Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
rocky77

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od rocky77 »

Jinak můj názor je, že Dowiny mají konstrukční vadu - u 7 z 10, co jsem měl v ruce, drnčelo tenké e... Stejný poznatek mj. měl i pan Huml (z Humlmusic)... Při takové četnosti to už nepovažuji za náhodu... Ale moc lidí tady na fóru si na to nestěžovalo, tak to nechci vydávat za danou pravdu...je to můj postřeh...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Trog

Příspěvek od Trog »

Díky hned jak budu sedět v obchodě a zkoušet Dowiny tak zkusím tenké E třeba u Nothing else matter tam to pujde poznat...

Kdyby ještě někdo měl typ na co se utěchto kytar zaměřit a na co si dát pozor,tak budu velmí rád za každé echo
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Vidis rocky, tos mi pripomnel, ze jsme s prejdakem pomerne nedavno Dowiny zkouseli v music city, a presne na tohle dojel nas favorit.
mirda

Příspěvek od mirda »

rocky77 píše:Jinak můj názor je, že Dowiny mají konstrukční vadu - u 7 z 10, co jsem měl v ruce, drnčelo tenké e... Stejný poznatek mj. měl i pan Huml (z Humlmusic)... Při takové četnosti to už nepovažuji za náhodu... Ale moc lidí tady na fóru si na to nestěžovalo, tak to nechci vydávat za danou pravdu...je to můj postřeh...

Myslím, že pokud je kytara jinak OK a po všech stránkách vyhovuje- tak že to není tak neřešitelný problém..... :wink:
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

mirda píše:
rocky77 píše:Jinak můj názor je, že Dowiny mají konstrukční vadu - u 7 z 10, co jsem měl v ruce, drnčelo tenké e... Stejný poznatek mj. měl i pan Huml (z Humlmusic)... Při takové četnosti to už nepovažuji za náhodu... Ale moc lidí tady na fóru si na to nestěžovalo, tak to nechci vydávat za danou pravdu...je to můj postřeh...
Myslím, že pokud je kytara jinak OK a po všech stránkách vyhovuje- tak že to není tak neřešitelný problém..... :wink:
No já bych vadně vyrobenou kytaru rozhodně nekupoval...myslím, že dnes už je výběr natolik velký, abych si mohl dovolit koupit jen kvalitu... Kdyby to byla jen kosmetická vada a byla třeba díky tomu výrazná sleva, tak budiž...ale s vadou tedy opravdu ne...navíc za plnou cenu...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
shoooter

Příspěvek od shoooter »

rocky77 píše: No já bych vadně vyrobenou kytaru rozhodně nekupoval...myslím, že dnes už je výběr natolik velký, abych si mohl dovolit koupit jen kvalitu... Kdyby to byla jen kosmetická vada a byla třeba díky tomu výrazná sleva, tak budiž...ale s vadou tedy opravdu ne...navíc za plnou cenu...
To nemusí být vada, natož konstrukční.
Spousta nástrojů na prodejnách není seřízená.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mirda

Příspěvek od mirda »

Pravda- muselo by se to vidět, ale zase bych se nežinýroval si říct o nějakou slevu :wink:

Když si neřekneš- tak ji nedostaneš.

Byl sem svědkem - a sám, když dělám nějakej větší nákup v hudebninách ...většinou třeba 5 % vydindám....

Kupoval jsem třeba pro kámoše kytaru, pouzdro, trsátka, kapo, struny......bratru-skoro za 5 tis...tak co bych se bál si říct o slevu :D
Oni to maj obchodníci dobře spočtený-o tom žádná.....a pokud je obchodník co k čemu, tak ti nabízí různý "doplňky " a o možný slevě se zmíní sám....
shoooter

Příspěvek od shoooter »

mirda píše:Pravda- muselo by se to vidět, ale zase bych se nežinýroval si říct o nějakou slevu :wink:

Když si neřekneš- tak ji nedostaneš.

Byl sem svědkem - a sám, když dělám nějakej větší nákup v hudebninách ...většinou třeba 5 % vydindám....

Kupoval jsem třeba pro kámoše kytaru, pouzdro, trsátka, kapo, struny......bratru-skoro za 5 tis...tak co bych se bál si říct o slevu :D
Oni to maj obchodníci dobře spočtený-o tom žádná.....a pokud je obchodník co k čemu, tak ti nabízí různý "doplňky " a o možný slevě se zmíní sám....
Já bych kytaru prohlédl, a případně nechal seřídit krk - což by dobrý obchodník zařídil.
Ten konec je celkem úsměvný, můžu vědět s čím obchoduješ, a jaké máš roční obraty?
Smlouvání bych nechal do Turecka - když chci slevu, musí k tomu být racionílní důvod (nejsen sociál). A tím může být právě třeba neseřízená kytara. Když by se mi líbila, klidně bych ji koupil, a potom udělal nové sedlo a srovnal a vyleštil pražce třeba.
Rozhudující je, co s tím nástrojem je!
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mirda

Příspěvek od mirda »

:D :D :D ..prodávám-neprodávám....hlavně vím jak to s obchodem je a že prodejce je tam od toho aby prodal a ne tam za pultem stál " jak cimbál" :?

