Mandrage

Vše o kapelách a hudebnících ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Mandrage

Příspěvek od hyenik »

v teto vyzivne diskuzi si dovolim pripojit jenom technickou poznamku.
Antares, Darkover nebo Nicolas jsou na omylu, kdyz si mysli ze media vymyvaji lidem hlavy jednoduchou hudbou.
Elementarnim prvkem osviceni je, ze je to presne naopak!
Media totiz hraji PRESNE to co vetsinovy posluchac CHCE. Kdyby to bylo jinak, tak to nejsou komercni media.
Cim drive pochopite tento posun paradigmatu, tim klidneji se vam bude zit.

Zkuste si uvedomit sebe jako napr. fanouska filmu, socharstvi, poezie, fotografie nebo vytvarneho umeni..... nejste nahodou v techto oblastech soucasti toho tupeho, šedeho stredu gaussovy krivky, ktera se spokoji s tema nejtrivialnejsima komercnima vyrobkama?
Tak bacha na to, povyseni hudebni mistri ;)

navic dnes zehrat nad kvalitou medii je tragikomicke, KAZDY ma moznost si udelat media presne takove jake vyhovuji jeho osobnimu vkusu a jestli to nedelate, tak jste akorat líné lemry které si to stejne nezaslouzi ;)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 28.06.2012 11:08, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

hyenik píše:v teto vyzivne diskuzi si dovolim pripojit jenom technickou poznamku.
Antares, Darkover nebo Nicolas jsou na omylu, kdyz si mysli ze media vymyvaji lidem hlavy jednoduchou hudbou.
Elementarnim prvkem osviceni je, ze je to presne naopak!
Media totiz hraje PRESNE to co vetsinovy posluchac CHCE. Kdyby to bylo jinak, tak to nejsou komercni media.
Cim drive pochopite tento posun paradigmatu, tim klidneji se vam bude zit.

Zkuste si uvedomit sebe jako napr. fanouska filmu, socharstvi, poezie, fotografie nebo vytvarneho umeni..... nejste nahodou v techto oblastech soucasti toho tupeho, sedeho stredu gaussovy krivky, ktera se spokoji s tema nejtrivialnejsima komercnima vyrobkama?
Tak bacha na to, povyseni hudebni mistri ;)

navic dnes zehrat nad kvalitou medii je tragikomicke, KAZDY ma moznost si udelat media presne takove jake vyhovuji jeho osobnimu vkusu a jestli to nedelate, tak jste akorat líné lemry které si to stejne nezaslouzi ;)

+1 bod :wink: :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Gobak

Příspěvek od Gobak »

No a jsme zpátky v kruhu, Hyeniku (píšeš i do diskusí na Folktime?). "Většinový posluchač" chce to, co dostane. Lidi, co si utvářejí vkus podle toho, co jim někdo podsune. Vezmi si průměrného kluka někde na intru... starší frajeři pojedou Orlík, bude se mu líbit Daniel. Pustěj si v parku k cigáru z mobilu 50 cent, stane se z něj gangsta rappa.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no a co?
plati zakon zachovani energie.... kdyz vlozis malo (spokojis se s tim co ti predhodi parta a nehledas) tak dostanes malo. Kdyz se trochu snazis, muzes dostat vic.
Me akorat vadi ten zakerny omyl, ze nekdo nekomu neco by mel porad vychovavat, protoze to je cesta do horoucich pekel Katovny (jestli ti to neco rika). Neustale po česky porad chceme ze nekdo to ma za nas udelat.... kdyz dnes je to pritom az usmevne jednoduche (se nespokojit s tim co nabizi komercni media davu, ktery to vlastne vubec nezajima a nikdy zajimat nebude.... v tom maji pravdu ty dnesni selektory a "dramaturgove")
Ja proste porad nedokazu pochopit, tyhle zoufale vykriky do tmy, ze se ma hrat kvalitni hudba od lidi kteri svuj osobni vkus nejsou schopni sladit ani s nejblizsima kamosema... ne tak s tisicovkami dalsich poslouchacu.
Vem si metalovou "komunity" blackoši pohrdaji speedarema, deathmetalisti pomlouvaji nu metal a trasheri knuci ze je nikdo neposloucha atd..... jaky by mel byt metalovy porad (nerkuli radio, TV) aby to uspokojilo vsechny, nebo aspon vetsinu? kdyz navic i podle neoptimistictejsich odhadu posluchacu obecne metalu je 10%? co tech zbylych 90%? co se ma hrat? punk? hiphop? dubstep? indie? rap? hc? pop? rock? folk? etno? ... proboha jak tohle by chtel nekdo sladit ale hlavne zaplatit? ... zvlast kdyz to neni dnes vubec nutne, kdo se zajima tak si bez problemu sezene cokoli, .... akorat to chce trochu snahy (to ja povazuju za ten kruh, ktery napriklad kotlikari az na par vyjimek nejsou schopni pochopit a naprosto totalne jim ujizdi vlak..... a oni se zmuzou akorat na neustale knuceni jak jim vsechno vyzerou rockeri (coz v cele nahote ukazuje ze vubec netusi vo co go) a ze Klus neni pisnickar a nekdo ho udelal jako produkt (coz uz je diagnoza CS folku)....

