Kytara kolem 7000 - pomoc poraďte mi prosim

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wakizashi

Re: Kytara kolem 7000 - pomoc poraďte mi prosim

Příspěvek od Wakizashi »

Chybu jistě neuděláš Cortem. SPousta lidí má strategii takovou, že si koupí levnou kytaru a pak vymění snímač a eventuelně mechaniky. Takhle to má jeden známý z deathcorové kapely. Levnou ibanezku s pevnou kobylkou a do toho EMG 81. Jiný známý v obchodě zkoušel Epiphone za 5500 a hraje to neuvěřitelně. Dokonce s původníma snímačema + má nějaké kombo od Maršála za 10000. Co se technik týče, tak to není ořezávátko. Sweepy arpeggia hraje naprosto úžasně. Jiný známý si koupil základní model od Jacksonu JS30 a opět tam nacpal jeden EMG 81. Jestli se Ti nechce do toho vrtat, zkus nějakou Corku nebo Epinu :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

spis ty snimace mno...
ja na gaxce (hodne levna kejtra) nemam s rozladovanim problem - akorad teda kdyz hodne agresivne benduju tak se obcas drobet rozladi Gcko - fakt malicko
takze pokud vylozene nenatrefis na nejakej smejd tak s timhle bys problem mit nemel.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
medic911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medic911 »

No dneska mi už přišla kytara konečně :D Ibanez sa 120EX a Roland cube 30x musím říct, že podle mě ta kytara je skvělá až na jednu věc což je tremolo skoušel jsem ho, ale zdálo se mi jako by se kobylka začala nadzvedávat :lol: tak jsem pačku vyndal a nikdy jí už nasazovat nebudu. No musim i dodat to, že jsem na ní hrat od 18:00 do 22:00 :D . Myslím že jsem koupil hodně ,,hlasité" kombo :D . Ale jsem spokojenej s tím co jsem si koupil :D .
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to ze vyndas packu to tremolo nezablokujes..
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

McKozias píše:to ze vyndas packu to tremolo nezablokujes..
presne tak. mnel bys aspon pridat pruziny
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
medic911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medic911 »

No voe nerekl jsem ze muzu pritahnout kobylku mam na to totiz klice :lol: :lol: .
Naposledy upravil(a) medic911 dne 18.07.2009 12:20, celkem upraveno 1 x.
medic911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medic911 »

MrB14ck píše:
Jaké pruziny ?? jak ji muzu upevni protoze ji musim furt pritahovat klicema :roll: :roll:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

medic911 píše:
MrB14ck píše:
Jaké pruziny ?? jak ji muzu upevni protoze ji musim furt pritahovat klicema :roll: :roll:
prave nesmis ji furt dotahovat nebo to urves brzo...
jak sou vzadu pod tim krytem 3 pruziny tak si kup este dve otazka par korun
dej je tam a pak teprv dotahni...
www.black-audio.net
medic911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medic911 »

OK. Nevite jak mam dat na kytaru zamky???? :? :? :?
woro90

Příspěvek od woro90 »

medic911 píše:OK. Nevite jak mam dat na kytaru zamky???? :? :? :?
Už ti bylo odpovězeno v druhém threadu. Chtěl bych ti vysvětlit jednu věc - pokud budeš i nadále psát stejné otázky do více threadů a používat v psaném projevu "voe", což ti sice dodává image "pohodovýho týpka co se s ničím nes... a nesnaží se zbytečně mluvit jako kniha" nebo tak něco, ale někoho kdo by poradil to může odradit, můžeš tady snadno upadnout do nemilosti jak moderátorů tak i řadových uživatelů.

Pokud nadzvedáváním kobylky myslíš její zadní okraj, tak na tom není nic špatného - takhle to tremolo funguje... Pokud se nevrací do neutrální polohy ale vždy se vrátí do polohy s o něco povolenými (podladěnými strunami, patrně jsou nějaké divné pružiny a bylo by fajn je vyměnit. Pokud seřizuješ výšku kobylky jako výšku kobylky (dohmat) pomocí nastavení výšky těch sloupků, na kterých tremolo sedí (předpokládám že máš neupravenou SA 120EX, která má tremolo Sat Pro II), asi máš vážný problém. Co přesně dotahuješ?

...btw Sat Pro II nemám, ale je to vylepšený wilkinson určený primárně pro dvouzvratné seřízení, s možností dotažení na jednozvratné. Buď bych to jen trochu dotáhl aby to lehlo (ty dva šrouby pod zadním kratem, víme?) nebo to spíš nechal na pokoji, případně nechal seřídit u kytaráře (nebo u libovolného myslícího kolegy - tohle tremolo je jedno z nejjednodušších), protože přece není možné řešit neschopnost seřídit tremolo jeho zablokováním. Pokud kytarář (nebo spíše kolega) zjistí, že něco není v pořádku, nemazat se s tím a běžet to reklamovat.

Nafoť, případně nakresli, co to dělá a kdy se to děje - v tvém vyjadřování aby se prase vyznalo. Pak ti bude někdo schopen poradit víc než "přidej pružiny a dotáhni je nafest aby se to zapřelo o tělo a ani se nehnulo". To je totiž docela prasácký způsob řešení a nedělá té kobylce moc dobře. Že to dělají i slavní kytaristé je jiná věc. Slavnými se nestali tím, že by se naučili seřídit tremolo, i když na tom nic není. S dobrým nultým pražcem se wilkinson nemůže rozlaďovat, pokud s tím člověk nevyvádí vyloženě lotroviny (konkrétně téměř úplné povolení strun) jako s floydem.

A ještě k těm zámkům - abys nebračel že jsem tě odbyl a neprozradil ti to - musíš vyfrézovat díru pro nový, zamykací, nultý pražec, pak vyvrtat díry pro upevňovací vruty nebo šrouby (podle toho, jestli chceš vruty zepředu nebo šrouby skrz krk) a přišroubovat nultý pražec s odmontovanými zámky nebo jeho lože (pokud ho má). Pokud má lože, přišroubuješ na něj samotný nultý pražec. V obou případech pod nultý pražec vkládáš ještě tenkou podložku správné tloušťky tak, abys dosáhl potřebné výšky nultého pražce (teoreticky nemusíš, ale pokud ho v budoucnu budeš snižovat, např. kvůli broušení pražců, budeš to muset celé sundat a odbrousit kus krku). Pak natáhneš struny, naladíš a přišroubuješ zámky. A mimochodem, pro použití zámků musíš mít na tremolu dolaďovače, protože utažením zámků se může kytara trochu rozladit. Navíc struny můžou ještě "pracovat" a rozladit se samy.

A ještě jedna věc k tomu tremolu:
Obrázek
Strana 25.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
medic911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medic911 »

Dik moc no tak na toto se asi vykaslu nebudu zasahovat do nastroje. Jinak se omlovam za to ,,voe", nevedel jsem ze jste tu takovy slusnaci :D. A vazim jsi tveho proslovu. (voe :D )
Jinak jsem pridal zezadu pruziny a uz to slape tak jak by melo :-).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“