Line6 - Variax

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Line6 - Variax

Příspěvek od Nero »

Jeden JTV je již skladem v kytarách.cz v Brně, další jsou na cestě a měly by být začátkem října. Takže pokud máte zájem, není problém vyzkoušet...

http://kytary.cz/line-6-jtv-89-bk/HN119918/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cool, pristi tyden se zastavim :)
ted se divam - http://kytary.cz/Vyhledavani.aspx?ftxt=JTV
pujde do Brna i nejaka ta 69? ta me zajima prece jenom nejvic. at se mam na co tesit :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Čekal bych, že ano, ale netuším to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no pudu tam stejne, takze bud bude nebo ne :)

kdo ovlada reamping tak si muze vyzkouset vsechny zvuky z Variaxe JTV-69 a dalsi komentare, postrehy a ukazky.
http://jasonbrianmerrill.com/variax_jtv_69.html
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak vidim ze prokleti jmenem tylervariax uspesne pokracuje :)
1.10. se zmenilo na dodani na dotaz.... fakt nechapu kdo to porad takhle prasi... korejci? amíci? skvrny na slunci?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vcera jsem jenom tak probehl novou prodejnu, musim pochvalit velice prijemny interier, osádka běhala jak fretky, takze jsem je ani neotravoval zadnyma vymyslama (efekty byly casto jeste v krabicich atd)
Nasucho jsem si zadrnkal na JTV-89 a neprijde mi to jako kytara za 3litry jak tu nekde padlo, ale odpovida to tem mozna 15 tis cenove hladiny prs se, prisla mi pohodlna a slusne zpracovana. Skoda ze tento shredder model neudelali zrovna s tremolem, ale probehlo to na foru, ze vyvoj upraveneho FR by stal tisice dolaru a ty nechteli ted investovat, je(byl) sice v planu upgrade JTV89 s FR ale az podle toho, jak se tento typ bude prodavat .... trochu pofiderni vysvetleni, ale vzhledem k naslednym grotesknim problemum s dodavkami to mozna bylo spravne rozhodnuti :) Musi to byt naprosto silena situace, lidi to nejen ze chteji kupovat, ale odjednavaji a plati zalohy a fyzicky ta kytara je pouze v minimalnim mnozstvi, ...pro rozvinuty kapitalismus je tento stav nejhorsi nocni mura :)
krasty

Příspěvek od krasty »

filo01

Příspěvek od filo01 »

Tý jo, díky za link, slušné porovnáníčko!
Spletl jsem se v akustice a subjektivně vidím největší a propastný rozdíl u čistého Stratocastera (u zkresleného v basech). U čistého Telecastera je to taky hodně poznat, ale už to na mě nepůsobí tak uměle jako u Strata. Naprosto nerozhodně u mě dopadl zkreslený LesPaul i Telecaster. Akustiku vidím jako lepší u Variaxu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jastud

Příspěvek od jastud »

Popravdě trochu mě to zklamalo, ve všech případech byl ten rozdíl poznat. Les Paul byl docela OK, u Telete a akustiky byl ten rozdíl dost velkej a digitál z toho hodně lezl. Na druhou stranu klobouk dolů - charakter těch nástrojů tam rozhodně byl.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U Fenderů jsem ve všech 4 případech poznal, který je který (skutečný Fender mi zněl živěji, přirozeněji, plněji, méně "piezo"), u akustiky ten rozdíl byl fakt propastný a znatelný, u čistých LP jsem se spletl, u zkreslených LP jsem nebyl schopný se rozhodnout.

Ale nutno uznat, že to není úplně marné, byť pořád slyšitelně jiné. V mixu kapely, a rozhdoně naživo, by se ty rozdíly asi dost stíraly.

