A vytvořil to aniž by použil předem dodané smyčky, případně šablony? Pošli link na tu nahrávku. Nehledě na to, že techno skutečně velmi brzy zdegenerovalo a vyměnilo hudbu za metronom s pár podivnými pazvuky navíc, ale existuje spousta elektronické hudby.Scorstin píše:trochu off-topic, ale:Bummer píše:Ale vezmi si ty elektronické styly, kde není potřeba zpěv. Kdo z lidí je tvoří jinak než na počítači? (Moje osobní představy ohledně tvorby například techna jsou, že člověk sedne k počítači, sebere pár samplů, udělá Ctrl+C, Ctrl+V, trochu je namíchá, aby se to i drobátko měnilo a za hoďku, za dvě má hotový CD - takhle že se dělá hudba?)
no tak o takomto niecom sme s jednym kamosom proti druhemu mali dalekosiahly spor pred casom...on(ten druhy) tvrdil ze nieje rozdiel medzi napriklad gitaristom, ktory roky trenuje k tomu aby bol schopny zlozit, zahrat a nahrat nejaky easy song, a technarom, ktoreho 'hudobnym nastrojom' je komp, na ktorom vlastne takisto svojim sposobom akoby 'trenoval' a ziskaval skusenosti, takze rovnocennym 'muzikantom'...kedze argumenty padali na neurodnu podu, rozhodli sme sa urobit nazorny priklad. kamos (ten prvy) si stiahol demo fruity loops, a za 2 hodiny v nom vyrobil nejaky elektronicky song (s dlzkou asi len 4 minutky, ale to sa prvu hodinku s FL len ucil pracovat), a pustil ho niekolkym znamym, fandom takychto stylov, vratane kamosa number 2, bez toho aby im povedal o co poriadne ide...a vsetci to ohodnotili ako 'velmi kvalitne techno' reznute s niecim inym co si uz nepamatam, proste to brali ako dobry song.
no viete si predstavit aky to bol pre nich sok ked sa dozvdeli ako ten song vznikol, a my sme boli radi ze sa nam podarilo dokazat svoju pointu, a to ze 'kvalitne' techno dokaze urobit kazdy, kto ma kompa a trochu s nim vie robit...samozrejme to hned nebude world class, ale na lokalnu technoparty to urcite pre zaciatok stacia po roku-dvoch je z cloveka uznavany 'muzikant'
![]()
len neviem ci je to nasmiech alebo doplacu skor
Guitar Pro 6
Pravidla fóra
Re: Guitar Pro 6
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nahravku bohuzel uz nemam, ale skusim sa popytat autora ked sa najblizsie stretneme
inac ano, samozrejme ze pouzil dopredu pripravene smycky a sablony ci co...ale to bolo tak nejako aj predmetom nasej debaty...ten opozicny kamos vyslovene daval do roviny hranie na hudobny nastroj a 'hranie' za pomoci pripravenych samplov a neviem coho v kompe, takze o to slo...
nehadzem vsetku elektroniku do jedneho vreca, sam prekticky skoro nic nepoznam, ale dokazem pochopit ze existuje aj nieco co je fakt kvalitne. aj ked podla mna, vzhladom na to, ake je jednoduche vytvorit elektronicku 'hudbu' tak aby sa ludom co to moc neriesia pacila, tak musi byt ovela tazsie najst v tom mnozstve kvalitnu elektroniku.
Ja si to vzdy beriem ako priklad: ked si banda mladych chalanov povie, ze si zalozia nejaku kapelu, pozicaju si od fotrov a starsich surodencov kvalitne nastroje a aparaty, zidu sa niekde v sklepe, tak zistia ze nic nedokazu zahrat, a ze sa na to musia v prvom rade intenzivne pripravit a naucit aspon zaklad ovladania nastroja kym zo seba vyludia prvy trojakordovy song...na druhej strane si niekto povie, ze chce robit elektronicku muziku, stiahne si programy a dalsie veci ktore vycita z nejakeho hudobneho fora, trosku poklika, poexperimentuje a je to. pusti takyto song znamym, a pokial sa aspon trosku posnazil tak sa niekomu moze zapacit...kdezto chalani zo sklepa po troch hodinkach skusania nezahraju nic co by sa komu kedy vobec mohlo pacit
preto si myslim, ze davat 'virtualnu' muziku do roviny (v kazdom ohlade) s 'zivou' nieje uplne fer...moj nazor.