Třeba v Guitarparku ....je tam těch kluků víc , a jeden okolo mě běhal a byl ochotnej, že bych si u něj koupil snad všechno na co jsem sáhnul.../ a to vypadám spíš jak socka a ne jako zazobanec. :D ).- mezitím obsluhoval další, tak jsem ho poslouchal jak se k zákazníkům chová -- byl tam zákazník, co narovinu řekl, že bude kupovat víc věcí ( odhadem tak za 10tis min..) a hned se zeptal na případný rabat.......a to bys viděl, jak prodavač zavětřil..a bez okolků řekl, že rabat mu jistě dá. :D .
...... a tak sem zkoušel skoro hodinku různý kytary.... a pak se -ještě než jsem si vybral co budu chtít- u pultu vyměnili ( ten ochotnej zmizel..) a ten druhej fakt" neměl svuj den".
To bylo jak nebe a dudy ( nechci říct, že ten " introvertnější" byl špatnej člověk..., ale k zákazníkum se chovali fakt diametrálně odlišně.

Ale jelikož taky " prodávám" , tak vim, že svuj den taky pokaždý nemám..... :wink:

My jsme tu furt holt zvyklý, že cena je něco danýho-něco co soudruh nadiktoval a je to tak.
Ono když má prodavač " jakoukoli " slevu zakázanou- tak ti to řekně...a to přeci neznamená, že se otočíš na patě a kytaru , do který ses na první pohled, poslech a " ohmat " zamiloval -necháš daleko "za sebou..".
shoooter

Příspěvek od shoooter »

mirda píše::D :D :D ..prodávám-neprodávám....hlavně vím jak to s obchodem je a že prodejce je tam od toho aby prodal a ne tam za pultem stál " jak cimbál" :?
Ten co stojí za pultem "jak cimbál" není prodejce, ale prodavač. Takže zaměstnanec. A ten mívá většinou jen 2 starosti. Kdy má být výplata na účtu, a na kolik dní dovolené má nárok. Podle toho to potom také vypadá. To, že většina z nich krade zmiňovat ani nebudu.

Jinak v některých oborech se prodává třeba se 7mi procentní marží a 2% jdou bance při platbě kartou. Takže tam moc prostoru není. 1člověk tě přijde cca na 30.tis./měsíc (+školení, nemocenská, dovolená, přezaměstnanost kvůli nemocnosti ...), k tomu nájem, topení elektřina, účetní, peníze fixované v zásobách atd.
Posledních pár let je maloobchod spíš boj o přežití, než vnucování slev, a jde o to hlavně udržet pozice.
Prodat za každou cenu má smysl možná kvůli mělnění režií, ale primárně je potřeba generovat zisk. Bez toho bys dlouho nefungoval.
I když hudební nástroje na tom asi nebudou až tak zle.
mirda

Příspěvek od mirda »

jasně- s tím co píšeš naprosto souhlasím. Ale obchod je vždy dohoda mezi dvěma stranami. A v ideálním případě musí mít obě strany z obchodu pocit, že " dobře udělali" .

A ať tak nebo tak- to jak se prodavač či prodejce chová k zákazníkům se na tržbě či zisku prodejce odrazí.
A že je to boj o přežití.... to bojujeme všichni,,,, :( -bohužel

PS: jak řákal Štěpán Šafránek: " Za lacino nakupovat, za draho prodávat...a pozdě platit faktury" :D
Trog

Příspěvek od Trog »

No pěkně jste to tady zaspamovali vy dva!!!
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Koupil jsem před rokem Dowinu D 333 S pro žáky, aby mi nehráli na drahé nástroje a na hraní venku. Žákyně a teď dcera jí moc hezky rozehrály, nástroj se zvukově otevřel, změknul a dokonce i mě na ní baví hrát. Fakt mě příjemně překvapila.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
shoooter

Příspěvek od shoooter »

A neví tedy někdy jak je s dostupností té GAC Cabernet ?
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Kupoval jsem klasickou kytaru Dowina pro žákyni a všiml jsem si, že má na kobylce plátek šikmo, jako kytara s kovovými strunami. Patrně díky tomu ladí nejlépe ze všech levných španělek, které jsem kdy měl v ruce. Přemýšlím, proč to nedělají i jiní výrobci? Tedy pokud je kobylka důvod dobrého ladění až k oktávám.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jazzman píše:Přemýšlím, proč to nedělají i jiní výrobci?
Protoze o starych mistrech se nesmi pochybovat.
A ti sikmy nedelali, takze je to jasne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Trog

Příspěvek od Trog »

Má někdo tenhle kousek?Co vy na ní?

http://kytary.cz/dowina-dce-999-s-le/HN120459/
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Není to na polomasív trochu velká "pálka" ? :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
shoooter

Příspěvek od shoooter »

džetro píše:Není to na polomasív trochu velká "pálka" ? :D
Tak úplně nezbytně bych při téhle ceně polo/celo neřešil - podstatné bude jak to hraje.

Každopádně i já už nějakou dobu Dowinu vybírám a v kombinaci G-celomasiv-smrk nic nemají. A i kdybych zkousnul cedr, tak Cabernet je dlouhodobě nedostupná.
Takže já u Dowin skončil.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

shoooter píše:Cabernet je dlouhodobě nedostupná.
proč jako?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“