Otvor v rezonanční bláně kopáku
Pravidla fóra
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otvor v rezonanční bláně kopáku
Správně...myslel jsem tenčí
A jestli chceš pořádnej zvuk z kopáku, zkus si k tomu pořídit Kickport. Podle reakcí soudím, že to dělá hodně.
You only get better by playing. – Buddy Rich
Noooo, zatím spíš tlumíme než bych chtěla zvuk
. Ten otvor řeším asi kvůli hraní - odrazu. Další soupravy ke kterým se totiž dostanu, mají otvor v bláně a já mám potíže s kopákem. Jenže si nejsem jistá čím to je přesně jestli šlapkou nebo blánou. A nemůžu si je dát vedle sebe a vyzkoušet. Proto mě napadlo si koupit blánu s otvorem. A hlavně po přečtení místních příspěvků: že pokud se nechává palička na bláně, je lepší mít blánu s otvorem, že to tolik nekope.
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to řešíš kvůli odrazu, tak by to podle mě byly zbytečně vyhozený peníze. Nějakej účinek ten menší únik vzduchu asi má, ale z 80% je to ladění blány. Na některých soupravách může blána být spíš povolená a beater odskakuje méně, nebo naopak více u nadladěné blány. A co se týče pedálu, ten má na hraní taky celkem vliv...dost pravděpodobně je to důvod tvých potíží s kopákem. Každý je seštelovaný trochu jinak, proto se ti i jinak hraje. Ale zase na čím víc pedálů budeš hrát a zvykneš si, tím menší ti budou další cizí pedály dělat potíže 
Zkus si poštelovat pedál. Výšku beateru, sílu pružiny a tak podobně...nakonec si časem najdeš svoje nastavení
Zkus si poštelovat pedál. Výšku beateru, sílu pružiny a tak podobně...nakonec si časem najdeš svoje nastavení
Já mám právě potíže při přechodu na jiné bicí, můj kopák mi "asi" vyhovuje tak jak je.
Jinak - já si myslím, že únik vzduchu bude mít na odskok zásadní vliv. Když vzduch nemá kam jít, chová se obvykle jako guma. příklad: nafouknu balon a kopnu ale třeba se pletu a buben se chová jinak.
mimochodem, nemám na kopáku ani takový ten "výdech". Nevím jak se těm dírkám v bubnech říká...
Jinak - já si myslím, že únik vzduchu bude mít na odskok zásadní vliv. Když vzduch nemá kam jít, chová se obvykle jako guma. příklad: nafouknu balon a kopnu ale třeba se pletu a buben se chová jinak.
mimochodem, nemám na kopáku ani takový ten "výdech". Nevím jak se těm dírkám v bubnech říká...
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
S chováním vzduchu máš rozhodně pravdu. Každopádně myslím že vzduch nebude mít takovou sílu, aby se po rozeznění rezonanční blány ještě vrátil a udeřil do úderovky tak silně, že by ti to "rozhodilo" nohu. Zkus si na test jen přední blánu sundat a chvíli na to hrát, sama poznáš jestli citíš nějaký zásadní rozdíl nebo ne. 
no to je také možnost
vlastně proč ne. Prima nápad. Vidíš, to mě fakt nenapadlo. Dát tam tu blánu zpátky dokážu a můžu ji i naladit jak byla, mám napsané frevence a ladička funguje super :-)3
Myslela jsem s tím odskokem, že musím možná vynakládat víc síly na to abych udžela paličku na bláně než bych musela jinak. Ale je to námět k přemýšlení, zítra to vyzkouším a popřemýšlím.
Myslela jsem s tím odskokem, že musím možná vynakládat víc síly na to abych udžela paličku na bláně než bych musela jinak. Ale je to námět k přemýšlení, zítra to vyzkouším a popřemýšlím.
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Pak určitě napiš na co jsi přišla, jsem na to zvědavej. 
A jestli musíš u těch jiných bicích vynakládat více síly na udržení beatru na bláně, pak si myslím, že buď bude blána dost utažená (v extrémech to poznáš tak, že se ti ten beater po úderu ještě párkrát odrazí ať už šlapeš jakkoliv), nebo že bude více utažená pružina na pedálu (to poznáš tak, že už musíš vynaložit více síly na úder než obvykle, abys překonala vyšší odpor té pružiny a beater k bláně vůbec dostala). Snad to vysvětluju srozumitelně...tohle je docela krkolomný
A jestli musíš u těch jiných bicích vynakládat více síly na udržení beatru na bláně, pak si myslím, že buď bude blána dost utažená (v extrémech to poznáš tak, že se ti ten beater po úderu ještě párkrát odrazí ať už šlapeš jakkoliv), nebo že bude více utažená pružina na pedálu (to poznáš tak, že už musíš vynaložit více síly na úder než obvykle, abys překonala vyšší odpor té pružiny a beater k bláně vůbec dostala). Snad to vysvětluju srozumitelně...tohle je docela krkolomný
určitě dám vědět a náhodou jsem pochopila co říkáš i když jsem blond
takže vysvětlení je v pohodě 
P.S. blánu mám dost volně... tu hrací
P.S. blánu mám dost volně... tu hrací
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Zkoušela jsem to.... sama to nemám a asi ani hned mít nebudu. Samo o sobě to totiž kopákový zvuk neudělá. jen to trošku zdůrazní basy už do té chvíle slušně naladěného kopáku.Pedro12 píše:Správně...myslel jsem tenčíA jestli chceš pořádnej zvuk z kopáku, zkus si k tomu pořídit Kickport. Podle reakcí soudím, že to dělá hodně.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
Se zájmem jsem si přečetla tuhle diskuzi, respektive dva dny starý rozhovor WINDY a PEDRO12.
