Kytary Paul Reed Smith (PRS)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jaty

Re: PRS CE 24 vs PRS Custom 22

Příspěvek od jaty »

Mě to spíš trochu vyděsilo, a tak mě zajímalo jestli je to normální. Každopádně si pomalu zvykám :-).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

trošku to tady oživím...

Poslední dobou mě zase trošku přeplo a zjistil jsem, že mám nutkání si koupit PRSku. Ne že bych ji potřeboval, ale prostě ji chci. Tak nějak jsem se obeznámil s pojmy CE,CU, Standart atd a vyplynulo mi z toho, že bych chtěl Customa24 /asi jako každý :)/ no ale vzhledem k nabídce na bazaru a finančním možnostem to asi zůstane jen jak ozbožné přání.
Další adept je Standard24 a toho je jeden kus i na bazaru a včera jsem se na něj byl podívat. Na první pohled bylo všechno v pořádku, žádné poškození, všechno originál. Jenomže na kytaře byly naprosto zrezle struny a zvuk byl jak pod dekou. Další věc bylo seřízení krku a dohmatu, kdy špatným nastavením nechtěla kytara na posledních pražcích hrát. Natáhli se nové struny a upravilo prohnutí a zvuk byl ok, ale zase dohmat byl moc vysoko. Zvukově byla kytara výborná, zvuk pěkně kulatý, vyrovnaný a splnil moje očekávání, jenomže díky laxnějšímu přístupu prodejce jsem ji nakonec nevzal.
Další dostupná možnost je CE24 a to se mi docela zamlouvá, ale u toho se bojím, že se zase nebude moc lišit od mého petrucci musicmanna. Přece jenom bolt-on javorový krk přidá dost stratovských výšek a nejsem si jistý jestli by byl ve finále dost kulatý...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sice v tom slohu nevidím žádnou otázku nebo jinou výzvu k reakci ( :wink: ), ale...

... nebál bych se, že CE bude znít jako MM. Bude mu blíž, než ten Standard, ale pořád tam bude rozdíl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nero píše:Sice v tom slohu nevidím žádnou otázku nebo jinou výzvu k reakci ( :wink: ), ale...

... nebál bych se, že CE bude znít jako MM. Bude mu blíž, než ten Standard, ale pořád tam bude rozdíl.
máš pravdu, působilo to spíš jako konstatování :D Snažím se právě zjistit, jestli bude CE dostatečně daleko od lipového superstratu právě směrem k celomahagonovým PRS...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

MM JP míval můj učitel, takže tu kytaru trochu znám. CE jsem doma nějakou domu měl taky. Stejné to rozhodně není. Neřekl bych ani, že to je podobné. Pořád se to blíží mnohem víc ke Customu, i když to má ten trochu jiný nádech - CE je o něco málo jasnější, cinkavější, možná kousavější. Jestli to je ale dostatečně daleko, to si asi budeš muset zjistit sám :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Našel jsem dalšího kandidáta, Standart 24 Satin 20th anniversary. V pátek se na něj jedu podívat. Mám možnost ho mít buď s původními HFS/VB a nebo si něco málo připlatit za set 57/08, který se mě podle ukázek líbí víc. Máte s nimi někdo zkušenost ?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

57/08 jsou víc vintage, mají nižší výstup, podle mě se dají přirovnat k Dragon II, které dávají na Cu22.

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak se hlásím do klubu 8)
PRS Standard 24 Satin 20th Anniversary - ''Holy Grail'' 57/08
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Po zkušenostech s vyzkoušením toho prvního Standarda, jsem byl trošku na vážkách, jestli jsou PRS pro mě a jestli jsem nepodlehl tomu ''hype'' kolem nich. Druhého adepta jsem jel ozkoušet do Bratislavy. Na porovnání jsem si vzal svůj zesilovač, musicmana a kamoše, který se mnou byl mrknout i na tu první.
Stačilo mi asi 10 vteřin na to, abych věděl, že si kytaru odvezu domů :D Stav skoro nové kytary, výborně seřízená a s veškerými doklady a příslušenstvím. Zvuk naprosto vyrovnaný, dynamický a s špičkovým sustainem.
Měl jsem možnost si vybrat mezi původními HFS/VB snímači a nebo setem 57/08, který byl v kytaře nainstalovaný a je považován za ty nejpovedenější PRS snímače. No a musím říct že právem! Ty HFS/VB jsem ani slyšet nepotřeboval, abych věděl, že nemůžou být lepší než tzv. ''holy grail'' PRS snímačů.
S musicmanem jsem ji ani nepotřeboval porovnávat. Bylo to přesně to, co jsem hledal a možná i trošku předčilo moje očekávání. Jako bonus jsem si zahrál LP Reissue 58, ''Blackie'' strata a MIJ '72 strat
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Blahopřeju :) Nádherný kousek a koukám, že stejný ročník, jako ten můj :)

