Nejdražší Fokus v historii!?
Pravidla fóra
Re: Nejdražší Fokus v historii!?
no podle mě ten výpočet neni pravdivej
ale to je jedno i kdyby byl tak že bude z těch 100 alespoň jedna dobrá je tim pádem 40%, kdyby jich bylo 1000 tak 5 z nich je na 80%
ne je blbost takhle to počítat, fokus neni stagg, to nezapomínejte
i fokus si určitě alespoň trochu to dřevo na kytary vybírá...
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
To mi řekněte kolikrát můžu vybrat sto kytar z dvacetipěti tisíc kousků. No, kombinatorika pro mě nikdy nebyla. Měl jsem tušit že na kytary hrajou jen chytří lidi:)
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4 (nová výbavička)
CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
Ovation applause
- Regular John
Heh, tady zase panuje velká antigibsoňácká atmosféra. Já si myslím, že lidi tady jsou prostě nasraní, že jsou gibsony drahé a že na ně nemají a proto se snaží je co nejvíce shazovat. Co mám zkušenosti s různýma lidma, tak oni ty kytary nikdy přímo nesrovnávali a když už jo, tak na nějakém shitovém tranďáku, kde zní všechno stejně. Ty rozdíly kytar vyniknou hlavně až ve zkušebně při hodně hlasitém hraní a na dobrém zesilovači! Nejsem žádný gibson fanatik (já tu firmu moc nemusím a myslím si, že většina jejich výrobků je hodně předražena), ale tady se jich musím trochu zastat...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto sedí, stačí si uvědomit věkovou skladbu zdejších "obyvatel". 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ahoj,
nic anigibsoňáckýho v tom není. Prostě si potřebujeme vyjasnit že ty naše nástroje jsou hratelné a že i svým způsobem kvalitní. Originál nástroj už není jen kvalitní, je to profi, to už je prostě špička na kterou mnoho z nás nedosáhne, protože je to pro jeho způsob hraní zbytečně drahé a vlastně i plýtvání umem mistrů kytarářů
.
Když už se tu mluvilo o Škodovkách, tak je to přirovnání ve smyslu: "Nebudu si kupovat Porsche na cestu do práce".

nic anigibsoňáckýho v tom není. Prostě si potřebujeme vyjasnit že ty naše nástroje jsou hratelné a že i svým způsobem kvalitní. Originál nástroj už není jen kvalitní, je to profi, to už je prostě špička na kterou mnoho z nás nedosáhne, protože je to pro jeho způsob hraní zbytečně drahé a vlastně i plýtvání umem mistrů kytarářů
Když už se tu mluvilo o Škodovkách, tak je to přirovnání ve smyslu: "Nebudu si kupovat Porsche na cestu do práce".
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Ovation applause
S tímto výrokem bych souhlasil, pokud bych hledal nejefektivnější prostředek na dopravu do práce, vzhledem ke svým finančním možnostem (nikdy nebudu veřejně vystupovat, nikdy se hraním nebudu živit, to ale neznamená, že si jednou nepořídím GibsonaCenturion píše:ahoj,
Tady se totiž bavíme o koníčku! Tedy o kategorii lidské činnosti, na kterou se nevztahují měřítka jako efektivní a hospodárné.
Hlavně pocit voe
Já myslim, že jsou to kecy. Buď na to máš a nebo nemáš, to je celý. Ať už jde o ty auta, kytary, nebo cokoliv jinýho...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
A to já zase jo.Gibsona na hru a Porschem do práce,na to si celkem rychle zvykneš,pořád je to o koníčku,o radosti a samozřejmě o penězích,ale prachy nejsou všechno.Hrát je třeba,nejlépe každý týden.
A to já zase jo.Gibsona na hru a Porschem do práce,na to si celkem rychle zvykneš,pořád je to o koníčku,o radosti a samozřejmě o penězích,ale prachy nejsou všechno.Hrát je třeba,nejlépe každý týden.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
No ono to prostě není o tom, kdo co umí a využije, ale spíše o tom, kdo co zkusil a umí to ocenit...