inac ano, samozrejme ze pouzil dopredu pripravene smycky a sablony ci co...ale to bolo tak nejako aj predmetom nasej debaty...ten opozicny kamos vyslovene daval do roviny hranie na hudobny nastroj a 'hranie' za pomoci pripravenych samplov a neviem coho v kompe, takze o to slo...
nehadzem vsetku elektroniku do jedneho vreca, sam prekticky skoro nic nepoznam, ale dokazem pochopit ze existuje aj nieco co je fakt kvalitne. aj ked podla mna, vzhladom na to, ake je jednoduche vytvorit elektronicku 'hudbu' tak aby sa ludom co to moc neriesia pacila, tak musi byt ovela tazsie najst v tom mnozstve kvalitnu elektroniku.
Ja si to vzdy beriem ako priklad: ked si banda mladych chalanov povie, ze si zalozia nejaku kapelu, pozicaju si od fotrov a starsich surodencov kvalitne nastroje a aparaty, zidu sa niekde v sklepe, tak zistia ze nic nedokazu zahrat, a ze sa na to musia v prvom rade intenzivne pripravit a naucit aspon zaklad ovladania nastroja kym zo seba vyludia prvy trojakordovy song...na druhej strane si niekto povie, ze chce robit elektronicku muziku, stiahne si programy a dalsie veci ktore vycita z nejakeho hudobneho fora, trosku poklika, poexperimentuje a je to. pusti takyto song znamym, a pokial sa aspon trosku posnazil tak sa niekomu moze zapacit...kdezto chalani zo sklepa po troch hodinkach skusania nezahraju nic co by sa komu kedy vobec mohlo pacit
Jo, s tím souhlasím. Je to tak.
REAL INSTRUMENT SKILL of the guy >>> PC COMPOSING SKILL of the guy
Už se těším na GP6.... to teda jo... a k tomu RSE, docela se mi to v 5.2 líbí, ale najít někdy vhodnej sound pro kytaru, to je teda na dlouhý lokte
edit: opraveno
REAL INSTRUMENT SKILL of the guy >>> PC COMPOSING SKILL of the guy
Už se těším na GP6.... to teda jo... a k tomu RSE, docela se mi to v 5.2 líbí, ale najít někdy vhodnej sound pro kytaru, to je teda na dlouhý lokte
edit: opraveno
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 4.10.2009 13:51, celkem upraveno 1 x.
Mixing = mixaz, ta je uplne o necem jinem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A co třeba nebýt líný a zadat to googlu? Nebo se podívat na oficiální stránku GP? Hmm?
Třeba bys tam našel, že na tom pořád pracujou a není stanoveno, kdy to bude vydáno.
Třeba bys tam našel, že na tom pořád pracujou a není stanoveno, kdy to bude vydáno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
BUDAJ-31
ja som sa dival aj som tahnul torrent GP 6 ale tam bola za iba 5-ka
...
Tady jde o to, že v FL jsou předem připravené smyčky, určené k tomu, aby se s tím člověk rychleji naučil, ale pokud se jen naházejí do stopy a pustí se to, nezní to vůbec špatně - jenže je to to samé, jako kdybys stáhnul nějakou nahrávku rozdělenou na pět kusů, ty bys ve správném pořadí slepil a prohlásil za svůj výtvor. Skutečná tvorba vyžaduje dost času a úsilí i v elektronické hudbě - jde o to, že elektronická hudba není ovládání nástroje ale kompozice. Ovládat se to naučíš poměrně rychle, ale to hlavní je naučit se komponovat a pracovat s tím tak rychle, aby to bylo hotové dřív, než zapomeneš myšlenku, kterou do toho chceš promítnout. Pravda, jsou určité směry, popírající tento přístup, většinou jde o ty, kde produkovaná "hudba" funguje jako metronom, aby se mohla banda opilých či jinak ovlivněných lidí klátit do rytmu. Bohužel techno k tomuto přístupu kleslo poměrně brzy.Scorstin píše:inac ano, samozrejme ze pouzil dopredu pripravene smycky a sablony ci co...ale to bolo tak nejako aj predmetom nasej debaty...ten opozicny kamos vyslovene daval do roviny hranie na hudobny nastroj a 'hranie' za pomoci pripravenych samplov a neviem coho v kompe, takze o to slo...