Nikdo za to nemuze, jedine TY sam.
PS: prave protoze radia hrajou sra*cky, tak je neposloucham. Proc bych mel vyzadovat aby hraly podle meho vkusu? Nezajima me to, svuj playlist si pravidelne sestavuju sam.
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkover »

Hyeniku, můj příspěvek ale nebyl kritika rádií, že vymejvaj lidem hlavy. Byla to kritika těch lidí, který podle zákona o zachování energie vkládají málo a málo dostávají. Protože kdyby vkládali víc, tak by se časem už s málem nespokojili a rádia (právě proto, že hrajou to, co lidi chtěj slyšet) by jim musela začít víc dávat. Čímž pádem by se na rádiích začala hrát kvalitnější muzika (ať už jakýhokoliv žánru).....možná :wink:

Ale jinak rádia taky neposlouchám (jen někdy v autě Beat) a nevyžaduju, aby hráli podle mýho vkusu. Playlist si taky sestavuju sám a věř mi, žije se mi naprosto klidně. :wink:
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Darkover píše:Hyeniku, můj příspěvek ale nebyl kritika rádií, že vymejvaj lidem hlavy. Byla to kritika těch lidí, který podle zákona o zachování energie vkládají málo a málo dostávají. Protože kdyby vkládali víc, tak by se časem už s málem nespokojili a rádia (právě proto, že hrajou to, co lidi chtěj slyšet) by jim musela začít víc dávat. Čímž pádem by se na rádiích začala hrát kvalitnější muzika (ať už jakýhokoliv žánru).....možná :wink:
v pohode, ty ses k tomu spis namotal s tema radiama ;)
akorat ze ja jsem si tohle driv myslel taky, ze kdyby lidi dostavali vic kvality, tak by vic kvality chteli poslouchat..... jenomze uz davno si to nemyslim, protoze to proste neni realita - nechcou a nikdy chtit nebudou.
Stejne jako ze me nikdy nebude fanda kvalitnich art filmu napriklad :)
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Kdyz uz se o tom bavime... nema nekdo tip na dobrou;-) promakanou a "barevnou" funky muziku? spise starsi s hodne varhanama a e.pianem? Proste od Spyro Gyra pres TOP, Earth wind and fire az po Mother earth, J.B´s reaunion. tyhle uz mam a chci vic;-)
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Mandrage jsem měl možnost (no možnost - utéct se tomu nedalo) slyšet teď na RFP a taky si dovolím pár postřehů:
1) Kluci hrajou hudbu, která je baví, moc se nepředřou a baví to lidi - triple WIN situace.
2) Sorry, ale nějaký remcalové na fóru, který si jednou pětistý kolečko diskografie Maidenů a tvrděj, že ten komerční poprock není vůbec progresivní, je asi fakt netrápí :D
3) Zpěvákův hlas je naživo snad ještě otravnější než na desce. To se fakt nedalo vydržet.
4) Ty texty jsou fakt hrozně stupidní