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Poznal jsem všechny originály. Strati nebyli problém protože doma jednoho mám. Jinak nic nebylo problém - při poslechu je slyšet co je zvukově realističtější a přirozenější. U každé ukázky zvukově něco prozrazovalo, že se nejedná o originál, ale mají to na dost vysoké úrovni.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nooo já teda nevím, ale mě ten variax přijde hodně slušnej. Ono totiž ty slyšitelné rozdíly u Strata a Telete jsou hlavně o konkrétním kusu té pravé kytary..o snímačích a o EQ. Jinak ten zvuk daného nástroje u Variaxu si troufnu tvrdit tam je hodně hodně dobře slyšet. Kdyby tam vzali dalších 20 stratů, tak jeden z nich třeba bude znít i stejně. Takhle je jasné, že to znít stejně nebude, každý strat má svůj zvuk, ale základní zvuk typu kytary si myslím že se jim povedlo v Line6 vystihnout velice slušně.
To video se nedá brát jako vypovídající, jelikož srovnávat konkrétní strat s obecnou simulací strata (kterou si doštelujete jak u variaxu tak na aparátu) je hloupost.

Když vezmu 5 stratů od Fendera, také bude znít každý jinak ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mně přijde, že ty simulované zvuky jsou prostě moc "piezo", proto jsou tak jiné.

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jojo, v každém případě je to pořád jen simulace to je fakt, ale tak dá se to. Když si s tím člověk pohraje, tak by to mohlo být použitelné. Musí člověk taky brát cenu/poměr vůči originálnímu počtu kytar.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Použitelné to samozřejmě je,
otázka je, jak je to kdo schopný využít,
jestli má smysl při koncertu měnit les paula, tele, strata.
Nahrávat lze klidně na originál.
Jako možnost využití bych viděl právě koncerty sic převláda pocit efektu, domácí komponování.
Pro někoho to může být rozšíření obzorů, jednodušší práce
Pro mne je to až moc variabilní 8)
panedge

Příspěvek od panedge »

Mě se to jako nápad líbí a simulace asi slušný,bohužel má to pár vad pro mě-za prvý to nemá duši-což je u mě nejdůležitější věc u kytary,za druhý ta kytara nemá charisma.Nevím co by mě lákalo večer když du kolem stojanu,abych ji vzal a zahrál si v přítmí pokoje.Za to Gibson,Fender -z toho to charisma stříká,obzvlášť u starejch kusů.Já sem přesvědčenej,že kdybych si ji koupil,tak měsíc mě bude bavit s tím blbnout a pak bych ji prodal,nebo by se válela ve stojanu.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mě na Variaxu ani tak nelákají ty simulované typy nástrojů (kromě akustiky, tu bych bral všemi deseti), ale možnost změny ladění čudlíkem, to je z mého pohledu killer feature. Kytaru mám (a budu mít) jednu a tohle by mi u některých skladeb výrazně pomohlo. Otázkou je, jestli to není vykoupeno znatelným snížením kvality.
No nic, volných třicet papírů stejně nemám, tak zpátky na zem :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
panedge

Příspěvek od panedge »

To přeladění nefunguje uplně bezvadně,nevím jak u elektriky,ale u akustickýho Variaxe si stěžujou dost na to,že hráč slyší nepodladěný zvuk,když brnkne a až potom v ozvěně ten přeladěný,bavíme se asi o miliksekundách,ale v testech uváděj,že je to docela dost otravný.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

predem meho dopisu upozornuji, ze to neni pokus o flamewar ale jenom jiny uhel pohledu.
Zaznel jeden, zazni i druhy ;)
...tedy duše a charisma to jsou jenom marketingove pindy, ktere si uzivaji a ohaneji se jimi lidi, kteri si to muzou dovolit zaplatit. Libido & Placebo se jmenuje nejuspesnejsi music gear firma vsech dob. Připomíná mi to "argument" bojovníků za papírové knihy, kteří v boji s e-inkem budou na hlavu porazeni, protoze za x let nebyli schopni vymyslet jine důvody nez že papír voní, pěkný pocit při listovani a může se číst na hajzlu.
Ale každému co jeho jest, jestli někoho baví hrát na nástroj kvůli takovým transcendentálním chimérám, je to jeho věc. Můj názor je, že zázračné nástroje z některých kytar dělají až samotní zázrační kytaristi a nikdy naopak.