Co se týče podřadnosti elektronické hudby, dá se to brát i z jiného konce - jde o čistou kompozici nezávislou na limitech lidského hráče, tedy podřadnou by z tohoto pohledu byla hudba hraná lidmi
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych zde viděl ukázku skutečně "komponované", "elektronické" hudby - nikoli poskládané jako lego a nikoli zahraných šest akordů s použitím arpegiátoru ala Jarre ale komponované! (Uznávám, že s tím příkladem s Jarrem jsem to malounko ale opravdu malounko přehnal neb zrovna u něj jistý stupeň komposice je
)
Apropos, např. v rockové hudbě rozhodně nelze hovořit pouze jako o hudbě interpretační neboť interpret je zde namnohde zároveň autorem. Zdá se, že zde kolega pronáší příliš kategorické soudy.
Apropos, např. v rockové hudbě rozhodně nelze hovořit pouze jako o hudbě interpretační neboť interpret je zde namnohde zároveň autorem. Zdá se, že zde kolega pronáší příliš kategorické soudy.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No hlavne Jarre to opravdu hraje, ne? Ten to netuka doma a nesklada ze samplu. Ale ackoli nemam elektronickou hudbu v lasce, tak tvuj pohled na ni je zcela jasne povrchni
) Elektronicka hudba muze byt mnohem promyslenejsi... To, ze existuje spousta sracek a ze v radiich hraji samy odrhovacky, to neni problem stylu - tohle je uplne u vseho.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
osobně se k tomu stavím jako dlouhodobější uživatel... svou hudbu skládám v GP, dává mi to tu možnost poslechnout si celkové vyznění skladby a pracovat s ní jako s celkem
samozřejmě za tu dobu co mi AAP funguje a co v GP skládám jsem už zjistil, že jsou věci, ketré se opravdu dobře neskládají, proto obvykle melodie skládám zvláště až při nahrávání, stejně tak některá sóla - do GP se velmi těžko přenáší složitější frázování
co se týče používání vyexportovaného midi - tím jsem také prošel, ale momentálně už vpodstatě používám jen bicí. při nahrávání poslední písničky, která ještě na bandzone není už jsem nahrával basu vlastníma rukama i klávesy vlastníma rukama... nejsem klávesák, čili záleží na partu, některé bych zřejmě byl nucen exportovat jelikož je nezahraju... ale snaží mse říct, že ve chvíli, kdy mám jinou možnost si radši co nejvíce ve výsledku nahraju sám - mám větší kontrolu a ačkoliv je s tím větší drbačka, výsledek je pro mně pocitově jinde
řekl bych, že GP je velmi hezkou pomůckou, ale nemělo by se stát vyloženě nástrojem
(je to podobné jako když má člověk kytarové efekty... ty by mu také měly být pomůckou, nikoliv hlavním způsobem jak se vyjádřit - nemělo by to být tak že po zapojení čistě do aparátu kytarista nezahraje pořádně vůbec nic)
samozřejmě za tu dobu co mi AAP funguje a co v GP skládám jsem už zjistil, že jsou věci, ketré se opravdu dobře neskládají, proto obvykle melodie skládám zvláště až při nahrávání, stejně tak některá sóla - do GP se velmi těžko přenáší složitější frázování
co se týče používání vyexportovaného midi - tím jsem také prošel, ale momentálně už vpodstatě používám jen bicí. při nahrávání poslední písničky, která ještě na bandzone není už jsem nahrával basu vlastníma rukama i klávesy vlastníma rukama... nejsem klávesák, čili záleží na partu, některé bych zřejmě byl nucen exportovat jelikož je nezahraju... ale snaží mse říct, že ve chvíli, kdy mám jinou možnost si radši co nejvíce ve výsledku nahraju sám - mám větší kontrolu a ačkoliv je s tím větší drbačka, výsledek je pro mně pocitově jinde
řekl bych, že GP je velmi hezkou pomůckou, ale nemělo by se stát vyloženě nástrojem
(je to podobné jako když má člověk kytarové efekty... ty by mu také měly být pomůckou, nikoliv hlavním způsobem jak se vyjádřit - nemělo by to být tak že po zapojení čistě do aparátu kytarista nezahraje pořádně vůbec nic)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Wohna - tu ukázku, prosím
A ano Jarre skutečně hraje (hrál) za vydatného využití arpegiatoru a sekvenceru. Přestože mám jeho rannou tvorbu velice rád, dnes spíše ze sentimentu, té skutečně komposiční práce tam zase tolik není.
