Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Pravidla fóra
Re: Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Zdravím, chtěl bych se Vás na něco zeptat. Na basu hraju teprve chvilku, tak ještě neznám přesné výrazy atd., ale když si chci na base naladit jiný "zvuk" tak mi to kombo strašně hučí, ale když ten ton (zvuk) basy naladím jinak tak už je vše zase v naprostém pořádku. Docela mi to vadí, protože ten "zvuk" při které mi to chrčí se mi líbí víc, než tam ten
nevím jestli to třeba není špatný kontakt kabelu s kombem nebo basou, protože když ten kabel zatlačím a narovnám do basy, tak to přestane...bude to asi tím kontaktem, ale raději se ptát...díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkus jiný kabel a případně kouknout na konektory v base i v aparátu. Jinak nevím, co myslíš tím "laděním zvuku", ale problém asi bude spíš technický.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dík...myslím, že to bude tím kabelem...zkusím to
Mohlo by se jednat o "studený spoj" v kabelu. V místě kde se kabel připájí na packu konektrou. Jestli je to čínský kabel značky stagg apod. za 80,- tak se není čemu divit. Popřípadě může být ten kabel taky v místě toho jacku prostě zlomenej.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Můj kabel to není, mám ho půjčený, takže do toho nechci moc vrtat...kabel je značky Neutrik...až si budu kupovat svůj, tak do něho určitě zainvestuju víc...dík
Tak v tom případě nebudeš moct jít někam do lepších sfér. Kabely Neutrik jsou špičková kvalita.ZZ5 píše:Můj kabel to není, mám ho půjčený, takže do toho nechci moc vrtat...kabel je značky Neutrik...až si budu kupovat svůj, tak do něho určitě zainvestuju víc...dík
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
No a stále jsi ten problém nevyřešil nebo jak jsi na tom?
Ještě ne, jak jsem říkal nechci do toho vrtat, bo basa s kabelem není moje...kombo by mělo být v pořádku je sice starší, ale není to žádný stagg atd. ... myslíš, že by to mohlo být aji tou basu ( značka Adonis) ?
Hele no nevím. Ale to hlavně protože moc nechápu co si tam děje. Popiš to ještě jednou. A nějak jinak. Kdy čím točíš (jakým potenciometrem) co máš nastavené na kombu atd. Ať si udělám lepší přehled.
Na kombu mám Gain na max. a výšky atd mám zhruba stejně nějak uprostřed...na base mám 3 potenciometry - 2 na ovládání snímaču (oba dva otočené na max.) a ten nejmenší
na ten "zvuk" neo ton...nevím jak bych to ještě nazval...a ten mám otočený na jednu stranu, kde je vše ok a když to otočím naopak, tak to strašně chrčí...nevím jak bych to jinak vysvětlik jak to mám poštelované... dík moc, že se mi snažíš pomoct 
Tak ten potenciometr o kterém nevíš jak se jmenuje, tak to je "tónová clona". Jinak bych rozhodně začal tím, že gain nedáš na max. To je prostě vražda.
Tam bych viděl ten hlavní problém. Co máš za kombo? Protože jestli máš nějaký 30W chrčítko tak to nemůže zvládat. Basy, středy a výšky si nastav na střed a pak přidej na basech a na výškách. To je takový naprosto základní nastavení. Potom od něj můžeš začít pomlau upravovat. Na hlasitos komba používet potenciometr volume a ne gain. Je to tak lepší
Při různé úrovni gainu se mění i zvuk aparátu. Prostě na různou vstupní úrověň signálu reagují ty zesilovací obvody trochu jinak. Najdi si takový zvuk který se ti líbí a ten si potom na požadovanou hlasitost uprav pomocí volume. Ne pomocí gainu.
Dík moc...kombo mám značky Orange 35W...zkusím to poštelovat jak si napsal...dík
Tak orange by měl trochu hrát. To už je kvalitní značka. Pak napiš jak jsi dopadl.ZZ5 píše:Dík moc...kombo mám značky Orange 35W...zkusím to poštelovat jak si napsal...dík
Udělal jsem to jak si mi řekl, gain jsem nedal na max. atd. ale pořád to trochu chrčí, sice ne moc, ale pořád je to to samé chrčení jako předtím... naštěstí to je jen při přenastavení tonové clony...dík
-
Mr.Freeman
chci se zeptat: shanime basovku pro žánry od Rocku až po metal v cenové relaci 4-7 tisíc samozřejmě lze diskutovat i +- 1000Kč (stejně si seženem bazarovou:o) akorat nam dela problemi znacka nechci zbytecne platit drahe znacky ,ale zas nechci koupit sunta. zajímalo by mě taky na co si dát u bass kytar pozor. a jaky nazor mate na baskytary znacky Cort. Dík.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Teda nevím jestli by to mohlo být vůbec možné. Ale pokud to dělá tonová clona tak bych zkusil vyměnit ten kondenzátor co to má na starosti. Třeba to pomůže.ZZ5 píše:Udělal jsem to jak si mi řekl, gain jsem nedal na max. atd. ale pořád to trochu chrčí, sice ne moc, ale pořád je to to samé chrčení jako předtím... naštěstí to je jen při přenastavení tonové clony...dík
Zkus si přečíst toto: baskytary/rozcestnik-ctete-nez-zalozite ... t4772.htmlMr.Freeman píše:chci se zeptat: shanime basovku pro žánry od Rocku až po metal v cenové relaci 4-7 tisíc samozřejmě lze diskutovat i +- 1000Kč (stejně si seženem bazarovou:o) akorat nam dela problemi znacka nechci zbytecne platit drahe znacky ,ale zas nechci koupit sunta. zajímalo by mě taky na co si dát u bass kytar pozor. a jaky nazor mate na baskytary znacky Cort. Dík.
Myslím, že ti to určitě pro začátek pobytu na fóru hodně pomůže a najdeš tam spoustu odpovědí.
nemáte někdo zkušenosti s basami Aria? konkrétně s touto:
http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4536/Aria-STB-JB
bude to trošku lepší než nějaký stagg apod nebo je to v téhle cenové kategorii jedno?
chci něco do začátku a preferuju klasický tvar, nejraději JB.
http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4536/Aria-STB-JB
bude to trošku lepší než nějaký stagg apod nebo je to v téhle cenové kategorii jedno?
chci něco do začátku a preferuju klasický tvar, nejraději JB.
V této cenové relaci je to víceméně úplně jedno. Pokud je člověk úplný začátečník tak se dá najít dobrý kus i zde. Nicméně se dá předpokládat, že u takového nástroje člověk moc dlouho nevydrží a časem koupí něco jiného.