Lexicon Alpha - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon Alpha - Problém

Příspěvek od pavlii »

Jen bych upřesnil, že nikoli "velká", ale "malá" velikost bufferu; velký buffer nikdy nezklame (ale latence je pak veliká, pro realtime nahrávání&monitoring nepoužitelná).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Ten šum mi začal až včera, jindy mi to nikdy nedělalo.. probíhá to asi tak, že hraju, najednou 2 sekundový šum, chvilku hraju a zase šum ...buffer jsem měl vždycky nastavený na 512 a nikdy mi to nedělalo.. jinak v Cubase používám Alpha asio, protože si něak s Asio4all nerozumí ...
Uncle

Příspěvek od Uncle »

ROZUZLENÍ!! (konečně)

Po připojení zvukovky do jiného PC jsem zjistil že chyba je nejspíš na més straně, no potom co jsem vyloučil chybu softwaru jsem pišel na to, že nejspíš nemá štávu, což se mi zdálo jako blbost když prakticky nemám nic co by žralo ... no pak jsem se díval na napájecí kabel od základní desky a zjistil jsem že je horký, a všichni víme co to znamená... pro neznalé, byl napůl odpojený čímž vznikal odpor a tudíž se kabel zahřál ..takže ted je plně funkční .. :) díky všem za snahu mi pomoct ..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No jo, ve většině případů za problémymohou problémy tohoto typu :wink: Tak si užívej s doře chodící zvukovkou :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
landser

Re: Lexicon Alpha - problém

Příspěvek od landser »

Ahoj,koupil jsem si zvukovku Lexicon Alpha a všechno v pohodě,ale když si zapnu program např. KRYSTAL a vlastne na audio tracku kliknu jako pro recording Alpha,tak se slyším všechno ok,jakmile začnu nahrávat tak se nic netane,ale když dám přehrát tak to hraje zrychleně.Už si fakt nevím rady...mohl by tady někdo pomoct? :| :?:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A nastavení SR pro ovladač zvukovky a samotný projekt je stejné? :wink: Tipuju na klasický problém 48 vs 44.1

P.

landser

Příspěvek od landser »

"SR"?.. :D..jinak vubec nevím,když zapnu guitar rig tak vsechno funguje,ice sem stahl z webu lexiconu driver pro alphu aby se mi nezpoždoval zvuk v guitar rig...a jinak fakt nwm..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

SR = Sample Rate.

P.

landser

Příspěvek od landser »

a nevíš jak to mám nastavit?..už si fakt nevím rady
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ovládací panel zvukovky - hezky je to vidět na straně 32 manuálu. Ach ta lenost..... :evil:

P.

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

pavlii: to to všechno taháš z netu a z paty, nebo už sis kuli těm líným ušopleskům toho lexicona koupil??? :lol:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jensi - já jsem ale takovej vůl furt, takže sice prudím, ale aby mi nemoh nikdo nic vyčítat, tak si ten manuál (nebo aspoň vždycky nějakou jeho část) přečtu :lol: ale "ušoplesk" mi teda fakticky zvednul náladu, to sedí!!

P.

andrej17

Příspěvek od andrej17 »

Chtěl bych se zeptat, do této karty tedy můžu zapojit mikrofon+record out/sluchátkový výstup z komba a můžu nahrávat zároveň? Pokud už to bylo řečeno, omlouvám se nevšiml jsem si :oops: . Dále, jaký je program vhodný pro takovéto nahrávání. Aby mi to vzalo obě stopy(mikrofo, kombo) zválšť. (nebo i dohromady hlavně aby to nahrávalo obojí)
Díky za odpovědi :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, můžeš.

Co se týče programů - zadarmo najdeš Audacity, k Lexiconu se dodává Cubase LE4. A existuje několik tuctů dalších variant.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
andrej17

Příspěvek od andrej17 »

A při nahrávání mi to vezme zvlášť majk a zvlášť line out z komba(tzn v programu budu mít 2 stopy se kterými budu moct pracovat) nebo to budu mít smíchané do jedné?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Záleží na tom, jak si to nastavíš.

PetrPeter 1975 - 2008
andrej17

Příspěvek od andrej17 »

No efekty budu používat ty co jsou přímo v kombu takže guitar rig nebo podobné softwarové věci používat nebudu. Jen bych chtěl po nahrání nějak upravit hlas(reverb, atp) takže není s touto kartou problém nahrávat jak do jedné tak do 2 stop?...Myšleno s tím, že to zapojím do PC jen přes ten USB kabel. Bude si program umět najít to že do něj jdou vlastně 2 signály nebo uvidí jen jeden(smíchaný majk a kytara) ?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

problém to pro kartu není... ale tuhle problematiku neřeší jen samotná karta, ale i software, kterej služem tý karty využívá
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
anhead

Příspěvek od anhead »

Prosím poraďte zoufalci:
LEXICON ALPHA vs.ADOBE AUDITION 3.0
Nahrál sem v tomto programu asi 5 kompletních skladeb a vše v pohodě až do doby kdy jsem zvukovku odpojil a po návratu se při NAHRÁVÁNÍ seká zvuk.Pentium4 2,33GHz 1G RAM hrál jsem si s latencí(postupně přidával milisekundy)v nastavení nic zásadního neobjevil jedu na 32bit, 44100moc tomu nerozumím tak jsem nechal tovární nastavení.pochopitelně přeinstaloval lexicon alpha driver jak z CDčka tak i stáhnul ze stránek lexiconpro.com aktualizovaný driver a vše marné dokonce jsen přeinstaloval windows xp,Zkoušel jsem i notebook(windows7"1,6Ghz 1G RAM)a vše v pohodě jen to z počátku taky nedával ,pohnul jsem s latencí směremk- stabil CPU-nahrával bez potíží, poté do dalšího(3tího) počítače pentium4 2,88GHz 2G RAM a problém tu byl znova.nevím jestli jsem to napsal dost srozumitelně ,prosím poraďte mi někdo co dělám špatně
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

32 bit?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“