a když prostě někdo zkusí dobrou kytaru přes dobrý apec a má uši, tak už mu pak přijdu všechny takové ty pokusy "napůl cesty" nedostatečné
a když jsme u těch aut... já v porsche jednou jel... ale byla to jen ta stará kraksna 944 a najel jsem s ní pár desítek km po švýcarsku... a přestože to byla kraksna, která jde sehnat max. za poloviční cenu hodně ojeté fabie, tak tam prostě ten pocit byl - pocit z toho, že je to něco extra... a ikdyž to auto bylo o dvacet let pozadu, pořád tam zůstavala dostatečná porce toho "extra" na to, aby si to člověk užil... a takhle je to asi u všeho
prostě něco extra je a něco není a ne vždy to záleží na penězích... ale osvědčené značky to prostě vštčinou umí 
a když prostě někdo zkusí dobrou kytaru přes dobrý apec a má uši, tak už mu pak přijdu všechny takové ty pokusy "napůl cesty" nedostatečné
a když jsme u těch aut... já v porsche jednou jel... ale byla to jen ta stará kraksna 944 a najel jsem s ní pár desítek km po švýcarsku... a přestože to byla kraksna, která jde sehnat max. za poloviční cenu hodně ojeté fabie, tak tam prostě ten pocit byl - pocit z toho, že je to něco extra... a ikdyž to auto bylo o dvacet let pozadu, pořád tam zůstavala dostatečná porce toho "extra" na to, aby si to člověk užil... a takhle je to asi u všeho
Mě připadá že gibson pracuje stejnou politikou jako třeba ferari nebo porche... Prodává kvalitní auta (kytary), za hodně peněz jen kvuli koničkovi vpředu na značce, i když sou jiný auta od jinejch automobilek stejně dobrý.
Jinak zkoušeli sme ten fokus za 25 a gibson lp standart na marshallu lampě, s reproboxama taky marshall, takže že by bylo to jak sme to zhodnotily někde v chybě zesilovače to určitě ne, fokus byl prostě lepší...
Jinak zkoušeli sme ten fokus za 25 a gibson lp standart na marshallu lampě, s reproboxama taky marshall, takže že by bylo to jak sme to zhodnotily někde v chybě zesilovače to určitě ne, fokus byl prostě lepší...
Znám lidi, kterým v rukách nehraje ani Gibson z 58Jinak zkoušeli sme ten fokus za 25 a gibson lp standart na marshallu lampě, s reproboxama taky marshall, takže že by bylo to jak sme to zhodnotily někde v chybě zesilovače to určitě ne, fokus byl prostě lepší...
teď nám ale tedy pověz přesné kritéria, podle kterých jste usoudili, že je "lepší"...
Který konkrétně auto a levnější je stejně dobrý jako Porsche nebo Ferrari?xid00 píše:Mě připadá že gibson pracuje stejnou politikou jako třeba ferari nebo porche... Prodává kvalitní auta (kytary), za hodně peněz jen kvuli koničkovi vpředu na značce, i když sou jiný auta od jinejch automobilek stejně dobrý.
Naposledy upravil(a) panedge dne 12.01.2010 18:47, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- ...EDGE...
Padla slova o Škodovce slychal jsempanedge píše:Který konkrétně auto a levnější je stjeně dobrý jako Porsche nebo Ferrari?xid00 píše:Mě připadá že gibson pracuje stejnou politikou jako třeba ferari nebo porche... Prodává kvalitní auta (kytary), za hodně peněz jen kvuli koničkovi vpředu na značce, i když sou jiný auta od jinejch automobilek stejně dobrý.
Ja treba jezdim jakoze ve Fabce a z te na dalnici vytahnu az 155 kdyz je rovinka nikdo prede mnou
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
na ceskych silnicich se rozdily mezi ferari a skodovkou mazou... 
lol na to se totiž nic jinýho říct nedá
ferari je nepohodlný auto který jen vzhledove vypadá dobře a jezdí rychle, ale zas tak moc taky ne (kolem 250-300 jak který), a neni k sehnání levnějš než 3 mega, co tři měga spíš daleko víc, nová škodovka třeba superb, daleko pohodlnější, taky to bezproblému na 230-250 vytáhne, taky nevypadá špatně a v základní výbavě míň jak milion... Proč si teda lidi kupujou ferari? Aby se mohli vytahovat, samozřejmě, i za cenu toho že když se v něm jede dýl jak hodinu tak je človek zkroucenej jak paragraf a bolí ho pr... a záda.
A v čem jsem to porovnávali? Zajedno když byla lampa stejně nargeulovaná, a obě kytary taky stejně, fokus daleko plnější zvuk bez jakýhokoliv šumu, gibson měl šumu daleko víc, sice né moc ale proti tomu fokusu...
Další věc ten gibson byl asi nastejno starej jako ten fokus, koupený byly nastejno asi 3 měsíce spátky jen s mezerou asi týden mezi sebou, a ještě udajně na fokus bylo hráno víc... Na gibsonu poťáky lehce rozvyklaný, fakt né moc ale když jakoby lehoučce se s nim tocilo ze strany na stranu taky než to chytlo ten záběr a měnilo to setup tak to pár milimetrů jelo jen tak naprázdno, u fokusu vůbec... Zadalší Fokus daleko delší sustain, a vůbec zvuk takovej plnější, zadalší u gibsona občas když se zesílil zvuk a přepnulo se na treble - nesnesitelný pištění... A další věci...