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Taky chválím,nádhera!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak to je dobre, gratulace :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je tu nekdo, kdo ma kytaru s PRS s winged mechanikama (http://www.prsguitars.com/csc/tuners/wing_4.jpg , ty pred phase II) a zvlada na ni tahat struny silnejsi nez .50 ? porad mi to vrta hlavou - ctu totiz na ruznych forech docela rozdilne ohlasy - .60 tam nenatahne prakticky nikdo (bez zasahu do mechaniky), .52 par lidi (obcas pisou ze s obtizema). ja tam proste fyzicky nedokazu vic jak .50 narvat, ale treba neco delam spatne (ackoliv se na to koukali i jini, sikovnejsi lide nez jsem ja :)).

jedna se o PRS Custom 22 2001. Mam jinak jeste PRS Custom 24 2002 s phase II a tam s .60 neni zadny problem (nastesti).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

teaser: nahraval jsem ted shodne tracky na custom 24 a custom 22, k memu soku jsou rozdily prekvapive male. Pritom z kazde te kytary mam pri hrani uplne jinej pocit - custom 22 je takova pekna kytara, custom 24 mi prijde spis jako plamenomet.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

PRS představitl nové snímače: \m/ Metal

http://www.prsguitars.com/index.php/new ... al_pickups

Zajímalo by mě, jestli je začnou i montovat na nějaké tovární sériovky.

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

beztak je to jenom zakrytované HFS a konečně to přiznali :lol: Tak ale ta cena, pfuuu....

Včera jsem hrál engl sestavu E570+850 no a už si ani nedovedu představit metalovější zvuk z PRS :twisted:

jinak téma na PRS snímače tu už je, akorát to zajímá jenom kinxe a mě :)

každopádně podle ukázek to zní velice dobře...

z té druhé ukázky mi to připomíná Sh-6 nebo trošku saturovanější BKP Painkiller :twisted:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

bubucci píše: každopádně podle ukázek to zní velice dobře...
[youtube]
[youtube]
z té druhé ukázky mi to připomíná Sh-6 nebo trošku saturovanější BKP Painkiller :twisted:
Ty vážně z takovéhle ukázky dokážeš poznat, jak se na výsledném zvuku podílí snímače?
Je to trochu OT, ale připomíná mi to ukázky u Thomanna, kde používá stejné nahrávky pro ukázky kytar, zesilovačů i reproboxů. Já si z toho nejsem schopen nic odnést, když dokonale neznám zbytek řetězce.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja to teda z takovych ukazek taky nedokazu poznat, hodilo by se nejake audio srovnani. btw co to ma za kytaru? vypada super !!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kinx píše:ja to teda z takovych ukazek taky nedokazu poznat, hodilo by se nejake audio srovnani. btw co to ma za kytaru? vypada super !!
no podle javorového krku to vypadá na nějaké customizované CE. Ve Standardu poznám jenom tu ''temnou stranu'' HFS :lol: Ohledně těch snímačů, je jasné že se dá jenom spekulovat, protože neznám amp, repro, materiál kytary atd. akorát mi to připomělo zmiňované snímače, které mají V-čkovou EQ charakteristiku a v hodně středových kytarách jako je PRS to plný, vyrovnaný zvuk.

EDIT:
tady je bližší info o paint jobu od Buda Davise
http://prsguitars.com/forum/showthread. ... -Bud-Davis
krasty

Příspěvek od krasty »

bubucci píše: z té druhé ukázky mi to připomíná Sh-6 nebo trošku saturovanější BKP Painkiller :twisted:
bubucci píše:..... akorát mi to připomělo zmiňované snímače, které mají V-čkovou EQ charakteristiku....
Používám SH-6 od roku´88, ale že by měl "V" charakteristiku bych netvrdil. Středů má dostatek, stejně jako výšek, spíš ztrácí v basech.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

krasty píše:
bubucci píše: z té druhé ukázky mi to připomíná Sh-6 nebo trošku saturovanější BKP Painkiller :twisted:
bubucci píše:..... akorát mi to připomělo zmiňované snímače, které mají V-čkovou EQ charakteristiku....
Používám SH-6 od roku´88, ale že by měl "V" charakteristiku bych netvrdil. Středů má dostatek, stejně jako výšek, spíš ztrácí v basech.
no to jsem s tím ''V'' asi trošku přehnal, ale asi to bude deformace z ''mid honky'' snímačů co převážně používám :D

našel jsem ještě nějaké ukázky...

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“