jestli k tomu můžu přidat pár postřehů a zkušeností:
- Evans EMAD je nejzatlumenější blána na trhu a určitě to není zlá blána. M8 totiž tu výhodu, že i na levném bubnu dokáže udělat "dobrý kopák". Čím kvalitnější buben ale budeš vlastnit, tím méně vhodná to je blána. Je totiž z principu své konstrukce a tloušťky stavěná tak že tak trochu zabíjí buben samotný a zbývá jen ta rána do blány.
- KickPort je jen doplňek.... sám o sobě z mldlého kopáku bombový neudělá. Už jsem psala výše..... určitě je to dobrá věc, nicméně řádně drahá, tedy pro hráče s levnýmy bubny bych určitě směřovala ty peníze dát do kvalitnějšího nástroje či blan!!
- rozdíl v chování beateru na kopák s rezootvorem a s plnou blánou je velmi zásadní!!! Opravdu to kope zpět a odskoky, respektive celá technika hry nohou, hlavně v rychlejších notách, je pak potřeba hodně jiná!!! Pedro, tohle si fakt někde zkus
- Windy, netlum kopák pokud to není nutné, prvotně se snaž hlavně ladit!!!!
jestli k tomu můžu přidat pár postřehů a zkušeností:
- Evans EMAD je nejzatlumenější blána na trhu a určitě to není zlá blána. M8 totiž tu výhodu, že i na levném bubnu dokáže udělat "dobrý kopák". Čím kvalitnější buben ale budeš vlastnit, tím méně vhodná to je blána. Je totiž z principu své konstrukce a tloušťky stavěná tak že tak trochu zabíjí buben samotný a zbývá jen ta rána do blány.
- KickPort je jen doplňek.... sám o sobě z mldlého kopáku bombový neudělá. Už jsem psala výše..... určitě je to dobrá věc, nicméně řádně drahá, tedy pro hráče s levnýmy bubny bych určitě směřovala ty peníze dát do kvalitnějšího nástroje či blan!!
- rozdíl v chování beateru na kopák s rezootvorem a s plnou blánou je velmi zásadní!!! Opravdu to kope zpět a odskoky, respektive celá technika hry nohou, hlavně v rychlejších notách, je pak potřeba hodně jiná!!! Pedro, tohle si fakt někde zkus
- Windy, netlum kopák pokud to není nutné, prvotně se snaž hlavně ladit!!!!
Naposledy upravil(a) Monikad dne 13.08.2013 22:00, celkem upraveno 1 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Vzhledem k tomu videu bych doporučil neutrácet zbytečně prachy za blány,ale naopak vycpat kopák starým polštářem(nebo dekama atd..) a trénovat naplno!!!
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moni, děkuji moc. Přesně tenhle popis a vysvětlení jsem potřebovala , šlo mi opravdu o ten odskok. Jinak - naladěno mám, tlumení uvnitř kopáku zatím také mám (polštářek s kytičkama
)
Výsledek? Dumala jsem celý den a nakonec jsem vyřízla díru do stávající blány. Měla jsem tu nalepovací REMO kroužek. Podle pokynů výše jsem zjistila kde je tlumící kroužek a díru vyřízla zhruba ve třetině průměru. Ale pořádně to vyzkouším až zítra, dnes už kvůli sousedům nemůžu
Nicméně, podle pár pokusných "úderů" myslím že to bude o dost lepší.
Výsledek? Dumala jsem celý den a nakonec jsem vyřízla díru do stávající blány. Měla jsem tu nalepovací REMO kroužek. Podle pokynů výše jsem zjistila kde je tlumící kroužek a díru vyřízla zhruba ve třetině průměru. Ale pořádně to vyzkouším až zítra, dnes už kvůli sousedům nemůžu
necibici: to mám rozhodně v úmyslu
rozhodně sem ale napíšu svoje dojmy.
A k tomu řezání: šlo to velmi snadno a díra je krásně kulatá. Šablonu jsem tu už měla, takže postup šablona a ulamovací nožík doporučuji všem. Když jsem to zvládla já - musí to zvládnou každý
A k tomu řezání: šlo to velmi snadno a díra je krásně kulatá. Šablonu jsem tu už měla, takže postup šablona a ulamovací nožík doporučuji všem. Když jsem to zvládla já - musí to zvládnou každý
Takže moje dnešní dojmy: hraní je mnohem snazší, víc se mi líbí i zvuk - je takový zřetelnější, barevnější - nevím jak to popsat (trošku jsem kopák ještě poladila ale jen maličko) = tedy pocitově je to pro mě příjemnější než kopák bez díry. Zdá se mi, že díky otvoru se mi lépe drží tempo pravé nohy a nemusím se na ní tak moc soustředit - típ pádem se mi lépe hlídají ruce. Otázka je jestli to je jen pocit nebo skutečnost. to ale uvidím až si to natočím a podívám se. Pro dnešek musím říct že mě to hodně bavilo a to celé dvě a půl hodiny než mi došly síly 
- Monikad
- Rádce
Skvěle WINDY