sedmu natahuju D´addario XL 0,010 - 0,059 a super.
Jak tady někdo zmiňoval GHS Boomers, tak ty se mi zdaj jak největší shity, fzhledem k ceně sem si kdysi koupil dvě sady těch ZW 0,011 - 0,060 a basový E (podladěný do B) mi pokaždý prasklo po pár hoďkách hraní, ostatní struny byly po druhý skoušce úplně zrezlý, fuj
Jak tady někdo zmiňoval GHS Boomers, tak ty se mi zdaj jak největší shity, fzhledem k ceně sem si kdysi koupil dvě sady těch ZW 0,011 - 0,060 a basový E (podladěný do B) mi pokaždý prasklo po pár hoďkách hraní, ostatní struny byly po druhý skoušce úplně zrezlý, fuj
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB