Nový snímač Emg vs Seymour

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Flajtr

Re: Nový snímač Emg vs Seymour

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Ten vliv na struny je IMHO neskutečně přeceňovaný, tím spíše, když je ten silný snímač u kobyly, kde je rozkmit struny minimální tak jako tak.
To jsem přesně psal, tohle už je řešení hovadin.
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

Bummer píše:Sustain je daleko více věc kytary a celého řetězce za ní než snímače. Ten vliv na struny je IMHO neskutečně přeceňovaný, tím spíše, když je ten silný snímač u kobyly, kde je rozkmit struny minimální tak jako tak. Daleko větší smysl má naučit se pořádně vibráto, což Gary Moore určitě uměl.
obávam sa že v mojom prípade je už asi pozde.ak som ako samouk za min30rokov hraní sa na gitaristu dospel k vibrátu nie zrovna takému jak sa učí na hodinach klasiky asi to už nezmením.to spíš tie snímače.snad to gary pochopí
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj všichni,

Here are my two cents.

Rozdíl charakteru AHB (blackout) a EMG81:

http://www.youtube.com/watch?v=BoSvdirNK2o

Jinak je zajímavé sledovat, co je kytaristům dobré a co ne. V minulosti se prostě hrálo na to, na co bylo. Pak byla doba, kdy každý musel rvát Aktivní EMG do kytar, protože to bylo synonymum kvalitních snímačů. Občas si lidi dělali srandu z bohatších dítek, kteří mají první kytary s těmihto snímači. Dnes pomalu nejsou dobré ani aktivni EMG.

Je fakt, že u pasivů člověk nepotřebuje baterku, zvuk je přirozenější. Ale odhadovaná výdrž baterie je cca 3000 hodin? Při dvou hodinách denně je to necelých pět let.

Pro metloše by se našlo i určitě pár dobrých osvědčených pasivů.

Seymour Duncan® JB™ TB4
Seymour Duncan Livewire (aktivní) Dave Mustaine
Cena relativně drahá.

DiMarzio D Activator (na Xiphosu byly parádní). Krkový snímač měl parádní kulatý tón. Přes kobylkový jste mohli hrát jakýkoliv prasečinec. NA youtube se najde i několik recenzi D Activatorů. Já měl starší verzi, novější X má být o něco silnější.

DiMarzio X2N - musel se snad Chuck C. z Death stydět za tento snímač?
Ta DiMarzia mi přijdou poměrně drahá ve srovnání s konkurencí.

EMG HZ4 Alexi Laiho z CoB. Tuším, že tam má i nějaký preamp ale. Cena je každopádně moc pěkná.
Za mne by to asi vyhráli buť pasivní HZ4 nebo EMG 80+60 (85). Už jen kvůli velmi slušné ceně. Hodně lidem se líbí SD protože mají výraznější a jakoby barevnější hloubky a přirozený nezkeslený zvuk. Někomu se ale líbí i ten charakteristický zvuk aktivních EMG.

Zatím jsem ale celkem spokojený s Rockfieldy (používá B.C. Rich a Kelly Guitars), které mám na kytaře a je celkem jedno, jestli zkouším Rammstein nebo Slayer, nebo nějaké primitivní bluesrockové sólové variace. Btw. Jsou to snímače, které se rozhodně nedají považovat za High Output.

*EDIT: teď jsem viděl na YT nějaký snímač od Wolfetone Pickups. Duplikator 9000. Zdá se, že to umí udělat zvuk od Claptona, přes Black Sabbath k Metallice.
http://www.youtube.com/watch?v=GmouC_kemZs

Snad jsem tu nenaplácal moc blbostí a třeba ty tipy někomu pomůžou.
Naposledy upravil(a) Wakizashi dne 15.06.2011 19:32, celkem upraveno 6 x.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

Wakizashi píše:Ahoj všichni,

Here are my two cents.

Rozdíl charakteru AHB (blackout) a EMG81:

http://www.youtube.com/watch?v=BoSvdirNK2o

Jinak je zajímavé sledovat, co je kytaristům dobré a co ne. V minulosti se prostě hrálo na to, na co bylo. Pak byla doba, kdy každý musel rvát Aktivní EMG do kytar, protože to bylo synonymum kvalitních snímačů. Občas si lidi dělali srandu z bohatších dítek, kteří mají první kytary s těmihto snímači. Dnes pomalu nejsou dobrá ani aktivni EMG.

Je fakt, že u pasivů člověk nepotřebuje baterku, zvuk je přirozenější. Ale odhadovaná výdrž baterie je cca 3000 hodin? Při dvou hodinách denně je to necelých pět let.

Pro metloše by se našlo i určitě pár dobrých osvědčených pasivů.

Seymour Duncan® JB™ TB4
Seymour Duncan Livewire (aktivní) Dave Mustaine
Cena relativně drahá.

DiMarzio D Activator (na Xiphosu byly parádní). Krkový snímač měl parádní kulatý tón. Přes kobylkový jste mohli hrát jakýkoliv prasečinec. NA youtube se najde i několik recenzi D Activatorů. Já měl starší verzi, novější X má být o něco silnější.

DiMarzio X2N - musel se snaz Chuck C. z Death stydět za tento snímač?
Ta DiMarzia mi přijdou poměrně drahá ve srovnání s konkurencí.

EMG HZ4 Alexi Laiho z CoB. Tuším, že tam má i nějaký preamp ale. Cena je každopádně moc pěkná.
Za mne by to asi vyhráli buť pasivní HZ4 nebo EMG 80+60 (85). Už jen kvůli velmi slušné ceně.

Zatím jsem ale celkem spokojený s Rockfieldy, které mám na kytaře a je celkem jedno, jestli zkouším Rammstein nebo Slayer, nebo nějaké primitivní bluesrockové sólové variace. Btw. Jsou to snímače, které se rozhodně nedají považovat za High Output.

Snad jsme tu nenaplácal moc blbostí a třeba ty typy někomu pomůžou.
tak podla tej tvojej ukážky by som na 80% bral seymour.škoda že tam neni ta verzia na 7sr
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“