Dají se sundat kovový kryty z HB?
Pravidla fóra
Re: Dají se sundat kovový kryty z HB?
Jdeš na to blbě má se použít čištěný včelí vosk ne syntetika.
Tak když jsme u toho takhle do hloubky, tak opravdoví odborníci mají změřeno, že včelí vosk má mnohem vyšší ?permeabilitu?, a tedy způdobí vyšší kapacitanci mezi vinutími, tedy úbytek výšek. Ti stejní opravdoví odbornívi doporučují směs 20% včelí / 80% parafín, má ideální mechanické i elektrické vlastnosti.
Já nemám zlaté uši ani laboratoř, tak tomu prostě věřím, a s klidem to zalévám podle nálady, hřbitovní nebo ekologické... Už se těším na košer Bio-Bio snímače s cívkami ze dřeva a zalité 100% včelím voskem.
Já nemám zlaté uši ani laboratoř, tak tomu prostě věřím, a s klidem to zalévám podle nálady, hřbitovní nebo ekologické... Už se těším na košer Bio-Bio snímače s cívkami ze dřeva a zalité 100% včelím voskem.
jenom dodám... permeabilita je v podstatě veličina,na které dosti závisí odpor MG pole. (Rm=l/u.S). Je to v podstatě poměr MG indukce a intenzity MG pole.kmensik píše:Tak když jsme u toho takhle do hloubky, tak opravdoví odborníci mají změřeno, že včelí vosk má mnohem vyšší ?permeabilitu?, a tedy způdobí vyšší kapacitanci mezi vinutími, tedy úbytek výšek. Ti stejní opravdoví odbornívi doporučují směs 20% včelí / 80% parafín, má ideální mechanické i elektrické vlastnosti.
Permeabilita vakua (i vzduchu) je značně malá (4Píkrát10 na mínus sedmou). V tabulkách lze nalézt údaj o poměrné permabilitě daného materiálu (vzduch má ur=1 a např. MG např. ur=1000).
Nevím, jestli jsi nemyslel něco jiného, takže je to tu jen pro upřesnění...
Chyba, měla to být permitivita, tedy dielektrická konstanta. Ale ten rozdíl mezi vosky je malý.
Permeabilita se týká spíš magnetů, pólových nástavců apod. Vzdělanější prosím doplňte.
Permeabilita se týká spíš magnetů, pólových nástavců apod. Vzdělanější prosím doplňte.
hmm, tak kámoš na to zapomněl, tak snad zítra.
tak mě ještě napadlo, co vosky/parafíny na lyže? nebo štěpařský vosk?
tak mě ještě napadlo, co vosky/parafíny na lyže? nebo štěpařský vosk?
To né, to je moc lepidlo. Musí to jít taky očistit z krytu, aby to nějak vypadalo. Zatepla utřít hadrem, ubrouskem a vyleštit. Skivo neočistíš.
Jolaňácké kryté snímače byly zalité velmi tuhou hmotou, žlutobílou, taky nějaká voskopryskyřice, ale jenom zezadu zalité jako EMG, ne že to ponořili do lázně.
Jolaňácké kryté snímače byly zalité velmi tuhou hmotou, žlutobílou, taky nějaká voskopryskyřice, ale jenom zezadu zalité jako EMG, ne že to ponořili do lázně.
No, vzdělanej nejsem, ale brali jsme to, takže se tu o tom můžu trochu rozepsat...kmensik píše:Chyba, měla to být permitivita, tedy dielektrická konstanta. Ale ten rozdíl mezi vosky je malý.
Permitivita se značí epsilon. Je to jedna z hlavních veličin, která platí v elektrickém poli (často se objevuje při počtech s dielektrikem, návrhem kondenzátoru... obecně tam, kde na sebe působí el. náboje). Permitivita vakua je 8,54 krát 10 na mínus 12 F/m (Farad na metr) a je to konstatna. Pokud budeme chtít vědět permitivitu daného materiálu, tak v tábulkách vyčteme poměrnou permitivitu (epsilon s pravým dolním indezem r; nemá jednotky). Pak je permitivita deného materiálu rovná součinu permitivity vakua s poměrnou.
Permeabilita se naopak vyskytuje v magnetickém poli, značí se písmenem mý a platí o ní to, co jsem již psal výš...
Pikus píše: jenom dodám... permeabilita je v podstatě veličina,na které dosti závisí odpor MG pole. (Rm=l/u.S). Je to v podstatě poměr MG indukce a intenzity MG pole.
Permeabilita vakua (i vzduchu) je značně malá (4Píkrát10 na mínus sedmou). V tabulkách lze nalézt údaj o poměrné permabilitě daného materiálu (vzduch má ur=1 a např. MG např. ur=1000).
Nevím, jestli jsi nemyslel něco jiného, takže je to tu jen pro upřesnění...
Co sem slyšel od povolaných včelí vosk má požadované vlastnosti stran tlumení: parafín zvyšuje teplotu tavení a tvrdost. Dává se to tak napůl nebo přetavený včelí který je tvrdý. Já sem si na Jolaně jednou zalil snímač lanovým voskem coš bylo dobré v zimě v létě vyměklo a pištělo jak nezalitý.
OK. Zkusím směs. Parafín z lékárny už mám. Teď ještě někde sehnat včelí vosk. Tak nějak mě nenapadá, kde by se to dalo běžně koupit.
my ve městě máme obchod, kde se prodávají pomůcky pro včelaře... jmenuje se to včelka. Koukni se taky po obci, jestli tam nekde něco takovýho není...
Nebo na vánočních trzích nějakou svíčku ze včelího vosku, je toho teď všude dost.
Lanový vosk? Lanolin? Teplota tání je okolo 40 °C. Bojím se, že by taky časem žluknul a zapáchal jak mrtvej beran.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lanolin
Lanový vosk? Lanolin? Teplota tání je okolo 40 °C. Bojím se, že by taky časem žluknul a zapáchal jak mrtvej beran.
Ne vosk na konzervaci lan proti vodě měli sme to ze stavby. Žlutohnědý a tavil se určitě víš než 40.kmensik píše: Lanový vosk? Lanolin? Teplota tání je okolo 40 °C. Bojím se, že by taky časem žluknul a zapáchal jak mrtvej beran.
...už jsem sehnal včelí vosk, takže zkusím doporučovanou směs 80/20 parafín/vosk. o víkendu se do toho pustím, tedy pokud rodinné povinnosti dovolí.
... tak hotovo. vypadá, že se to povedlo. zase taková věda to nebyla.
Ja mam jednu otazku mozno to tu uz bolo ale ze ja mam menené snimace na Epiphone Les Paul 100 mam tam celo kryte nieco ako EMG ale ako som ich vymenil tak sa zvuk gitary ani nezhorsil ani nezlepsil furt je taky isty a chcel by som sa spytat ci by pomohlo dat dole kryty ? Maju to byt metalove snimace ale hrá to tak na bluse
Ak by ste chceli videt tie snimace tak toto su ony: http://www.gwave.sk/shop/node/2997 samozrejme ze mam jeden pri mostik a druhy pri krk
Ak by ste chceli videt tie snimace tak toto su ony: http://www.gwave.sk/shop/node/2997 samozrejme ze mam jeden pri mostik a druhy pri krk
Tady ten plastový kryt nesundáš, a hlavně by to nepomohlo. Dej je co nejblíž strunám, jen aby nedrnčely o kryt.
Ok diky...inac teraz som zistil ze ked prehodim kable naopak jak maju byt tak to ma taky ostrejsi zvuk