Kombo do paneláku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do paneláku?

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Navíc většina sluchátek je dělána tak, aby sami o sobě ekvalizovali, což je dle méhop nežádoucí.
To je prosimte co? :D

Jinak nejvetsi faktor u hlasitosti je repro, resp. jeho citlivost. Vykon v podstate neni az tak podstatny, protoze i 1W muze udelat slusnej ramus.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Wohma píše:
Nero píše:Navíc většina sluchátek je dělána tak, aby sami o sobě ekvalizovali, což je dle méhop nežádoucí.
Neznáš věci jako UltraBass, X-Bass a takový ty podobný slova, jakýma nazývají výrobci audiopříslušenství jejich extra basující sluchátka? :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bummer píše:
Wohma píše:
Neznáš věci jako UltraBass, X-Bass a takový ty podobný slova, jakýma nazývají výrobci audiopříslušenství jejich extra basující sluchátka? :lol:
Přesně to jsem myslel... Mluvím o běžných sluchátkách, ne věcech pro studiovou práci, prostě to co se většině lidí doma válí. Viz oblíbený Koss PortaPro - u těch mi vadí poslech i normální hudby, jak je to do basů, natož přes to hrát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pheebs

Příspěvek od pheebs »

me osobne se nejvice zamlouva Ibanez Valvee http://www.humlmusic.cz/77/komba-zesilo ... albee.html

hledal sem a jiz nekolikrat se tady o nem vedla diskuze, resp. o 5w lampach. Na domaci hrani az az. Osobne nemuzu rict, nevim jak hraje, ale podle toho ze vetsina rika ze lampy sou dobry tak budu verit :-)
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sunmay »

No já pořídil Frontmana 15R a víc jak na 3 nemám odvahu to dát, na doprovody max 2.

Na sluchátka hraju večír a je pravda, že to není ono ale mám Sennheiser HD201 a na těch mi to nevadí ekvalizujou minimálně ... ale jednou jsem tam zapojil koss spark plug a fuj...

díky bohu na mp3 mám dost dobrej ekvalizer takže to jakš takš srovnám ... do vlaku je to ideální ..
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
raven

Příspěvek od raven »

Díky všem za rady...
zatím uvažuji buď o Marshall MG15 nebo o FENDER Frontman F15G... Nevím, co je lepší.
Ještě mě docela zaujal ROLAND Cube 15 X, ale nevím, jestli by do toho šly zapojit sluchátka...
Naposledy upravil(a) raven dne 14.10.2009 16:48, celkem upraveno 1 x.
Epiphone Les Paul Custom AW
Roland CUBE 15X
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já mám Porty od Kossu a jsem spokojen, ale asi je to také tím, že lepší jsem na uších ještě neměl.
Každopádně ty bassy mi nevadí, navíc není problém je potlačit na ekvalizéru...
--- má to své výhody i nevýhody. Třeba u metalu pila lidi tolik neřeže do uší, což je dle mého žádoucí. Či u převýškovaných solíček. Ale zase třeba u Pink Floydů, či jiných skupin, kde je ten zvuk už jinej, než u pily... To není žádoucí.
linhart

Příspěvek od linhart »

Ještě mě docela zaujal ROLAND Cube 15 X, ale nevím, jestli by do toho šly zapojit sluchátka...[/quote]

Jj sly,ale musis si koupit k tomu redukci.
raven

Příspěvek od raven »

Tak které bych měl vzít?
Epiphone Les Paul Custom AW
Roland CUBE 15X
lunchie

Příspěvek od lunchie »

z modelingovych, proc treba nejit do peavey vypyr 15/30
elien

Příspěvek od elien »

asi teraz budem za uplneho debila ale kedze som prestahovany a nikoho tu nepoznam a zhanam kapelu tak mam vsetko doma viz popis... naco teda hram aj v pohode doma s pouzitim brzdy od pana Horkeho, cisty je uplne super ked zapnem lampovy EQ tak to robi divy, skreslenie nieje sice nic moc ale da sa. a popritom mam orange c30 30w ktory pouzivam ked sa mi nechce zhavit lampy alebo vecer... ale popravde nebyvam v panelaku ale tehlaku a susedia nadomnou su furt shuleny a susedia vedla vacsinou niesu doma. hram takto uz nejaky ten mesiac a este sa nikdo nestazoval
ali

Příspěvek od ali »

raven píše:Díky všem za rady...
zatím uvažuji buď o Marshall MG15 nebo o FENDER Frontman F15G... Nevím, co je lepší.
Ještě mě docela zaujal ROLAND Cube 15 X, ale nevím, jestli by do toho šly zapojit sluchátka...
toho marshalla mám, a v paneláku. na cvičení myslím bohatě stačí, má integrovaný efekty a emulátor lampy, a doma to pouštím jen na minimum, případně si nasadim sluchátka. pokud máš nějaký lepší, tak si to taky užiješ - používám ATH A700
Ibanez RG370DX / Marshall MG15DFX
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No tak taky uvažuji koupit nějaké kombo na doma, občas v teplejších dnech možná do garáže.
A nevím do čeho jít :( Díval jsem se na:

• 3 kanály
• výkon: 120W
• reproduktory: 2x 12‘‘ Bugera
• elektronky: 4x 12AX7, 4x 6L6, možnost přepnutí a použití EL34
• ovládání: 3x Volume, 2x Gain, 3x Bass, 3x Middle 3x Treble, Master Volume, Presence, Reverb
• zabudovaný reverb
• Noise-Gate s nastavitelnou úrovní treshold
• spínatelný Boost, spínače XL na zkreslených kanálech
• efektová smyčka, nastavení úrovně vstupu i výstupu, možnost bypassu
• Line-Out s nastavením úrovně
• 2 výstupy pro reproduktory / externí reproboxy
• hand-made
MARSHALL JVM410C 100 W, 1x Celestion Heritage a 1x Celestion Vintage 36 955 Kč
• výkon: 100W
• preampové elektronky: 5x ECC83
• powerampové elektronky: 4x EL34
• reproduktor: 2x 12‘‘ Celestion Vintage + Heritage
• ovládání: 4x Gain, 4x Volume, 4x Bass, 4x Middle, 4x Treble, 4x Reverb, Presence, Resonance, Master 1, Master 2
• reverb Accutronics
• 2x efektová smyčka (1x sériová, 1x sériová/paralelní)
• XLR Line-Out
• vstup pro footswitch (PEDL-00044 součástí)
• MIDI-In a MIDI-Thru
• výstupy pro připojení reproduktorů či reproboxů s impedancí 16 / 8 / 4 Ohm
• rozměry: 690 x 510 x 265 mm
• váha: 34,5 kg
Blackstar HT-5 9921Kč
• Reproduktor: 1x 10“ Celestion
• Elektronky: 1x ECC83 (preamp), 1x 12BH7 (koncový stupeň)
• Počet kanálů: 2 (Clean / Overdrive)
• Šťavnatý a plný celolampový zvuk při nízké hlasitosti, chování koncového zesilovače je stejné jako u klasického 100W designu
• Ekvalizér: 3-pásmový, společný pro oba kanály
• Funkce ISF (Infinite Shape Feature): plynulý přechod mezi americkým zvukem s pevnými basy a agresivními středy a britským zvukem s dřevnějším, méně agresivním charakterem
• Efektová smyčka
• Precizní zpracování
• Rozměry (mm): 442 (šířka), 430 (výška), 235 (hloubka)
• Hmotnost: 11,5 kg
• Footswitch: přepínání kanálů, je součástí balení
Blackstar Series One 45 37 326Kč (našel jsem v zahraničí za cca 25, jen čekám kolik by vyšla doprava)
• Počet kanálů: 2 (Clean, Overdrive)
• Přepínatelné zvukové režimy: Warm / Bright (kanál Clean), Crunch / Super Crunch (kanál Overdrive)
• Ekvalizér: 3-pásmový, Presence + Resonance
• Funkce ISF (Infinite Shape Feature): plynulý přechod mezi americkým zvukem s pevnými basy a agresivními středy a britským zvukem s dřevnějším, méně agresivním charakterem
• Funkce DPR (Dynamic Power Reduction): plynulé omezení výkonu aparátu až na 10% bez devalvace kvality lampového zvuku
• Efektová smyčka: sériová
• MIDI
• Precizní zpracování

Nebo jestli nevíte o nějakém kombu do těch 38k (ideálně méně :-)), které by mělo široké zvukové vlastnosti, equalizér pro každý kanál zvlášť, možnost snižování výkonu (ne na úkor zvuku) a bylo kvalitnějšího zpracování, abych se nemusel bát že to budu posílat často opravovat?

Prosím, zajímám se jen o kombo nechci hlavu a repro vzlášť a nepišete mi tu o žádných za 50k, abych se zase neudržel a zase nezvedal limit :-D (původní bych před měsícem na 15k :-D)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Blackstar go go go! :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Wohma píše:Blackstar go go go! :)
Kdybys věděl jak mě štve, že nedělají tu Serie One 200 v kombu a s nižším výkonem, to bych už o ničem neváhal. :twisted:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Teorge: Zdá se ti, že má málo knoflíků? :) Fakt se neboj, zvuků na tom nakroutíš hafo. V tomhle směru je mrzutá jen absence master volume a společné korekce (EDIT: A u komba 10" repro :/).
Naposledy upravil(a) Bummer dne 1.12.2009 21:44, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

No nevím jestli třeba někdy nebudu chtít hrát něco, kde bych v polovině písničky chtěl přepnout kanál a ten druhý kanál mít nastavený na jiné EQ.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Otázka je, jestli je to u komba na doma nezbytnost... V případě nutnosti se to dá doladit ekvalizérem v efektové smyčce.

Teorge

Příspěvek od Teorge »

No možná je ale když to má i bugera za 17k i marshall za 38k, tak si myslím, že by to mohl mít i ten Blackstar za 38k.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A jó... Já měl za to, že se bavíme o HT-5. :) U aparátu za takový peníz je to samozřejmě jiná.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“