podladění variaxu:
zní to jako pitchshifter, čím větší rozdíl, tím je to nepřirozenější (imho je srovnatelný s Morpheus droptune), latenci jsem ja nepozoroval, zrejme nehraju dostatecne rychle ;), ten nesouzvuk preladene/nepreladene struny muze byt skutecne neprijemny, kdyz se tedy nekdo snazi hrat takhle potichu, jinak žádná ozvěna se samozřejmě nekoná, chtěl bych vidět toho borca který vnímá <10ms rozdílu

akustický sound:
je bohužel schizofrenní. Když se hraje hodně jemně, prstama atd tak je hodně slušný. Čím víc se tlačí a používá trsátko, tím se stává horším až k nepoužitelné drátěnosti. Můj soukromý dojem je, že by pomohl SW blend tohoto zvuku s tím základním piezo soundem (tj. možnost ubrat simulace, protože jinak z toho snímače leze naprosto standardní piezo sound, který se zpracovává poměrně jednoduše a zní přirozeněji než ten přesimulovaný čínský drát), ale to už si musí rozmyslet kucííí od Lejna.

shootout:
Poznal jsem všechny od sebe, imho největší slabina Variaxe jsou krkové snímače (jsou zahuhlane), ...kromě teda palm mutingu, kterému se drtivá většina ukázek vyhýbá jako podrážka lejnu :)

Pravé místo pro variaxe je ale někde jinde. Ani já bych ho nepoužil jako hlavní kytaru, ale ve chvíli kdy bych chtěl do brejku třeba příchut Rickenbackera, nebo krátkou vyhrávku na lubovku.... tak to je přesně ono. To že to není jak originál to neřeším a hlavně neskladuju 20 kytar v ceně od 50 nahoru. Navíc kdo umí tak udělá slušný sound i s variaxem..... např. tyhle akustické zvuky jsou někde jinde než je ta Anderton ukázka

jiný shootout (starý Variax 500, se slabším výkonem, a horším HW)

anebo třeba je tohle nepoužitelný sound?

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

hyenik píše: ...tedy duše a charisma to jsou jenom marketingove pindy, ktere si uzivaji a ohaneji se jimi lidi, kteri si to muzou dovolit zaplatit. Libido & Placebo se jmenuje nejuspesnejsi music gear firma vsech dob.

Ale každému co jeho jest, jestli někoho baví hrát na nástroj kvůli takovým transcendentálním chimérám, je to jeho věc. Můj názor je, že zázračné nástroje z některých kytar dělají až samotní zázrační kytaristi a nikdy naopak.
Určitě souhlas.
hyenik píše: Připomíná mi to "argument" bojovníků za papírové knihy, kteří v boji s e-inkem budou na hlavu porazeni, protoze za x let nebyli schopni vymyslet jine důvody nez že papír voní, pěkný pocit při listovani a může se číst na hajzlu.
Tady jsem rád, že jsem stará konzerva. Stejně jako dám vždy přenost knize před čtečkou, tak (doufám) budu dávat přednost normální kytaře před Variaxem.

Jinak jsem poznal všechny originály vs. Variax na tom původním videu, nicméně musím uznat, že úroveň simulací mě příjemně překvapila. Nikdy jsem nedokázal pochopit, proč vlastně by si to měl někdo koupit. Trošku mi to ozřejmil až hyenik svým:
hyenik píše: Ani já bych ho nepoužil jako hlavní kytaru, ale ve chvíli kdy bych chtěl do brejku třeba příchut Rickenbackera, nebo krátkou vyhrávku na lubovku.... tak to je přesně ono.
Ale i to beru jako dost diskutabilní. Netuším, jestli by tuhle fíčuru posluchači na koncertě ocenili ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“