P.S. Docela upřímně se bavím, nad Tvými rychlými soudy
Naopak, velice příjemně mne překvapil Dark Axel, neboť nejlepší part, je vlastnoručně živě nahraný part.
A ano Jarre skutečně hraje (hrál) za vydatného využití arpegiatoru a sekvenceru. Přestože mám jeho rannou tvorbu velice rád, dnes spíše ze sentimentu, té skutečně komposiční práce tam zase tolik není.
P.S. Docela upřímně se bavím, nad Tvými rychlými soudy
Naopak, velice příjemně mne překvapil Dark Axel, neboť nejlepší part, je vlastnoručně živě nahraný part.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
To tady vubec nikdo nepopiraAtkins píše:nejlepší part, je vlastnoručně živě nahraný part.
Nevim, o jake ukazce mluvis, o nicem takovym jsem se nezminoval.
Co se tyce kompozice - je jedno, jestli clovek pouziva arpeggiatory nebo ne, dulezity je vzdy vysledek - kompozice je o vhodnem naskladani hudebnich prvku za sebe, pokud ta hudba neni fadni a nemuze ji zahrat kazdej blbec (coz se u Jarreho taky rict neda), tak si myslim, ze tam nejaky kus kompozicni prace je.
Mimochodem Jarre se mi moc nelibi
Takovej Mike Oldfield ma na novejsich albech taky spoustu veci programovanych a nijak to nesnizuje jeho kompozicni skill... Uz jsem si dokonce i docela zvykl na sileny album Light & Shade a najednou to neni jen tupa elektronicka muzika, ale slysim v tom vic.
P.S.: Pokud mluvis o rychlych soudech, tak si napred zamet pred vlastnim prahem - ja tady Jarreho neodsoudil jako ne-skladatele.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Legoje o vhodnem naskladani hudebnich prvku za sebe,
P.S. Očekával jsem, že pán bude chtít mít poslední slovo.
Ten tvuj prispevek byl psan tak, ze ocekava odpoved.
A rekni mi teda, co jineho je kompozice nez skladani jednotlivych prvku (not/zvuku) za sebe?
A rekni mi teda, co jineho je kompozice nez skladani jednotlivych prvku (not/zvuku) za sebe?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Trochu se to tu zvrtlo
No nechci se pouštět do debat o komponování,spíš bych chtěl nějak navázat na debatu o RSE. Osobně si myslím,že vzhledem k tomu,k čemu je GP koncipován je RSE už jaksi nad rámec a čím bude lepší,tím líp. Ono ve finále když slysím,co a jak poslouchá dnešní mládež (čímž myslím songy zkomprimované tak,že se nedá poznat interpret) tak zlaté RSE. A k té debatě o zneužívání tohohle programu jako podkresům si myslím,že každý má právo si zvolit vlastní cestu ke slunci. Pokud jim stačí RSE tak budiž.Atřeba někteří přijdou na to,že to jde jinak a lépe,a někteří ne.Myslím že je to každého věc,pokud mě nikdo nenutí to poslouchat.A to mě nenutí a nikoho z vás asi taky ne 
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Ještě bych si dovolil poznámku k té elektronické hudbě (když kolem GP6 toho teď stejně není moc k probrání), a sice tu ukázku promyšlenější elektroniky není potřeba nějak složitě hledat. Nemusí to být úplně čistokrevná elektronika, ale třeba v mixu s rockovou hudbou by se toho našlo hodně - Radiohead, Nine Inch Nails, kde je elektronická hudba přinejmenším stejně důležitá jako ta rocková. Docela uznávání jsou taky The Young Gods, ty zase používaj nasamplovaný kytary. Ale promyšlený techno či něco podobnýho bych teda taky rád slyšel 
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
BUDAJ-31 píše:no uz to vyslo???????
Nepoučitelný...Nero píše:A co třeba nebýt líný a zadat to googlu? Nebo se podívat na oficiální stránku GP? Hmm?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
BUDAJ-31
ja som sa predsa dival a nic a nevem moc anglicky ze by so zitil nejake dalsie info