Jenom krátký poznatek k dalším zmíněným kapelám:
Koblížci se snaží na sebe upoutávat pozornost víc než je zdrávo, ale zatím jim to docela vychází a funguje. Cílová skupina jsou děcka do šestnácti let, takže mi to nijak nevadí.
Rybičky to s tím upoutáváním pozornosti tak brutálně přehnali, že už jsou jen špatná parodie na sebe sama. Plus kluci asi šli do sebe a přestali vykrádat ostatní kapely, protože už nejsou schopni napsat ani chytlavou písničku. :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Moleek píše:Mandrage jsem měl možnost (no možnost - utéct se tomu nedalo) slyšet teď na RFP a taky si dovolím pár postřehů:
1) Kluci hrajou hudbu, která je baví, moc se nepředřou a baví to lidi - triple WIN situace.
2) Sorry, ale nějaký remcalové na fóru, který si jednou pětistý kolečko diskografie Maidenů a tvrděj, že ten komerční poprock není vůbec progresivní, je asi fakt netrápí :D
3) Zpěvákův hlas je naživo snad ještě otravnější než na desce. To se fakt nedalo vydržet.
4) Ty texty jsou fakt hrozně stupidní

Jenom krátký poznatek k dalším zmíněným kapelám:
Koblížci se snaží na sebe upoutávat pozornost víc než je zdrávo, ale zatím jim to docela vychází a funguje. Cílová skupina jsou děcka do šestnácti let, takže mi to nijak nevadí.
Rybičky to s tím upoutáváním pozornosti tak brutálně přehnali, že už jsou jen špatná parodie na sebe sama. Plus kluci asi šli do sebe a přestali vykrádat ostatní kapely, protože už nejsou schopni napsat ani chytlavou písničku. :lol:
PŘITAKÁVÁM...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

mandrage nejak nemusim. Nicmene videl jsem je na hradech na kunce, poslechl a vlastne se bavil. Kluci si to uzivaj, jedou si svoje a asi jim to i nese. Hudba to spatna neni, solovani/jamovani v jazzu a swingu ala 30. leta po sroubech a maticich me bavilo, bubenik naslaplej. Kytary a basa punkovej prumer, resp. solove nepredvedli zadny velky veci, pruser je otravnej a vlezlej zpev a barva zpevakova hlasu. Syntaky jsou fajn zpestreni a kluk si s tim umi pohrat. Jako kapele jim to ale slape moc. Netvrdim, ze je ted zacnu poslouchat, ale nazivo je to uplne o necem jinym.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tak další Rock For People za námi a protože před Mandrage opět nebylo úniku, tak musím aktualizovat bod č. 3:
Buď vyměnili zpěváka (to se mi nezdá moc) a nebo se naučil docela slušně zpívat, ale letos to bylo mnohem příjemnější, co se zmíněné otravnosti týče. Nijak zvlášť mně to nevadilo.
Možná bych si i troufl říct, že ty 4 písničky, co jsem slyšel, mě docela bavily
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Nebo si byl dostatečně ožralej :D
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Moleek píše:Tak další Rock For People za námi a protože před Mandrage opět nebylo úniku, tak musím aktualizovat bod č. 3:
Buď vyměnili zpěváka (to se mi nezdá moc) a nebo se naučil docela slušně zpívat, ale letos to bylo mnohem příjemnější, co se zmíněné otravnosti týče. Nijak zvlášť mně to nevadilo.
Možná bych si i troufl říct, že ty 4 písničky, co jsem slyšel, mě docela bavily
Něco jsem zaslechl když jsem šel kolem.. Dokud nezpíval bylo to supr :D
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

To by mě zajímalo, co se vám na jeho zpěvu tak nelíbí :O Barva hlasu?
Já je teda slyšel jen z videí na youtube, naživo nikoliv. Nicméně v těch videích jsem s tím neměl problém....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Barva no, prostě mi nesedí, je mi nesympatický, štve mě :D
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

no v interview na mě taky nepůsobil moc sympaticky-skoro vyhuleně, řekl bych...
Ale mám ho rád za to, že hraje na telátko :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Vadila mi barva hlasu loni... letos tolik ne.

BTW jsem teď koukal na video právě z 2012 a zaujala mě zajímavá věc:
Stage Mandrage 2012:
Obrázek
Stage The Hives:
Obrázek

Logo Mandrage:
Obrázek
Logo Black Flag:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“