Líp než před timfaki píše:Ladí?Funny píše:Tak, konečně hotovo
oprava nultého pražce
Pravidla fóra
Re: oprava nultého pražce
Čau.
Začal jsem dělat ořech z nějakýho dvousložkovýho lepidla co mám doma a je to mazec
Udělal jsem si formu, vylil jí tim lepidlem a hotovo. Nařezat, obrousit, udělat drážky a konec.
Začal jsem dělat ořech z nějakýho dvousložkovýho lepidla co mám doma a je to mazec
Udělal jsem si formu, vylil jí tim lepidlem a hotovo. Nařezat, obrousit, udělat drážky a konec.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš obavu, že to bude měkké, že to nebude hrát a rychle to odejde?Funny píše:Čau.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Už to mám hotový a je to dost tvrdý... klidně dám fotky jestli chceš 
Zdravím,jestli tu kytaru půjčuješ dětem,tak opravdu nebuď línej a navaž je.I struna může docela slušně nafackovat a znáš děti(kdysi jsi jím také byl),co dovedou za blbosti i s nástrojem.Paris píše:ano, tak.
ted sem to pujcil kamaradovejm detem na hrani. akorat jim ted to toho dam novej sedlovej prazec a struny. a k tem strunam bych mel jeden drobny dotaz:
sem trochu linej vazat struny na kobylce (na navsteve nebude moc casu) .. a v krame sem videl nylonky s kulickama na konci ... muzu je tam normalne dat? neni v tom nejaky hacek, na kterej sem nepomyslel?
(napada me akorat to, ze by kobylkovy drevo bylo tak z prele, ze by se ty kulicky prorvaly dirama...)
Nevím, v jakém věku děti přesně byly, ale po více jak čtyř letech jsou možná skoro puberťáci a problém je asi dávno vyřešen. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Zdravím všechny hudebníky, tohle je můj první příspěvek.
Moje více než 30 let stará polomasivní klasická kytara Cremona 4691 půjde na ozdravnou kůru ke kytaráři , oprava kobylky , krku(mezera v lepeném spoji, jinak vypadá rovný) .Po opravě tam půjdou slušné nylonové struny "a už nikdy jinak" ... (Teď tam jsou ještě nějaké devítky siriusky)...Otázka , kterou si kladu - mělo by akustický smysl vyměnit stávající komponenty nulák/sedlo za Tusq/kost?
Kytara je moje od nova a rád bych ji zprovoznil tak , aby co nejlíp zněla jak jen je to možné.
Co jsem načetl , projasní to zvuk a zvedne sustain...Ale o nylonkách se téměř v této souvislosti nepíše.
Moje více než 30 let stará polomasivní klasická kytara Cremona 4691 půjde na ozdravnou kůru ke kytaráři , oprava kobylky , krku(mezera v lepeném spoji, jinak vypadá rovný) .Po opravě tam půjdou slušné nylonové struny "a už nikdy jinak" ... (Teď tam jsou ještě nějaké devítky siriusky)...Otázka , kterou si kladu - mělo by akustický smysl vyměnit stávající komponenty nulák/sedlo za Tusq/kost?
Kytara je moje od nova a rád bych ji zprovoznil tak , aby co nejlíp zněla jak jen je to možné.
Co jsem načetl , projasní to zvuk a zvedne sustain...Ale o nylonkách se téměř v této souvislosti nepíše.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Iracionální sentiment naprosto chápu. S chutí do toho. Můžeš se nejdřív zeptat AER-mana na bazaru. Pořád tam nějaký kostěný hardware inzeruje. Je to tenhle chasník:
https://muzar.cz/clanek/14/rozhovor-kos ... vuk-kytary
Třeba Hanika taky používá kost, tak proč ne? TusQ je podle mě spíš marketing.
https://muzar.cz/clanek/14/rozhovor-kos ... vuk-kytary
Třeba Hanika taky používá kost, tak proč ne? TusQ je podle mě spíš marketing.
Kost je určitě lepší než plast i na klasice. Na eBay.com je toho mraky, ale nebrat nejlevnější, Číňan občas napíše "real ox bone" a pošle plastovou sračku...
Moc díky za komenty! Jak jsem tak znovu četl ten odkazovaný článek , uhodila mně do očí možnost použít na sedlo mosaz/bronz...Máte s tím někdo zkušenost? Mělo by to být těžší a tím zvednout rezonanci a sustain , ale s nylonkama? Min. sedlo by asi nebyl problém z mosazi opatřit...
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
rozdil bude mezi tim sh*t plastem a čímkoli kvalitnějším.
Na nejake velke rozdily mezi Bone a TUSQ bych nesázel.
Bone je klasika, TUSQ je jakože konzistenější (mě se stalo že jsem jedno kostěné sedlo musel vyměnit, protože mělo vnitřní vadu, ale to samozřejmě není pravidlo, byla to spíš náhoda).
Kdo má rád marketingové příběhy, může prubnout žirafu, mrože, velblouda nebo mamuta (ale proti normalni kosti bude znatelný rozdíl jenom v ceně a libidu)
výměna sedla a nuláku za kost je nejobvyklejší zvukový upgrade, který se dělá.
Mám to na všech kytarách, kde to nebylo.
PS: kovový bych nedoporučoval, používá se spíš na basách, kde ta masa struny to dokáže rozeznít a "kovový" nádech zvuku je k dobru. U kytar je to vyjimečně.
Na nejake velke rozdily mezi Bone a TUSQ bych nesázel.
Bone je klasika, TUSQ je jakože konzistenější (mě se stalo že jsem jedno kostěné sedlo musel vyměnit, protože mělo vnitřní vadu, ale to samozřejmě není pravidlo, byla to spíš náhoda).