Mimochodem nevim jak můzete s jistotou říct že máte pravdu, když ste ten fokus ani na vlastní voči neviděli natož ho drželi v ruce...
A v čem jsem to porovnávali? Zajedno když byla lampa stejně nargeulovaná, a obě kytary taky stejně, fokus daleko plnější zvuk bez jakýhokoliv šumu, gibson měl šumu daleko víc, sice né moc ale proti tomu fokusu...
Další věc ten gibson byl asi nastejno starej jako ten fokus, koupený byly nastejno asi 3 měsíce spátky jen s mezerou asi týden mezi sebou, a ještě udajně na fokus bylo hráno víc... Na gibsonu poťáky lehce rozvyklaný, fakt né moc ale když jakoby lehoučce se s nim tocilo ze strany na stranu taky než to chytlo ten záběr a měnilo to setup tak to pár milimetrů jelo jen tak naprázdno, u fokusu vůbec... Zadalší Fokus daleko delší sustain, a vůbec zvuk takovej plnější, zadalší u gibsona občas když se zesílil zvuk a přepnulo se na treble - nesnesitelný pištění... A další věci...
Mimochodem nevim jak můzete s jistotou říct že máte pravdu, když ste ten fokus ani na vlastní voči neviděli natož ho drželi v ruce...
Tak tohle je vážně volovinalol na to se totiž nic jinýho říct nedáferari je nepohodlný auto který jen vzhledove vypadá dobře a jezdí rychle, ale zas tak moc taky ne (kolem 250-300 jak který), a neni k sehnání levnějš než 3 mega, co tři měga spíš daleko víc, nová škodovka třeba superb, daleko pohodlnější, taky to bezproblému na 230-250 vytáhne, taky nevypadá špatně a v základní výbavě míň jak milion... Proč si teda lidi kupujou ferari? Aby se mohli vytahovat, samozřejmě, i za cenu toho že když se v něm jede dýl jak hodinu tak je človek zkroucenej jak paragraf a bolí ho pr... a záda.
Nikdy jsem ve Ferrari nejel, ale taky si to myslím, takže já budu machrovat s Mustangem GT. Respekt, zvuk, co třese s okenními tabulkami a pohodlí. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
co je na tom za volovinu? jo sory pravda, ne jen kvuli vytahování, ale třeba zbírá auta nebo se mut o prostě líbí, ale jinak ferrari je v podstatě závodní auto, má závodní sedačky který zrovna moc pohodlný nejsou (pokud si ho teda nenechaš udělat na zakázku - záležitost 10 mega a více), ty nejrychlejší vypalujou max 350, a zase je to záležitost víc než 10 mega, to který stojí do těch pěti jeden kome těch 250... Superb? Jezdim v něm skoro každej den takže vim očem mluvim a to je to ještě trochu starej model ten nejnovejší ještě lepší žejo... Ten co mám bezproblému vypaluje kolem 230-240, no bezproblému... chvíli to trvá než se na tu rychlost dostane ale prostě zvládne to (z kopce se jednou povedlo i rychlejš
sice vo hubu ale povedlo)
TO pohodlí se nedá vůbec srovnávat, samozřejmě superb je daleko pohodlnější...
EDIT: jo mustang je samozřejmě pěkný auto ale levný auuto... respektive koupíš ho daleko levnějš než ferari...
Jinak zvuk toho motoru to je asi to stejný jako u kytary vzhled... je to sice hezký když to je ale bejt to nemusí...
TO pohodlí se nedá vůbec srovnávat, samozřejmě superb je daleko pohodlnější...
EDIT: jo mustang je samozřejmě pěkný auto ale levný auuto... respektive koupíš ho daleko levnějš než ferari...
Jinak zvuk toho motoru to je asi to stejný jako u kytary vzhled... je to sice hezký když to je ale bejt to nemusí...
tak to je opravdu brutální popisxid00 píše:lol na to se totiž nic jinýho říct nedáferari je nepohodlný auto který jen vzhledove vypadá dobře a jezdí rychle, ale zas tak moc taky ne (kolem 250-300 jak který), a neni k sehnání levnějš než 3 mega, co tři měga spíš daleko víc, nová škodovka třeba superb, daleko pohodlnější, taky to bezproblému na 230-250 vytáhne, taky nevypadá špatně a v základní výbavě míň jak milion... Proč si teda lidi kupujou ferari? Aby se mohli vytahovat, samozřejmě, i za cenu toho že když se v něm jede dýl jak hodinu tak je človek zkroucenej jak paragraf a bolí ho pr... a záda.
no přiznám se že sem v něm ještě nejel(v ferrari), seděl jsem v něm ale nejel, ale z toho co sem pocitil za pul hodiny sezeni v tom autě mi bylo jasny že delší cesta by asi nic příjemnýho způsobit nemohla...