Kdo má rád marketingové příběhy, může prubnout žirafu, mrože, velblouda nebo mamuta (ale proti normalni kosti bude znatelný rozdíl jenom v ceně a libidu)
výměna sedla a nuláku za kost je nejobvyklejší zvukový upgrade, který se dělá.
Mám to na všech kytarách, kde to nebylo.
PS: kovový bych nedoporučoval, používá se spíš na basách, kde ta masa struny to dokáže rozeznít a "kovový" nádech zvuku je k dobru. U kytar je to vyjimečně.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
TUSQ asi jo, alespoň to bude konzistentní matroš, ale kdysi jsem zkoušel prohazovat sedlo TUSQ a jakýsi noname za pade, ale z poměrně tvrdého plastu a nějaký zásadní rozdíl jsem nezaznamenal. Ale je fakt, že porovnání přímo proti sobě to nebylo.
S kovem souhlasím. Obzvlášť u nylonek by to bylo spíš horší.
S kovem souhlasím. Obzvlášť u nylonek by to bylo spíš horší.
Tak jsem proserfoval na YT co se dalo....Mám už teď velmi slušně hrající Cort Earth 70 OP a nedělám si iluze , že tam je TusQ...Nicméně mám náhradní sedlo ,už od pohledu jasný plast , ale...když ho pustím na dlažbu , zvoní vysoce....A když ho chci ohnout v prstech, téměř se nepohne...Zkrátka a dobře - chová se spíš jako TusQ na odkazu níže..
https://www.youtube.com/watch?v=LxBt-SKX2Gw
Už jsem skoro objednal kostěnou sadu , ale teď trochu váhám jak dál - první předpoklad , že kost mi projasní už tak celkem jasný zvuk Earth 70 OP jsem si vlastním testem zrelativizoval...
Spíše by mu mohla dodat barvu a utlumit výšky , což by bylo žádoucí , podobně jako Kost vs TusQ na YT na některých videích.Další otázkou je , z čeho je na 70 OP vlastně nulák...A zda bych si nějak extrémně pomohl..
https://www.youtube.com/watch?v=LxBt-SKX2Gw
Už jsem skoro objednal kostěnou sadu , ale teď trochu váhám jak dál - první předpoklad , že kost mi projasní už tak celkem jasný zvuk Earth 70 OP jsem si vlastním testem zrelativizoval...
Spíše by mu mohla dodat barvu a utlumit výšky , což by bylo žádoucí , podobně jako Kost vs TusQ na YT na některých videích.Další otázkou je , z čeho je na 70 OP vlastně nulák...A zda bych si nějak extrémně pomohl..
Mimochodem , když je u vyšších modelů kytar napsáno kost , co tam je v reálu?
Martin , Taylor , Dowina , Cort - všichni uvádějí kost.
Je tam Nobone , TusQ , nebo fakt hovězí kost?
Pokud serfuju správně , tak třeba Martin tam má TusQ , který je tvrdší než klasická kost.
Martin , Taylor , Dowina , Cort - všichni uvádějí kost.
Je tam Nobone , TusQ , nebo fakt hovězí kost?
Pokud serfuju správně , tak třeba Martin tam má TusQ , který je tvrdší než klasická kost.
Pro Martin, minimálně řada Standard (D28, D35, ...) a výše by to měla být opravdová kost. TUSQ sedlo údajně dávají nebo dávali na továrně elektrifikované nástroje kvůli vyrovnaným vlastnostem materiálu. Kost prý občas nenaroste konzistentně a pak třeba může hrát jedna struna jinak hlasitě. Platí pro podsedlové snímače. I tyhle kytary mají kostěný ořech.
Díky moc Jbikere.
A co třeba Cort Earth 100? Psaná je kost....
U mně to dopadlo tak , že kytara je u kytaráře na seřízení a dostane nulák a sedlo z kosti.
Nicméně ten tvrdý plast co tam byl doteď , je podle kytaráře poměrně slušný čínský termoset , vlastnostmi podobný NuBone , tedy relativně OK...
S ním má kytara jasnější , vyšší tón , s kostí by měla jít do barevného zvuku , ne tak jasného jako s tím termosetem.
A co třeba Cort Earth 100? Psaná je kost....
U mně to dopadlo tak , že kytara je u kytaráře na seřízení a dostane nulák a sedlo z kosti.
Nicméně ten tvrdý plast co tam byl doteď , je podle kytaráře poměrně slušný čínský termoset , vlastnostmi podobný NuBone , tedy relativně OK...
S ním má kytara jasnější , vyšší tón , s kostí by měla jít do barevného zvuku , ne tak jasného jako s tím termosetem.
Tak mám kytaru svou Cort E70 po seřízení dohmatu a s kostěnými komponenty - nulák a sedlo...Chválím kytaráře pana Macho , který práci odvedl kvalitně..
Zvuk se oproti supertvrdému termosetu dodaného továrnou opravdu posunul - je trochu měkčí (melow) , méně výškový a přijde mi , že jednotlivé tóny jsou o něco lépe "artikulované".
Už mi jdou i ebenové a další kolíčky , čímž tuning ukončím.
Každopádně jsem spokojený ,byť kytara má už z továrny parádní zvuk , tak to jde ještě trochu doladit podle individuálních požadavků.
Zvuk se oproti supertvrdému termosetu dodaného továrnou opravdu posunul - je trochu měkčí (melow) , méně výškový a přijde mi , že jednotlivé tóny jsou o něco lépe "artikulované".
Už mi jdou i ebenové a další kolíčky , čímž tuning ukončím.
Každopádně jsem spokojený ,byť kytara má už z továrny parádní zvuk , tak to jde ještě trochu doladit podle individuálních požadavků.